icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

dominika963852
17. srp 2018

@andelka Děkuji 🙂 . Tak uvidím co nám řeknou taky až tam . Žádnou schůzku předem nemáme ani nevím kolik za školku budu platit :D

@vilmic Tak to je krásnýýý. Moc gratuluji k holčičkám (??) :D , a že je vše v pořádku..

alishaa
17. srp 2018

@vilmic to je úžasná zprava!! Moc gratuluju 🙂

jessulka
17. srp 2018

@vilmic No tak to je super, že je vše v pořádku. Je fajn, že jsi tchýni vzala s sebou. Dokážu si to představit, jak musela být nadšená. A máš fotečku?

misak48
17. srp 2018

@vilmic moc gratuluju 🙂 ty chdois k Apolinari jen na ty UTZ nebo to tam máš i jako poradnu? Já jdu 11.9. na poslední poradnu ke svému gynekologovi a pak prý budu chodit už jen k Apolinari. Mam pocit, že říkala, že si mě převezme Dr. Krejčí...

vilmic
17. srp 2018

Děkuju holky, jste fakt super parta tady.. 😘😘

@jessulka Já si z toho nadšení ani neřekla.. Ale tak to neva, můžu za 14 dní.
@misak48 Nn, do poradny tam nechodím. Ale u 1. screeningu mi řekli, že tam budu chodit, co 4 týdny kvůli tomu, že jsou dvě. Tak jsem právě myslela, že teď půjdu až toho 17.9. na 2. screening, ale dr. řekla, že za 14 dní.

Právě do poradny jdu zase za týden (taky tam chodim častěji), takže někam chodim opravdu pořád. Ale já myslim, že to je prostě jedno s druhým. Za a) dvojčata a za b) ten velký potrat minule.

andelka
17. srp 2018

@dominika963852 fakt? Tak to my jsme na září platili vždycky už v srpnu.

jessulka
17. srp 2018

@dominika963852 U nás to bylo tak, že jsem Verunce ušila velký látkový pytlík a do něj jí dávám 1 ponožky, 1 kalhotky, 1 tričko, 1 legínky nebo 1 kraťásky na převlečení, kdyby byla náhodou nějaká nehoda. V igelitové tašce má boty na ven a věci když chodí ven na zahradu. Jinak jsme pak ten první týden měli třídní schůzku, učitelky nám daly seznam věcí, co po nás chtějí v průběhu roku (kapesníky a toaletní papír, příspěvky na kino, divadelní představení, výlety, kolik stojí focení, atd.). Také nás seznámili s provozní dobou, do kdy musí být děti rán ve školce, kdy se vyzvedávají po obědě a kdy po spinkání. Verunka začala hned na tvrdo chodit od rána od 7:30 do 16:00 hodin. Slzičky byly jsou a budou. Někdy je to těžké jí vysvětlit, že musím vydělávat korunky a že hold jí nemohu vyzvedávat jako ostatní maminky vyzvedávají děti od ní z třídy, protože jsou buď bez práce a nebo jsou s miminkem doma. Tak se teď těší na příští rok po Vánocích, až budu doma na mateřský a budu si jí brát po obědě 🙂

jessulka
17. srp 2018

@dominika963852 Ty poplatky jsou různé, podle toho, kolik u vás stojí stravování. Já platím školku kolem 1000,-Kč a platíme vždy zpětně.

