icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
31. srp 2018

@michaelarei To mi povidej, ja si pomerovala pred dovolenou bricho s kamarádkou, která dnes rodí a to moje bricho bylo o chlup menší, než to její. A to porodí holčičku a váhový odhad má 3600g. Mazec. Já nechci obří miminko. Dcerka měla 2850g. Asi budu muset změnit jídelníček 😂 Zitra chci vlézt doma na váhu.

jessulka
31. srp 2018

@skretik Si tak říkám, jestli si tim satkovanim na sebe maminky nesiji bič. Právě s tim usínáním slýchávam od vicero maminek, ktere satkovaly, ze maji pak problém dítě normalne uspat.

ajdamajda
31. srp 2018

Asi 12 hodin po porodu prvni navazani

ajdamajda
31. srp 2018

Tady asi 14 dni stary prcek

ajdamajda
31. srp 2018

Taky asi 14 dni az 3 tydny

michaelarei
31. srp 2018

@jessulka Taky doufám že neomdlim na váze v pondělí na kontrole po měsíci. ..Taky se obávám o obři miminko a to ještě nevím co to bude. ...Já ani hodně nejím spíš zeleninu nic mi extra nechutna a pořád rostu...

renulkka
31. srp 2018

@andelka Starší dcerce jsem taky zpívala, ale ukolébavky na ni nezabírali... Platili na ni dechovky typu vysoký jalovec, co jste hasiči, později čížečku čížečku 🙂 To bylo super, je to dlouhý, než jsem ten mák zasela a sklidila, tak už chrněla 😂 Ale u mladší to nezabíralo vůbec... Jak jsem začla zpívat, hned byla úplně čilá a pozorná 🤔😂

ajdamajda
31. srp 2018

@jessulka Ja nevim, spime beztak vsichni spolu a uspavam u filmu u kozy. Pustim si cokoli a kojim a mlade odpadne. Strasne si to uzivam. Ted uz dvoulety a trilety usinaji i sami ale rada si to uziju u kojeni si je ponuchnat. Starsi uz moc mazlit nechce

ajdamajda
31. srp 2018

A jinak me maji deti na haku. Zadny mamanci ubreceni. Naopak zmizi a me nehledaji a je jim to jedno...zadne strachy a obavy 😀 ..jsou to ostrileni hosi

andelka
31. srp 2018

@ajdamajda já jsem kojením uspávala hlavně po obědě,do nějakých 10mesicu. A malé mimca taky kojením. Později houpáním na balóně,asi do 1 roku.

skretik
31. srp 2018

@jessulka ja nesatkovala, jen obcas kdyz jsem potrebovala neco delat a ne s nim jezdit kocarem, aby spal. V postylce proste nespal a v kocare spal jen kdyz jel. Nevim jestli byl rozmazleny nebo to tak proste nektery deti maji at delas co delas... na vyrvani jsem nemela zaludek... uvidime co me ceka ted... ja miluju ty vecery,kdy ho “uspavam”, mame proste cas jen pro sebe,ale blby je,kdyz jeste potrebuju neco delat... s nim vetsinou vytuhnu a pak uz se mi nic nechce :(

ajdamajda
31. srp 2018

@andelka Ja tim kojenim a nosenim, proste jsem strcila do satku a sla ven zarizovat co jsem chtela. Prcek usnul. Prip.kojit v satku a jit...zadne omezovani. Naopak kocar je peklo. Kdyz jsem mela tak doprava problem, objem problem, kojeni problem, vzdy se zastavit a cekat..proste nervy.

ajdamajda
31. srp 2018

@skretik Deti nemuzou byt rozmazlene. 9 mesicu jsou v brise, jsou u naseho srdce..slysi tlukot. Citi teplo..vuni po porodu. 4.trimestr si teprve zvykaji na zivot venku..studeno,cizi zvuky, prostredi. Odlouceni , odlozeni. Opici mamy svoje mladata nosi porad dokud neodpadnou, ridik se tim taky a kluci uz odpadli skoro...sami proste dozraji. Aspon neznam separacni uzkost a nocni besy. Muzu delat i co potrebuju a kluci si hraji sami, jsou v klidu protoze jsou si jisti ze je samotne nenecham.
Ale jinak kazde dite je jine. Nektere se nerado mazli treba a tak se i nerado nosi. I kdyz takove neznam osobne

skretik
31. srp 2018

@ajdamajda ja doufam,ze to moje dite nedozraje nikdy a bude se tulit porad 😅. Uz ted mu rikam,ze musi prestat rust 🙈

zuzekk
31. srp 2018

děti mojí kamarádky šátek nesnesly, ale pak v Manduce byly obě náramně spokojené. A vzhledem k jejich drobné váze se hádají dodnes (5 a 2,5roku) kdo "pude v mandučce".

