Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@baruda Kluci byli 34+3 narozeni a ptali se tedy manžela, jestli mají dětem dát UM nebo mateřské mléko dárkyně, tak manžel podepsal, že chce, aby děti dostali mateřské mléko... Na UM jsme přecházeli pomalu až doma, kdy mě se nerozjelo mléko, protože jsem kluky měla u prsu až 6 - tý den po porodu a odstříkávat jsem mohla až druhý den večer, když mě převezli z Jip na standart.. 🙂 No a ještě k tomu jsem byla 3 dny jen na vodě, protože mi nepřišly větry... 😀
@mmajda děkuji je to tak jak jsem myslela
Tak dnešní kontrola a poslední velký ultrazvuk 🙂
Malej klasicky - pindik vystrceny, obličej otočený a zaboreny do rukou, takže hezkou 3D fotku oblicejiku zase nemáme - a to se paní doktorka tak snaží :D
Vahovy odhad necelá 2kg mě trosku vyděsil - prý bude velký, tak uvidíme.
Vše je jinak v pořádku, papíry na mateřskou vyzvednuty, tak jdeme do finále 💙
@michaela_2 A v kterém týdnu máš ten odhad? 🙂 My jsme jej měli v 31+1 odhad 2 kg u holčičky 🙂 Tak se taky bojím aby nebyla velká, kluci měli při porodu 2160g a 2260g v 34+3 😀
Ale v té stejné nemocnici mi říkali už ve 32 tt. že mají 2,5 kg a ten samý den v druhé nemocnici měli 2 kg odhad, tak já nevím 😀
@kreatura já začínám 32 týden 🙂 a doufám tedy, ze nebude teď pribirat víc jak 200g týdne, když nám ještě těch 8 týdnů schází 😬 na druhou stranu jak už jsem psala - ani u jednoho z děti se mi před tím vahovym odhadem na utz moc nestrefili 😃 dcerka měla být podle nic o víc jak půl kila menší a synovi zase tipovali naopak o hodně víc....Tak uvidíme dotretice 🙂)
@michaela_2 ty jo...tak to jsi o 4tt dopredu...jinak co si pamatuji..tak uci meli take takovy odhad ..kolem 2Kg. Uvidime na pristi kontrole za mesic. Byla jsem dnes a vse je ok...28tt...cukrovka neni...a vse v poradku. Musim na socialku...pro papir, ze nebudu mit narok na materskou...jsem ted na UP. Dnes jsme resili s manzelem kdebudu todit...byl prekvapen ze nechci tady ve Vyskove..ze chci zase do Prostejova...ale mam sve duvody...sice tady mam znameho sikovneho mladeho doktora....ale...jak uz mam srovnani..jde mi i o prostredi..hlavne at mam stesti na prijemny personal...
@michaela_2 jinak..byla bych rada..kdyby princeznicka byla mala...nebo alespon mensi nez bratri...alespon trosku 😊
@michaela_2 No mě u kluků tipovali ve 2 nemocnicích ve stejný den, úplně jiné odhady, jedni měli 2,5 a druzí 2, no a kluci se narodili za 2 týdny s váhou co jsem psala... Tak doufám, že malá bude taky malá, když už je to holčička a říká se, že holčičky bývají menší... Tak snad 😀 Já jsem dneska 32+0 🙂 a zítra jdu na kontrolu, kvůli tomu zánětu, tak uvidíme jak dopadneme 🙂
@kreatura u těch dvojčat je to asi složitější tu váhu odhadnout. Mně to třeba nechtěli říct ani na velkém ultrazvuku, jak jsou ti moji prcci velcí, až teď jak jsem byla před Vánocema v nemocnici, tak mám první odhady váhy a zítra jdu na kontrolu, tak doufám, že je zas přeměří, ať vím kolik vyrostli.
