Termín porodu březen 2019
Komu taky vychází termín porodu na březen 2019? 🙂
Ty jo to už se řeší porod a chystani věci, no já sem ráda že stíhám úklid a malou .
Věci do skříně nachystám během ledna.
Ještě doobjednat peřinku a pár věcí. Jinak vše snad mám.
Čekám že porodim koncem února.
@vendelinka08 já se řídím tímhle ;)
https://www.facebook.com/zachrantejeziska/video...
@alnaa jako ono mi to úplně nevadí,jen se to rok od roku rozšiřuje :D každopádně my jezdíme ještě 25 domu.abychom druhý den měli klid a mohli se provádět celý den v posteli a koukat na pohádky. Příští rok to bude zajímavý,klukům bude 9 měsíců,tak asi budeme muset návštěvy protáhnout o jeden den dýl,ale to nevadi
@vendelinka08 Já malou přes den také vůbec nevnímám a to ji kolikrát pomalu prosím ať mě kopne, abych měla takové to potvrzení, že je v pořádku... Jinak až když si večer lehnu, tak mě párkrát kopne a dobré 😀
U synů to bylo stejné a ještě v menší intenzitě, že se pohli tak jednou za dva dny, abych něco cítila 😀
I na UZ vždycky leží jak placky, občas se něják pohnou, aby se neřeklo :D Ale to spíše prohnou v páteři, nebo tak 🙂
@vjercik Já také zatím nic neřeším, před měsícem jsem řešila a byla z toho na prášky, že kdo ví, jestli vůbec malou budeme mít kam dát, teď mi to je jedno i to, že nemám kam ty věco dát 😀
Ale prvně musíme dodělat synům pokoj a přestěhovat je tam a pak budu moct řešit miminko, manžel říkal, že do půlky ledna se to stihne, tak snad 😀
A zase to bude zařizování do pokoje, šití mantinelů kolem madračky a tak dále... 😀 Doufám, že malá se ven nepožene 😀
@baruda Je to krásný maraton a jestli jste na to zvyklí, proč ne, my se právě rovnou sejdeme u babičky a když jsem byla menší, tak jsme tam zůstávali a další dny jezdili s babi a dědou po širší rodině, teď je to o té úzké a se zbytkem se vídáme průběžně a posíláme si stále pohledy, dopisy 🙂
Už se těším až příští rok budou i kluci pomáhat s dopisy, třeba něco nakreslí, vyrobí 🙂
Mám moc ráda ruční práce a takové tvořivé blbnutí 😀
Dobre ranko...tak za chvilku si jdu uzit chvile klidu na kosmetiku...pak do mesta jeste neco dokoupit a vecer se pustim do baleni darku....
@vendelinka08 uzij si chvile pro sebe 😊
Ja uz mam darky zabalene, jdu dodelat nejaky uklid a odpoledne k doktorce do poradny. Zitra bych mela jit ještě na cukrovku, docela me to stve, ze to musím vyřešit do vanoc. Jsem 26+0,pak jsou svátky tak nevim jak kde budou ordinovat. Moje dr porad rikala, ze je cas a ted to budu honem resit 😟
Nás žádné návštěvy příbuzných nečekají, protože od té doby, co jsme se přestěhovali do domečku jezdí všichni na štědrý den k nám, babičky a dědové tu zůstávají až do večera na nadílku, ostatní před večeří zmizí domů. Takže já chystám už od začátku prosince, aby bylo cukroví, umytá okna, vyprané záclony, uklizeno,... letos jsme celý prosinec všichni nemocní... manžel něco dotáhl z práce a postupně to slezlo mě i syna, teď přišel s další nemocí a malej už to má taky, takže doufám, že mě se to tentokrát vyhne... ještě do toho mě brutálně pálí žáha od rána do večera..... takže letošní přípravy si opravdu užívám.... stromek ještě nemáme, dárky nejsou zabalený, úklid mě čeká, pak ještě na štědrý den ráno nadělat pohoštění pro XX lidí..... takže tuna chlebíčků, jednohubek,... ale od 25. budeme jenom odpočívat... maximálně na silvestra zajedeme za babičkou a večer domu 🙂
holky, mam zase jeden hypochondrický dotaz......už asi tak půl hodiny mě bolí podbřišek jako při ms a před chvílí se k tomu přidala záda, taky jako při ms. ráno mě drobet bolelo břicho, ale to přičítam namoženým svalům z kašle. břicho mi tvrdne normálně jako cleou dobu, nekrvácim, nešpinim, bolest je jen nepříjemná. Že to jsou jen poslíčci 🙂
@baruda už jsem to párkrát měla a bylo mi řečeno, že to jsou poslíčci. Dala jsem si teplou sprchu a přešlo to 🙂
@nikolspace super, děkuju, to se mi ulevilo :D tašku mam teda připravenou, ale nechci být na vánoce v nemocnici :D :D
Dievcata.... 12.12.mi brali stery na poradni a vsetky boli negativne. Nemala som ziadne problemy cele tehotenstvo s tymto zatial. Od 17.12.ma trochu zacalo svrbiet a pichat...mohlo sa mi nieco rozbehnut za taku kratku dobu ??? :O samozrejme idem dnes k dr.,ale az o 16 budem mat auto. Tak nad tym premyslam dovtedy :/ zaroven mi ale zacalo toho 17.12.tvrdnut brucho uplne extremne,neprestava to ani v lahu,plus citim v posve taky tlak,bojim sa,aby to nebolo nieco horsie :O ved viete,ta moja nocna mora=skracujuci sa krcok (uz som lezala chvilu v nemocnici). Boze uz nech je 17 hodin a som aj naspet doma s dobrymi spravami :/
@babikadaska podle me vse bude vporadku,jen klid a nemyslet hnedka na nejhorsi,ikdyz verim, ze kdyz je clovek ve stresu a nevi co se deje, mysli na same hrozne veci. Ale urcite v 17hod nam tady napises ze je vse vporadku,uklidnis se a zacnes si uzivat tu Vanocni atmosferu 😊 neboj vse bude tak jak ma!
