icon

Říjnovky 2018

ishumisz
18. únor 2018

Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂

darkwitch
13. bře 2019

Ahoj holky tak také podávám po dlouhé době hlášení :D malá roste jak z vody, je to náš poklad, válí sudy a zvedá se na kolínka, zatím moc neperuje, ale posouvá se jak pídalka, dělá letadlo, má dva zuby a snaží se sníst všechno v dosahu :D
Zvládli jsme první hory teda malá z nich neměla, ale starší si to náramně užila

dusovkam
13. bře 2019

@darkwitch Už žuby? 😂 Hernajz to je fofr. To moje klíště si je furt v tý papule hledá a nic... 🤗

tasmyska
13. bře 2019
tasmyska
13. bře 2019

U nás zuby taky ve velkém🙄

knoflikarka
13. bře 2019

@tasmyska ty jo 😯 šikula 👍

knoflikarka
13. bře 2019

@biciklissie jojo, je to fakt různé, ono záleží i na predispozicích - třeba pokud jste aspoň jeden jako malí jídlu moc nedali atd. U nás třeba malá fakt nemá být po kom pohybově zdatná, tak to tak beru, i když včera se teda poprvé přetočila se vším všudy. Jinak s tou helmičkou - dětská a neuroložka jsou pro, fyzioterapeut je proti, tak si vyber, že 🤷. Neuroložka tvrdila, že je malá pozadu, což fyzio vyvrátil... Fakt nevím no.

amenophus
13. bře 2019

@knoflikarka Heeezky, tak to budete v pohodě 🙂. A jo, malá mi taky furt bere lžičku z ruky! Ožižlává jí, pak se vzteká když už na ní nic není a začne s tím šermovat - málem si dneska vypíchla oko 🙂🙄

@tasmyska Tybláho, ten už je normálně na 4! Tak takhle daleko ještě nejsme. Malá se hlavně neudrží na ručičkách...

darkwitch
13. bře 2019

@dusovkam no jo uz zuby... ale kamarádky kluk mel prvni zub ve třech mesicich, tak to je malá ještě pozadu :D

ah1234
13. bře 2019

@tasmyska diik 🙂 to robí aj ten môj už asi dva týždne ale dopredu sa nepohne našťastie 😂

ah1234
13. bře 2019

@darkwitch moja sesterka mala prvý zub tiež v troch mesiacoch. Malý bude snad po mne a bude mať prvý až v roku 😂

tasmyska
13. bře 2019

Tak my máme ZOUBEK a už prosvitá i druhej dole😬🙃🥰 teď začne to kousání do bradavek 🤦‍♀️🙏

tasmyska
13. bře 2019

@ah1234 Eliášek dopředu tak trochu poskakuje😂 je mu 5,5 měsíce

ah1234
13. bře 2019

@tasmyska Richard sa odraza, alebo poskakuje tiez, ale len v postielke, co nechapem, pretoze postielku ma kvoli refluxu stale podlozenu, takze vlastne "slape do kopca". Ale co neurobi, aby sa z nej dostal, ked uz sa mu nechce spat :D :D

ah1234
13. bře 2019

@tasmyska hej a este otazka, odkial mate to body so psikmi ?

natysnovec
13. bře 2019

Ty jooo...to jsou sikulove....ta nase ani zoubek a ani na 4rech...jen na brisku😂❤❤❤

biciklissie
13. bře 2019

@knoflikarka To by me tez dost stvalo, kdyby se ani odbornici neshodli. Jak to pak ma rodic jako laik rozsoudit. Tak moc drzim pesti, at to nejak rozseknete...

darkwitch
13. bře 2019

@ah1234 myslím ze jim to jde do kopce líp, protoze nesou mensi váhu na rukách
@tasmyska do bradavek kouse pekne, zvlášť když se krmí a ségra kolem začne dělat blbosti...