alishaa
17. srp 2018

Jinak my jsme byli s manželem na screeningu včera odpoledne, výsledky jsou v poradku, tak jsme byli moc šťastní <3 Jen pan doktor byl takový hodně odmereny, moc toho nenamluvil, viděli jsme na obrazovce co zrovna vyšetřuje, šle nic moc nám k tomu neřekl, trochu nas to mrzelo, ale co, hlavně ze to malé je v poradku <3 akorát se nám nechtělo moc ukázat, pořad se točilo zadickama.. když jsem se pak na pohlavi zeptala, jestli náhodou dr něco neviděl, tak řekl, ze takhle bro zásadně ani pohlavi nerika, tak si ještě musíme počkat.. jinak odhadovaný TP dle utz je 24.2.2019 <3

dominika963852
17. srp 2018

@andelka
@jessulka
My byli u zápisu a nic víc nám neřekla.
Super, tak by to bylo fajn,kdyby jsme takovou schůzku měli taky. Já bych si ho doma i nechala, když sama budu doma, ale on už se do té školky tak dlouho těší, miluje být s dětmi.
Švagrová mi říkala,že když ho budu domu brát po obědě, tak si na to zvykne a už mi tam spát nebude chtít. Ale každé dítě je jiné.
Děkuji holky ;)

plamenak11
17. srp 2018

@alishaa jee to mame stejny termin 🙂 me doktor vsechno hezky popsal i ukazal a nosni ustka vypada jako = 🙂, to je skoda ze ten tvuj pohlavi nerika o mym gynekologovi se rika ze je dobry diagnostik a vzdy kouka na pohlavi a neplete se tak jsem rada ze nemusim cekat :D

misak48
17. srp 2018

@plamenak11 to závidím 🙂 já byla na screeningu 23.7. a první šanci na pohlaví budu mít 11.9. Uz bych to strašně chtěla vědět. A hlavně manžel teda 😀

alishaa
17. srp 2018

@plamenak11 tak to je super, ze všechno dr ukázal! I to pohlavi🙂 a co tedy cekas? Omlouvám se, jestli si to výše psala, asi jsem prekoukla🙂 já se na to s manželem tak těšila, navíc namlsana, jak některé holciny už popisovaly screening, jak jim dr vše pekne ukázal a vysvětlil..a dr pak nic, ale co se dá dělat..zas mám výborného svého gynekologa, tak verim, ze ten nám to na další kontrole v poradně vynahradi🙂

jancaluba
17. srp 2018

Holky neni zde nekdo z Prostejova? Asi nee co :/

skretik
17. srp 2018

@alishaa me na screeningu ani nenaznacila a ja se ani nezeptala a ted dr. ve stredu (15tt) rikal, ze to nevidi, ze je otoceny/a , takze ja si pockam dalsi 4tydny 🙂

@frndafrrr muj syn taky uz 2roky "prudi" , ze chce sourozence, brachu samozrejme 🙂. Tak drzim palce at to ten vas taky prijme tak radsotne 🙂. Dneska je mi lip, dekuji za optani 🙂 , tak snad uz to bude dobry .

@vilmic gratulace k holcice/holcickam 🙂 , hlavne, ze je vse v poradku a ze jste si to s tchyni uzily, moje mamka byla taky stastna a prekvapena co vsechno vidi

frndafrrr
17. srp 2018

@jancaluba Ahoj, přímo z PV né, 20 km od něj, bývalá jsem tam na Intru a táta byl odtamtud. 🙂

jessulka
17. srp 2018

@dominika963852 To ony se těší asi všechny děti. Verunka zpočátku také byla nedočkavá, jak se těší mezi děti. Jenže ve školce je jiný režim než doma, rozkazy vydávají pí. učitelky a ne maminky. Naše jedna učitelka je hrozně náladová. Když se blbě vyspí, je protivná i na rodiče. A co chudáci pak děti.

jednaholkaa
17. srp 2018

@vilmic No tak to musela zirat tchyne 🙂 Ta technologie, plus rovnou dvojcatka 🙂 Super ji tam vzit.. A presne, to uz me taky napadlo, ze gynekolozky a manzelky gynekologu na to koukaj kazdej tyden, se vsadim 🙂

@alishaa Nas taky doktor uzemnil, respektive pritele, ktery sice pohlavi napred vedet nechtel, ale pritom se pak na prvotrim screeningu zeptal doktora a pry, ze je brzo.

