Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@laja64 moje spala včera skoro celý den i noc, tak třeba to u vás bude taky tak 😉. Kendamil Organic jsem právě pořídila ještě před porodem v tom Babyplace, tak ho asi nasadíme... HiPP má akorát vlákninu, což Kendamil nemá, jinak bude asi složením lepší. Hlavně doufám, že ho zas nepřestanou prodávat jako ProFuturu.
@knoflikarka no snad nepřestanou ty jo😄
@knoflikarka Blahopřeju k tomu spaní. Asi nějaké erupce na slunci, protože Naty dnes spala od půlnoci do půl sedmé ráno. Jen ve čtyři si nechala šoupnout dudlík a po drobném chrochtání spala dál. V té půl sedmé jsem nakrmila, přebalila a nechala se ukecat ještě do devíti. Super. My krmíme Hipp Combiotik s těmi probiotiky a prebiotiky a vlákninou, jak píšeš. Začali jsme, protože tím ji dokrmovali v porodnici, tak nám to doporučili. Tak snad v porodnice ví, co dělají. Na druhou stranu, jestli jim to ta firma dodává, oni tím krmí a matky pak raději pokračují tím stejným, tak to je obr byznys a někdo se na to konto může mít moooc dobře. Jinak jsem spokojená, jako mě to smrdí (mě smrdí všechno sušené i umělé mléko, co jsem zatím poznala), ale Naty měla bříško super, než začala nosit tu abdukační peřinku. A sehnat se to dá skoro všude.
@knoflikarka akorát u male pozoruju, že z polotuhé žluté stolice jí přešla na zeleno-žlutou až skoro zelenou a řídkou. Doktorka říkala, že se ,,mění" střeva a zažívání a dáváme BioGaia kapky. UM obsahuje železo tak prý i proto. No asi už jsem pozapoměla, jak to bylo i dcerky před pár lety 🤔😁
@laja64 Eli má pořád žlutou, ale nezdá se mi stejně, jak z té profutury blinká, někdy sice míň a někdy víc, ale klidně i hodinu dvě po krmení. Taky dáváme BioGaiu a vypadá to, že nám zpravidelnila stolici konečně. Od zítřka teda Kendamil, jsem zvědavá 🙏🙂
@knoflikarka snad budete spokojení s Kendamilem ✔😊 Malá teda neblinká vůbec, tak třeba Eli už taky nebude 😊
Ahoooj holky jak.se.mate??U nas je to naprd vsichni jsme nemocny jen ja s manzelem jsme na antibiorikach..
Natlka 3r ma uz dva tydny mozna dele kasel a rymu a Verunka 2,5 mesicw ma rymu ted uz po druhy..jsem s.toho nestastna...
@natysnovec Jejda, tak ať jste brzo všichni ok. 😚💜 U nás je to tak nějak furt stejný, jen malej je víc a víc aktivní, a vyžaduje víc pozornosti (už aby Ježíšek přinesl lehátko a hrazdičku.) 🤣 Akorát včera chlap u malýho objevil v podpaží hnusnou zapařeninu, malej tam měl hnis či co, tak mu to teď omývám vodou a mažu bepanthenem, tak snad to zabere. 😕
@natysnovec u nás jsou všichni nachcípaní, malá tedy nejmín, starší od včerejška kašle a má rýmu a my s mužem se tak nějak držím v hranici podzimní nemocnosti,lehká rýma a kašel bez přestání
@dusovkam malé se tohle udělalo na záhybu na krku, asi jak si v noci ublinkla, dvakrát jsem to namazala sudocremem a bylo po problému
Jinak mě asi trefí, protože jsem potřebovala zajet do Prahy a vyřídit nějaké pochůzky a starší je doma nemocná, tak se nedostanu moc nikam...
a režim u mladší je nulový, jeden den je skoro celý vzhůru a druhý den skoro celý prospí a samozřejmě se na nic nedá spolehnout :D
Ahoj holky tak mam antobiotika ja,manzel ted uz i 3leta Natalka a ted sedom v cekarne s Verunkou a cekam co bude...
