icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

kreatura
5. led 2019

@stef9328 Tý jo, tak my a výbava 😀 Jsme na tom pořád bledě, ale už se to pomalu stabilizuje 😀 Jen to nemáme kam dát, takže jsou některé věci schované a jiné pro jistotu nemáme ani pořízené ... 🙂
Jinak kočárek už máme ( z druhé ruky a je schovaný v kůlně ) , pak máme košík na mimčo, protože máme doma už dvě postýlky a věřím, že kluky pak do toho půl roku dáme do postele ( u tchýně už spávají ve velké, ale doma mají ještě postýlky, tak nechci další 😀 ), no a pak mám po klucích přebalovací desku, která se bude muset zkultůrnit ( to lepení krajů je ošoupané, takže to chci vyměnit ) a nějáké oblečení po klucích takié mám, ale už vůbec nevím jaké, takže pak musím prošmejdit krabici věcí co jsem si nechala a pak dokoupit co bude třeba 🙂
No a pak mám nějáké hračky, co jsem si teď vyráběla a dva svetříky s čepkami, rukavičkami a ponožkami co jsem si také dělala.
Jinak tak něják po skromnu, ale už se to nasbírá 🙂
Já mám kluky lednové, takže s oblíkáním si hlavu nedělám. Ale do autosedačky zatím asi fusak nebudu kupovat, mám uháčkovanou teplejší deku ( vidíš tu ještě mám 😀 ), takže zatím s ní a kdyby nestačila, tak koupíme nějáký fusak, v dnešní době to je otázka chvilky 🙂

kreatura
5. led 2019

@mysek Nad hnízdečkem přemýšlím také, hlavně proto, že pak hned v dubnu mám pobyt s dětmi ( jezdím jako zdravotník) a jelikož je to dál, tak bych dala hnízdo do kočárku a v posteli by mohla malá spát se mnou ( no nemusela bych tahat cestovní postýlku ), přeci jen pojedeme vlakem přes celou republiku 😀 Tak už budu mít krosnu s věcmi a k tomu ta postýlka, no nevím, takže i proto bych ho chtěla... 🙂
No a já plánuji zase látkovat jak dvojčata, takže doufám, že to nevzdám, protože nevím jestli to budu s těma raubířema stíhat... 😀 ( Ti jsou už teď druhý měsíc na papírových, protože je mají občas a nechce se mi týden čekat, než se mi posbírají pleny na praní... Už jich tolik nespotřebují ... 🙂 )

Jinak kluci měli vigantol, ale na nic netrpěli, fakt u nich o ničem nevím, ani kdy jim zuby stihly vyrůst 🙂 Takže uvidíme jak to bude teď, ale to budu řešit až jako poslední, nějákou kosmetiku a tak, co se mytí týče používám vodu, případně si dělám heřmánkový čaj ( domácí, sušený 🙂 ) a ten naliju do vaničky. Akorát něco proti opruzeninám pořídím, ale na ty kluci taky moc netrpěli, takže asi jen nějáký menší základ a kdyžtak se dokoupí 🙂

petratra
5. led 2019

Tak to já z vybavičky věcí mám už snad dost.. Máme oblečky, kombinézy, fusaky, postýlky, mantinely, chůvičky, vaničku, nějaký lahvičky, zítra manžel jede pro kočár z druhé ruky, objednala jsem vajíčka cybex atd. Nejhorší teď bude všechno vyprat, roztřídit, nachystat, ale tím že nesmím nic dělat je to složitější, ale snad na to ještě nějaký čas mít budu, abych si ve všem udělala pořádek.
Holky a nevím jestli pořídit odsávačku a kojící polštář, jsou to ještě dražší položky, tak s tím asi ještě počkám, jestli budou potřeba, co myslíte vy?
Z kosmetiky jsem zatím pořídila jen mycí gel z biodermy a olejíček na zadeček. Ostatní koupím až po cestě z porodnice, ale plánuji jen něco na opruzeniny a ostatní věci uvidím dle potřeby.

