Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@skretik víš co,to není truc. To je spíš o tom,že to není úplně přesně určené, přesně na položky a musí se spíš číst mezi řádky. Např hodně matek si myslí,že když mají dítě v péči,mají větší práva než otec,ale to není pravda a pak se diví. Naopak si zas chlapi myslí,že když nemají dítě v péči,tak jim musí být předloženo na styk na stříbrném podnose,což taky není pravda.
@andelka Já už Elle nebudu nic schovávat. Já už to schovávám miminku. Teď jsem schovávala zimní věci a všechny bundy a kabátky po Verunce jsem dala stranou pro mimčo, když by to byla ta holčička. Nebo když by to byl kluk, tak to pak prostě prodám na burze. Přítel Verunce na sebe nic nekoupí, vždycky jen poděkuje. A já nahodím smutný výraz. Jemu nic nedochází a já si sama nechci říkat.
My třeba spolu vycházíme dobře, když si malou předáváme. Kolikrát se smějeme, vyprávíme si. Ale jaké arogantní sms mi kolikrát píše, jak si mne dobírá a třeba mi napíše, že mi na malou dává snad peněz dost a proč by mi teda měl přidávat na kroužky. Tak to je pak chytrej jak radio. Ale před Verunkou mi do očí nikdy nic neřekne. Třeba minulý týden jsme se po sms zhádali, protože si po dvou letech uvědomil, že by mohl malou vyzvedávat ve školce a že by si jí na odpoledne vzal a trávil s ní čas. Jenže jsou tu zase ty kroužky. Nařídil mi, ať vybírám kroužky v jiné dny, než on by si jí chtěl vzít. A to ještě nemůže prý slíbit, jestli to bude pravidelně. Takže my se máme podřizovat jemu? A další věc, že si malou bude vyzvedávat v pátek v 16:30 a ne až v 18:00 jak chci já a že na tomto čase trvá a ať já si to zařídím jak chci. A to že jsem v práci do 15:30, pak jedu 20 km pro Verunku do školky a než dorazíme domu, tak už máme stát v pozoru před domem a očekávat milostivého tatínka? Někdy je to s těma chlapama na palici. A oni jak jsou hrdí na to, že jsou otcové. A ten stříbrný podnos teda naprosto sedí.
Já si třeba myslím, že mi 2tis. na kroužky nepřidá. Že bude mít kecy. A jak z tohohle ven? 2400,-Kč stojí kurz plavání, 1000Kč tancování a 600Kč Výtvarka. Jediné to plavání je nové a na to chtěla Verunka strašně moc chodit, protože je vodní živel. Jenže jak mu vysvětlím, že peníze co mi na ní měsíčně posílá do toho nespadají? Máte nějaký rozumný argument, jak si mu o ty peníze říct?
@jessulka no já tvrdím že alimenty jsou příspěvek na běžné potřeby, posílají se každý měsíc a platí se pravidelné platby ( ty zase víc o dítě pečujes, máš větší výdaje za běžné denní věci, jídlo, drogerii, léky,věci do školky, kupuješ víc oblečení, nejspíš jsi taky doma když je nemocná..) Otec se podílí více finančně. Jenže tyhle jednorázové, sezónní věci jsou prostě navíc. A není to žádný nadstandard.
Když on nechce se podílet na potřebách Verunky,tak ty mu rozhodně nemusíš balit kde co a řešit počasí a jejich program.
@jessulka asi by to chtělo mu tu tašku přestat balit 😉 jsi moc hodná , všechno mu nachystáš a on pak asi pořádně ani neví kolik stojí věci na malou atd..ať si to zkusí a postará se sám.
Nevím sice kolik ti posílá alimenty , jako celebrita ale určitě mít nebudeš ... ale oni si to ti chlapi někdy představují jak hurvajs válku 😁
@tynazezu to právě je jak kdy. Někdy je v rozsudku napsané že se otec má podílet na těchto věcech. Taky záleží jak vysoké výživné je. U toho jak bývá průměrně běžně,je poměrně nemožné na takové jednorázové výdaje ušetřit. Proto se často právě píše,že se otec má podílet,a pokud ne, zvýší se kvůli tomu výživné.