Ahoj holky, mam rijnoveho chlapecka. Pri narozeni mel 4400g takze macik. Mleko ode me mu nestacilo a odmital jedno prso takze kojim jen z jednoho v druhem uz nemam mleko a musim dokrmovat. Davala jsem mu Bebu a ted presla na Kendamil. Potrebovala bych poradit jak to delate vy kdyz davate UM. Maly cca v osm vstane neco vycucne z prsu po devate zacne plakat ma hlad a chce spat tak mu dam 120ml um to cele nevypije a usne. Spi cca tri hodiny pak dam prso a za hodinu az dve zase um a jde spat a pak zase prso jak se probudi a po koupani um. Takze pres den trikrat um a k tomu prso. Nevydrzi spat celou noc. Po trech hodinach se budi. Kdyz mam mleko v prsu dam mu to ale kdyz se probudi driv musim mu dat treba ve tri rano um. Na krabici od um je psano davat 5x denne. Ted mi to vychazi ale az mi dojde mleko uplne a budu muset jen davat um nebude mu stacit 5x denne. Jak krmite vy? Je to moje prvni miminko tak ja vubec nevim. Ale prece ho nemuzu nechat plakat hladem jen abych dodrzela pet davek denne. Dekuji za radu
@mia636 nemusíš vůbec dodržovat,,tabulky". Jak bude prostě mít hlad, dej mu UM. Třeba ti nevypije celých 120ml a třeba jo. Nedívej se na tabulky a dej mlíko kdy miminko bude chtít. Taky dávám Kendamil, z 99% malá vypije 120ml, dávám někdy 5x denně někdy 4x, jak to vyjde...nějak to neřeším. Koupu kolem 19-20h, pak vypije 120ml, pak pije o půlnoci a pak třeba v 5-6h ráno. Jak nebudeš dávat prso, určitě se to ustálí všechno a nebudeš krmit co 3 hodiny 😊✔
Dekuji moc za radu 🙂. Muzu se jeste zeptat na jak dlouho to jedno baleni tak vydrzi? A jeste jestli mam davat vodu nebo caj na piti? Mamka mi furt rika ze musi mit v prubehu dne zizen ze oni nam od narozeni davali caj.
@mia636 někdo vodu nebo čaj dává, někdo ne. Já teda u dcerky predtím i teď dávám fenyklový čaj. Za den ho malá vypije cca 120ml. No nějak to nepočítám na jak dlouho vydrží jedno balení, ale myslím že za měsíc jsem spotřebovala necelé 4 krabice. Neposlouchej ničí rady, jestli si myslíš, že je dobré čaj nebo vodu dát, tak dej 😊
@mia636 nemusíš dodržet 5 dávek denně, my třeba dodržujeme akorát rozestup 3 hodiny mezi krmením, aby jí to neudělalo binec v bříšku, ale jsou miminka, co nevydrží ani to a taky to jde. Jinak krmíme většinou 6-7x denně 120 ml a malá měla v 6 týdnech 4,8 kg na 58 cm, což není v poměru výška/váha ani 50. percentil, takže klid, Otesánka z toho mít nebudeš 😊
Super holky. Ja se prave bala ze nesmim prekrocit tech pet davek a nevedela jsem co delat kdyz by mel hlad. On ty tri hodiny vydrzi v pohode. Akorad v tu noc se budi taky co tri hodiny. Vetsinou ho vzbudi boleni briska a jak prdi. Takze nevydrzi spat dyl a taky musim dat bud prso nebo prikrm.Ten caj jsem prave davat nechtela ani nevim kdy bych ho do nej lila kdyz ho jeste i kojim. Ale radeji se ptam
@mia636 Já kromě UM nic nedávám zatím. Pokud by byla vedra, tak bych jí dávala kojeneckou vodu mezi krmením, ale teď není třeba. Počuraných plenek má dost, takže věřím, že má i dost tekutin.
