icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

seveneye
1. zář 2018

@andelka no tak to je super pokud je kocarek doma a k tomu i pozorný pečovatel,tak mate vyhráno😀jinak s nositkem taky pocitame akorát to satkovani,mam strach zda bych zvládla správnou techniku☹nepsal tu někdo již dřív,ze je v této oblasti celkem zbehly a nepřidal by tip co a jak i s výběrem?jsem v tomto opet naprosto nepolíbená a přítelovi k životu stačí žít v představě že bude dělat indiánskou babičku😀😀😀

val333
1. zář 2018

@seveneye tak to by mi taky sedělo... Čekám chlapečka a tep jsem napočítala 145 😉

alishaa
1. zář 2018

@seveneye my čekáme nejspíše chlapečka a doma na angelsounds jsem namerila tep většinou vždy kolem 146, ale na screeningu byl tep vyšší něco málo přes 160.. i to volné beta Hcg mám asi 68, což prý víc odpovídá na holčičku..asi se těm “pověram” trosku vymykame 🙂 🙂

andelka
1. zář 2018

@seveneye jo,někdo to tu psal. Určitě. Jinak na fb jsou skupinky holek co nosí, dá se najít podle města,a může ti to někdo zkušený ukázat. U nás jsou i kurzy v MC.

skretik
1. zář 2018

Kdybyste nektera chtela za postovne,jsou v dobrem stavu vel.40/42 C&A

skretik
1. zář 2018

A pak tyto, znacka For two,vel.neni psana,ale odhaduji 42

frndafrrr
1. zář 2018

@renulkka Vypadá moc pěkně, jsem zvědavá na pozdější recenzi, zda miminko na světě opravdu uklidní, taky jsem u dcery koupila jednu, ale nenosila, vadilo mi to cinkaní, ani nevím kde skončila.

@val333 Ta hluboká korbička je krásná.

U nás jsme dnes obstarala mláďata ráno, zavedla utroš a hodila nohy nahoru, než se vstřebá a vypukla první pořádná mela, žádné lechtání, jako pohyby doposud, ale regulérní řádění prcka.😍

Taky u Vás prší?

vilmic
1. zář 2018

Ahoj všem. Tak jen abyste věděly, hned na začátku večeře jsem si na břicho kydla kuřecí shawarmu (mix koření kardamon, kurkuma, skořice), měla jsem to přesně na pupíku jako nepřehlédnutelný terč. 😂 Takže jsem zaběhla do nejbližšího h&m, koupila si basic bílý tričko.

seveneye
1. zář 2018

@vilmic ahoj nj asi si chtěly něco málo ochutnat i prtata😀

andelka
1. zář 2018

@vilmic a tolik přemýšlení co na sebe😀

vilmic
1. zář 2018

Holky pomoc, já už zase plašim 😱😔 Prosím, vy co už jste rodily vaginálně jak vypadá váš čípek? Já se omlouvám za tyhle dotazy, ale vy jste jediný na koho se v tomhle můžu obrátit. Prvního syna jsem rodila císařem, tudíž se mi čípek ani nerozevřel a v druhým těhotenství byl tedy úplně hlaďoučký, nepoznamenaný. Druhé mimi jsem porodila vaginálně, ikdyž to tedy bylo brzy a byl malinký. Nicméně čípek už byl rozevřený a teď je to na něm jakoby znát. Ptala jsem se na to doktorky a řikala, že to je normální. A teď to moje plašení, jak si zavádim Utrogestan, tak si ho vlastně kontroluju každý den a přestože je podle mě dlouhý a tvrdý, tak jakoby ten úplnej vchod je čim dál víc rozšklebenej (já vůbec nevim jak to líp napsat). Je to normální?? Ach joo, čtu to po sobě a připadám si jako blb. Opravdu se na mě nezlobte, mě ten strach zničí. 😭😭

frndafrrr
1. zář 2018

@vilmic Snad tě holky uklidní, já teda abych byla upřímná jsem si čípek nikdy nenahmatala při zavádění (krátké prsty) a úmyslně ho nikdo nehledala. Ale nepanikař! Určitě to bude fajn! 🌹Nechceš pro uklidnění radši zavolat a zajít k dr, ať tě uklidní? 🍀

vilmic
1. zář 2018

@frndafrrr Já byla včera, měřili mi ho a bylo to v pořádku. Ale mám pocit, jestli se mě něco nechytá, pač mám takový lehký pálení, svědění - sice lehoučký, ale třeba se to rozjede, tak si raději v pondělí zajdu, aby mi udělali cytologii.

