Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
@vendelinka
@everyone Holky nejsem na tom s výsledkama o moc líp. Vyšlo mi riziko 1:295 5.10. jdu znovu na ultrazvuk a rovnou na genetiku. Vynervovaná jsem neskutečně,pořád doufám,že to bude dobrý,ale bojím se. Vím,že jsme na tom se strachem asi stejně,tak se snad aspoň trošičku povzbudíme. Jinak termín mám 28.3.
@alnaa To mě mrzí. Já jsem to teď na chvilku "vypustila z hlavy". Příští týden jdu na Tripple testy, tak se uvidí jestli nám to riziko sníží nebo zvýší. Strach mám taky :( jen si ho moc nepřipouštím, abych se nestresovala, prostě věřím, že je všechno v pořádku. Ať ti ultrazvuk dopadne dobře! 🙂 Genetika tě snad aspoň trochu uklidní.
@merope Děkuju.Tajně v to doufám,že je to spíš kvůli věku,ale i tak mám nervičky na pochodu. Říkám si,že z genetiky budu snad chytřejší 🙂 Zítra jdu ke svojí doktorce,tak uvidím jestli mi k tomu něco řekne,nebo jestli bude chtít ještě Tripple testy.
@everyone Taky se snažím na to nemyslet,naštěstí mám doma další děti a ty mě nedají moc času přemýšlet. Nejmladší je navíc teď nachlazený,tak vymýšlím pořád nějaký program jak jej zabavit 🙂
@alnaa nepripoustim si vubec ze by melo byt neco spatne..takze zatim jsem v klidu a zitra nebo ve ct jdu ke svemu dr na konzultaci s vysledkama a pockam az co mi reknou na genetice..do te doby jsem v klidu a vubecnic si nepripoustim...hlavne kdyz je utz v poradku. Nt jsem mela 1.6 a nosni kusta je. Vek mi to proste hodil do rizikove skupiny. Cetla jsem tady hodne diskusi a opravdu vetsinou se mamy stresuji zbytecne a to mely vysledky jeste horsi.
Tak jsem si volala na výsledky tripl testu a vysledek krásný, 1:100000:)
Jsem zase více klidnější a za 3tydny 2screning.
@vjercik tak to je super vysledek...
@vjercik ty brdo...uz budes mit druhy screening...ja mela prvni minuly tyden a na druhy si tedy alespon 6 tydnu pockam.
@vendelinka08 no jo, to jsme my ze začátku března 🙂 taky už se mi ten druhý blíží, teď jsem 17+1 🙂
@vendelinka08 ani blíží se to a strašně rychle to utíká,s tím že mám doma už skoro 9m holčičku, tak se nezastavím. Jsem 17+3, 18tt.
Taky ti to uteče☺️
@vendelinka08 já si počkám skoro stejně jako ty a musim říct, že od nějakého 10tt to utíká ani nevim jak.....dřív jsem pořád něco četla na netu, co se akorát vyvíjí a poodbně.....třeba i několikrát denněa teď kdyby mi to koník vždycky v pátek nepřipomněl, tak i zapomenu, v jakém jsem týdnu :D
@vjercik kdy mas termín?? Já 5.3. 🙂
holky, co děláte, když vám je na omdlení? Mám chvíle, kdy je vše ok, pak delší dobu stojim, začnou mě bolet ruce, tvrdnout krk až k ramenům, je mi na zvracení a mám pocit, že sebou každou chvíli seknu. Sladké nepomáhá. Je teda fakt, že jídlu moc nedam, po většinu času nemam na nic chuť a jakmile si dám jen něco malého, mám pocit plnosti na hrozně dlouhou dobu. Většinou, když dýl snídám, nedostanu do sebe oběd a když se naobědvám, tak večeři. Snažim se jíst aspoň ovoce a pít dřusy, ale ty závratě mě děsí, stává se to i v krámu, když čekam frontu. Včera jsem chvíli stála u sporáku a nemohla jsem ani dovařit
@baruda Mě se stává, že přijde taková slabost - studený pot, klepou se ruce, jako kdyby se člověku udělalo špatně v autě nebo na lodi. Pomáhá na chvilku si lehnout - nebo třeba v práci - si pololehnu v křesle a na chvilku zavřu oči. Pak tady studený vzduch mi pomáhá - ochlazení jsem fakt přivítala, po těch dlouhých horkách letos 🙂
@michaela_2 je fakt, že chladnější vzduch mi taky dělá líp.....to vedro bylo hrozný. Manžel mi to nevěřil, ale já nevydržela dlouho nic dělat, natož, když jsem měla někam jít. Nemohla jsem pořádně dýchat nic a to jsem byla sotva ve třetím měsíci.....