vendelinka08
5. led 2019

Jojky...tak ja nemam jeste nic...jen par oblecku...postylku zedy mame ve sklepe..tak ji uz slozime..at vim..jak ji v loznici dam. Jinak zacnu vse porizovat ted behem ledna. Mam termin koncem brezna. Fusak Lodger mi pujcila kamoska...do autosedacky jsem nikdy nemela a ani porizovat nebudu. Dam lehci kombinezku...uz jarni a zakryji dekou. Hnizdecko mi chce usit kamoska...tak to necham na ni. Jeste musim vanicku a prebalovak s komodou, takze zajedu nekam omrknout. Kolotoc neporizuji...proste budu se ridit tim, co jsem opravdu potrebovala a zbytek prubezne. Nechci mit dum plny nevyuzitych veci. Ale chapu maminky co cekaji prvni mimco. Ono toho totiz moc npotrebuje. Kocarek budu mit od kamaradky a vezmu si ho od ni behem unora. Kamoska mi chce pujcit kos na mimco...no vsechny mi ted vse nabizi..takze toho kupovat tolik nebudu. Protoze co pak s tim..ze?

vendelinka08
5. led 2019

Kojici polstar mam..ale jen proto ze jsem delala tehotenske masaze..jinak jsem ho nevyuzivala...odsavacku budu resit dodatecne. A ten Vigantol.za nan nic jineho nebylo a kluci mi na brisko netrpeli...tak nevim...necham si poradit

stef9328
5. led 2019

@petratra ja osobne u prvni jsem odsavacku vubec nepotrebovala,kojila jsem 19mesicu,pak uz jsem musela prestat,protoze jsem mela maleho zavyslaka. Takze s tou odsavackou bych pockala,kojici polstar jsem vyuzila,ale mozna jen kvuli tomu,ze jsem ho mela,myslim si ze obycejny polstar ti uplne vpohode poslouzi.😊muj nazor

stef9328
5. led 2019

@vendelinka08 moje rec, u prvniho miminka je vse jinak! Taky vim jak jsem blaznila aže toli veci se nevyuzilo😂ale co uz,pak jsem prodavala a prodavala.

kreatura
5. led 2019

@vendelinka08 Já jsem kolotoč u kluků také neměla, Jen přes den jsem jim pak dávala hrazdičku nad ně, ale teď jsem si uháčkovala ovečky, tak je chci připevnit na ten stav a bude to 😀 Jinak bych nekupovala 🙂
Na spaní jej nedávám, u kluků jsme přečetli pohádku, dali pusinky popřáli dobrou noc a dobré, tak to u nás funguje do teď, žádné rozptylování, kromě tedy plyšáků na kterých spí a které nedají z ruky 😀

kreatura
5. led 2019

@stef9328 Tak já jsem právě u kluků neměla téměř nic 😀 Tak teď mám asi více hebel, ale hlavně těch co mi u kluků chyběla 🙂

Jinak já kojící polštář nemám, ale mám ten dlouhý polštář z lidlu, na něm jsem kojila i kluky ( dokud to šlo 🙂 ), takže budu používat i teď 🙂
A odsávačku mám ještě po klucích, tu budu muset zkusit, jestli ještě funguje bobek 😀

petratra
5. led 2019

@stef9328 je pravda, že oblečků mám asi víc než je třeba, ale zas s těma dvouma nemám představu kolik čeho budu potřebovat, tak si říkám raději víc, než aby mi pak chybělo. Ale počítám tím, že pak nevyužité věci prodám dál.
A holky, co máte dvojčata, kojily jste je tandemově? Nebo každého zvlášť? A používaly jste kojící polštář?

kreatura
5. led 2019

@petratra Já dokud jsem kluky kojila, tak jsem je kojila zvlášť, přišli mi hrozně maličcí na to, abych je oba sama udržela, když byl manžel doma a druhého mi podal, tak to bylo o něčem jiném... 🙂 Oba jsem je nosila jen, když měli kombinézy a připadali mi stabilnější, jinak po jednom...
A když už se dali nosit na jednou a troufla bych si, tak jsem je už nekojila..
Jinak jak jsem psala výše, já jsem si kojící polštář nekupovala, vzala jsem si z postele ten dlouhý co mají v Lidlu a kojila jsem na něm 🙂
V těhotenství jsem ho měla mezi nohama, aby se mi lépe spalo a pak jsem na něm kojila 🙂

petratra
5. led 2019

@kreatura díky za odpověď. Je pravda, že si neumím představit, jak s obouma manipuluju..taky je budu nosit zvlášť.

