Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
@knoflikarka máme také Cybex,tu polohovací a na to,že malá je dle slov doktorky nad grafem s váhou docela dost,tak se v pohodě vejde,ale už jí spíš takhle nebaví jezdit,takže zvažuji za měsíc přesun do věští,ale určitě vhodnou pro takové mrně-to znamená takovou na tom podstavci,polohovatelnou,s operkou na hlavičku nastavitelnou tak,aby jí měla zároveň s bradou-tak jak mi radily v obchodě s autosedackama a i v návodu je to psané..Takhle to může prckovi ještě víc ublížit.Mám doma cybex-pokračovací-od 9kg,což skoro měla malá v půl roce,ale nedala bych jí tak z důvodu,že malá by tam seděla špatně..
Holky tak dneska konečně půlroční prohlídka: 6,67 kg, 68 cm a doktorka mi řekne že je hubenej a že je nějakej bledej. Marně ji vysvětluju že já i přítel jsme z hubených rodin a jsou to geny.😐😕 Tak nás poslala na odběr krve kvůli krevnímu obrazu a že zítra si mám zavolat o výsledky, tak mám docela strach. Malýmu to brali z ruky - kluk jeden statečnej a sestřičky se z něj mohly poprdět jak je krásnej. 😁 A očko opět odloženo- má v pusince aft, takže genciálku a za týden na kontrolu.
Ty posmerne sedačky ještě ne ☹ co nejdyl ne. Já vím, jsou to vaše děti, ale je to vážně hodně nebezpečné. Nejde ani tak o to, kolik dite měří, váží, jestli sedí... ale o to, že tak malé tělíčko se neumí vypořádat s nárazem, kdy tělo i hlava letí dopředu, krk to neudrží ☹ proto jsou ve vajíčku naopak, aby je to případně zarazilo do sedačky. Jsou autosedačky proti směru, kde může být dítě i do 4 let i dýl. U nás to povědomí o tom ještě moc není, ale je to prokázané, že i nejhorší sedačka protisměrná je lepší, než ta nejlepší posmerna. Půlroční miminko je na posměrnou moc malé a slabé, opravdu.
Tady je to dobře vidět ten rozdíl mezi sedačkama po a proti směru
https://www.youtube.com/watch?v=0S-Vtg8pRWE@veraakubik tak malá má 74 cm + nějaký ten cm helma, známé miminko tohle má v roce. Vajco nám prostě přestává stačit i kdybych se na hlavu stavěla, ale samozřejmě ji nedám jen tak do něčeho. Kupujeme Joie Stages, ta jde aspoň delší dobu do protisměru a půjde dát do naší fabky.
@kamila215 Dám echo- mám si kolem jedenácté zavolat. 🤔 díky za podporu 🙂
@codal a když já mám pocit že čím je doktorka starší, tím víc blbne (chodila k ní moje máma se mnou než jsme se odstěhovaly). Si říkám že jen dobře když jsem s Anet chodila jinam- ta ve věku Kubíka měla už cca 7 a půl kila. 😂
@ah1234 Jo fešák po tatínkovi 😁
@knoflikarka No hele asi jo. 🤔😂 Ho měla vidět o Velikonocích jakou chytil zdravou barvu u babičky na vesnici. 😁 Teď u nás víc jak 14 dní bylo skoro furt zataženo, tak vyblednul no. 😁Taky mi opálení dlouho nezůstane a hlavně je to blonďák , tak nebude jak čokoláda že. 😂
@knoflikarka Ale já ten komentář nemyslela zle,malá bude kolem 70cm určitě,ale zatím se vejdeme-tím jsem nemyslela abych rvala svojí holčičku do sedačky když se do ní vejde.Neodsuzovala jsem tě kvůli tomu,že jí dáš do větší sedačky-samozřejmě to chápu a když je sedačka vhodná tak proč ne.. 😉 Naopak mrknu jakou kupuješ abych měla inspiraci..😉
@veraakubik V pohodě, chápu. Jako je mi jasné, že abychom docílili fakt větší bezpečnosti, nesměli bychom v prvé řadě mít starou fabku 😀
@dusovkam my byli taky na odberu a zjistili mu v krvi malo zeleza.Ted mame jit na kontrolni odber jestli se to uz srovnalo.Taky mam vzdycky hrozny strach co mu najdou,nenajdou.
Holky,kolik gramu prikrmu jedi vase deti k obedu? My snime ted tech 150 g.Nevim jestli je to malo nebo moc.Jinak je jeste plne kojeny.Poradte mi prosim.
@petronelas neřeším kolik sní, až nechce, tak nechce👌 Ale většinou sní celou skleničku, koukala jsem a je to - 125g.
@petronelas moje jí tu velkou skleničku už celou, 200 g. Odpoledne přesnídávka tak 180 g a večer jí zbytek dám do kaše, které bývá tak 300 ml. Ale každé děťátko je jiné, pokud kojíš, tak bych to vůbec neřešila.
@petronelas
@laja64
A holky, davate k tomu jeste i mleko nebo uz ne? Naty se dopracovala tak k cca 60ti g a klidne k tomu da trochu caje a celou flasku um (tj. 235 ml).
@biciklissie tak to ste dobre, ze uz ste na 60g, my ani omylom. On zje tak 50-60g za cely den tak na 4x
U nás se pořád hlavně koji,z jídla sní tak tři lžičky když má zrovna dobrý den, svačinu ještě neřesim, někdy ji dam kousek jabka, banánů nebo okurky... pristi tyden chci vyzkoušet jogurt, tak uvidím jak se na to bude madam tvářit
@ah1234 No, dopracovaly jsme se tam po trech mesicich, tak nevim, jestli je to nejaky uspech. A stejne to porad ani omylem nenahradi obedove um... Za nejaky ten tyden chci zkouset davat ovoce na dopoledni svacu, tak treba to bude mit vetsi uspech... Co vy, jak jste na tom?
@biciklissie Ráno mléko, kolem 11h oběd, za cca dvě hodinky mléko, odpoledne přesnídávka, pak zase mléko. Večer někdy kaši, v noci vstává 1x na mléko a to jí už roste první zub, tak snad to tak zůstane🤗🤗 Jinak mléko budu dávat minimálně do roka a půl, pokud teda bude chtít 🤗
@laja64 Super, moc diky...
@petronelas @blicklisse cerstva informace z oficialniho workshopu o prikrmech: neresit kolik toho sni, dulezite je dostatecne kojit (nebo nabidnout plnou davku UM). Pokud pri kojeni vypije malo, snizit davku prikrmu. Idealne kojit 20 minut pred prikrmem (tak se zamezi prejidani). Hlavne zavest v malem mnozstvi postupne vsechny druhy alergenu krom orisku a medu (ty az od 1 roku). Optimalne davat maso 4x tydne k obedu (ne rano ani vecer). Optimalni mnozstvi masa v jedne porci je zhruba o velikosti dlane ditete.
Doporuceni o prikrmech od nz ministerstva zdravotnictvi https://www.health.govt.nz/your-health/pregnanc... - hlavne ty odkazy

No holky já nevím, ale osobně taky už jenom čekám, až si malá sedne a kupujeme novou autosedačku, protože z vajíčka už brzo vyroste 🤷