@baruda nemas problémy s tlakem? Mě to hrozne připomíná moje stavy když mam nízký tlak. Nejlepší pro mě v tu chvíli je si ovlazit obličej studenou vodou, dat nohy nahoru, trochu nejlépe chlazené Coly a zhluboka dýchat. Horší když se ti to stane v obchodu, je Dobre mit u sebe vlhcene ubrousky a vějíř - osvěžit si obličej a ochladit vejirem.
@baruda To bude tlak, mozno sa ti len prechodne znizi, ked dlhsie stojis. Mavam to iste, snazim sa nikde dlhsie nestat, ak uz cakam a da sa, tak sa prechadzam hore dole. Tiez mi robi problem prudke vstavanie, to mam vzdy cierno pred ocami.
Hlavne to nenechat zajst tak daleko, ze je ti na odpadnutie, nekontrolovany pad moze byt velmi nebezpecny.
@lotta1234 půjčim si od mamky tlakoměr a zkusim to zjistit, ani mi nepřijde, že bych dlouho stála, stačí třeba 5 minut, což neni nijak dlouhá doba......seknout s sebou nikde nehodlam, takže i kdybych si měla uprostřed kauflandu dřepnout, tak to prostě udělam, ale včera to bylo nejsilnější, co jsem měla, nebýt doma a být třeba v tom krámu, tak to se mnou fakt sekne. I se snažim brát si tam třeba vodu nebo něco k pití, abych se u kasy mohla napít, ale bez účinku
@baruda ja to mam z tlaku, plus teda ty plice, ze se zadychavam, ale ja mam tlak 90 na 60, posledni kontrolu jsem to tak mela a s Vasinem jsem to mela taky, normalne netehotna mam 110. Urcite mi pomuze hned si sednout, napit se, no a kafe, ktery normalne vubec nepiju, nedela mi dobre, ale kdyz je nejhur, dat si ho musim, ja mam ale cely zivot nizky tlak.
No ja se strasne zadychavam a to jeste nema tak velke brisko..rikam si co budu delat az poroste...a s tim jidlem take tak...najim se a jsem nafoukla..vse me tlaci..tohle vubec neznam...normalne chodim dost rychle a ted kdyz valim..tak pak mam pocit ze to neudycham..musim asi zpomalit.
Tlak mam take nizky...kdyz dlouho stojim a ciitim ze se mi zacina delat tak nejak divne tak si sednu nebo musim na vzduch.
Kafe uz jsem zase zacala pit..davam si piccolo ke snidani. Ze zacatku jsem ho nemohla ani citit. Jo a nedela mi dobre kdyz dlouho sedim a mackam bricho..to se pak musim jit proste natahnout.
@michaela_2 2.3. mám termín. Ale budu určitě rodit už v únoru.
Teď jsem měla termín 4.1.2018 a rodila jsem 30.12.2017, takže i teď určitě dříve.
@vjercik Já zase při obou předchozích až po termínu, tak jsem zvědavá! 😀

@vendelinka08 no jsem na to zvedava, co budou rikat, jsi stejne dobra, ze jsi to vydrzela, ale ma to svuj vyznam. Ja to nevydrzela, pres rok jsme to zkouseli a uz jsem potom byla i smirena, ze se povede treba az nekdy dokojim a ze mi ani nebude vadit, ze budou od sebe klidne 5 a vice let nebo se to nemusi povest vubec a byla jsem prekvapena.