Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@laja64 Taky v to doufám, že s příkrmy se to upraví. A myslím, že malá o jídlo bude mít zájem brzy, vždycky se zájmem sleduje, jak jíme 😂
Holky, kde krmite jen um, kolikrat denne vam mimca ji a kolik? Naty uz snizila tak na 4x az 6x a vypije celkem za den tak mezi 600 az 700 ml. Ted pije spis min, hodne spi a malo pribira, tak nevim. Davam ji jen kdyz ma fakt hlad a rekne si, takze neorganizovane. Nechce si mi ji do toho stourat, zda se mi, ze na rad je jeste mala a jsem rada, ze v noci a dopoledne spi. Jenze ted ji fakt malo, dnes zatim jedla jen dvakrat, to mi prijde fakt desne malo, kdyz je pul seste. Myslite, ze bych ji mela v noci nechat a pres den se snazit ji krmit nejak pravidelne? Treba po ctyrech hodinach?
@amenophus ta moje lenoška taky pořádně nepase a to jsou jí dneska tři měsíce, jako ona to umí, když má náladu tak se zvedne, ale většinu času si prostě lehne a cumlá si ruce...
U nás byly do půl jedné vzhůru obě holky, takže jsem malou vzala v kombinéze na balkon, koukat na světýlka, protože starší je chtěla vidět, ale sama se bála. Půlnoc prospal akorát tatínek, který usnul deset minut před půlnocí
@biciklissie mala třeba jedla včera ve 20h, pak v cca 01: 30, tak 5:40, pak v 9:30, pak 13:30 a teď v 17:30 , pak bude jíst asi po 21h . Vzdy cca 90-120ml. To je jediný den co si pamatuju 😄 Jinak neji třeba 6 hodin, pak ji co 3-4 hodiny, a zase 6 hodin nejí. Nějak to nesleduju. Jen vím, že teď za 3 týdny přibrala půl kila- protože jsme byli v nemocnici kvuli tomu jejímu kakání, tak ji tam zvážili. Mala taky nekdy měla den že spala po 5 hodinách a méně jedla ale pribira zatím normálně. Já bych to tak nechala, ono si mimco řekne kdy má hlad😊
@biciklissie No taky jsem řešila, že malá nevypije to, co je na krabici, ale co jsem vyčetla, prý to je dost nadsazené a pokud vypije min. 100 ml/kilo/den, tak je to v normě. U nás většinou 6x denně, vždy dělám ze 150ml vody, někdy vypije vše, někdy třeba 100 ml, když vidím, že fakt už víc nechce, tak to do ní necpu, aby neblinkala ještě víc. Přibírat přibírá, cca 180-200 g za týden, takže moc neřeším. Momentálně jsme na 5,7 kg na 62 cm.
@laja64
@knoflikarka
Holky, moc dekuju za zkusenost. Ja to, popravde, do ted taky neresila. Naty do ted jedla dost a pribirala, ale ted asi 14 dnu se porad pohybuje kolem 4,5 a 4,6. Ja mam prave vahu doma, tak vazim asi az moc. Jinak ja delam uz davku 200 ml, naty to obcas vypije, nekdy o hodne min. Ja tedy pocitala, ze by mela vypit prumerne 150x to kilo nebo max 180x to kilo. To tedy mezi tim vetsinou vypije. Ale ted tedy stagnuje ta vaha a ona asi pije cim dal minkrat. Tak jsem to ted zkusila, trochu se obcas budila, zase usinala a chrochtala, tak jsem ji vzbudila a vypila 190 ml. Takze fajr jako hlad ma, ale radeji spi nebo co. Takze ji zkusim pres noc nechat spat a ve dne ji krmit po trech hodinach. Uvidime, jak to bude klepat. Na tohle cekani, co bude, nemam nervy, se musim priznat.
@biciklissie Tedy jsem chtela napsat, ze po crytech hodinach a v noci nechat spat. Mam to v planu cca 8:00, 12:00, 16:00, 18:00 a pak cca 23:00 a definitivne spat. Nebo samozrejme driv, kdyz bude chtit, ale kdyz ne, tak takto a uvidime... Ona je asi spac po manzelovi, toho v noci neprobudi takova ta krizova sirena (jak byva v poledne prvni stredu v mesici - u nas se tim i svolavaji hasici, kdyz se neco deje).
@biciklissie Tedy misto v 18:00 ma byt 20:00, nejak mi to dneska nemysli...
@biciklissie taky mám váhu doma no, někdy je to ale fakt spíš větší stres než pomůcka. Jestli ti najednou vypije 190 ml, tak to pak asi dlouho hlad mít nebude, to bych se nedivila, že pak dlouho nic nechce... My to máme přes den tak, že pokud zrovna nespí, tak přebaluju co 3 hodiny a malá už je asi naučená, že pak hned přijde flaška, takže pokud to není dost brzo, už se většinou ozývá 😀.