@mia636 Ahoj. Jak píštou holky, na tabulky kašli. Já krmím UM téměř od začátku, takže mám bohaté zkučenosti. Sice jsem tabulkový typ, ale je to dítě, člověk, a dospělý taky nemá každý den stejnou potřebu jídla, pití, spánku, vylučování, apod. Já krmím Hipp a tam jsou taky tabulky, tak na to koukám tak oreintačně, "jak by to mělo být". Ale je tam i v poznámce, že krmit dle potřeby dítěte. Naše Naty byla maličká, moc nejdedla, nepřibírala a byla spavá kvůli žloutence. Takže jsme měli striktní doporučení krmit každé dvě hodiny. Takže jedna skutečně 12x denně, i jsem ji na to budila. Teď už je ok, krmím ji podle její potřeby, když má hlad nebo si myslím, že má hlad. Je to tak 5x až 7x denně, vždy dělám 135 ml UM a co vypije, to vypije, zbytek vyliju. Vypije fakt hodně různé množství a někdy se s tím děsně courá, ale neřeším, dokud prospívá. Krabice Hippu má 600 g a vydrží mi cca na týden (na jedná dávku UM je 120 ml vody a 4 odměrky mléka). Kojenecké vody mám cca 1 l na den. Čaj a ani vodu nedávám. Přecejen má skluz, teď skoro ve 2 měsících má 4 kg, to mají některé děti jako porodní váhu, tak je mi líto jí zbytečně plnit žaludek něčím bez kalorií. Dávala bych jen v případě velkého tepla nebo třeba fenyklový čaj na bříško. Ale zatím to nějak zvládáme bez toho. Jo a ty rozepstupy hlídám, aby mezi nimi bylo minimálně 2 hodiny, ve dne by ani často déle nevydržela. Bylo to na začátku skrz to doporučení doktorky a když to šlo předtím, tak to jde i teď. Je fakt, že občas ublinkne, ale nějakou spojitost mezi tím a časovým intervalem mezi krmeními jsem nevysledovala. Tak hodně zdaru...
Moc dekuji za rady holky. Jste zlaty a uklidnily jste me 🙂
Holky , tak která z vás už nechává mrně trénovat? 😁Kubík z toho má ze začátku srandu ale po chvilce se krásně vzteká. 😂 Jinak teď běháme po nákupech, všude tři zadele lidí jak kdyby měla přijít apokalypsa .... No je to sranda, hlavně s kočárkem byť malým.😂
@darkwitch už to je naštěstí pryč.. 😂 Teď zas bojuje s akné a potničkama, tak mi v lékárně doporučili na ně tekutý pudr.🤣
@dusovkam trenujem uz taky...a obcas kdyz ma sve dny tak se vzteka
Je to proste Andíl...
O nakupech mi.povidej.Doladovala jsem posledni zbytecky fakt malo uz sem.mela vse nakupenx v Listopadu a evidetne sem vedela proc...zabila bych ty lidi...delaj.jako blazni a ja na to nemam nerv a kort s kocerem a s malinkou...1😉😉😇
@dusovkam tak dobrý, na akne je dobrý cerny nebo rapikovy čaj. Na nakupy potřebuji taky ale starší mi to svou nemoci trochu hati... snad se dostanu ve ctvrtek...
Paseni trenujeme, ale myšku to nebaví a většinou hned usne, premyslim ze jí pořídíme černobíle obrázky, ale nevím jestli to není zbytečně
@dusovkam Malá má pro změnu seboreu na tvářích, původně jsem si taky myslela, že je to akné, ale je to ta seborea. Dle Dr. je to hormony po porodu a přejde to, ale co jsem četla, tak se z toho často vyvine atopák, což by měla po mně 😔. Koníčky trénujem pořád, jde to jak kdy, někdy krásně vydrží dlouho, někdy ne, někdy se u toho poblije, někdy usne 😀... Nákupy jsem letos vyřešila po netu a nelituju, předvánoční nákupáky jsem nesnášela vždycky, s kočárkem to musí být teprv něco.
@darkwitch Máme černobílé leporelo a malou moc nezajímá, třeba naše Dr. říkala, že miminka nejvíc zaujmou výrazně barevné věci, což u nás tak odpovídá.
@knoflikarka me docela přijde ze kouká i po černobílých ale jestli víc než po barevných to nevím
@natysnovec Jo vztekání to jde všem miminkům.. 😂 U nás se vzteká hlavně když má hlad, to je pak schopnej i zrudnout. 😂 Já dneska dokoupila zbytek - ještě nechat rodině udělat kalendář s dětma a adijé za rok 😁😂

@knoflikarka a dnes i celý den skoro prospala tak jsem zvědavá co bude v noci 😄😄 No až budou větší, spaní se ustálí a bude✔