icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

smigli
autor
24. srp 2018

@jessulka My meli syna jako Mokelembembe, kamaradka ceka Slojmu. To jsou nejlepsi nejaky takovy jmena, kdyz se nekdo zepta..

vilmic
24. srp 2018

@jessulka Ale jo, takhle to chápu. To ovšem neni případ těch známých. Nikdo by nic neřešil, jen bychom třeba vědeli, co jim koupit za dáreček.

jednaholkaa
24. srp 2018

Holky, ja beru VIP Mami.. to ma omega 3 a i laktobacily- ty jsou pry v tehu dobre na strevni microfloru..

1nelinka
24. srp 2018

@jessulka treba to mudr rozhodne za tebe..ja se tesila jak uvidim mimco a ze mi rekne pohlavi a on jen poslechl srdicko a nazdar za mesic😂😂😂 ale v utery jdu k nove mudr tak doufam ze mrknem jak se mimco ma😍

andelka
24. srp 2018

@jessulka já dobírám listovku,mám posledních pár tbl. Brala jsem dvě denně asi do 14 tt a pak jednu a teď si vzpomenu tak obden. Dál už neplánuju brát nic.

andelka
24. srp 2018

@frndafrrr ad to mlezivo,mně též překvapilo že už teď. Myslela jsem si že si muž dělá srandu. V prvním těhotenství mi teklo až hluboko ve 3 trimestru,ve druhém si nepamatuju a ve třetím určitě ne,sex byl normálně a to by si chlapi všiml jako teď.
Jinak pro mě je kojení hlavně automatické, přirozené a jednoduché, řešit flašky a um mě nikdy nebavilo. Kojila jsem teda 13 a 15 měsíců,vždycky do června,teď bych chtěla též odstavit před létem.

cuccinka
24. srp 2018

Hele holky je možný že kvůli tehotenstvi mě už teď může silene táhnout (svedit,škrábat,) kůža ? Mažu se mastným olejem ale i tak si po chvíli přijdu jak vyschla a prostě mě furt táhne kůža ☹😤😠 teď už 3.noc se kvuli tomu nemůžu vyspat. Čím mazat ?

misak48
24. srp 2018

@cuccinka takový problém nemám .. ale snažím se každý večer mazat preventivně proti strijim, pořídila jsem si olej DM babylove a teda když se večer namazu, tak ještě ráno na břiše ten "namazaný" pocit mám...

andelka
25. srp 2018

@cuccinka je to časté. Zkusila bych mazat olejem na ještě vlhkou kůži. Já používám Bioil a kokosak.

silwiin
25. srp 2018

@andelka kokosovy olej bohuzel kuzi dost vysusuje, takze za me nedoporucuji, resim to hodne kvuli praci a asi 90 % zakazniku neni s kokosakem spokojena prave kvuli tomu, ze po namazani je kuze sice ok, ale za pul hodinky je to sussi nez pred namazanim:(

vilmic
25. srp 2018

@cuccinka Určitě může, jak se napíná tak svrbí. Taky se mi to stává. Já měla v plánu, jak budu mazat 2x denně, ale jak byla ta vedra, tak to prostě nešlo. Mám tady nějaký olejíček od Saloosu, ale je právě hodně mastný, takže s ním začnu až teď. Do teď jsem se donutila, tak 2-3x do týdne normálním krémem.

andelka
25. srp 2018

@silwiin fakt? Já mám kokosak u postele,tak namazu když zapomenu namazat bioilem v koupelně a nechce se mi vracet.

silwiin
25. srp 2018

@andelka no nemyslim si ze to je rakhle 100% u kazdeho, ale u vetsiny ano. U me taky, no. Ale jak ho vetru molekulu do vlasu, tak je mam zmasteny jak dva mesice neumyty:D
Ja zkusila nejaky krem od Baley z Dmka, je hodne mastny, ale zas mi prijde ze dela takovy neprijemny film na rukach... jmenuje se Cosmo Cat, ruzovy s kockou...

Nejvic jsem spokojena s Alverde kokosovym telovym kremem, voni, nevysusuje ale ani nemasti moc. Potiz je v tom, ze kazda kuze chce neco jinyho a co vyhovuje jedne, nesedi druhe. A to nemluvim o precitlivele kuzi a alergicich a tak...

andelka
25. srp 2018

@silwiin je to někdy věda a někdy štěstí,když se povede najít co sedne. Bioil mám poprvé,kokosak vlastně taky. Tak můžu jen doufat že to pomůže. Strie nemám,ale taky mi u předchozích tehu nebylo 35 a neměla jsem bříško tak brzo.

silwiin
25. srp 2018

@andelka tak co vim tak tam hodne zalezi na genetickych vlozich, ja teda mam dve takovy velky na leve strane vedle pupiku, ale veru to jako pamatku na syna:( a kremy a oleje tomu stejne nepomohly.
Myslim si ze i siroce prostorove holky maji tu kuzi trochu pruznejsi nez 40ti kilove holky, to hodne casto pak zenskym maskuju tetovanim, maji 40kg i s posteli a boky a bricho popraskany jak nevadskou poust...

