icon

Termín porodu březen 2019

dzogobela
16. črc 2018

Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂

michaela_2
7. pro 2018

Já jsem obě předchozí děti rodila v Hořovicích - chodím tam teď i do poradny a byla a jsem moc spokojená. Ohledně těhotenství a porodů super.
Na šestinedělí bych nějaké výhrady měla, ale vesměs asi dobrý, sestřičky mne měly rády, takže byly hodné 😀 Jen jsem teď zvědavá, jestli i u třetího dítěte budu muset povinně absolvovat takové to školení ,,koupání a přebalování novorozence" než mi to dovolí dělat samotné 😀 klidně jim hned po porodu podepíšu cokoliv budou chtít, aby s tím ,,papírově" neměla nemocnice případně problém, ale připadá mi komické aby mě ohledně péče o třetí miminko školily sestřičky, které mají v průměru 0-2 děti 🙂)
Zrovna tak kojení - intervaly po 3h, ale příbírat podle tabulek. atd atd.
Hrozně zbytečně to podle mě hrotí 🙂
Pak je tam tolik maminek pod stresem, protože hormony + tyhle tlaky, není nej kombinace.

michaela_2
7. pro 2018

Jo a u dcery jsem měla nadstandard, takže jsem si tam i krásně odpočinula, u syna už jsme byly na pokoji 3 maminky a to už pak není žádná hitparáda - hlavně mamince, která ležela vedle mě a porodila čtvrté dítě, chodili každý den na návštěvu ti 3 mladší klučíci a skákali po posteli i mě, šmatali tam na všechna miminka, vodil je tam její bratr ne manžel, který tam ostatní ženský furt očumoval 😃 jako nic moc - za ty 3 noci jsem spala asi 5h celkem, protože miminka plakala na střídačku...........Ale malej měl trochu žloutenku, tak jsem se nechtěla zasazovat o propuštění a pak se třeba vracet - to bych nechtěla. Hold se to musí vydržet.
Pokud by ale miminko bylo bez žloutenky a oba jsme byli ok, tak za takových podobných podmínek jako byly minule, půjdu raději dom dřív.

petratra
7. pro 2018

@baruda jj jde mi to hodně dopředu a jsem fakt zvědavá, kam až poroste 🙂 a na ten porod jsem fakt zvědavá, akorát na to oční vyšetření jdu až koncem ledna, takže do té doby budu nervózní, jak to bude.

petratra
7. pro 2018

@everyone já mám taky dojem, že mi to magnesium nepomáhá, spíš naopak. Mám pocit, že si ho vezmu a břicho ztvrdne. Tak jsem si říkala, že ho teď týden nebudu jíst vůbec a uvidím.

baruda
7. pro 2018

@petratra já piju každý den magnosolv (teda převážně každý den) včera jsem vyfasovala ještě tablety. Je teda pravda, že je to po tom magnosolvu lepší, sice tvrdne taky, ale ne tolik. Hlavně mě večer začnou hrozně bolet nohy kolem kotníků, tak že fakt nemůžu usnout. Včera jsem byla líná si ten magnosolv udělat a v noci sem pak litovala, protože mě ty nohy fakt hrozně bolely, ale byla jsem líná se zvednout z postele

jinak mě k porodu nikdo nic neřekl, tak jsem zvědavá, co mi pak poví v lednu v té poradně, jestli to tam se mnou bude někdo řešit nebo ne

petratra
7. pro 2018

@baruda tak to mě nohy naštěstí nebolí, ale už to začíná být víc a víc náročné a těším se, až budu přes svátky doma a trochu si odpočnu. Jak třeba dlouho sedím, tak pak když se zvednu su zatuhlá a musím to rozchodit. Ale zas si říkám, že musím vydržet co nejdýl, nechci s prckama trávit moc času v nemocnici.

baruda
7. pro 2018

@petratra jj taky mam problémy sedět, ne že bych byla ztuhlá, ale večer mě pak bolí břicho. Takže co dělam doma, tak dělam z polosedu a to je super, to mě nikde nic nebolí :D ale víc pohybu je problém :( já jim řikam, že musí vydržet alespoň do konce ledna

vendelinka08
7. pro 2018

Holky..tak dnes posledni vetsi masaz...pak uz jen 2x pondeli jednu malou masaz starsiho pana..takze to beru tak ze uz mam volno a jsem rada. Jsem unavena jako kote..zitra jeste jeden vanocni jarmark a pak relax...je to ted strasne hekticke...nejradeji bych zalezla do perin a spala..ale ted chvili odpocivam a ceka me jeste dost prace...

