icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jednaholkaa
10. srp 2018

@jessulka Na tvem miste bych sla do te osvedcne primarky. A ja si najdu dulu 🙂 I kdyz psychicky je na tom pritel dobre..zatezove situace taky zvlada. Stejnak, kdo vi jak to dopadne..

frndafrrr
10. srp 2018

@jessulka Děkuju za optání si hodná, už je mnohem líp, ten 1.den byl mazec, byla jsem jak praštěná, ale dneska už to jde. A hlavně jak si tak v klidu ležím, tak semtam cítím i prcka, snad to není moc scifi v 15+0, ale myslím, že už to poznám.
A co u Vás Verunka má sbaleno? Už se jí to blíží co? Maminka statečně připravena, že odfrčí?

dominika963852
10. srp 2018

@jessulka To ano,aspoň si taky trochu odpočineš a malá si to určitě s babí a dědou užije ;) V dnešní době je to spíš vzácnost,když si prarodiče vezmou někam vnouče ;)

skretik
10. srp 2018

@frndafrrr tak to je super 🙂, uz bych taky chtela. obcas kdyz lezim na zadech a zmacnu si podbrisek citim takove potukavani, ale nevim jeslti to neni spis neco jineho, je to jeste moc brzy, jsem nejaky 13+6 nebo tak neco. Uz ses rozhodla jeslti pojedes na dovcu s rodinou nebo vysles tchyni?

jessulka
10. srp 2018

@frndafrrr Ty jsi zlatá, děkuji za podporu. No statečná budu muset být, ale sluneční brýle to jistí, já budu určitě bulet jak želva. Dnes mne ještě čeká návštěva lékárny, musím jí dokoupit nějaké léky, aby byli připraveni na vše, kdyby náhodou. A večer budu žehlit, je zataženo, venku něco kolem 25st. tak se mi bude žehlit lépe, než včera při 37,5st. A začnu pomalu nanášet věci do kufru a dělat seznam, co jsem do toho kufru sbalila, abych na nic náhodou nezapomněla. Mám strach, jak zvládne let. Když si vezmu, jak špatně to snáším já, tak snad to nepodědila po mne a let si užije. Řekla jsem mamce, že jí musí posadit k okýnku a vzít do letadla třeba tablet, aby se mohla na něco koukat. Ty dvě hoďky v letadle snad rychle utečou, pro mne to vždycky bylo nekonečné.

@dominika963852 Děkuju, moji rodiče jsou opravdu zlatí. Já je nemít, tak jsem asi už v blázinci. Hrozně nám pomohli, když se na nás vykašlal Verunky otec. Koupili nám byt, pomohli nám ho zařídit, já byla na mateřské, tak jsem si nemohla tolik vyskakovat finančně. Byla jsem ráda, že mi pomáhali i s hlídáním Verunky, když jsem si pak našla každodenní brigádu, abychom měly nějaký peníz navíc. A teď jsem vděčná za to, že Verunku vezmou na tu dovolenou. Chtěli, abych jela taky, mamka nám chtěla udělat radost a vzít nás k moři. Já nebyla 6 let a jelikož ví, že moře a pláže miluju, tak měla takový nápad. No a když jsem jí oznámila, že jsem těhotná a e mi to Dr. zakázal, byla tak trochu zklamaná, ale zase se těší, že si užijí alespoň Verunku.

dominika963852
10. srp 2018

@jessulka Tak to jsou vážně zlatí rodiče 🙂 . Přesně,určitě si to všichni spolu užijí. Já bych se taky bála někam letět těhotná. Ikdyž koník dneska psal,že je ideální čas na dovolenou s bříškem :D Já taky moře miluju, ale ted bych to tam akorát protrpěla. Počkáme si na příští rok a pojedeme i s mimčem 🙂

jessulka
10. srp 2018

@dominika963852 JJ, já jsem si taky říkala, že třeba příští rok v září už by to třeba šlo. Jenže to budeme počítat každou kačku, až budeme přestěhovaní do baráčku. Ještě že mi rodiče dovolí pronajímat byt, v kterém teď bydlíme a pokryje to část hypotéky.
Tak zkusím tajně nějak šetřit peníze a pak přítele překvapím a řeknu mu, že chci k moři a že jsem něco našetřila. Teď šetřím na výbavičku.