plamenak11
17. srp 2018

@misak48 tak budu 11. drzet palce 🙂 manzel byl taky nedockavy kdyz jsem mu rekla ze to vim na 80-90% :D

plamenak11
17. srp 2018

@alishaa dalsi holcicku 🙂 doma mame jednu uz, ja prave na vse chodim ke svemu gynekologovi a ten je suprovej tak budu drzet priste taky palce aby vam to uz rekl a mimco se hezky natocilo, moje se tam mrskalo ruzne ze vsech stran :D

plamenak11
17. srp 2018

@vilmic gratuluji k holcickam 🙂

vilmic
17. srp 2018

@jednaholkaa Do tý doby mě to nenapadlo, ale jak to řekla, tak mi to došlo. Jak vědi, co všechno se může stát a tak. Docela mě to uklidnilo, pač chodím opravdu často, ale zase lepší než být nervozní, aby se něco nepotento.

@plamenak11 Děkuji, jsem ráda za jednu, když už doma kluka mám a druhý bude překvápko na příště.

jancaluba
17. srp 2018

@frndafrrr aspon nekdo z Moravy 🙂

dominika963852
17. srp 2018

@jessulka No to potěš koště teda, já vůbec nevím jaký tam jsou učitelky. No zkusíme a vždy je možnost si ho nechat doma 🙂

jessulka
17. srp 2018

@dominika963852 Verunka chodí i přes léto do školky, tak chodí s pláčem, že chce být doma a chce jít na koupaliště jako ostatní děti. Je mi jí kolikrát tak líto. A nejhorší na tom je to, že třeba ani nemusela jít během léta 14 dní, kdyby jí její otec vzal s sebou na dovolenou. Ale to si jel radši s novou přítelkyní a s jejími dvěma dětmi. A on, to své vlastní nechá doma, aby chodila do školky. Takže jí vlastně za celé léto ani neměl, protože jsme byly v červenci na jedné dovolené, on pak byl na dvou dovolených, teď je Verunka na dovolené u moře s našima a poslední týden v srpnu jede se mnou na dovolenou na Moravu. Tak si teď otec najednou dělá nároky a je naštvanej, že je Verunka na dvou dovolených takhle hned po sobě. Chudáček. To mne tak od srce mrzí, že jí neuvidí 😂😂😂😂😂😂😂😂😂 Sobec, kterej myslí jen sám na sebe!!!!

tynazezu
17. srp 2018

@alishaa já jdu na screening až v úterý, ale dle PM mám termin 22.2., tak to máme podobně ;)

tynazezu
17. srp 2018

@vilmic taky moc gratuluju!!! Musela to být nádhera a ještě pocit uklidnění 🙂)

kkacenkkast
17. srp 2018

Maminky je tu některá z vas ktera ma termin okolo 18.2 a rodí u Apolinare?🙂)

renulkka
17. srp 2018

Ahojky holky, vím, že jména už se tu asi řešili, my dneska nad tím seděli s chlapem :D A u holčičky vůbec nevíme :( Společně jsme se shodli na pár jménech (holčičích) a vůbec nevíme :( Máme vybráno Helena, Klaudie, Lucie, Monika, Simona, Vlasta... Vlasta se nelíbí moc mě :D Ale dala jsem jí chlapovi do seznamu, aby nemrmlal 😂 Příjmení máme takové tvrdé a dlouhé, proto nechceme nic s R a ani ne moc dlouhé :D První dvě jsou Anežka a Eliška a vůbec nevíme, co by se k tomu hodilo... :/ Jsme v koncích :D 😂

frndafrrr
17. srp 2018

@renulkka Hele tak si říkám, jestli 3.nebude líto, že ségry mají zdrobnělá jména a ona tvrdé? Třeba Helena a Vlasta mi příjdou oproti Elišce a Anežce fest tvrdé. Z těch zdrobnělejších mě napadla třeba Jovanka a Šárka, ale tam už je R.. Jen jestli tě to napadlo...

Strana