maryoneta
5. led 2019

Holky nemáte někdo prosím zkušenost s kojícími podprsenkami z Bonprix. Začínám se rozhlížet a radši bych brala pro začátek nějakou levnější a pak se uvidí..... Nebo nějaký tip kde koupit prosím? H&M celkem drahé, C&A jen s kosticemi (to nechci).

kreatura
5. led 2019

@maryoneta Teď od pondělka měli v Lidlu, jsou sice bez kostic a ničeho, ale já jsem s nimi moc spokojená, občas se musím i podívat jestli mám podprsenku, nebo ne, když jdu mezi lidi 😀 jedna výjde na 180 korun myslím 🙂
Já je mám už celkem dlouho a nosím je i teď, příjdou mi pohodlnější než normální podprsenky a nebo nosím sportovní ( teď, kojit se z ní nedá 🙂 )

mialagia
5. led 2019

@stef9328 my máme taky Scarlett bílou postýlku a jsem maximálně spokojená..doteď v ní dcera spí 😊máme se sundavací bočnicí, takže je u manželské postele a spí hned vedle mě a malej bude ztm spát v cestovní postýlce se zdravotní matrací nebo v kolíbce..časem uvidíme..jinak bílý šum u nás taky frčel, jednu dobu usínala jen u zapnuté digestoře 😄

mialagia
5. led 2019

@petratra já jsem tedy kojící polštář využila maximálně..za mě super věc a odsávačku mám taky elektrickou medelu, manžel pro ní jel tenkrát v noci ke kamarádce půjčit a zachránila mi kojení, takže jsme pak koupili vlastní páč kamarádka měla termín 2 měsíce po mě..ale s tím bych vyčkala, páč s kojením být problém vůbec nemusí.. 🙂

psya
5. led 2019

@kreatura muzu se zeptat, jak sedi velikosti te podprsenky?

luckaperlicka
5. led 2019

@maryoneta já mám z Bonprix tyhle https://www.bonprix.cz/produkt/cerna-bila-seda-... a maximální spokojenost, nosím je už teď a za celé těhotenství zatím nejlepší (snad jediná) podprsenka, která mi sedí 😁

lalusheee
5. led 2019

@maryoneta ted meli v lidlu . Koupila jsem hned dve a max. Spokojenost. Jsou bozi.

mialagia
5. led 2019

Tak já mám teda doteď kojící podprdy z h&m vždy dvojbalení a taky to cenově šlo.. jsou tak pohodlný, že je nosím furt i když dávno nekojim😁ale taky budu muset asi dokoupit někde bohužel zas o číslo větší velikost..

kacka214
5. led 2019

@mialagia taky je mám z hm

petratra
5. led 2019

Já taky objednala podprsenky z H&M, jsou sice dražší, ale vypadají kvalitně, materiál je hrozně příjemný a snad budou i pohodlné. Zatím jsem je jen narychlo zkusila. Mám zatím dvě a pak případně doobjednám.

michaela_2
5. led 2019

Kojici podprsenky jsem tentokrat objednala tyto a jsou skvělé - perfektně sedí, příjemné...

https://www.pradlo-elegant.cz/kojici-podprsenka...

mysek
5. led 2019

@kreatura moc ti to preju a vyjde to. Ono je potom dobre si ohlidat, nerodit v leze na koze a vyvarovat se lekarskym zasahum, aby se predeslo akutnimu cisari. Jinak mam to stejne, jedine, kdyz by byl pricne, kdy to proste jinak nejde, ale jinak proste jde spodem😀

mysek
5. led 2019

@kreatura ja dnes koupila mesickovou od Weledy primo na opruzeniny, je ciste prirodni a meli i maly baleni kolem 50 kc, koupila jsem v DM. Pry je dobry, pomaha. Ja ze zacatku mazala a potom mi to prislo blbost mazat preventivne, tak potom uz jen pri problemu. Sudocrem je vyborny, ale slozeni hruza pry. Jinak obdivuju te, jak jsi akcni, dvojcatka a vubec si nestezujes. A s tim taborem to jsi hovadko v dobrym mysleno.

