icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

lalusheee
18. led 2019

@ivousek89 nene. Je to šité na zakázku od Sofia made with love

lalusheee
18. led 2019

@vendelinka08 ja taky nechtela hvezdy ani zadny mickey mouse. Je to strasny.

ivousek89
18. led 2019

@lalusheee aha tak to jo já jen že ta deka vypadá úplně stejně jak u jedné paní na fb a její stránky se jmenují miimo jinak je to moc krásné ale ani nic proti hvězdám nic nemám

cesnecka
18. led 2019

Já vás tady jenom tak po očku sleduju, termín mám na začátku dubna. Ale jak jsem viděla jak už máte všichni nachystano a připraveno tak mi to nedalo a na to třetí prte jsem spichla aspoň hnízdo a polštářkovy mantinel😉 spousta mě toho čeká, ale s těmi dvěma raubíři za zadkem to jde pomalu😂

mialagia
18. led 2019

@lalusheee je to fakt krásný i barevně i ten materiál..já jsem si hnízdo teda nepořizovala ani minule ani mi nakonec nechybělo, protože máme velkého psa a teď i druhé divoké dítě, tak bych se stejně bála mimi někde na gauč nebo postel položit, bude radši v postýlce nebo kolíbce a na monitoru..vim že jsem na to blázen a byla jsem fakt v klidu jen když běžel monitor dechu..😌

stef9328
18. led 2019

A naše hnízdečko, u první jsem neměla ale u druhé jsem říkala, že prostě musím :D 🙂

cesnecka
19. led 2019

A fusak do party k hnízdečku 😉

vendelinka08
19. led 2019

Holky...v cem pojedou vase mimca domu z porodky?

svobodpetika
20. led 2019

@cesnecka klobouk dolů krásná práce 😀 a moc pěkný výběr látky 😀 já uvažuji že pořídím ale nic se mi skoro nelíbí všude samé hvězdy a ty frcely když byl syn malinký 😀 našla jsem jen jednu pěknou sadu hnízda s dekou za 1500 tak nevím chtěla jsem původně bazarové, zase chápu kolik to dá práce ušít a i ten materiál není levný

mialagia
20. led 2019

@vendelinka08 tak já to vidím jen na bavlněný overalek a kombinézku, pak bude mít ve vejci rozepínaci fusak, který se v autě pak rozepne..

Jinak jsem včera probrala ztm nejmenší věci po dceři a i po vytřídění růžových pryč toho máme mraky, je to teda nostalgie zase vidět ty pidi oblečky.. 😊

vendelinka08
20. led 2019

@mialagia no..jelikoz nebudu mit fusak ve vajicku...tak jsem chtela dat body s dlouhym rukavem..dupacky a kabatek a lehky jarni overalek. Do autosedacky dam deku. Tak se prave ptam....

petratra
20. led 2019

@vendelinka08 já plánuju dát body, teplejší dupačky s fleecovou mikčou s kombinézu a ve vajíčku budou ještě přikryti dekou, snad to bude stačit, ptže nemám moc představu, jak moc mimča oblíkat.

nikolspace
20. led 2019

@vendelinka08 Já mám připravené body s dlouhým rukávem, taplacky, teple ponožky a mikču. Dám ji cepicku a zimní overalek a máme připravenou i deku

vendelinka08
20. led 2019

@nikolspace tak to mame podobne. Prave ze vsude jsou teplacky...radeji bych alespon ty polodupacky a ponozky. No...neco vymyslime.

alnaa
20. led 2019

@vendelinka08 mam to naplanovane stejne, jen misto deky damjarni fusak

merope
20. led 2019

Termín 20.4., ale už jste mě tak "zblbly" 🙂 že jsem si včera přivezla 2 obří tašky věcí od sestry. Takže můžeme přebírat, prát (neteři už bude 5, takže je to sice vyprané, ale tak 4 roky zpátky 🙂 ) a vůbec se seznamovat s tím, co že to to dítě obleče.

Holky, co máte první dítko - taky vám ty oblečky přijdou tak šíleně malinké? Já tam koukala po čemsi "jé, to je maličké" a pak viděla, že to je na roční. Na ty novorozeňátka to je fakt jak na panenky 🙂. A to v podstatě "začíná" na velikosti 56 s tím, že synovec měl 64 už v podstatě od narození (57 cm při porodu), neteř byla trošku menší.

Mám tam i nějaké ponožtičky, tak ani nevím, zda to nebylo na starší a zda mi z toho mimi nevypadne. Ségra říkala, že to si už vůbec nepamatuje a nepozná. Opouštěly jsme chatičku s tím, že je nám už šílená zima, ale kdo ví, co tam je ještě za poklady. Na druhou stranu vím, že postýlku mám, koš mám (jen koupit matrace), hromadu oblečků, hraček, lahviček, saviček a kupovat budu absolutní minimum věcí.