renulkka
25. srp 2018

@andelka
@silwiin Holky, takto mi popraskalo břicho s první dcerou a ani poctivý mazání nepomohlo :( Břicho jsem neměla a kolem 20tt ze dne na den rup, vyskočilo břicho a kůže popraskala... Bohužel do porodu se strie takhle zvětšily... U druhé dcery žádný nepřibyly, akorát se zvyraznily ty původní a teď u třetí se teda trošku prodloužily :( U nás je to genetikou a můžu se mazat celý den...

cuccinka
25. srp 2018

Souhlasím že je to genetikou 😉 čekám prvnacka takže uvidíme jak dopadnu. Proto ani nechci žádnou drahou kosmetiku a nic. Jen cokoliv at mě ta kůže netahne ☹ právě jsem hrozně hubena a bricho zatím nemám žádný.

michaelarei
26. srp 2018

@renulkka Jinak vy jste taky pořádne narostli jak vidím ...u mně každy si myslí že jsem cca 7 mesíc :D ale máš ho krásne...

vilmic
26. srp 2018

@silwiin
@renulkka
@cuccinka
Holky, já s vám fakt musim nesouhlasit. Už jsem to tu myslim jednou pslala. Ale když jsem byla v pubertě a vyrostla mi rychle prsa, tak mi komplet celá popraskala. Ale úplně. Trvalo snad 10 let, než to trošku vybledlo a neměla jsem ty strie úplně fialový. Z hrůzy, že se mi tohle stane na břiše jsem se synem mazala, jak divá a udělaly se mi asi 3 maličký na obou bocích (snad dokonce v den porodu, nebo hodně krátce před. Takže za mě, určitě má smysl mazat. Nemyslim si, že bych měla jinou kůži na prsou a jinou břiše.

ajdamajda
26. srp 2018

Jsem asi jedina kdo tu nebyl jeste na krevnich testech a utz , ze?Myslim vetsim utz ne jen jestli tluce srdce. Popravde si rikam jestli jsem vubec tehotna. Jeste nejak mi to nedoslo 😀

ajdamajda
26. srp 2018

@silwiin 😀 to mam ja..teda 49 kg ale nahodou kuzi super pruznou. Bez jedine strie a vytahani

renulkka
26. srp 2018

@michaelarei Toto bylo se starší dcerou před porodem :D I když teda už teď se k němu pomalu blížím taky :( Ohnout se a zavázat boty je utrpení, už aby se nosily kozačky 😂
@vilmic Já mazala opravdu poctivě, ráno večer... Měla jsem bi-oil a pak i elasti-q (nevím, jak se to teď píše) a břicho ze dne na den popraskalo 🙂 Pokud tobě ne, tak můžeš být akorát ráda 🙂 S holkama co jsme rodili v květnu 16, tak jsem nebyla bohužel jediná, které se to stalo 🙂 A to jsem měla dokonce i míň než ony :( Takže držím palce, ať ani teď se strie neobjeví 🙂

andelka
26. srp 2018

@vilmic já mám též vybledlé strie z puberty. Ale z těhotenství ani jednu

zuzekk
26. srp 2018

Na mazání ještě doporučim tělové mléko Excipial, je moc příjemné a ne moc mastné. Jako starý ekzematik mažu furt něco něčím, hodně oleje (kokos, saloos různé) i krémy/vazeliny a na břicho, nohy je tenhle je super.

neomenia
26. srp 2018

@vilmic souhlasím, taky mám pár starych střílí na prsou z puberty a po prvním těhotenství na břiše nic, mazal jsem se 2x denně ElastiQ.

neomenia
26. srp 2018

*strií

vilmic
26. srp 2018

hm hm hm.. Tak jak se tu řešilo, jestli někdo něco kupuje.. Teď jsem se hodinu prala se stránkama Lindexu, kde mají 50% na slevněný (byl tam hroznej nával, takže se vše načítalo sto let) a povedlo se mi ulovit 11 kusů oblečení za tisíc korun, je v tom i bundička. Z toho jsou dvě trička pro kluka, zbytek je pro tu budoucí holčičku. A jestli to holčička nakonec nebude, tak jí z toho chlapečka udělám. :D

vilmic
26. srp 2018

Nevim jestli tam bude úplně vidět to oblečení, ale ceny super.

andelka
26. srp 2018

Já nevím,asi to byla kdysi jiné když jsem čekala kluky. Mně dvě věci za 300 a bundička za 500 přijdou furt příliš.

vilmic
26. srp 2018

@andelka To ještě musíš odečíst co je pod tím s mínusem. Bundička vyšla na 244,5 a třeba ty dvoudílný sety na 139,5 a ty legínky 87,5 atd.. Jinak bych se do litru opravdu nevešla.

Strana