dominika963852
10. srp 2018

@jessulka To je jasný no, vždycky se najde něco na co ty peníze padnou :D ale tohle jsou taky pěkně investovaný peníze. Mě by se baráček líbil,ale nějak si nedovedu představit všechny ty věci kolem :/
Ale takové překvápko není vůbec k zahození :D

cimartinka
10. srp 2018

Holky prosim poradte mi kdyz mam termin v unoru kdy jit na predporodni kurz , jsem prvorodicka , terminy u nas jsou od zari nebo od listopadu , je ted jeste brzy jit hned v zari kdyz jsem ted 12 tyden ?

frndafrrr
10. srp 2018

@skretik Joo nejjistější si asi budeme v září, to už budou pěkné kopanečky.
Dovču nechávám otevřenou, s tchýní jsem mluvila, kdyby bylo nejhůř pojede, ale dnes je to fakt o dost lepší, tak věřím, že těch 5týdnů doktor řekl spíš pro sichr, kdyby tam byla zlomenina, protože nechtěl dělat rentgen a je to jen výron a ty natržené vazy(podle sona), což bych mohla ve středu už v ortéze oťapat, ikdyž berle mám nechodící.. a dát to v pohodě. Díky za optání. 🙂
@jessulka Určitě to v letadle zvládne, oni ti prcci jsou statečnější než my. Ty si pobulíš, odpočineš a o to pěknější bude návrat cácorky plné dojmů. To je super, že máš v rodičích takovou oporu, to ti opravdu závidím (v dobrém) a přeji, já mám hrůzu z návratu do zaměstnání s 1.hlídala tchýně a dělala jsem 12ctky, už teď bylo jasné, že se nebudu moct vrátit do původní práce (tchýně už si na prcky netroufne a jiné hlídání není) a teď ještě trojka dotoho. 😀

1nelinka
10. srp 2018

@jessulka muj chlap by si to se mnou vymenil hned..i to tehotenstvi by vzal nejradeji na sebe abych nemela porad takove trapeni..jenze on by mel tehotenstvi bezproblemovy porod zvladlej presne na termin,za 10min a bez nastrihu jak ho tak znam

arielka222
10. srp 2018

@1nelinka přesně tak, místo aby si ženy ještě víc vážil za to, co snese za bolest tak má trauma. Každý to asi snáší jinak. Je to smutné. On prý nedal to co viděl, že musí prožít a pak uz nechtěl sex vůbec.

1nelinka
10. srp 2018

@arielka222 jako me to prijde uplne padly na hlavu..ja rodila 12h nez jsem sla na cisare a manzel byk celou dobu u me..a jeste ted se mnou vzpomina jak to bylo hrozny a jak jsem byla hrozne statecna..po porodu ze me delal bohyni jako bych byla jedina zenska ktera ma zasebou komplikovany porod

arielka222
10. srp 2018

@1nelinka přesně tak. Já rodila 21 hodin. Vůbec jsem se neotevírala, kontrakce slably, malej nechtěl sestoupit. Museli prasknout vodu, dat oxytocin a nakonec mě i manžel ukecal ať si sám epidural a u nej sem naštěstí usnula. Celou dobu sedel vedle mě a pouštěl mi meditační hudbu a četl historicke casaky a ke konci když už to bolelo tak mě držel za ruku. Po porodu dokonce uklízel podemnou tu krvavou spoušť s vůbec mu to nevadilo. Pořád výpravi všude jak sem byla statečná a mačkala mu ruku. Pak sám řekl ze se toho poprvé bál, ale ze to bylo úplně v pohodě pro něj.
Já fakt nechápu jak někdo s tim muze mit problem, vždyť je to prirozeny a dítě chtějí oba. A když ví ze mu to nedělá dobře, tak tam radši nemá být.