A to se ještě uvidí - taky jak jste řekly, že jste těhotné, ozývá se vám plno kamarádek, že jestli chcete výbavičku, máte se zastavit? Já takto nejspíše "dostanu" (koupím, ale když vím od koho, tak mi to sedne víc a hlavně nemusím shánět) kompletní sadu látkových plen, náhradní kočár na chalupu, možná i šátek na nošení, kojící polštář a kdo ví co tam ještě najdu, až si v únoru najdu konečně čas se za holkami zastavit.

petratra
20. led 2019

@merope já mám oblečky od vel. 50 a příjde mi to hodně pidi, sama jsem zvědavá, jak jim to bude a jak dlouho tu nejmenší velikost budou prcci nosit.

vjercik
20. led 2019

@petratra dcerka měla 52cm jak se narodila a 50velikost stejně nosila.
Pár kousků se hodí. Je to sice na pár dní, ale i tak dobrý.

merope
20. led 2019

@petratra Já uvidím, co v těch pytlích vlastně je - ale 50 kupovat ani nebudu. Leda bych to někde dostala v nějakém balíku. Sestra popisovala, jak se pokoušeli synovce oblíct v porodnici ... a skončili na "hele a není mu to náhodou malý?" no, měl hned po porodu 57 (a to měl původní odhad někde na 2,5 kila a že bude droboučký). Prostě pokud bych porodila před termínem, tak 50-ky dokoupím.

petratra
20. led 2019

@merope tj dokoupit se dá vždycky. Já zase nemám představu, kolik čeho budu potřebovat, tak případně taky dokoupím.

stef9328
20. led 2019

Ja oblecu body kr.rukav na to overalek a zimni chlupatou kombinezku+ samozrejme zimni cepicku,mam jeste capacky,a jeste tepla deka do autosedacky. 50mam nakoupenyvh dost,ale jsou to jen Next,HM a Lindex a tyto znacky delaji opravdu vetsi ty obleceni,takze vim,ze minimalne mesic a pul budeme oblikat pouze 50 ....a stejne si myslim,ze nebudu mit nejakou velkou holcicku,kdyz prvni mela 47cm.

mialagia
20. led 2019

Aha tak jak tu koukám, tak možná dát zimní kombinézku a ještě fusak by bylo už moc? Mno bude záležet na tom jak bude.. Já právě s tím měla vždy problém, i minule když jsme jeli z porodnice koncem října, tak jsme to asi přehnali a skoro celou cestu malá plakala, tak možná to bylo tím ehm..

mialagia
20. led 2019

@stef9328 jj to můžu potvrdit, že je to větší, máme taky hodně hm a lindex a třeba tu 50 nosila něco i přes 3 měsíce určitě..měla teda při narození 48cm..

kreatura
20. led 2019

Já jsem měla kluky v lednu, vezli jsme si je domů za sněhu a bylo něco pod 0.
Měli ponožky, body s dlouhým rukávem, teplejší dupačky ( něco na způsob jako mají v KIK ), svetr, čepku, chlupatkovou kombinézu, teplejší deku a v sedačce byl fusak.
V autě jsme rozepli fusak, deku sundal, kombinézu porozepli a byli jen tak... ( Topilo se 🙂 ).

Teď mám nachystané věci asi stejné, ale obleču pak podle počasí... 🙂 Takže mám nachystané více a kdyžtak to neobleču 🙂 Termín máme posledního února, tak uvidíme jak bude bláznit počasí 🙂

( Jo a tašku do porodnice už mám zbalenou, jsem skvělá 😀 😀 Ale trvalo mi to 😀 )
A druhou má doma manžel nachystanou právě s věcmi co se oblečou až pojedeme domů 🙂

vendelinka08
20. led 2019

Ted jsem si objednala hnizdecko z vinted...je uplne nove...a hlavne pratelne...jen neni ruzove ale to nevadi..latka se mi moc libi.

vendelinka08
20. led 2019

Je i s matraci a hlavne se da vyprat...

vendelinka08
20. led 2019

Kamoska mi usije kapsar a mantinel....povleceni potrebuji z ikey...mam jejich set do postylky.

vendelinka08
20. led 2019

holky, to nepochopím.... proč jsou někdy lidé takoví zlí... nepřejícní.... volala jsem švagrové a ona řeší, kam pojedeme na dovču a jestli s mimčem a, že třeba bude pořád uřvané a že bych si měla domluvit císaře, že už jsem stará a že když bude malá veliká, tak by to pro mě bylo riziko atd.... člověk, který sám otěhotněl pouze z umělého, celé těhu ležela aby děti donosila, rodila císařem, protože celé těhu bylo s dvojčaty rizikové atd... mi bude říkat co mám dělat. Pokud by něco mělo ohrozit mně nebo mimčo, tak připustím císaře, to je jasné... nejsem padlá na hlavu, ale tuto možnost si v podstatě vůbec nepřipouštím, prostě se připravuji na normální porod. A to stejné je i moje druhá švagrová, prostě je jim proti srsti, že čekáme třetí mimčo a holčičku... asi nám to prostě a jasně nepřejí....

levandulina
20. led 2019

@vendelinka08 Asi nějaká zatrpklost a vlastní nespokojenost...

vendelinka08
20. led 2019

@levandulina jo...ale ja to nechapu...nemaji duvod...kazdy ma zivot ve svych rukou...

Strana