icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

misak48
18. srp 2018

@renulkka taky si šiju sama. Zvolila jsem kombinací minky + plátno. Materiál celkem mě vyšel cca 1200,- a bude z toho kojící polštář, hnízdečko, dvě zavinovačky a mantinely do postýlky. Počítám, že z malých kousků co zbydou udělám ještě třeba usínáčka a tak...

andelka
18. srp 2018

@arielka222 no,nám se poměrně líbí Hynek,jenže ten má svátek přesně na můj TP. Celkově jména co by se nám jakž takž líbily jsou kolem Vánoc a TP.

andelka
18. srp 2018

Já bych hnízdečko chtěla, ušít bych to nezvládla, tak objednám. V předchozích tehu nic takového nebylo.

1nelinka
18. srp 2018

Ja hnizdecka koupim rovnou dve..jedno do postylky a druhe naprezden do obyvaku..u dcerky se nam hrozne osvedcilo..kupovala jsem ho za cca 800kc a 250 zavinovacka..tu jsme ale nepouzivaly vubec dcerka byla sice unorova ale kombinace hnizdo a zavinovacka byla pro ni silena a bylo ji hrozny vedro..😂😂

arielka222
18. srp 2018

@andelka no právě máme stejný problém. Tak hold to asi bude všechní slavit po sobe no. Ptz jine jména asi nevybereme 🙂

frndafrrr
18. srp 2018

@renulkka Já třeba minky nebrala, nelíbí se mi ani složením, takže mám plátna, ikdyž né ty nejlevnější. Každopádně zatu cenu se ti to vyplatí koupit, mě to udělalo radost ušít si něco jiného než oblečení, pokud ráda nešiješ je to jasné. 🙂

silwiin
18. srp 2018

Holky, ktere sijete, nemate nekde navod na takove ty rostouci nasravacky a videla jsem ted i ze existuji rostouci mikiny, tak i na tu...
fotky, nakresy, videa, nemuzu nic spolehliveho najit:(

frndafrrr
18. srp 2018

@silwiin pokud se nepletu, tak rostoucí nasrávačky "rostou" jen díky výši nápletů ne?

frndafrrr
18. srp 2018

@silwiin Prostě vysoký náplet na nožkách, první ohrnutý a pak normál, fotka kradená..

frndafrrr
18. srp 2018

@silwiin A u mikin je to to samé jen s rukávy, delší mikča a dlouhý náplet v rukávech.

frndafrrr
18. srp 2018

@frndafrrr A ještě do 4. 🙈Třeba tady jsem dělala dceři komplet, kalhoty klasické nasrávajdy a delší náplet, počítám, že na podzim je o nosí s ohlým nápletem a jaro dáme už normálně.

renulkka
18. srp 2018

@basice Já holky taky měla v zavinovačkách 🙂 Ale přes den kolikrát i na volno 🙂 Hlavně když jsem si hrála se starší, tak jsem měla mladší na dece na zemi, teď to bude s těma dvěma náročnější :D Tak tu třetí budu mít v hnízdečku 🙂 Myslím, že ji tam prostě bude i tepleji, že na ni tak nepotáhne, no prostě ho budem využívat na střídačku :D 🙂
@arielka222 Už jsem si o to hnízdečko paní napsala 😊 Myslím, že ta cena je krásná 🙂

renulkka
18. srp 2018

@frndafrrr Mě se právě minky líbí 🙂 Hele šiju ráda, původně jsem měla v plánu ušít, jenže když je ta možnost koupit 🙂 Hlavně teď na to šití není vůbec čas... Chlap furt někde v luftu (zahrada, les, kolem auta, motorky atd.), já jsem s holkama doma většinu času sama a když vytáhnu stroj, tak je to šílenost :D Jedna mi bere látku, druhá mi vypíná a zapíná prodlužku, tahají za gáblíky nejen od napájení ale i od pedálu :D Starší mi to celý "šteluje" jen se otočím, no sranda :D l

renulkka
18. srp 2018

@frndafrrr A když večer usnou (mladší cca kolem 9-10, je to strašný ďáblík, vůbec nepotřebuje spát) 😂 , tak jsem ráda, že po nich uklidím ten binec a něco si udělám, vytřu, vyžehlím... Takže stroj teď je trošku mimo 🙂 Tuhle jsem šila starší dceři šatky a to byla 3 denní práce 😂

renulkka
18. srp 2018

@silwiin Jinak já ty rostoucí věci znám taky tak jak @frndafrrr ;) S těmi náplety 🙂

basice
18. srp 2018

@arielka222 u nás to tak má dcera. Narozena 12.12., svátek slaví 21.12. NATÁLIE a pak jsou hned vánoce. Takže chuderka to má vše v jednom měsíce 😒

smigli
autor
18. srp 2018

@andelka Muj syn je Frantisek, svatek ma 4.10. Mel se narodit sedmeho, nakonec se narodil 26.9. Takze to ma o tyden.