alnaa
7. pro 2018

@michaela_2 U nejmladsiho ditete jsem mela nadstandart a bylo to super, vážně jsem si odpocinula, navstevy byly jen moje a pak jsem mela klid. Bylo to uz treti dite, tak me nikdo na skoleni koupání nenutil chodit, jen se me zeptaly, jestli chci. Na tabulky na kojeni jsem uprimne kaslala, odkojila jsem vsechny deti tak nejak podle intuice a taky to slo 🙂 Ted bych chtela zase nadstandart, tak snad tam nebude narvano 🙂

michaela_2
7. pro 2018

@alnaa jo ten nadst. je i můj sen, ale obávám se, že v přeplněných Hořovicích se mi to nepoštěstí 😀 třeba jo............bylo to tehdy super, jak píšeš, člověk nemusel brát ohledy na ostatní kvůli svým návštěvám, ale nebyl ani unavený z návštěv ostatních - ono když jsou pokoje po 3, tak pak máš na tom mini pokojíčku někoho permanentně celé odpoledne :-/ což třeba těsně po porodu a když se miminko hůř přisává při kojení atd. není úplně ideální no......
Budu doufat, že v lepším případě nebude úplně narváno a budeme tam třebas jen dvě 😀 a chytnu nějakou fajn spolubydlící.
Jinak mi to tam nevadilo - je pravda, že se 2 staršíma skřítkama doma, člověk pak okamžitě sklouzne do toho kolotoče každodenního a moc si neodpočine.

merope
7. pro 2018

@vendelinka08 Taky takhle odpočítávám, dneska se mě doktor ptal, zda chci neschopenku - tak jsem říkala, že ještě 14 dní a už mám v podstatě volno (na mateřskou jdu až na konci února, ale nemám fyzicky náročnou práci, jen občas skočím do školy zadat pár testů a pak je můžu teoreticky opravovat pár dní).

vendelinka08
7. pro 2018

Rada bych zase rodila v Prostejove a tam jsou standardne pokoje po dvou...socialka a zazemi jen pro dve maminky...byla jsem tam moc spokojena tak pzjdu zase tam...

mysek
7. pro 2018

@vendelinka08 ja myslela, ze chces do toho Rakovnika😉

babikadaska
7. pro 2018

@baruda mne tvrdne brucho cely den. Ked sedim dlho pri pc,musim si potom lahnut,uz nic nevlazdem..pohyb nic moc -rychlo sa zadycham.
Budem rodit v Brne a hladam dobreho porodnika pre dvojcata a cisarsky rez,ale zatial nic.... ak by niektora z vas uz mala nejaky tip,sem s nim 🙂.

vendelinka08
7. pro 2018

@mysek tak to jsem moc daleko a asi bych porodila cestou nez nych tam dojela ☺

stef9328
8. pro 2018

Holky, ja jsem prvni dceru rodila v Ostrave-Fifejdy,jelikoz jsem myslela,ze budu rodit cisarem,tam se nerodila konec panevnim,ale nakonec priroda udelala sve a dcers musela prirozenou cestou,byla jsem moc spokojena,mela jsem nadstandart,ale az na jednoho doktora,co nas vystrasil k smrti,a bez aby se poradne podival na kycle dcerky ultrazvukem rekl,ze nam zajistuje na detske a ze dcerka bude 6tydnu lezet s nozickama navrh v sadrach,coz bych asi neprezila. Nastesti jiny doktor co se podival na ultrazvuk, rekl ze musi nosit pouze siroke baleni. Koneckoncu ho nosila non stop 4mesice a nozicky ma uplne zdrave.... jak jeden doktor muze pokazit vse! Tedkom uz budu rodit v FN Ostrava,a chtela bych si to vyzkouset v normalnim pokoji, jak jsem byla sama,jsem se dost nudila,byla jsem strasne fit, nechtelo se mi lezet,byla jsem dost aktivni po prvnim porode,doufam,ze to bude tak i u druheho😁

stef9328
8. pro 2018

Holky,doufam,ze.se pak s Vasima drobeckama tady ve skupince pochlubite. Kdyz uz to tady prozivame cele tehotenstvi😊

ivousek89
8. pro 2018

@vendelinka08 a ty jsi z Prostějova pokud se můžu zeptat?