arielka222
31. srp 2018

@ajdamajda tak muj syn 11 měsíců se odmalička nerad nosi, nechtěl usínat ani v náručí houpáním. Má rád svůj prostor a ani neni moc mazlivý. Teda většinu času když byl miminko sem ho měla u sebe v posteli přes den a nebo se kojil a mazlila jsme ho. Ale.teď mazlit nechce, moc na to není . Je dost akcni a když chce tak přijde polozi na mě hlavu na sekundu a leze zase pryč. Toť celé naše mazlení. A napriklad uspávání při pohádce se mnou v posteli od té doby co leze nepřipadá v uvahu. Byly to nervy moje i jeho, porad zdrhal z postele. Takže teď jsem ho naučila uspávat v postylce samotného a je klid. Spokojeni jsme oba, dostane mliko, pohádku, pusinku a zhasnout a spat. Ale samozřejmě sem nenechala vyrvat nikdy, buď u něj ležím a držím než usne nebo přijdu když zaknoura ať ví že tady jsem.
Ale jinak mě nošení v nositku moc bavilo, akorát jemu se to nelíbí no. Tak treba tohle druhe mimi bude víc kontaktní 🙂

smigli
autor
31. srp 2018

Mám dvouletýho syna a nikdy jsem nešátkovala, ani mě to neláká, v nosítku byl jednou. Ale nelíbí se mu to, nemá rád kontakt. Přijde, obejme, dá pusu, to jo, ale žádný velký mazlení. To jen, když si něco udělá. A usíná skvěle! Spí od narození ve své postýlce, od půl roku v jiném pokoji. Uložím, dám pusu, sunar a spí. Perfektní! 🙂
Ale jak bude snášet sourozence, kdo ví..
A mám taky něco na způsob angelsoundu, občas si to poslechnu, abych se ujistila, že to ještě žije. :D

renulkka
31. srp 2018

Holky, dneska mi přišla bola 🙂 U dcer jsem ji neměla, teď už jak jsem tu psala, si chci to těhotenství maximálně užít, co to jen půjde 🙂 A tak jsem si pořídila i tuhle krásnou rolničku 😊 Nevěřila jsem tomu, ale to cinkání je tak příjemný, že jsem si ho hnedka zamilovala :D Nevím, co na to řeknou zítra holky, aby mi ji hned při první příležitosti nestrhly z krku 😂

renulkka
31. srp 2018

Tady ještě ty fotky :D

jessulka
31. srp 2018

@renulkka Ta je krásná, kde jsi ji pořídila, prosim?

renulkka
31. srp 2018

@jessulka Na fb, stránka se jmenuje přímo Mexická bola 🙂 Takto jak ji vidíš stojí 320 i s poštou 🙂 Za každý ten malý přívěsek navíc 30kč 🙂 A nebo dělá paní i víc ozdobný s korálky 🙂 Paní je super, komunikace skvělá, má na výběr plno motivů klícek, různě barevný rolničky, šňůrky, řetízky a tak 🙂 Já ve středu s paní si "vytvořila" tu svou, hned jsem zaplatila, paní včera odeslala a dnes jsem ji měla doma 🙂

jessulka
31. srp 2018

@renulkka Tak at ti dělá samou radost a dobře se ti nosí. Dekuji, mrknu se. Moc se mi to líbí.

janety32
1. zář 2018

@val333 Krásný kočárek - jaká je to značka? Koukám po podobném stylu ;)

val333
1. zář 2018

@janety32 Tako Dalga Lift 2016 😉

andelka
1. zář 2018

@skretik u nás to bylo podobné. V postýlce skoro nespal a ve stojícím kočáru taky ne. Chodila jsem ven 2x denně vždy na několik hodin, když měl pres půl roku a už byla zima a zrovna se nedalo jít ven,tak spal po obědě tak 15 minut po kojení a hotovo na celý den.

seveneye
1. zář 2018

@andelka nj na mě jako malou alespoň trochu zabiralo jediný - sup se mnou do kocaru pro panenky a drndit po kuchyni:-!

seveneye
1. zář 2018

Jinak vycetla jsem nekde jeste dalsi tip pro odhad pohlavi,u kluků tep u spodní hranice tj.140,holky tep rychlejší tj.kolem 160.mam údaj v měření z podrobnějšího NT screeningu a nevim zda náhoda ale sedí to...

andelka
1. zář 2018

@seveneye hm.. kočárek pro panenku máme,i když mám dva kluky. To mladší to mimino do něho stejně strčí,on je taková pečovatelka.
Jinak plánuju šátek,ten jsem u kluků neměla,až od 3-4 mes manducu.

bombat
1. zář 2018

@misak48 Taky mám 12 let starý Jané, korba větší než u dnešních, konstrukce držák, úžasně praktický sporťák. Mám k němu i hodně dodatečné výbavy.

jessulka
1. zář 2018

@bombat Jané Slalom Pro? Ten měla moje kamarádka pro dcerku a byla s nim naprosto spokojená. Byl opravdu veliký. My budeme muset pořídit sportovní kočárek, protože od našeho kocarku X-Lander je korbička vysisovana. Tak pokukuju, co by se mi libilo. A ten Jané Slalom Pro uz se nedá sehnat ☹

Strana