silwiin
18. srp 2018

@frndafrrr jej to jsem nevedela, ale je to vlastne logicky🙂 zatim jsem nic prave nekupovala a na fotkach to videt neni. Tak to jo, to bych mohla zvladnout i bez navodu:D

andelka
18. srp 2018

@smigli no, u nás to tak někdo má. Můj děda měl narozeniny a svátek ve stejný den. Mamka má svátek druhý den po narozeninách. Brácha se narodil 3 dny před Vánocemi. Ale mně se třeba líbilo že mám narozeniny v červnu a svátek v Listopadu. No,fakt nevím co nakonec vybereme. Už tak bude mazec řešit měsíc po vánocích narozeniny.

andelka
18. srp 2018

Starší synové to mají květen- prosinec a březen - srpen. Tak bych nerada toho třetího nějak ošidila.

andelka
18. srp 2018

@renulkka odkud budeš brát to hnízdečko? Od té " Aničky"? Deku nepotřebuju ale.

plamenak11
18. srp 2018

@andelka to mame podobne se jmenama kolem porodu 😞

raliska
18. srp 2018

Holky co sijete, na co se jeste chystate? Treba nejake dekorace nebo drobnosti do pokojiku 🙂

misak48
18. srp 2018

@raliska ja teď pokojíček zařizovat určitě nebudu, počítám,, že mrne bude minimálně do roka stejne s nami v ložnici. Šití jsem zacala kojicim polštářem, už bych se bez něj nevyspala. Dál mám v plánu hnízdečko, dvě zavinovačky - jednu normální a jednu s dirama na pásy do vajíčka. Pak mantinely do postýlky a asi i povlečení. Možná nějakou deku, ale ty chci hlavně hackovat, tak uvidím. Pak ze zbytků látky asi nějaké drobnosti jako usínáček, cumlaci uši nebo tak. Uvidím kolik zbytku bude a jak velké. Pak bych chtěla ušít plenkovnik a koukala jsem i na střihy na přebalovací tašku. Dál me ještě nepustila představa, že budu latkovat, takže se chystám sit látkovaci výbavu. No a pak oblečení pro prcka 🙂

frndafrrr
18. srp 2018

@raliska Já taky do pokojíku zatím nic, vidím to jako @misak48 do roka bude u nás i s dcerou a až pak dostanou svůj velký pokojík a ten jim poladím, starší syn má svůj a hrací koutek má zatím dcera v obýváku.
Mám ušitou zavinku, muchláčky 2, hnízdo, střižené na dečku a neutrální baggy, dle pohlaví nažehlím buď autíčka a dinosaury, nebo našiju mašličky.
Chystám se na povlečení, až budu znát pohlaví tak oblečky a až vybereme kočárek tak doplňky.

frndafrrr
18. srp 2018

@renulkka Jo to znám, taky teď přes léto moc nenašiju, spíš po večerech až se spí, kolem domu je práce dost a ikdyž jsme na zahradě půl dne a děcka si hrají pěkně, tak jsem líná si to všechno vytáhnout ven.

renulkka
18. srp 2018

@andelka Na fb na skupince Šikulící (nebo tak nějak) se jedna paní ptala, jestli nemá někdo na prodej a paní tam nabízela, že má zrovna toto s dekou a pak růžové jen hnízdečko 🙂 Tak jsem ji napsala, jestli je ještě volné a bylo 🙂 Kdyžtak bych poslala paní profil do zprávy, kdybys jí chtěla zkusit napsat 🙂 ;)

renulkka
18. srp 2018

@frndafrrr Právě, doufám, že třeba až začne zima, že bude chuť a čas něco ušít 🙂 Mám pěkný holčičí úplet a teplákovinu doma, tak bych kočičce (pokud ji nenaroste pinďa) ušila nějaký body a holkám taky něco, aby ladily 😀😂

renulkka
18. srp 2018

Holky, jinak teď během večera jsem měla 3 kontrakce :( Doufala jsem, že teď bude aspoň třeba klid a ono prd... U mladší dcery jsem měla kontrakce od 16tt (kdy jsem skončila na pohotovosti a kontrakce byly potvrzeny), teď jsem 14+1 (takže 15tt?) :( Ve středu si řeknu o Magnosolv, Magnesium lactici mi vůbec zase nezabírá :( Akorát se budu muset snažit zvolnit, abych se zas nezačala otevírat 😐😔 No nic, opatrujte se všichni a užívejte si těhotenství pokud to jde 🙂 Já mířím směr postel 🙂

andelka
18. srp 2018

@renulkka to bys byla hodná,třeba bude mít časem ještě něco.

Strana