Jak vas tak ctu, tak ty vahove odhady jsou asi stejne velice k nicemu 🙂 ja jsem byla na poslednim velkem ultrazvuku ve stredu a konecne se maly pekne natocil. Mel prej 1600g, takze to vychazi akorat na muj tyden 30+2. Jsem dnes 31+4 podle menstruace, ale podle utz o tyden zpet no. Porodni prej kolem tri kg, tak uvidime.
Tak to mě ty poslední odhady už v porodnici seděly.....sice sem se ještě pořád nezeptala na to,jestli má ty nožičky opravdu kratší nebo ne :D (nepřijde mi to tak,má je hrozně dlouhý a obrovský nožičky :D ). A ani nevím,jestli mám pochybovat o odhadech na genetice,kdy mi na konci listopadu řekli své stejné váhy kolem 700g a Josífek měl nakonec 810g když se narodil.
Ahoj holky. Tak sem resila materskou. Vychazi mi 8 tydnu pred 4.2
Jsem zdrav. Sestra . A sefka mi rekla ze mam narok na vycerpani nebo proplaceny dovoleny ale jen 2 dny.. pritom mam normalne 25 dnu na rok. Ale ze se to pry pocita podle odpracovanych dnu a mam zatim jen leden a to je 1/12 dovoleny nebo co. Nerozumim tomu. Ja myslela ze mi zaplati normalne celych 25 dnu ktere mam na rok 2019.
Mam dojem ze opravdu chteji ojebavat tehotne co nastupuji na materskou...kazdy vyklada uplne neco jineho a jsem v soku. Asi bych se zeptala nekoho nezavisleho kdo tomu rozumi.
@harleta krasna fotka
@lalusheee na proplacení dovolené nárok nemáš, musíš si dovolenou řádně vybrat mezi MD a RD (ve finále je to stejné jako proplacení, protože jsi doma a pošlou ti peníze, ale papírově si čerpáš řádnou dovolenou a po její skončení ti plynule navazuje přechod na tzv. rodičovskou dovolenou) Takže teď než nastoupíš na MD si můžeš vybrat jen tu 1/12, ale po skončení MD si můžeš vzít celých 25 dní dovolené, pak ti poběží RD. Když si dovolenou nevyčerpáš mezi MD a RD, tak se krátí (to se bohužel stalo mě u prvního dítěte, protože jsem toto nevěděla).
Ahoj holky taky se k vám pokud možno ráda připojím konečně, máme termín porodu 12.března a má to být kluk..poslední váhový odhad byl před týdnem 1,5 kg..jinak už máme jednu 3 letou holčičku..
@lalusheee ona ti to řekla vlastně dobře, protože teď opravdu budeš mít odpracovaný jen ten měsíc a nárok na 2 dny, jen už zapomněla dodat, že pak po té mateřské budeš mít nárok i na ten zbytek dovolené za dobu mateřské..
Holky dotaz trochu mimi.. přišel ni aniball a co jsem zkoušela, samozřejmě mimi tělo, tak mi to prostě nejde nafouknout do průměru, co by měla mít hlavička.. vy, co už máte děti, jak to je? Chce to prostě nafukovat do zbláznění? Nebo prostě až to bude vevnitř, tak to půjde?
Nebojte, ještě necvičím
Tak dobrý, už jsem na to přišla, špatně otočený ventilek 🙄🤣 asi mám už teď mléko na mozku 🤔😂
@lalusheee jako ano tvá účetní má pravdu ale pak nechápu proč to někde jde a někde ne.....no já dělám 12ctky takže to bylo opravdu až náročné původně jsem chtěla také zůstat až do mateřské ale raději jsem šla na dovolenou kterou mám od 2 ledna do 27 a pak nastupují na mateřskou a zbytek dovelone si vyberu měří MD a RD takhle mi to schválila i moje účetní.

@baruda já osobně bych to zkusila jen v případě, že bych neměla dostatek svého mléka, myslím si, že mateřské mléko je pro dítě to nej!