Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@1nelinka Diky, jo to si pamatuju, jak si sem davala podobnou fotku 🙂) To je mazec, nedivim se ze si toho nikdo nevsimnul 🙂) Ja dneska rano vypadala podobne..vecer uz mam brisko vetsinou vetsi. Holt nekdo ma malinke.. 🙂
Prosim, jak slusne rici navsteve ktera je extra dlouho u me, ze se mi to nelibi? Nekolikrat jsem durazne rikala ze jsem velmi unavena a neni mi dobre, ze kratsi navstevy mi nevadi. Navsteva setrvala temer 6 hodin (rodinná) a o to je to tezsi. Navic me desi predstava ze navsteve se u nas libi protoze jsem slusna a pohostim - a chce jezdit casteji ze se tak hezky staram.
Jsem clovek co zase nechce byt hnusny ale nejak to musim vymyslet protoze tohle nedam. Mam dva rarachy, jeste kecat s navstevou kdyz kluci potrebuji pozornost fakt ne, ted jsem mela 4 dny krizove bolesti a vcera i MS bolesti a citim tlaky na cipku. Na gyndu jedine na pohotovost ale jsem tak utahana ze jsem spis rada kdyz si konecne sednu. Protoze me mladsi nenecha a skace po me, leze, drka, pri kazdem jidle a to uz jsem dneska vyletela ze teda obedvat takto nebudu protoze na jidlo ani nemam klid. Pred navstevou se stydim i okriknout deti, takze citi ze si muzou delat ze me dobry den.
Jsem proste vycerpana. Ale nevim jak taktneji to zaobalit kdyz nestacilo rici ani to ze jsem unavena nebo zminka o kratkych navstevach.
Uz jsem mela pocit ze navstevu primo vyhazuji, jinak by to neslo (a nejvic me desi ze "tady bychom klidne i bydleli").
Sorry za vyblitek ale mam ted nejaky tyden debil..takze jsem presla a mozna si vse vice beru
Jinak jsem vcera mela panickou ataku (nemam casto ale stava se ve velmi vypjatych situacich kdy je neco vazneho). Po tom jsem se musela uklidnovat dlouho a snazit se odpocivat.
Mladsi se mi behem chvile zabehl nez jsem na hristi zpacifikovala v desti kocar, starsiho a zaplatila kavu, otocila jsem hlavu a kdyz jsem ji otocila zpet, byl fuc. Hledala jsem ho pres 10 minut nez mi rekli lide podle popisu ze je ve zverimexu (ale mezitim parkoviste s jezdicima autama a velka silnice...)..vydesena jsem byla jako dlouho ne. To mi za posledni dny moc nepridalo na nalade ci pocitovem stavu.
@ajdamajda Priste rict navsteve, ze za dve hodiny mas neco jineho a nekam jdes. At je jim jasne, ze je to casove omezene 🙂 To bych udelala ja..
Holky, co si myslite o pristavne postylce? Vydrzi v tom dite na chvili? Mam jednu vybranou, ale ma fakt jenom ty tri strany.. takze jako pristavna bude. Ale normalni postylku z toho neudelam. Nechci loznici uplne zastavet a tahle se mi libi, ale bojim se aby az dite bude vetsi uz nebyla k nicemu, pac by mohlo vylezt? Mame postel hoodne vysokou..
@ajdamajda Bože můj, návštěva na 6 hodin? To je skoro půl dne. Předem bych návštěvě rovnou oznámila, že máš čas na dvě hodiny max. že potom jedete pryč (máš něco domluveného s kamarádkami, apod. ) Že chtějí jezdit častěji, protože je vždy hezky pohostíš je sice hezké, ale dovezou i něco oni? Např. něco dětem, nebo tobě květinu, nebo mne napadají třeba zákusky, chlebíčky, které by se daly do placu.
