Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@seveneye Jojo. Mam ji nekdy horsi nekdy lepsi.
Musim se priznat ze s bezlepkovou dietou je to lepsi (ted mam chute na ruzne veci a holt i lepek sezeru) jinak se vyhybam kravske bilkovine, takze mlecne vubec pokud mozno. Kvasi to a hnije ve strevech. Lepek taky hnije a zanasi streva.
A samozrejme nadymave veci jsou ultra problem :( to je mi blbe neskutecne
@skretik No, rotoped, já nevím, aby se ti spíš neudělaly svaly. Kamarádka takhle jezdila celé těhu na rotopedu a pak jak přibývala, tak se jí z toho udělaly svaly a nemohla to pak shodit. Já bych spíš doporučila nějaké lehké cvičení na protažení a zpevnění těch dolních a horních partií. Já byla včera plavat, dcera začala každé úterý chodit do plavecké školy, tak jsem plavala ve vedlejší dráze. No užila jsem si to přímo božsky. Zítra mám těhu cvičení, tak se také těším.
@ajdamajda nj o stavu teď radši nemluvím sežeru snad vše na co příjdu☹ a nadýmavá jsem jako hrom, někdy mám problém jít 4 dny na WC, to normálně neznám. hlavně mě děsí to sladký, pečivo a sem tam i uzeniny. zatím se zdravotně držím, tak doufám, že to vydrží a zdárně to doklepem. každopádně normálně jsem převážně na bezmasé a raw stravě, hodně vlakniny, ořechy, semínka, minimum pečiva, zakysané kozí výrobky, ovoce, zelenina... doktorka mě za to rozhodně nechválí, ale ono to paradoxně funguje...
@ajdamajda no presne tak, jsem si jista, ze tlusta byt rozhodne nechci :D , uz planuju, jak budu chodit s kocarem behat a na brusle :D a nebo kdyz to bude nespavec tak me stejne vysaje, se synem jsem zhubla hooodne rychle.
@jessulka do bazenu nemuzu, to hned neco chytnu, ale to by me bavilo no :( . Nedelam si iluze, ze bych na tom Rotopedu jezdila nejake "dalky", na to nemam ani kdy, ale aspon pocit, ze neco sem tam delam.. no uvidime, zatim jsem jen u slov :D
Boli Vas nekoho taky stydky kosti? Neni na to jeste brzy?
@ajdamajda Tak to je krásná cena. Mne se třeba moc líbí tato: https://www.mall.cz/postylky/cam-pristavna-post... Ale do nové bych určitě nešla.
@ajdamajda Jo, jist bez lepku je fakt lepsi. Pred tehu jsem drzela bezlep. dietu a vubec me nanadymalo..Idealne bych chtela ten lepek, cukr a mlecny vyrobky zase vyloucit treba na 3 mesice pred porodem, ale nevim jestli to vydrzim. Mozna po Vanocich. Bylo fajn si ty streva trochu procistit..
@jednaholkaa Taky mam v planu vyloucit zase. Zvlast proto, ze maji intoleranci deti i kr.bilkoviny i lepku, pocitam ze mimco by pak melo brutalni koliky tak at se ocistim...akorat lepek trva az 6 mesicu tak to abych zacla hned
@ajdamajda No, to asi jo. Ona se ta strevni microflora nejak myslim prenasi i na dite, bojim se aby nemelo pak alergii na potraviny..kdyz me vadi lepek.
@jessulka Ja si chci pronajmout tuhle postylku na popojizdeni po byte..
@ajdamajda Asi z toho materskyho mlika se to prenesi, jak rikas ty koliky.. A pak posevni prostredi pri porodu myslim..kdyz je prirozenej.
@jednaholkaa Na jak dlouho ji plánuješ pronajmout? Nevím, jestli si ji viděla naživo, ale je dost malinká, taky jsem nad ní kdysi uvažovala, ale lepší mi pak přišla investice do košíku, koupila jsem bazarový, vydrží dýl, investice podobná a pak ho pošleš zase dál.. Bez nebes a čaček se i dobře převáží, ale to je jen můj pohled.
@jednaholkaa
@frndafrrr http://www.prvnipostylka.cz/cs/ Teď jsem na to zrovna koukala.
@skretik Rotoped plánuji zkusit o víkendu, před krvácením jsem jezdila skoro denně, ale tlustá teda jsem i normálně 🙈, takže spíš kvůli kondičce se skoro dvouletou, co do kočárku nevleze je i procházka tempem spíš na umření, než zdravá. Stýská kost mě bolela kolem 19-20tt, ale mám ji teda zlikvodnovanou 3 těh., teď si dala pauzu, ale počítám, že ke konci se ozve silou hrozivou.
@jessulka Tak u nás ji mají klasika v porodnici, já mám děti ještě malé, ale byl s námi na pokoji chlapeček přes 4,5kg a dlouhé a ten by si ji dlouho asi neužil, ten košík je tak do půl roku a pak ho zase prodáš.. (u nás teda nakonec vyhrála cestovka a sedátko do kuchyně koupelny,, ale máme místo..). Mě i u toho monitoru dechu příjde lepší koupit, u nás je to 900 půl roku, rok tedy 1800, já ho koupím nový v akci za 2200 a za rok v záruce ještě prodám.. No a druhá věc je,] e já si nerada věci půjčuji, přeci jen leccos se rozbije, nebo škrábe, něco seperu.. Nemám to ráda.
@frndafrrr Vidis, diky za nazor! No, myslela jsem na ten zacatek, je fakt, ze co pak nevim 🙂) Kosik jsem videla u kamosky a taky ho myslim nijak dlouho nepouzivala. Jo, tu postylku jsem videla nazivo a libila se mi kvuli tomu sklonu hlavne asi..prislo mi to prakticke a kamoska byla taky spokojena. V tom kosi mi dite prislo takovy utopeny. A po tech 3 mesich nevim. To uz pres den mozna bude potrebovat vic prostoru? Treba cestovni postylku do obyvaku? Nevim 🙂)) Prvni mimi..;)
@jednaholkaa Tak když si ji viděla, tak je to jasný, je pravda, že já ten košík používala taky chvilku, jezdit s tím po baráku, zas takový vzrůši nebylo, takže jsme taky skončili u cestovky v obýváku a tentokrát to tak udělám rovnou. 🙂

@seveneye Jo. Nejhorsi ale je,kdyz snis neco co te nafoukne a razem ty zarazeny vetry delaji sve. Ja se nafoukla po zeli. Bublalo mi bricho, neslo to nikam protoze streva jsou utlacena, bolelo to (mam toho crohna a v tehu streva vic trpi, jinak ok) takze degastin na vetry me zachranil