jessulka
10. srp 2018

@cimartinka Běž az na ten listopadový. Budeš to mít vic zažité. Já byla na předporodním kurzu, ale vic informací jsem si dohledala na internetu, přečetla, zkoukla videa, čerpala z diskuzí na Konikovi od zkušených maminek. Na tom kurzu to bylo takové všeobecné.

cimartinka
10. srp 2018

@jessulka diky

misak48
10. srp 2018

@cimartinka u Apolináře píšou, že přihlášky na předporodním kurz přijímají až po ukončeném 24. týdnu. Takže bych taky počkala 🙂

andelka
10. srp 2018

@cimartinka já bych chtěla chodit od října na cvičení a tam je i povídání o těhotenství a porodu. U prvního jsem pak souběžně chodila i na kurz z porodnice,ale celkem to bylo o ničem. Byl až od 32 tt. Na cvičení jsem chodila od 2 trimestru.

jessulka
10. srp 2018

@andelka Ja chci zacit s cvičenim od září. Tak se uz těším 😉

andelka
10. srp 2018

@jessulka já bych chtěla též dřív,ale na nemocenské nemůžu. Tak až na ní nebudu.

jednaholkaa
10. srp 2018

Holky, tak mam noveho brouka v hlave zase 🙂 Jak velke bylo vase miminko ve 13tt, nevite? Ja byla vcera na tom screeningu 12+4 a bylo jenom 55 mm. Doktor rikal neco o 3 dnech (tak asi o 3 dny mensi? Pritom na posledni kontrole bylo o den vetsi) a rikal ze TP mi zustava. Kdyz jsem trochu hledala na internetu 55mm je dost male. Tak nevim.. predpokladam, ze kdyby bylo neco spatne, ze by se zminil?

misak48
10. srp 2018

@jessulka
@andelka holky já chtěla chodit na tehotenskou jógu nebo pilates, ale momentálně nejsou žádné kurzy vypsané. Tak jsem začala minulý týden aspoň na těhotenské plavání a z toho jsem teda byla nadšená. Jsem ráda, že jsem začala už takhle brzo a už se nemůžu dočkat zítřejšího dopoledne další lekce 🙂

1nelinka
10. srp 2018

Ja bych taky chtela cvicit ale jsem na rizikovem tak se musim nejdriv zeptat mudr jestli neco vubec muzu a pak je otazka jestli tady v okoli vubec neco je🙂 minule tehu jsem cvicila denne podle youtube

andelka
10. srp 2018

@jednaholkaa ono je to různé. Moje mělo v 13+1 6,8 cm .

frndafrrr
10. srp 2018

@jednaholkaa na screeningu 12+5 62mm, což prý sedělo a TP mi taky zůstal, hlavně žádný stres, kdyby se jim na screeningu něco nezdálo, tak tě jen tak domů nepošlou, od toho screening je. 🙂

jednaholkaa
10. srp 2018

@frndafrrr Diky. No, asi se to neresi, ale mensi teda bude..skoda ze jsem se nezeptala tam, doslo me to az doma.

smigli
autor
10. srp 2018

@jednaholkaa Ja rodila bez manzela a nechci ho tam ani ted. On se k tomu nehrne a ja jsem rada, ze tam nebude. 😉

smigli
autor
10. srp 2018

Holky, uz se vam zdaji zive sny? To je tak bajecny! ;
A taky jsem to dite poprve fakt regulerne citila, jak se hybe..

zuzekk
10. srp 2018

@jednaholkaa na screeningu jsem byla 13+0 , doktor tvrdil že vypadá spíš na 12+5 a mrňousek měřil 65mm. Dnes jsme po 14 dnech byli na utz a doktor (jiny) zase říkal jak pěkně roste, že vypadá o 2 dny větší. Míru mi teda neřekl, ale evidentně těch pár mm vůbec nemá smysl řešit..

jednaholkaa
10. srp 2018

@zuzekk Asi ne, diky! Je fakt, ze pred tim me rekli o den vetsi a to merila jina doktorka. Lepsi se v tech detailech asi nehrabat..

Strana