Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Holky, ja beru VIP Mami.. to ma omega 3 a i laktobacily- ty jsou pry v tehu dobre na strevni microfloru..
@frndafrrr ad to mlezivo,mně též překvapilo že už teď. Myslela jsem si že si muž dělá srandu. V prvním těhotenství mi teklo až hluboko ve 3 trimestru,ve druhém si nepamatuju a ve třetím určitě ne,sex byl normálně a to by si chlapi všiml jako teď.
Jinak pro mě je kojení hlavně automatické, přirozené a jednoduché, řešit flašky a um mě nikdy nebavilo. Kojila jsem teda 13 a 15 měsíců,vždycky do června,teď bych chtěla též odstavit před létem.
Hele holky je možný že kvůli tehotenstvi mě už teď může silene táhnout (svedit,škrábat,) kůža ? Mažu se mastným olejem ale i tak si po chvíli přijdu jak vyschla a prostě mě furt táhne kůža ☹😤😠 teď už 3.noc se kvuli tomu nemůžu vyspat. Čím mazat ?
@cuccinka Určitě může, jak se napíná tak svrbí. Taky se mi to stává. Já měla v plánu, jak budu mazat 2x denně, ale jak byla ta vedra, tak to prostě nešlo. Mám tady nějaký olejíček od Saloosu, ale je právě hodně mastný, takže s ním začnu až teď. Do teď jsem se donutila, tak 2-3x do týdne normálním krémem.
@andelka no nemyslim si ze to je rakhle 100% u kazdeho, ale u vetsiny ano. U me taky, no. Ale jak ho vetru molekulu do vlasu, tak je mam zmasteny jak dva mesice neumyty:D
Ja zkusila nejaky krem od Baley z Dmka, je hodne mastny, ale zas mi prijde ze dela takovy neprijemny film na rukach... jmenuje se Cosmo Cat, ruzovy s kockou...
Nejvic jsem spokojena s Alverde kokosovym telovym kremem, voni, nevysusuje ale ani nemasti moc. Potiz je v tom, ze kazda kuze chce neco jinyho a co vyhovuje jedne, nesedi druhe. A to nemluvim o precitlivele kuzi a alergicich a tak...
@andelka tak co vim tak tam hodne zalezi na genetickych vlozich, ja teda mam dve takovy velky na leve strane vedle pupiku, ale veru to jako pamatku na syna:( a kremy a oleje tomu stejne nepomohly.
Myslim si ze i siroce prostorove holky maji tu kuzi trochu pruznejsi nez 40ti kilove holky, to hodne casto pak zenskym maskuju tetovanim, maji 40kg i s posteli a boky a bricho popraskany jak nevadskou poust...
@andelka
@silwiin Holky, takto mi popraskalo břicho s první dcerou a ani poctivý mazání nepomohlo :( Břicho jsem neměla a kolem 20tt ze dne na den rup, vyskočilo břicho a kůže popraskala... Bohužel do porodu se strie takhle zvětšily... U druhé dcery žádný nepřibyly, akorát se zvyraznily ty původní a teď u třetí se teda trošku prodloužily :( U nás je to genetikou a můžu se mazat celý den...
Souhlasím že je to genetikou 😉 čekám prvnacka takže uvidíme jak dopadnu. Proto ani nechci žádnou drahou kosmetiku a nic. Jen cokoliv at mě ta kůže netahne ☹ právě jsem hrozně hubena a bricho zatím nemám žádný.
@renulkka Jinak vy jste taky pořádne narostli jak vidím ...u mně každy si myslí že jsem cca 7 mesíc :D ale máš ho krásne...
@silwiin
@renulkka
@cuccinka
Holky, já s vám fakt musim nesouhlasit. Už jsem to tu myslim jednou pslala. Ale když jsem byla v pubertě a vyrostla mi rychle prsa, tak mi komplet celá popraskala. Ale úplně. Trvalo snad 10 let, než to trošku vybledlo a neměla jsem ty strie úplně fialový. Z hrůzy, že se mi tohle stane na břiše jsem se synem mazala, jak divá a udělaly se mi asi 3 maličký na obou bocích (snad dokonce v den porodu, nebo hodně krátce před. Takže za mě, určitě má smysl mazat. Nemyslim si, že bych měla jinou kůži na prsou a jinou břiše.
Jsem asi jedina kdo tu nebyl jeste na krevnich testech a utz , ze?Myslim vetsim utz ne jen jestli tluce srdce. Popravde si rikam jestli jsem vubec tehotna. Jeste nejak mi to nedoslo 😀
@michaelarei Toto bylo se starší dcerou před porodem :D I když teda už teď se k němu pomalu blížím taky :( Ohnout se a zavázat boty je utrpení, už aby se nosily kozačky 😂
@vilmic Já mazala opravdu poctivě, ráno večer... Měla jsem bi-oil a pak i elasti-q (nevím, jak se to teď píše) a břicho ze dne na den popraskalo 🙂 Pokud tobě ne, tak můžeš být akorát ráda 🙂 S holkama co jsme rodili v květnu 16, tak jsem nebyla bohužel jediná, které se to stalo 🙂 A to jsem měla dokonce i míň než ony :( Takže držím palce, ať ani teď se strie neobjeví 🙂
Na mazání ještě doporučim tělové mléko Excipial, je moc příjemné a ne moc mastné. Jako starý ekzematik mažu furt něco něčím, hodně oleje (kokos, saloos různé) i krémy/vazeliny a na břicho, nohy je tenhle je super.
*strií
hm hm hm.. Tak jak se tu řešilo, jestli někdo něco kupuje.. Teď jsem se hodinu prala se stránkama Lindexu, kde mají 50% na slevněný (byl tam hroznej nával, takže se vše načítalo sto let) a povedlo se mi ulovit 11 kusů oblečení za tisíc korun, je v tom i bundička. Z toho jsou dvě trička pro kluka, zbytek je pro tu budoucí holčičku. A jestli to holčička nakonec nebude, tak jí z toho chlapečka udělám. :D
Já nevím,asi to byla kdysi jiné když jsem čekala kluky. Mně dvě věci za 300 a bundička za 500 přijdou furt příliš.

@jessulka My meli syna jako Mokelembembe, kamaradka ceka Slojmu. To jsou nejlepsi nejaky takovy jmena, kdyz se nekdo zepta..