vilmic
1. zář 2018

@frndafrrr Já bych se tak strašně moc chtěla uklidnit, nevýmýšlet blbosti.. je mi samotný ze sebe smutno. Měla bych být šťastná, že nemám kontrakce, že mi skoro netvrdne břicho, nekrvácim, nešpinim, hematom je pryč. Vlastně kromě zažívání mě nic netrápí. Já místo toho vymýšlím píčoviny.. je pro mě hrozně těžký uvěřit, že to bude dobrý.. moc děkuju za hezký slova.

frndafrrr
1. zář 2018

@vilmic Držím moc palce, aby to bylo v pořádku, určitě bude. 🍀A nechci ti do toho kafrat, ale rovnou se optej zda by sis ho měla sama prakticky denně kontrolovat, četla jsem si proč doktor nemá vyšetřovat často zevnitř bylo tam mimo jiné i předráždění, tak ať si opatrností třeba naopak neublížíš.

vilmic
1. zář 2018

@frndafrrr To je tím posraným Utrogestanem. Jak se prostě myju, aby to ze mě neteklo ještě celej den tak to mám jak na podnose. Nebýt Utroše, tak mě to ani nenapadne. 😔 Ale taky si myslim, že to je spíš ke škodě.

frndafrrr
1. zář 2018

@vilmic Já tě naprosto chápu, strach člověk nepřečůrá ať se snaží sebevíc, předevčírem jsem volala máti, že určitě potrácím-rodím a měla jsem ve finále zaražený prdy. 🙈 Já si zas nikam nedošáhnu, utroš šupám někde na kraj spíš asi jako placebo, než efektivně. Přitul malýho a zaspi to, bude to dobré.

renulkka
1. zář 2018

@vilmic Být tebou, tak si zavedu Utroš a na čípek vůbec nemakám... Akorát si můžeš zanést infekci... Já jsem si čípek sledovala po ovulaci a jak mi vyšel těhotenský test, tak jsem od toho rychle odpustila... Nevím jak čípek vypadá teď, ale jinak ho mám pootevřený po dvou porodech pořád... Je tam prostě dolíček, ale je to jen prostě pár milimetrů do hloubky prohlubeň, Přijde mi to jak takový donutek :D Ale čípek naštěstí drží... U druhé dcery se mi od 23tt zkracoval a otevíral... Dělala se mi nálevka dost velká... Teď zatím na kontrole byl v pořádku 🙂 Tak doufám, aby tak zůstal... Moc tomu nedávám, mám dennodenní tvrdnutí a tak přes den kontrakce, zrovna dneska jsem si pěkně užívala :( pokud máš pochybnosti, tak zajdi k dr, můžeš mít klidně nějaký zánět, já v těhotenství na ně strašně trpím, jak si dám víc sladkýho, hned mám kvasinku :/ Tak se hlídám 🙂 Ale určo to bude ok 🙂 😉 Neboj 🙂

vilmic
1. zář 2018

@renulkka Ty jo moc děkuju. 😘😘 ono je to tak jak popisuješ, nic dramatickýho, ale cítím, že to je víc než dřív. Ale možná jestli to i neni nejakou tou kvasinkou. Nic, v ponděli jdu k doktorce. Sice tam moje neni, ale snad mě k někomu šoupnou.