Také jsem to tak dřív mívala s bývalým, když přijela jeho rodina. Přijeli se k nám vždy akorát najíst a nikdy nic nepřivezli, ani pro malou. Tak jsem se pak s ní vždycky sbalila po dvou hodinách a je tam nechala s bývalým samotné s tím že jsem jim řekla, že malá musí ven na procházku, že jsem od rána pořád doma. Tak se pak vždycky sebrali a jeli domu, abych s námi mohl jít bývalý ven. Ale ty držky nafouknutý, který po mne házely. No co, nebudu hnít doma, když dítě z tí návštěvy stejně nic nemá a je nám líp venku.
Tak hezky odpočívej a jdi si brzy lehnout. Ať jsi ty i miminko v klidu.
@jednaholkaa My máme po V. tuhle postýlku https://www.scarlett.cz/detske-postylky-s-odnim... a s tou boční stranou se dalo krásně zajet pod postel, já jsem si postýlku přirazila k posteli, zabrzdila kolečka, aby se postýlka nehla a ležela jsem těsně vedle miminka,držela ji za ručičku, mohla jí hladit, kojit, apod.
@jednaholkaa Odpověděla sis v podstatě sama, jak se začne mimčo hýbat, tak je asi k prdu. V podstatě to poslouží asi jako kolíbka, nebo košík, Já jsem hodně neponaučitelná, 3x jsem košík pořídila, ale po 4.už to neudělám. 😀 V ložnici bude klasická a v obýváku cestovka, tu s kolečky vyvezu i na zahradu, když bude potřeba. U toho jsme vždycky nakonec skončili.
@jessulka Diky, jasny ze navsteva je rada ze to ma vsechno...
Jeste tu byli pak rodice ale to byla prijemna navsteva a klidne jsem sedela protoze blbnuli s klukama misto me. Zitra mame den pro sebe, musim klukum sit teplaky ktere jsem vcera nastrihala a mam jich plno. Takze to zabere taky nejaky cas.
@basice ja mam zas strasnej problem neco hezkyho pro holku vybrat. Vsude vsechno ruzovy a cerveny:( a s infantilnima obrazkama:( na kluka se mi nakupovalo mnohem lip, ale teda taky mi vadily na obleccich ruzny obrazky a nasivky... mam rada jednoduchy styl a nesnasim bytostne ruzovy hadry, kdyz me do toho jako maly dite furt nutily, protoze su holcicka:D a ja radsi kratasy a lozit po stromech a prohanet se na kole:D
Par veci mam v decentni svetlounke ruzove, jako treba kabatek viz foto, ale jsem zoufala z toho ze pokud nenakoupim veci v bile ci bezove, tak nic jednobarevneho elegantniho moc neni. I HMko me zklamalo:D
A jeste jsem sehnala podobny kabatek, taky v ruzove, jenze jsem zjistila ze ma na zadech nejaky odbarveny fleky, vypada to jak od sava. Rada bych ho nejak obarvila, na nejakou tmavohnedou, myslite ze jde pouzit takovy ty klasicky barvy na textil v pytliku z drogerky? Aby to nebylo pro maly dite nejak skodlive nebo neco...
@misak48 no je to docela o nervy neco koupit, aby se to dalo s necim pekne zkombinovat a nestalo to majlant:D ja furt tak nejak myslim na to, ze z toho to dite vyroste za 5 minut, tak abych to neprehanela. Asi mi nezbyde nez nakupovat svetly a bily a dobarvovat to na nejaky normal barvy.
Ted jsem videla nadherny body s tucnakama, ve svetle modre. Ale v 5-packu za 550,- a k tomu byly dalsi ctyri bodycka s traktorama, autama a proste vesmes typicky klucici barvy a motivy:( trosku moc za jedno pekny body:D

@renulkka Dělám z červené řepy i čočky, z avokáda, cizrnovovou, z uzené makrely, tvarohovou, z pečených paprik, nebo krabích tyčinek, syrečkovou, mladá si dá, starší vůbec...🙄