Říjnovky 2018
Ahoj, diskuze pro všechny, které očekávají přírůstek v říjnu. 🙂
Holky, máte teď taky některá superživé sny? Zdají se mi neskutečné kraviny a všecko si to pamatuju do detailu. Dnes v noci jsem třeba nabízela v kavárně řepový cheesecake za 200 Kč :D
@knoflikarka Tak zrovna teď ráno jsem na to myslela. Posledních pár dnů mám taky děsně živé sny. Dnes jsem se úplně posadila na posteli, zdálo se mi, že slyším zvuk zabouchlých dveří z přízemí a jak klíče padají na zem a letí po té dlažbě. Úplně jsem to živě viděla a nedokázala jsem rozeznat, jestli jsem to opravdu slyšela nebo se mi to zdálo. Hned mě napadlo, že by to mohli být zloději. Tak jsem přemýšlela, jestli zbudit manžela, aby to šel zkontrolovat. Nakonec jsem se smilovala a šla sama, samozřejmě nic. Ale teda měla jsem v kalhotách, jak jsem se bála🙂. Ještě jsem se lekla vlastního odrazu ve skle, trubka🙂. No, to bylo nejživější, ale fakt se mi toho zdá spousta a detailně si to pamatuji. Ale já mívám taková období, tak těžko říct, jestli je to tím nebo těhotenstvím.
@biciklissie Manžel si taky často pamatuje úplné detaily ze snů, ale já jsem sny nikdy nemívala - nebo spíše si je moc nepamatovala, když už, tak mlhavě. Takže pro mě je to nové dost a bavím tím všechny okolo 😀
@knoflikarka Tak to jo, to pro Tebe musí být velká změna. Já mám sny docela ráda, i když občas je to trochu únavné, tak být úplně bez snů, tak bych asi měla pocit, že mi něco chybí. My to doma máme naopak, manžel naopak sny vůbec nemá nebo si je spíš nepamatuje. Má v tom zmatek, většinou neví, kdy spí a kdy ne a ty sny taky nějak nepobírá🙂.
Ahojky,konečně jsem našla správnou skupinku..Mohu se ppřidat?! Termín mám 14.10..;)
@biciklissie porad nosil 56, neco 62.A to se narodil s 53 cm a 4 kg. Ale ty bodycka se dost natahnou.
@colorka Ahoj. Jé, moc Ti děkuju za odpověď. Já úplně šílím blahem z těch vánočních oblečků, tak abych věděla, jaké koupit. A vůbec, abych věděla i všeobecně pro ty zimní věci. Tak ještě jednou moc děkuju za odpověď.
@veraakubik Ahoj, jasne 🙂. Ja mam zatím 13.10., tak vitej 😊
@biciklissie vanocni mam kdyztak taky na prodej. Mel je jen jednou
@colorka Moc děkuji. Určitě bych se ozvala, jakmile bude po těch prvních testech...
Holky, která už jste byla na screeningu, co mě čeká, jak je to časově a tak? Delší než hodinu? Potřebuju se domluvit s dcerami, nevím jak to budu stíhat domů, jdu až v jednu, tak aby mladší nečekala před barákem. S dvojčatama to asi bude na dýl, tak právě jestli to aspoň za tu hodinu stihnu...no nervy mám už teď...
@oveckaluky myslim, ze u prvni to bylo asi do hodiny, ale teda u nas bylo narvano a nez jsem se dostala na radu, tak to trvalo treba i 2h. Ono kazda poradna byla na dlouho, tedy to cekani. Navic mne vysly blby vysledky a poslal me dr hned dalsi den do prahy k apolinari na cvs.
