Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka no popravdě já si nejsem jistá, kdy další utz vlastně bude, protože teď jsem měla kvůli těm potížím v 1. trimestru dva mimořádný a dr. mi sdělila, že pojišťovna je v tomhle strašně skoupá, jako chápu, ale pokud chci mít jistotu, že je vše tam dole ok, nemám moc na výběr, jen tak bych je přeci nedělala... jinak ty recenze na angely jsem četla proto taky pořád ještě váhám.
jinak prosím ještě dotaz, nosíte do každý poradny moč, nebo jen když je výslovně řečeno? minule to myslím nezaznělo a teď si nejsem jistá zda je to bráno tak nějak automaticky ....
@vilmic ono je to právě pravděpodobně až do nástupu na mateřskou, oběma doktorkam se totiž nelíbilo že jezdím do práce 85 km...ale budu něco málo dělat z domova, abych úplně nezblbla, teď aspoň do září budu mít víc času se naučit na státnice a pak si po státnicích budu síť a hackovat vybavicku a zábavním se tím 🙂
@seveneye u nás na bazaru paní prodávala angel..za 200kč :D tak už mi cukala ruka,že si ho koupím,ale já bych určitě poslouchala furt, jak se znám.
Moč nosím každou návštěvu. Nevím,proč s tím utz tvůj dr tak nadělá, tohle mě překvapilo,když jsem četla,že za celý těhotenství jen 3!!cože!! to bych si ten přístroj koupila pro klid.
@jednaholkaa no vidíš, já bych zase radši byla v práci 😀 byla jsem tam spokojená 🙂 práce v kanceláři nenáročná, kolektiv v pohodě... Jen to dojíždění no... Takhle mám hrůzu z toho, že začnu doma blbnout...
Mockrát všem děkuju za podporu, naklusala jsem si to za dr. A prý nemám být špatná, že ještě trochu krvácím, že to "dotika", pokud nejsou už bolesti a nadále bude vše na Utz dobre, tak mě možná zítra i pustí, protože to tu špatně nesu, radši budu ležet na zádech doma.
@misak48 to je dobře, že si na ně dala, šetří se ať si brzy fit.
Já anfelsounds měla u dcery, první jsem poslouchala leda svůj tep, až se naučila najít srdíčko, tak začaly pohyby, takže jsem do ní pak raději šťouchla, nebo dala něco sladký ho, ledový ho a byla v klidu.
@vilmic
@jednaholkaa
@misak48
myslela jsem si to, takže děkuju za potvrzení
@dominika963852 dobrý tip🙂 na bazárek se taky kouknu, jinak mě dr. říkala něco o tom, že pojišťovna má malý úhrady a jí to snad nepokryje ani časově ten úkon, tak jsem měla zájem o samoplátce-nadstandard a prý, že na to bude později času ještě dost, tak nevím... no hlavně zítra se budu snažit být ohledně té genetiky více důslednější, tak snad bude sdílnější
@dominika963852 moje dr dělá taky za celé tehu jen 3 utz. Takže já si platím nadstandardní balíček za 3000 a mam utz pokaždé + 2 fotky k tomu 🙂
@seveneye
@arielka222 Já platím ročně 650,-Kč a mám těch ultrazvuků také víc a dvě fotky k tomu.
@arielka222
@jessulka
Teeeda tak to čumím. Já mám teda špičkovou doktorku s komplet novou ordinací a vybavením a neplatím si nic nadstandartního. Jen za foto 100kč a sklíčko 50 kč . A utz mám každou návštěvu + potom monitory v úžasné místnosti s parádní lenoškou kam si mohu vzít i manžela .
Já na svojí dr nedám dopustit,je vážně pečlivá,milá, hodná. Dá se s ní o všem mluvit je docela i mladá tak jde hodně ,,s dobou,, .
@misak48 Ja byla v praci taky 7 let spokojena, ale ted mam rok novou sefovou a no, proste, pracovne si nerozumime. Takze tehu ma opravdu super timing, tak snad to bude vsechno v poradku. Do vanoc bych to s ni jeste zvladla 🙂
@dominika963852 Ja chodim do soukromé kliniky, tam se platí tento poplatek. Také jsem tam moc spokojená. Neplatim za žádné foto, sklicka, atd. Vše je v ceně. Ultrazvuk mám také každou návštěvu.
@jessulka jj ona je taky soukromá. Jen mě překvapuje,jak to má každý doktor nastavené jinak 🙂
@seveneye ja jdu ted ve stredu a taky moč nenesu, nesla jsem ji jen na tu prvni prohlidku s krvi, to mi dali zkumavku. Platim 300,- rocne a UTZ mi delal pri kazde navsteve, tedy 3x+fotka pro tatinka, tak jsem zvedava jak ve stredu.
@seveneye ja jsem ted vylozene ujeta na sladky az me to stve :/ . K piti muzu jen sladky caj a Fantu. vodu, ani se stavou nebo cimkoliv jinym do ted nejsem schopna pozrit, i kdyz je mi uz lip. Cokolada, zmzliny, ovocny pendreky, hroznovy cukr.. po tom vsem se muzu utlouct. Bude ze me koule :(
@frndafrrr drzte se, bude to dobry
@skretik tak pak jsem na konci tehu zvědavá kolik jsi přibrala za celé tehu s tvým apetitem. Vsadím se ze moc ne 🙂 Já se minule.tehu hlídala a stejně 19kg navrch. Teď na to seru a jim burgery o sto šest to.bych mohla porad 😂😂
Mam z toho tak trošku pocit,ze co doktor to jiná praxe,i co se týče vydávání a zapisování do prukazky.ale snad vědí nejlíp,co a jak.
@frndafrrr Doma je doma že ;) Někdy je ale lepší pobýt chvíli v nemocnici a být neustále pod dohledem. Přeji, ať je vše v pořádku a můžeš s miminkem odpočívat doma. 🍀
Holky ja jsem z toho blazen....minule pondeli jsem byla na screeningu. Byla jsem 13+1 TP mi rikal 16.2...a dnes, presne po tydnu jsem byla u sveho dr. a ten mi tvrdil ze jsem 13+2 a TP stejny 16.2. tak to mi nekdo vysvetlete :D
Pokud jsi dnes 13+2, tak TP opravdu vychází na 16.2.
https://www.maminkam.cz/tehotenska-kalkulacka#f...
me jen prijde zvlastni ze na monitoru na screeningu bylo 13+1 a o tyden pozdeji na monitoru meho dr. 13+2

@frndafrrr myslím na tebe a posílám pozitivní energii, ať to dobře dopadne 🙂
Holky já zase v noci špatně spala, bolest v podbřišku střílející do zad už v podstatě od soboty. Tak jsem si dopoledne zavolala na gyndu a pozvali si ne, že na to Dr. radši mrkne. Tak mimi naštěstí v pořádku, dokonce jsem prvně rozpoznala blikání srdíčka. Problemy jsou pravděpodobně způsobeny mocakem, dostala jsem jednorázová antibiotika na přeléčení a nějaké přírodní tabletky na doléčení. Zároveň mi brali krev, aby vyloučila slepák, který by to taky eventuálně mohl být...
No a moje odhodlání jezdit do práce co nejdéle vzalo za své velmi rychle... Po diabetologii minulý týden mi doporučili zůstat doma i dneska na gynde a takový blázen, abych neposlechla dva doktory během 14 dní fakt nejsem... Takže ode dneška na PN...