@biciklissie jinak v noci se taky na pití nebudí, nebo možná budí, ale nepláče. Kolem 7 - 8 mě většinou vzbudí, jak si cucá ručičky, maximálně trochu pobrekne. Nakrmím a spí dál. Nějaké pevné časy krmení jsem měla tak první tři týdny, teď to nechávám tak, jak to vyjde, přes den co 3-4 hod, přes noc naposledy ve dvě a pak až kolem osmé většinou.
@knoflikarka Jj, jenze kdyz vypila 1x 190 ml v osm a pak 1x 190 ml v jednu a pak jeste v sest nic, tak mi to prijde malo. Uz se i stalo, ze treba jedla v deset vecer a pak az v osm, to se mi taky zda dlouho. Ale v noci do toho samozrejme vrtat nebudu a zkusim pohlidat ten den. S tim prebalovanim taky, ja jak musela ze zacatku krmit kazde dve hodiny, tak jsem vzdycky prebalovala po nem. A tak to zustalo, ona se sama nehlasi, takze vlastne, kdyz malo casto ji, tak i malo prebaluju. Ale samozrejme, kdyz ti zjistim, ze potrebuje, tak prebalim i mimo, ale to je malokdy. Opruzena neni, to vubec, ale taky to vic pohlidam. Je to na hlavu, jak ji porad vymontovavam z te perinky, uz aby to bylo za nama...
To moje zlatíčko teď poprvé spalo celou noc! Usnula asi v 9 večer a vzbudila se v 6 ráno! :O Moje pocity jsou z toho takové hořkosladké, protože jsem se sice krásně vyspala - nejlíp od porodu - ale kojím, takže jsem málem pukla (a to o půlnoci ještě pravidelně odsávám, ale stejně těch 6 hodin byla síla, divím se že mě to nevzbudilo). Zato pak přes den doháněla, pauza mezi krmením nebyla víc jak 2 hodiny, občas i hodinu a půl 😖.
Moje láska měla vcera tri měsíce, dneska na kontrole měla 65cm a 6680g je to velka holka a taky se poprvé pretocila na bříško 🙂
Holky, mate nektera prenosny monitor dechu snuze (klip na plenu). Ja nakonec nevydrzela a objednala. Tak jestli ma nekdo zkusenost a kde vsude pouziva... Jako ja uz mam angelcare s chuvickou. Ale naty spava i ve druhe postylce, na gauci a taky obcas asi schrupne v tom lehatku, tak jsem psychicky nevydrzela a objednala jeste toto, jak mam porad velke obavy ze sids...
@biciklissie já měla Nanny a už ho prodávám. Mala spi s námi v posteli. U dcerky jsem předtím koukala pořád na zelené svetylko a v noci fakt nezamouřila oko a nechápala jsem jak někdo může bez monitoru být. Teď jsem ho zase koupila ale malou si beru do postele-a sama bych toto před pár lety nevypustila z pusy -ALE můžu říct, že jsem nějak klidnější. Nevím, zda je to druhým dítětem nebo čím. SIDS je děsná věc, ale ,,co se má stát se stane ". Fakt jsem klidnější, nemám strach ze se něco stane a sama si to nedovedu vysvětlit. Každopádně o monitoru na plenku jsem kdysi četla, že se ,,může " sundat. Ale zkušenost nemam 🤔
@laja64 @biciklissie no já jsem si přesně tohle představovala, že budu v noci sedět u monitoru a neodvážím se jít spát... Ale bojím se spíš toho, co já můžu udělat špatně. SIDS je strašný, nepředstavitelné peklo, ale pokud dodržuju doporučení, tak víc dělat nejde. A vím, že monitory na plenku má oveckaluky pro dvojčátka.
@laja64 Ja bych se fakt desne chtela uklidnit, ale nejak mi to nejde. Na to zelene svetylko jsem hodne koukala ze zacatku (to bylo cele psycho), ted uz jen mam strach, ze to zapomenu zapnout. Ted spis zapnu a spime, jsem klidnejsi, ze by to zacalo pipat. Taky si ji nekdy rano beru do postele a usneme spolu, ale jako bojim se toho. Z tech falesnych poplachu strach nemam, tedy samo bych byla bez sebe hruzou, ale porad lepsi nez... vite co.
@knoflikarka Moc diky, tak treba se ozve. Jako jak jsem psala, me to uklidnuje, kdyz to mam zapnuty. Ale pres den jsem na nervy, kdyz spi jinde, nez ve sve postylce, coz je skoro porad. Tak snad budu klidnejsi...
@biciklissie ono kdyz spi dite u tebe tak je pry riziko sids menší
@darkwitch Ja cetla primo na strankach o sids, ze prave vetsi. Ale tim nic nehodnotim, kdovi, jak to je a kazdy si musi najit svou cestu.
