Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
U nás zuby taky ve velkém🙄
@tasmyska ty jo 😯 šikula 👍
@biciklissie jojo, je to fakt různé, ono záleží i na predispozicích - třeba pokud jste aspoň jeden jako malí jídlu moc nedali atd. U nás třeba malá fakt nemá být po kom pohybově zdatná, tak to tak beru, i když včera se teda poprvé přetočila se vším všudy. Jinak s tou helmičkou - dětská a neuroložka jsou pro, fyzioterapeut je proti, tak si vyber, že 🤷. Neuroložka tvrdila, že je malá pozadu, což fyzio vyvrátil... Fakt nevím no.
@knoflikarka Heeezky, tak to budete v pohodě 🙂. A jo, malá mi taky furt bere lžičku z ruky! Ožižlává jí, pak se vzteká když už na ní nic není a začne s tím šermovat - málem si dneska vypíchla oko 🙂🙄
@tasmyska Tybláho, ten už je normálně na 4! Tak takhle daleko ještě nejsme. Malá se hlavně neudrží na ručičkách...
Tak my máme ZOUBEK a už prosvitá i druhej dole😬🙃🥰 teď začne to kousání do bradavek 🤦♀️🙏
@knoflikarka To by me tez dost stvalo, kdyby se ani odbornici neshodli. Jak to pak ma rodic jako laik rozsoudit. Tak moc drzim pesti, at to nejak rozseknete...
@darkwitch Pche, Anet měla až na půl roce tuším 😂 Ale Kubís furt rejdí v papule a nic.🤔 Zato mám velkou radost skrze příkrmy-brambory, mrkev, brokolice, ještě ho čeká hrášek, dneska kupovaný cosi s bramborem, rýží a krůtím masem a jak baští. 😁😊 Počítám že tak do týdne začne i ovoce.
A na fotkách baští bramboru +brokolici 😁
@laja64 Už i přesnídávku ? To je šikulka, já mám v papírech že ovoce až po zavedení masa, ale už taky o tom přemýšlím že zkusím jablíčko s mrkví, tu on rád a ani mini kousky mu nevadí. 🤔 Kaši na noc taky dávám, vydrží tak cca do půl druhý ale v pět už definitivně vstává. 😁
@ah1234 Děkuji, ono každý dítě je holt jiný 😁
@dusovkam ovocie mozes zaviest urcite skor jak maso 🙂 Ked som bola ja malicka, tak mamka zavadzala prave najprv ovocie - jablko banan avokado. Samozrejme, zacala som jest az po ukoncenom 6.mesiaci, to uz je to ovocie lahko stravitelne, takze tomu nic nebrani, v 4.mesiaci sa ma zacat so zeleninkou, v piatom pridat nejaku tu obilninu a ovocie - maly ma uz od 4.5 mesiaca banan a avokado, jak nastal 5.mesiac tak jabko. S masom kludne vyckaj, najlepsie aj do ukonceneho 6.mesiaca, ono to maso je dobry sajrajt a zataz pre take male miminko vacsia ako taky kus bananinu ci obilnina 🙂 ja neplanujem malemu "povolit" maso skor ako v 10 mesiacoch, dovtedy ho absolutne nepokladam za dolezite a nutne (resp. ako vegan ho nepovazujem za nutne vobec ale chcela som tym vyjadrit, ze tak male telicko ho vobec nepotrebuje :D ) 🙂
@dusovkam jasně, jablko-banan, nebo jen banán. Pak přidám meruňky,maliny...Abych se přiznala, dodržela jsem jen jedno-prikrmy od 4.měsíce. Nekoukam na žádné tabulky -co dávat,kolik dávat atd. Samozřejmě detska lékařka mi řekla co a jak,a kdy dát třeba lepek atd, ale já si všechno dělám jak uznám za vhodné já-řídím se svým zdravým rozumem. U starší dcerky tomu nebylo jinak. Malá má kaši po koupání, cca v 19h, pak si dá ještě mléko okolo 23-24h a pak spi do 7h - většinou ☺😁 Maso dám tak za měsíc, úplně se těším až malá bude jíst ryby, chodíme na čerstvé pstruhy na farmu, to zas bude žranice😋 Klidně ovoce dej, určitě mu bude šmakovat🤗🤗

Ahoj holky tak také podávám po dlouhé době hlášení :D malá roste jak z vody, je to náš poklad, válí sudy a zvedá se na kolínka, zatím moc neperuje, ale posouvá se jak pídalka, dělá letadlo, má dva zuby a snaží se sníst všechno v dosahu :D
Zvládli jsme první hory teda malá z nich neměla, ale starší si to náramně užila