tasmyska
14. bře 2019

@ah1234 bodycko je z nextu. Ale má ho po bráškovi👍

dusovkam
14. bře 2019

@darkwitch Pche, Anet měla až na půl roce tuším 😂 Ale Kubís furt rejdí v papule a nic.🤔 Zato mám velkou radost skrze příkrmy-brambory, mrkev, brokolice, ještě ho čeká hrášek, dneska kupovaný cosi s bramborem, rýží a krůtím masem a jak baští. 😁😊 Počítám že tak do týdne začne i ovoce.
A na fotkách baští bramboru +brokolici 😁

dusovkam
14. bře 2019

Holkyyyyyy máme velkej pokrok-aktuálně 😁😁😁

amenophus
14. bře 2019

@dusovkam To si strčil nohu do pusy? :O Tyjo akrobat! Jogín!

dusovkam
14. bře 2019

@amenophus Jo, to holt šikula.😂 Jako teď asi cca týden si ty nohy chytal, dával do výšky ale dneska ji měl poprvé v papuli. 😂

laja64
14. bře 2019

Ahoj holky, tak my prikrmy zatím ok. V době oběda dávám zeleninu ,odpoledne presnidavku a večer má kaši. Malá baští jak divá🤗

ah1234
14. bře 2019

@amenophus ono je to vyvojove stadium - raz to zacne robit skoro kazde mimi (jak ked si zacnu davat ruky do pusy). ale teda @dusovkam mas sikulu, ja som pocula ze to deti zvacsa robia tak v 7 mesiacoch 🙂))

ah1234
14. bře 2019

@laja64 mala je nadherna 😍 a uplne na nej vidiet, ze je to dievcatko, mne zasto tie male dievcatka pridu skor jak chlapci aj ked su v ruzovom :D

dusovkam
14. bře 2019

@laja64 Už i přesnídávku ? To je šikulka, já mám v papírech že ovoce až po zavedení masa, ale už taky o tom přemýšlím že zkusím jablíčko s mrkví, tu on rád a ani mini kousky mu nevadí. 🤔 Kaši na noc taky dávám, vydrží tak cca do půl druhý ale v pět už definitivně vstává. 😁
@ah1234 Děkuji, ono každý dítě je holt jiný 😁

laja64
14. bře 2019

@ah1234 mi taky občas připadala jako chlapecek😁😂 teď už má nausnice tak je to lepsi 🤗

ah1234
14. bře 2019

@dusovkam ovocie mozes zaviest urcite skor jak maso 🙂 Ked som bola ja malicka, tak mamka zavadzala prave najprv ovocie - jablko banan avokado. Samozrejme, zacala som jest az po ukoncenom 6.mesiaci, to uz je to ovocie lahko stravitelne, takze tomu nic nebrani, v 4.mesiaci sa ma zacat so zeleninkou, v piatom pridat nejaku tu obilninu a ovocie - maly ma uz od 4.5 mesiaca banan a avokado, jak nastal 5.mesiac tak jabko. S masom kludne vyckaj, najlepsie aj do ukonceneho 6.mesiaca, ono to maso je dobry sajrajt a zataz pre take male miminko vacsia ako taky kus bananinu ci obilnina 🙂 ja neplanujem malemu "povolit" maso skor ako v 10 mesiacoch, dovtedy ho absolutne nepokladam za dolezite a nutne (resp. ako vegan ho nepovazujem za nutne vobec ale chcela som tym vyjadrit, ze tak male telicko ho vobec nepotrebuje :D ) 🙂

laja64
14. bře 2019

@dusovkam jasně, jablko-banan, nebo jen banán. Pak přidám meruňky,maliny...Abych se přiznala, dodržela jsem jen jedno-prikrmy od 4.měsíce. Nekoukam na žádné tabulky -co dávat,kolik dávat atd. Samozřejmě detska lékařka mi řekla co a jak,a kdy dát třeba lepek atd, ale já si všechno dělám jak uznám za vhodné já-řídím se svým zdravým rozumem. U starší dcerky tomu nebylo jinak. Malá má kaši po koupání, cca v 19h, pak si dá ještě mléko okolo 23-24h a pak spi do 7h - většinou ☺😁 Maso dám tak za měsíc, úplně se těším až malá bude jíst ryby, chodíme na čerstvé pstruhy na farmu, to zas bude žranice😋 Klidně ovoce dej, určitě mu bude šmakovat🤗🤗

darkwitch
14. bře 2019

@dusovkam taky cekam kdy si narve nohu do pusy, zatím si jenom nohu chytá

Na ty prikrmy se vubec netěším a uz se nam to blíží...

Strana