Tak jsem si dala odpoledni spanek..prisla na me silena unava...chodim ted docela pozde spat. Jinak my jdeme 25 ke tchanovcum na obed a 26 k nasim na obed..jinak si svatky fakt uzivame
Ale koukám, že máš jen to bříško a nikde nic navíc 🙂
@stef9328 samozrejme si mala pravdu....mam slaby zapal ale inak je vsetko v poriadku. Oddychla som si a idem si uzivat ten klud co nastal a konecne vianoce :* boze niekedy som na taketo diskusne fora nadavala a teraz je to niekedy jedina vec, co dokaze upokojit aspon na chvilu,ked sa mi dostane podpory od cudzej mamicky. Si zlata dakujem.
@babikadaska jeee jsem rada, ze vse dopadlo tak jak ma. Ikdyz jsem to vedela. Uz jen uzivat a tesit se Vanoce, stromecek,dobre jidlo a rodinu! Krasne svatky preji🎄😘
@baruda Mě se ptala doktorka na pohyby a říkala jsem, že občas nevím, že cítím takovou jakoby ostřejší stahující bolest v podbřišku a že pak jakoby lechtání - a že to první nevím, zda není stahování dělohy, jak holky popisují. A vysvětlení znělo, že i děloha trénuje, zda potom v pohodě zvládne porod a že je to normální.
Jinak mě většinou pomáhá cíleně stahovat svaly pánevního dna či to, co jako tyto svaly identifikuji - a většinou to pak přestane, resp. pokud se mi to děje za chůze, tak to není tak špatné (jsem jedno ráno měla problém i sejít ze schodů - jsem myslela, že mrně tak šíleně kope, jako by se chtělo prokopat spodem ven, ale spíše to bylo toto - podsazení pánve a stažení svalů trošku pomohlo).
Takže to asi normální bude. Jinak vleže mi pomáhá poloha na boku - a to paradoxně jenom na pravém 🙂.
@merope no tak to řešit nebudu :D :D já zase na pravém ležet nemůžu, to mě šíleně bolí žebra a žaludek, jak z něj mají asi boxovací pytel či co :D takže já jedině na levém, ale to se zase moc hýbou a nebo na zádech, když už trochu povolí svaly a netahne mě všechno :D :D hrozně dlouho bylo vše super a hrozně rychle se to zhoršilo....chodim, jak kdyby mi bylo 100, jak mě bolí kyčle, hekam u každého otočení a to mam před sebou ještě dva měsíce minimálně :D :D
@levandulina no, jo, akorát ještě prsa 🙂 taky nechápu, kam jsem zas těch 11kg navíc dala 🙈
Bála jsem se,jak bude nás pes na mimca reagovat a byla jsem mile překvapena......lehá mi na bříško a nedej bože,když mi na něj začne manžel sahat a ji se to nelíbí .... Lehne si mi na břicho,vrci,a odtahuje manželovo ruce.......naše děti budou mít super chůvu.....tak snad ji to vydrží i po porodu :D
Holky,co používáte proti striim? Já si koupila Elasti-Q a musím říct,že ještě nemám vůbec nic a to to nemazu každý den....Manžel to viděl v reklamě a prý si to musím koupit.Moc jsem tomu nevěřila,ale asi to funguje......takže doporucuji

Dnes jsem byla na reiki a jak jsem byla v uplnem klidu..tak mala radila..citila jsem to jeji boxovani a kopani...a kdyz jsem v pohybu ja, tak o ni ani nevim....bylo to moc fajn. Dnes byli kluci doma...bolelo je v krku ale uz dobry....zitra uz zase chteji jit. No..uz se ani neuci...jeste musim nachystat darky pro spoluzaky. Jeste musim zabalit tu hromadu darku a nevim kdy...asi se do toho pustim dnes vecer.