@biciklissie nam se u dcerky falešný poplach stal 2x. Spíše se podle mě nadechla ,,po limitu". ALE úplně tě chápu 😊 Já jsem teď klidnější když spí s námi ale nedokážu to vysvetlit🤔😄
@laja64
@biciklissie Holky, ja se vam do toho trosku vlozim 🙂. Chtěla jsem jen napsat, ze jsem monitor dechu taky mela koupeny, ale nepouzila jsem ho ani jednou a vlastně poradne nevim proc...ani v porodnici ho mala nemela. Kazdopadne nase Denca pres den spava v postýlce (cca 3x20 min) + pak jeste na prvni vecerni spanek a to ji chodim kontrolovat, dokud nejdu spat. A pak, kdyz se v noci vzbudi, tak uz si ji beru do postele (prestoze ma postylku vedle me) k nam a spime az do rana, jenom si ji prehazuju z prava doleva skrz kojeni. A musím rict, ze jak ji mam u sebe, tak se taky (nevim proc?) nebojim.
Mně ten monitor taky uklidňuje - vím že kdyby něco, spustí poplach, takže nepotřebuju pořád sedět a koukat an světýlko. Ale když není v postýlce ale třeba v houpačce nebo v kočárku tak se taky bojím a pořád kontroluju. A na první ranní kojení si ji taky beru do postele a kupodivu u toho taky většinou usnu a nejsem z toho na nervy, i když si myslím že bych měla být - po chvíli mě probudí výčitky svědomí, ale na rozdíl od toho kdy je v houpačce nebo tak, usnu klidně když ji mám vedle sebe. Ono to mít dítě u sebe v posteli je dvousečná zbraň - na jednu stranu nějak instinktivně synchronizuje dech s matkou, na druhou stranu se zase zvyšuje riziko že se dítě zalehne nebo mu svým tělem zakreju dýchací cesty pokud jsem tvrdý spáč. Ale já už léta byla zvyklá spát v posteli se zvířatama a vím že ve chvíli, kdy mám k sobě nějaký droboučký tělíčko přitisknutý tak se prostě nehnu - psi a kočky už mě naučili jak je nezalehnout a nezadusit.
@darkwitch S pasením to máme stejně.😂 Kubík umí zvednout hlavičku ale ty ruce jsou prostě zajímavější a chvíli nato se začne vztekat. 😁
Holky jak to tu tak čtu o tom monitoru dechu, tak jsem asi divná ale neměla jsem ho ani u Anet ani teď u Kubíka. 🤔 Jako samozřejmě jsem první týdny byla jak na trní u obou ale nějak jsem to pak neřešila. Jinak skrze krmení- naštěstí už zase kojím ale musím dát po kojení 50ml vody a dvě odměrky, aby se dopucnul- visí mi u krmení cca 25 minut a prostě mu to nestačí ale ode mě už nechce.🤣 Ale hlavně že je spokojenej. Jen kdyby chtěl v noci spát .🙄😣 Už třetí den jsem s ním vzhůru už od tří- vzbudí se na jídlo, než ho nakrmim a dám do postýlky a ve čtyři řev a nacucaná plína, takže dudlík a uspávání a ejhle v pět opět řev a od půl šestý do půl sedmý dospává u mě na břiše... 😥 Se divím kde beru energii na fungování, asi nějaký perpetuum mobile či co někde ve mně. 😂
@laja64 Nam to akorat jednou piplo, kdyz se protahovala. Tak bud zadrzela dech nebo se moc nadzvedla. Ale jako kdyby to fakt zacalo houkat, tak se zvencnu. Uz aby byl ten prvni rok za nama, fakt...
@biciklissie třeba casem přestaneš mít takový strach a bude to lepší 😊
@laja64
@niki1107
Ja myslim, holky, ze se nebojite, ze od pradavna mely matky svoje miminka u sebe. Proste je chranite od vseho svou pritomnosti. Jako vse ma sve pro a proti. Ja byla prescedcena, ze se mnou mala spat nebude a vsichni rikali, ze nakonec bude. A nespi. Vyhovuje mi to tak lip. Samozrejme obcas si ji do postele beru.
@amenophus Jj, mam to naprosto stejne. Akorat, ze ja kdyz spala s kockou, tak prave jsem spatne spala, abych ji ve spanku neco neudelala. Takze s miminkem teprve - a potrebujeme se kvalitne vyspat obe. No, ja jeste skrz sids cetla, ze ve spolecne posteli muze vadit i prilis tepla z vice tel a hodne luzkovin. Ale jak jsem psala, kdovi, jak to je...

@knoflikarka já tu BioGaiu právě vysadila předevčírem a zda se mi to lepší 🤔 No ještě 2 měsíce, nasadime prikrmy a bude lépe 😊