Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
ahoj holky, já začala včera 33tt, tak si říkám že mám ještě čas, termín 31.3. a dle toho se řídím.... jinak přes víkend jsem absolvovala předporodní kurz s hypnoporodem, bylo to moc fajn, dověděla jsem se pro mě důležité informace... které jsem chtěla. Tak aby porod proběhl v klidu. Byla jsem tam sama singl, jinak samé pára a také většina prvorodiček, jen dvě maminky, které musely porodit akutní sekcí a tak se te´d chtěly připravit na normální porod. Jediná jsem měla zkušenosti s klasickým porodem a už mám za sebou dva. Ale i tak jsem to brala, že potřebuji více info a že se to také hodně někam posunulo atd.... líbily se mi reakce budoucích otců.... jak to brali atd.... na začátku jsem totiž prohlásila, že jsem tam sama a budu rodit sama, jelikož manžel už třetí porod nedá, že z toho měl akorát trauma.... a přitom se nedělo nic extra, když to te´d vím, jak vlastně má porod probíhat a co je ještě v pořádku a co ne.... jinak alespoň mohu zhodnotit své porody a kolik věcí se mohlo udělat jinak atd.... ale jsou to jen mé zkušenosti a káždá žena je jiná a každý porod je jiný.... věřím sama sobě, že to zvládnu....
já mám narozky 25.3., tudíž 6 dní před termínem, tak uvidím jak se k tomu dcerka postaví.... ať si vybere datum, které se ji líbí....
teď jsem s klukama doma, holky, co mohu na bolest v krku? strašně mě bolí, mám ho jakoby v ohni.... už třetí den pocit že na mě něco leze, ale spíše jen tan krk a rýma zatím nikde, kluci oba soplí a Vojta kašle, ve škole jich chybí hodně a příští týden jsou jarní prázdniny a máme jet na hory, tak je asi nechám doma, ať nechytí ještě nějaký horší moribundus.... všude lítají bacily a já nechci také nic chytit.
ještě se zeptám, chtěla bych si koupit novou tašku na kočárek, kde prosím hledat? ráda nějakou zkušenost s konkrétní taškou, děkuji
@vendelinka08 dá se kloktat Vincentka. Ale mozna lepší zajít na ORL, tam případně dají kloktadlo na předpis, to bývá účinnější. Navíc, když to pálí tolik, může to být klidně zralé na antibiotika a pak není na co čekat ..
@vendelinka08 mám tašku Pinkie a je nádherná 🙂 mrkni na Pinkie.cz
@vendelinka08 taky mam batoh pinkie a uz ted ho vyuzivam jak nekam jdeme,tak tam dam dceri veci a jsem nad mirou spokojena
@vendelinka08 jsou na to i cucací pastilky, septisan, teď je to ale i pod jiným názvem (v lékárně budou vědět). Určitě vitamin C, ale v těhotenství se doporučuje max 500mg denně. A pak ta vincentka je taky super.
Ale jak to popisuješ, tak bych skoro zvážila doktora. Existují i lokální antibiotika, sice nejsou tak dobrá jako celková, ale čím dřív se začne, tím líp. Případně tam i zavolej, ať tě objednají, ať ještě nechytneš něco v čekárně. Nevím, jak to je u vás u doktorky, u nás automaticky dělají krevní testy právě na to, zda to je či není na antibiotika.
Myslim ze na atb to neni...kdyz jsem mela streptokoka v krku tak mam i horecky...tohle je spis jen nosohltan...ani cepy tam nemam. Ale zkusim se v lekarne zeptat.
@denadena16 na pinkie jsem se divala..maji hezke...a vleze se tam toho dost?
@stef9328 batoh jsem dostala od jeziska..ne sice na kocarek..ale nosim ho ted na nakupy...je to moc fajn...
syn je 17.8.2008..ale stejne mu vychazi cislo 8...a druhy syn je 18.12.2011a tomu zase cislo 7. Kazdopadne jsou narozeni oba dva v nedeli vecer.
@vendelinka08 minule mi pomohli pastilky od dr. Weiss s lišejníkem.. a šátek na krk a spousta čaje s citronem a medem..😉
To je zajimave jak to kazda mame jinak s tim prvnim porodem, nekdo porodil driv jiny zase prenasel. Kdo vi jak to bude ted. Hlavne at jsou nam deticky zdrave. A vo mate uz deti, mladsiho veku cim je zabavujete? Mate doma nejake denni rezimy, nebo ukolujete je nejak? U nas tedkom mame nastavenou tabulku a za kazdy splneny ukol typu: oblect se(samozrejme pomaham), nasnidat se, umyt rucicky,zoubky, uklidit si cely ppkojicek -vecer, dat spinave pradlo do kose na pradlo, vyhodit odpadek do kose..tak dostava nalepku,hrozne ji to chytlo a plni ukoly jeden za druhym a s nadsenim😱😁 Protoze jelikoz je moje dcers znameni lva (šefova,rozkazuje...)tak to hodne zabira,ta nase tabulka.
@vjercik Jo, tak mě to datum je taky úplně jedno, hlavně ať je všechno v pořádku 🙂
Spíše jsem si říkala, jak by to bylo pěkné a hlavně, když asi 5 dní po sobě přišel doktor a dneska půjdete na sál, tak já alarmovala manžela a za půl hodinky, tak dneska ne... Takže jo, bylo to o palici 😀
@vendelinka08 mám tuhle https://www.pinkie.cz/velka-taska-na-kocarek-li...
A myslím že bude stačit. Ale jsou tam i větší záleží jestli v tom budeš vozit věci jen svoje(peněženka, mobil a klíče ) a pro miminko nebo ještě další dítě.
Holky...mam doma Manduku....muzu v ni nosit od narozeni? Kluci se nosit nechteli...vyuzila jsem ji parkrat u Vasika..ale to uz byl vetsi....pujcovala jsem ji kamaradce a ta v ni nosila dceru od narozeni...tak nevim. Vazat satky se mi moc nechce.
@vendelinka08 Já už zjistila, že je více druhů - jsou druhy pro novorozence a druhy pro starší děti. Takže závisí, jakou přesně máš (taky chci nosit a bojím se, že ten šátek uvážu špatně).
@vendelinka08 klasicka manduka neni od narozeni. Ma sice novorozeneckou vlozku, ale resi se tady pomerne casto, ze i samotni vyrobci ted tvrdi, ze ta vlozka neni od narozeni vhodna... Jsou jina nositka vhodna od narozeni a nebo satek no.
@vendelinka08 My máme nosítko také s vložkou pro novorozence, není to ale manduka, paní od které ji mám v ní dítě nosila pomalu od narození, ale já si na to netroufám, kluky jsem taky začala nosit až cca od 2 - 3 měsíce, tudiž nejspíše i teď počkám tak cca do dubna, stejně dříve asi po výletech chodit nebudeme, ale všechno se odvíjí od počasí 🙂
@stef9328 tyo to není špatný nápad s těma nalepkama🙂taky něco takového asi vymyslím..my máme zase štírečka malého a rozkazuje taky..teď co jsem těhotná navíc bojkotuje i co dřív zvládala, nechce se sama oblíkat, sama jíst a hraje si na mimi, chce se chovat..😔Jinak dopoledne chodíme ven nebo je ve školce, pak spinká po obědě cca 2 hoďky a odpoledne už spíš klidové, kouká na pohádky a hrajeme si, kreslí a tak..

@stef9328 třeba to vyjde na narozky🤗
Manžel má 9.2. ale to ještě asi nedám😂