veverka.terka
8. pro 2018

Já budu rodit v malé porodnici v Boskovicích. Na norvorozeneckým pracuje jako sestřička moje ségra, tak doufám, že budu mít dobrou péči😉😇
Při 1.těhu sem měla nadstandart porodní box, který mi nakonec byl na nic, protože sem za hodinu šla akutně na císaře. A tedka už bych ho nechtěla, protože tam měli rozkládací to lůžku, na kterým se pak i rodí a bylo brutálně proležený, nemohla sem se tam ani otočit. Jediná výhoda byla sprcha a záchod u boxu. A nadstandart pokoj je u nás takovej poloviční nadstandart, protože nemá svůj záchod a koupelnu, je nejdál právě od společné koupelky a WC a je to úplně 1.pokoj za hlavníma dveřma při vchodu do oddělení, takže je tam prý neustále hluk, jak tama někdo chodí. Jediná výhoda, že je tam maminka sama s mimčem a můžou kdykoli návštěvy, jinak opět nic moc....Takže já zůstanu u normálu😉 Jen je moje velký přání nebýt na 4-lůžkovým pokoju. To sem právě byla u 1. dcerky a byl to horor úplně šálenej, sem snad celou dobu v té porodnici nespala v kuse vác jak hodinu, fakt děsnej zážitek😖

pajica
8. pro 2018

Ahoj. Je tady nějaká maminka z Třinecka s termínem v březnu?🙂

vendelinka08
8. pro 2018

@ivousek89 nene..z Vyškova...20km od Prostějova...15min cesta po dalnici

ivousek89
8. pro 2018

@vendelinka08 já se právě ptám z toho důvodu že jsem z Prostějova ale rodit určitě chci v Olomouci 😁

baruda
9. pro 2018

Holky,prosím,rychle sos.....vcera mě začala bolet krční mandle, samozřejmě to nepřešlo a dneska to bolí vic.....co na to? Do lékárny se dostanu nejdřív zítra a v pátek jdu na cukrovku,tak aby ji to neovlivnilo a já to nemusela rušit.Tenhle týden mám poměrně nabitý a potřebuju fungovat.predem dekuji

dmiska
9. pro 2018

@baruda co na krční mandle nevím, ale strejda Google mi vždy se vším jiným poradil ;)
Každopádně páteční cukrovku to může ovlivnit i tak, člověk by měl být ideálně týden úplně zdravý, což už tedy nesplňujes...

baruda
9. pro 2018

@dmiska na Google jsem koukala,spíš jsem myslela,jestli nemáte něco ověřeného....no to mě teda moc netěší,tohle byl jediný volny termín do Vánoc :( ...... Tak holt budu pít čaj s citronem a medem a budu doufat,že to bude do čtvrtka ok,kdyžtak to ve čtvrtek zruším :(

merope
9. pro 2018

@baruda Vincentka je ideální. Jinak pokud doma nemáš (já už mám), tak bych zkusila kloktat co nejčistší alkohol (v těhotenství asi potom vyplivnout, trocha polknutá nevadí, ale větší množství už bych neriskovala 🙂 ).

Mě tohle potom rychle skáče na hlasivky, takže na ně krom té vincentky ještě ananasový džus s vlažnou vodou (ať to je pak teplé).

A jsou na to cucací pastilky - pokud máš nějaké doma, tak mrkni, zda zrovna tyto v těhotenství můžeš (bílé, nepotahované se snad můžou úplně všechny - ale to není tím potahem, jenom že si teď uvědomuji, že co se může, tak si vybavuji, že není potahované a zbytek co znám, že je).

baruda
9. pro 2018

@merope děkuji,kouknu co mám doma a zítra skočím do lékárny......přitom se snažím dávat si bacha s kým jsem ve styku a nikam nechodím :( ach jo a jestli budu muset zrušit tu cukrovku,tak nevím teda

vendelinka08
9. pro 2018

@ivousek89 tak pokud mas dobre recenze na Olomouc..proc ne...do olomoucke nem9cnice vubec nejezdim..tak to tam neznam...Prostejov uz mam vyzkouseny a moje kamaradky tam uz rodily take. Vcera jsem byla v Prostejove na jarmarku v Botanico cafe....

vendelinka08
9. pro 2018

Holky takto mi ted kvete vanocni hvezda...

merope
9. pro 2018

@baruda Tak s tou cukrovkou uvidíš - v nejhorším to o Vánocích nepřeháněj a půjdeš na ni později. Já kdybych měla být 100% zdravá, tak na ni půjdu tak v únoru (očekávám, že mi doktorka dá žádanku příští týden). Přes zimu nejsem vlastně nikdy 100% - včera jsem to trošku přepískla s úklidem, večer usnula ve vaně a dneska v noci měla zase ucpaný nos. Což je teda na houby, protože tím pádem se přes zimu vůbec nedostanu do bazénu (hned z něj jsem nachlazená) a v těhotenství je to asi nejdoporučovanější pohyb. A co jsem občas chodila do jednoho soukromého s teplejší vodou, tak to vypadá, že ho zrušili.

Strana