@ishumisz No, to já právě nechci, amnio nebo CVS jen v nejkrajnějším případě, protože u dvojvaječných dvojčat, navíc ve zjizvené děloze (první porod císařem), je riziko potratu až 7%, což je hodně...krev vyjde špatně určitě, to vím už teď a shodla jsem se na tom i se svým doktorem, protože můj věk a váha vyžene rizika nahoru, takže se budu řídit ultrazvukem...snad to bude všechno dobrý. Moc děkuju 🙂
@oveckaluky
Ja tam.byla. asi pul hodiny A další půl predtim jsem čekala. S dvojcatama asi déle.
@kackacka37 Moc děkuji 🙂
Tak u mě sgreening trval asi 20 min + poradna 10 min. Ale na radu jsem přišla až po 2 hodinách čekání. 😒 Jinak jsem včera volala na výsledky trippel testu a jsou negativní a riziko downa je 1:19000 což je super 👍🐣 držím ✊ ať Ti to dobře dopadne 😀
@tasmyska ty jo, to je nádhera 🙂 gratuluju :-*mně takhle rozhodně nevyjde, už předem vím, že krev vyjde špatně, ale tu neřeším, hlavně UTZ aby byl dobrý. Krev mi nabral týden předem a pochopila jsem to tak, že to s výsledky krve zkompletuje rovnou v to pondělí po UTZ, pokud mu do toho pondělí dojdou výsledky z krve. Tak uvidíme.
@oveckaluky
@oveckaluky holky a to chodite na screenink k tomu svému?Ja vždy na speciální pracoviste tam kde delaji i umělý
Holky, prosím, co všechno ten screening obnáší? Mám ještě čas, ale jako jsem zvědavá. Vím, že jde o diagnostiku těch rizik VVV, ale jak přesně se to vše dělá?
@oveckaluky Tak moc držím pěsti, ať to vyjde alespoň tak dobře, jak může.
@biciklissie no me vzali krev sepsali rodinnou anamnezu, na utz prohlednou pořádně prcka změří, sijove projasneni, nosni .kustku, delku stehenni kosti...atd hodi do tabulek spolecne s vysledky krv e a stářím rodičky i tehotenstvi, vyjdou rizika př. 1:3560 na dawna, plus ještě dalsi syndromy kdyz je riziko vysoké doporučuji dalsi testy...další utz, plodovka atd
@biciklissie
@biciklissie jinak na netu myslím i tady je to hezky vysvetleny

@kackacka37 Tak moc děkuju za vysvětlení. Já si určitě počtu, ale je to fajn takhle od někoho z osobní zkušenosti.
@kackacka37 Kdybych čekala jen jedno, tak by mi ho udělal můj, certifikát na to má, ale tím, že jsou dvě, je prý potřeba změřit i průtoky krve placentou, či co, a na to nemá UTZ, tak mě poslal ke konciliáři do nemocnice, prý se na to specializuje - ale je to tady u nás ve městě. Jinak bych taky jela do Hradce do fakultky, kam tedy pojedu, pokud by měl nějaké pochybnosti - já tedy doufám, že nebudou...
Holky, a ten screeningový UTZ už dělá přes břicho, nebo ještě spodem sondou?
@oveckaluky mel by se delat pres bricho pokud by slo spatne videt tak spodem
@timotek69 Moc děkuju 🙂
@oveckaluky kamarádce takhle ten. jeji zanedbal a mimi 5 tydnu po .porodu umrelo, přitom melo tolik vad , ze nikdo nechapal jak to mohl prehlednout, mohla jit na ukončení po prvnim scr. nemusela se tak trapit, prutoky by měly byt samozřejmostí ne jen u dvojcat, ja bych si na specializovanem pracovišti trvala vždy
@ove
@kackacka37 Já tomu svému věřím, je to opravdu odborník, ale bohužel k němu nemůžu jít, no...

Ty jo... Minulé pondělí jsem v práci byla v pohodě v riflích. V půlce týdne jsem si je odpo musela rozepinat, protože mi to bylo nepříjemný. Od pondělí chodím v jiných. Dneska si obléknu rifle a skoro nejdou zapnout. Taková rychlost.