mysek
5. led 2019

@stef9328 kojim Vasina i ted, cely tehotenstvi jsem ho odkojila, ale nastesti jen na noc, muj sen byl do samoodstavu, nevadi mi to a delam to pro nej zatim rada, ale tezko rict, jestli se nerozkoji vic az bude mimco zase, ale i to byl muj sen kojit oba, dokud to teda bude vyhovovat i me. Je to takovy nas jediny kontakt, jinak je to total nemazlik.

vladusa85
6. led 2019

@merope Já mám kamarádku, která měla 2x císaře v rozestupu 1,5 roku od sebe a pokaždé byla po týdnu úplně fit a v pohodě. Já jsem rodila přirozeně, měla jsem "jen 5 stehů" venkovních a pár vnitřních..... měsíc jsem si nemohla sednout, jak to bolelo, modřina přes půl zadku. I přes veškerou opatrnost mi jeden venkovní steh prasknul a dost dlouho trvalo než se ta ranka zacelila. První rok po porodu jsme s manželem měli sex asi jenom 2x, protože to hodně bolelo.... Asi až po roce a půl jsem mohla říct, že se mi ty poporodní defekty zhojily natolik, že o nich nevim a můžu fungovat úplně normálně. A to porod jinak proběhl relativně v klidu a nebyl ani příliš dlouhý. Každý to má holt s tou rekonvalescencí jinak, ať už rodí přirozeně nebo císařem. Doufám, že teď u druhého to nebude tak drastické a budu fit dříve.

kreatura
6. led 2019

@psya Mě velikostně sedí jak normální podprsenka, ale brala jsem si větší košíčky, kvůli tomu až se mi nalejou prsa, nebo tak 🙂 Obvod jsem si koupila stejný, jako používám u běžné podprsenky, protože zapínám na poslední, takže se to stále dá povolit 🙂
U kluků jsem to takto kupovala také a úplně v pohodě 🙂

psya
6. led 2019

@kreatura díky

kreatura
6. led 2019

@mysek Tý jo, super, díky za tip, no já si dělávám svoje mastičky většinou, ale teď jak jsme se stěhovali od tchýně a byli jsme nějákou dobu v paneláku a tak, tak jsem moc prostor pro bylinky neměla ( ano jsem divná, ale vyhovuje mi to 😀 ), takže budu moct dělat až zase letos na jaře a měsíčková je super, mazala jsem si s ní i strie po klucích a hezky vybledly... 🙂
Takže zatím si koupím a pak si vyrobím... 🙂

Tak ono dvojčata není o moc horší než jedno dítě 🙂 A zase kluci jsou v pohodě, chvilku si spolu hrajeme, kreslíme, nebo tak, pak si hrají oni sami, já vařím, nebo uklízím, případně si pletu a oni jsou u mě, rádi si prohlíží knížky, takže furt jenom odpovídám ano je to kočka a tak dále... Prostě fakt v pohodě 🙂

Jinak já jsem na ty pobyty a tábory jezdila už s klukama, na prvním týdenním táboře měli půl roku a byla to paráda.. 🙂 ( Jen tam tedy se mnou byl manžel, aby je dal spát, nebo tak, ale nebyl problém zvládat své děti i cizí 😀 ). Teď tedy manžel už odmítá se mnou jezdit, je uzavřenější povahu a vadí mu tolik lidí, tak bývá s klukama doma a já si jezdím na ty víkendy pryč, ale to jsou 2 víkendy v roce a jeden týdenní tábor... ( zatím jsem tedy absolvolala jeden bez nich na podzim 😀 ) 🙂 No a nějáké jednodenní akce, tůry, nebo tak.. 🙂
Takže teď chce být také doma s klukama, že aspoň bude pracovat na domku a my si uděláme s malou dámskou jízdu 😀 A bude to o hodně lehčí, než když jsem tam měla děti dvě 🙂

Strana