renulkka
1. zář 2018

@vilmic Nemáš za co 🙂 😍 Mě na ten zánět dávala doktorka takovou žlutou mastičku, vždycky zabrala během 3 dnů 🙂 Nebo jsou i nějaký boraxový globule (s těma zkušenosti nemám) 🙂 Tak snad to bude ok a bude to vážně ta kvasinka 🙂

bombat
1. zář 2018

@vilmic Myslím, že to bude v pořádku, ženy které už rodily mají čípek otevřenější. Máš to i v těhotenské průkazce u gravidogramu - multipary mají kritickou hodnotu cervix scóre o jedna vyšší než nulipary. (Ale pro klid duše bych k doktoru asi radši šla, díky tomuto současnému těhotenství už bohužel taky vím, co jsou to obavy o vývoj těhotenství...)

vilmic
1. zář 2018

@bombat děkuju, určitě zajdu. Taky tě něco trápí?

bombat
2. zář 2018

@vilmic Trápí mě asi tak dvojnásobný šijový projasnění než je obvyklé (riziko nitroděložního úmrtí, spontánního potratu, všech možných a nemožných syndromů, srdečních vad, kosterních dysplázií atd.). V šestnáctém týdnu bylo na ultrazvuku sice všechno ok, ale klidná už asi nebudu až do konce porodu a i pak budu asi nějaký čas nervózní, jestli se něco neukáže... Moje páté těhotenství, ale stresy jsem takový neměla ani ve všech čtyřech dohromady. Amniocentézou jsem děťátko jen kvůli svému klidu ohrozit nechtěla - plánovaný potrat nepřichází v úvahu, tak nezbývá než čekat a doufat. Je mi 36, tak si můžeš představit ty statistický odhady např. na downa. Zatím jsem o tom tady nikdy nepsala, nechtěla jsem riskovat, že dostanu dobře míněné rady, abych "to" dala pryč. "To" je chlapeček a od všerejška se ve mě zřetelně hýbe... Kromě toho se asi radši se vším porvu sama a tady se radši spíš potěším, jak rostou bříška a výbavičky jiných holek 🙂 . Ale že se ptáš, tak je to venku.

vilmic
2. zář 2018

@bombat Je mi líto, co zažíváš. Jestli bylo vše na kontrolním UTZ v pořádku, tak už to tak určitě bude. Myslim, že jsme tu všechny normální ženský a nikdo by ti takové, nevyžádané rady nedával. Pohyby jsou krásný, ti moji za poslední týden dost přidaly na intenzitě.

A teda máš můj obdiv, že budeš mít 5 róbat. Já se z dvojčat nemohla chvíli vzpamatovat, protože jsem myslela, že budu mít děti jen dvě.

renulkka
2. zář 2018

Holky, kdo jste objednával z Lindexu, jak u nich chodí dodání? Mě po týdnu přišel email, kde mi píšou toto: "Vaše zásilka byla již zabalena a budeme ji expedovat. Zašleme Vám další notifikaci až bude zásilka připravena na vyzvednutí." Kdy mi má dojít další mail? Když jsem vybrala doručení zásilky poštou balík do ruky + platba na dobírku? 🤔 Jde mi o to, že teď teda budu muset asi pár dnů čekat doma na poštu a nikam ani nejít 😏 To ještě pošlou e-mail, až bude zásilka v ČR než ji bude doručovat pošta?

michaelarei
3. zář 2018

Holky v Lidlu doplnili sortiment pro těhotní a cez e-shop se dá objednat co bude přiští týden tak ak vám něco schází ,já jsem si taky vzala ...

renulkka
3. zář 2018

@michaelarei Mě to nejde objednat 😮 Jde mi zvolit velikost, ale variantu nemůžu zvolit a dát do košíku 😏 Nevíš čím to může být? 🤔

michaelarei
3. zář 2018

@renulkka nevím mne to normálné jelo před pul hodinkou,jo velikost a pak farbu třeba a svíti modře do košíku.

renulkka
3. zář 2018

@michaelarei Už mi to jde 😂 To je divný, zkusila jsem to znovu otevřít a už mi to běží 🙂

michaelarei
3. zář 2018

@renulkka tak super!! asi nějaká ich chyba :D

Strana