@tynazezu My nemáme nic soudem stanovené. Když bylo V. 18 měsíců a on nás kopnul do zadku, tak jsem po něm chtěla 4tis. To bylo pro něj moc, tak posílá 3500Kč. Ale on bere 40 tis. hrubého. Ta částka mi přijde směšná, kterou mi posílá. Tak nevím, proč by jí nemohl zaplatit jednou za rok i kroužky, když tu holku v létě ani v zimě nevzal nikam na dovolenou. A to byl v létě s tou novou fiflenou a jejími 2 dětmi na dvou dovolených. Ale Verunka by se mu asi nevešla do auta, nebo by jí týden nezvládl, nevím. Prostě jí nevzal nikam. Sliboval jí že jí vezme alespoň na víkend pod stan, z toho ale také sešlo.
@jednaholkaa ono je obcas neskutecny, co vsechno ty hormony dokazou, dneska me nastval a ani nevim proc, a vlastne jsem ani nastvana nebyla na nej, asi nejaka depka ci co. Takova nastesti normalne nejsem, takze to se mnou mlati "antibiotika":D (to je nas kryci nazev pro tehotenstvi pred kamarady, abychom to nemuseli rikat)
Ahoj holky. My máme dnes po kontrole miminko má 250g a velikosti odpovídáme přesně 18+5. Pohyby cítím, ale málo a je to kvůli placente ve předu. Jinak letadlo i dovcu jsme krasne zvládli. Je já za měsíc probrala 2,5kg což se mi zdá mazec 😂😂 ale hold poslední tehu tak si to užiju 😂 a za dva týdny nás čeká velký screening.
@arielka222 Tak to jsou super zprávy. Gratuluji k úspěšné kontrole. Ja už přibrala 5 kg, ale neřeším to, hlavně, ze uz mi není blbě a můžu už normálně jíst a dát si, na co mám chuť.
@jessulka děkuji. No mě právě taky není zle tak přímo zeru. Teď v hotelu to byly tři talíře k večeři a dezert a pak to jede 😂😂
@silwiin Se mnou ty hormony mlatily dost v prvnim trimestru, hlavne uplne na zacatku, to byl pritel chudak 🙂 Ale fakt jenom par tydnu.. a ted uz je to zase v pohode. Jak se tesime, je to pro nas pro oba prvni dite tak je to fakt pekny. Akorat teda ted se zase nekdo ptal jestli planujeme svatbu, fakt nechapu, to jsou snad dve ruzny rozhodnuti ne? Vzit se muzem kdykoliv..
@jednaholkaa hele já si tohle třeba myslím taky, že o svatbu přece nejde... Ale tuhle jsem zjistila, že třeba můj manžel má názor úplně opačný. Pro něj je prostě takový ten "tradiční model rodiny" hrozně důležitý. Koukali jsme na televizi a byl tam nějaký pár, který čekal miminko. A když ten chlap prohlásil, že s "přítelkyní", tak můj muž málem vyletěl z kůže. Prohlásil tenkrát něco ve smyslu "tak dítě ji udělat dokáže a ani si ji nedokáže vzít" nebo tak něco... Zůstala jsem na něj koukat s otevřenou pusou. Snažila jsem se mu vysvětlit, že přece o to vůbec nejde a že třeba se nechce brát ona, ale vůbec nevypadal, že by mě pochopil...
Tak já si dneska koupila první větší věc pro mimčo 🙂 původně jsem chtěla zařizování nosícího šátku nechat až někdy na podzim, ale pak se v regionální nosící skupině na FB objevil inzerát a já se zamilovala 🙂 takže jsem si ho dnes byla u paní osahat a vyzvednout. Bylo to hrozně fajn, ukázala mi jak navázat, pokecaly jsme. Tak jsem pak doma rovnou zkoušela vázat plyšáky, jen nějak nemám úplně vhodného 😀
@misak48 Každý to má prostě jinak. Já ho v tomhle naprosto chápu. Meho přítele rodiče se furt ptají, kdy bude svatba. Já jen sklopim oci a říkám, ze nevím, ze se mne jeste nastávající nezeptal, jestli bych si ho vzala. A on se jim k tomu vyjadril, ze už má v životě všechno po čem toužil a víc nepotrebuje. Pro mne docela zklamání. Tak jsem se k tomu vyjadrila tak, ze nase dite bude mit v tom pripade příjmení mé a ne jeho. Když on nechce mit příjmení jedno společné. A kdyz jsem mu vypravela o tom desnem papírování, kde ho budu uvadet jako otce, tak mi na to rekl "No kdyz mne pry jako otce uvedes". Ja se v nem nekdy vážně nevyznám.

@andelka
@jessulka no neni to lehke, jsem rada, ze tohle resit nemusim. Je to proste o komunikaci a je hrozny, ze lidi co spolu zili a milovali se, se najednou neumi domluvit, ale to je proste zivot :(