icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
19. zář 2018

@frndafrrr jo,u nás to samý. Možná přes oba projde František. Chtěla jsem Matyáše, neprošel. Manžel chce Ladislava,to neprojde u mě. Hynek se líbí oběma ale má svátek 1.2., to mám TP. A nemá moc zdrobnělin. Marků je hrozně moc a nesnáším oslovení Mareček. Jinak doma mám Daniela a Dominika.

val333
19. zář 2018

@andelka tak u nás chce Matyáše manžel 😀 a já chci Jonáše.... Tak máme zatím bitky 😀...

frndafrrr
19. zář 2018

@andelka No né, že bych ti chtěla nutně odporovat, ale Danielů a Dominiků je právě taky strašně moc, aspoň u nás, z Danů už mám pomalu osypky. 😀 Marka znám jednoho jediného a jednoho u syna ve škole, ale ten padá kvůli tomu podobenství.. Joo jména která nemají zdroběliny, nebo úplně nemožné se mi taky líbí, viz ten Oliver a Jáchym, na dospělého chlapa super, ale jak oslovit malinkého Jáchyma... To jsem zvědavá jak to dopadne. 🙈

ajdamajda
19. zář 2018

Ja mam syny Adam Matthew a Andrew William. Mala bude asi Ágnes a druhe jmeno musime nechat schvalit patrne pred soudniho znalce i kdyz je v CR

andelka
19. zář 2018

@frndafrrr no,když jsem to dávala tak jich moc nebylo. Ale ve školce byli tři Danove ve třídě,Dominik byl jediný. Teď ve škole je Dan jeden a Dominikove jsou dva ( ale Markové 4, z 19 kluků).
Kamarádka má Jáchyma a říká mu Chymi. Olivera měl Dan ve třídě,většinou mu říkali Oli nebo Oliverek. Jeho maminka má tři kluky,Olivera,Alberta a Teodora.

andelka
19. zář 2018

@ajdamajda a jaké druhé, že musíte až takhle? Agnes je krásné. Starší syn měl být Anežka. A mladší Stela.

ajdamajda
19. zář 2018

@andelka Ágnes Renesmee

andelka
19. zář 2018

@ajdamajda oooo, tak to je zajímavé jméno. Je to jméno? A odkud? Nikdy jsem to neslyšela. Co znamená? Jestli teda něco znamená. Kdybych žila jinde a mám cizí příjmení, dám klidně třeba Aglaiu nebo Desiree.

frndafrrr
19. zář 2018

@andelka No Chym a takový zdroběliny mi zase právě nelezou přes pysky. 😀

@ajdamajda Tady bude někdo fanynka stmívání s Renesmee. 😀 Ale proč ne, když je k tomu příjmení..

frndafrrr
19. zář 2018

@ajdamajda A proč vlastně musíte žádat, když už v ČR jedna je?

andelka
19. zář 2018

@frndafrrr ahaaa,tak já tyhle ságy znám jen z doslechu.
Já bych dala Františka, protože miluju seriál F.L. Věk.

basice
19. zář 2018

@frndafrrr mě se třeba Oliver strašně líbí, ale už ne jeho zdrobněliny, tak jak píšeš. Pak jsme také měli vybraného Maxe, Alexe a mě se ještě líbí Eliáš. Nakonec jsme vybrali pro kluka Tobiase no a ona to bude holčička 😁. Tam to kupodivu bylo s výběrem jednoduché a oba jsme se s manželem shodli na jméně Emily.

frndafrrr
19. zář 2018

@andelka Aspoň myslím, třeba mě ajdamajda opraví, ale tam pojmenovali dceru takhle po svých matkách René a Esme.. 🙂 No tak já pojmenovat podle nejoblíbenější knihy a zároveň filmu, tak máme mladého hraběte Monte Crista. 😂

frndafrrr
19. zář 2018

@basice Krásně jste se z toho vykroutili! 😃Emily je moc pěkné.

frndafrrr
19. zář 2018

@basice s holkám bych si poradila hravě.. Lada, Elen, Meda, Madlen, Beáta.. A doma máme Adinu, ale ti kluci to je zlo. 😀

jednaholkaa
19. zář 2018

@andelka Ty blaho, tak Ladislava bych taky nepovolila 🙂 Frantisek se mi docela libi. My jsme nemeli, kupodivu, vubec zadnou debatu o jmenech. Kluk po priteli byl jasny od zacatku a holku jsem teda vymyslela ja a byla hned schvalena. Takze fakt debata nula.. Za to jsme se porad uplne neshodli kde budeme bydlet, coz je teda horsi 🙂)

andelka
19. zář 2018

@frndafrrr takže Edmonda 🙂

ajdamajda
19. zář 2018

@andelka Znamena zrozena z lasky.
Jinak Anežka -Agnes,vyznam stejny

Vybiram jmena dle nabozenskeho vyznamu a dle toho jak mi sedi a jdou k miminku a citim ze je to ono.

Nase rodiny maji nedaleke koreny v cizine. Ja Japonsko, otec Francie, Nemecko,Italie.
K prijmeni mi to musi take ladit, tradice dvou jmen a uchylka zacinajici na A

andelka
19. zář 2018

@jednaholkaa tak snad se dohodnete. My jsme si pořídili bydlení když jsem byla vloni těhotná,a sestěhovali jsme se v únoru,když jsem byla na nemocenské po potratu. A pořád tu něco předěláváme.
No manžel je Ladislav,a jeho otec i děda taky. Tak proto.

ajdamajda
19. zář 2018

@andelka Jinak je to sloucenina Esmé a René. Obe jmena kalendarni ale jmeno je filmove postavy. Ovsem v dnesni dobe obvykle pokud neni smesne ci hanlive ho dat pokud svoli urad. Me to prijde vznesene a vyznam moc hezky

ajdamajda
19. zář 2018

Jeste jsem uvazovala nad "Adelajn" - Adeline. Ale moc mi to k male neladi

andelka
19. zář 2018

@ajdamajda tak to je fakt pěkné jméno,i význam. Snad ho schválí. Adeline je též pěkné,ale musíš cítit že je to ono.

ajdamajda
19. zář 2018

@frndafrrr Prijmeni jde. Jinak bych to nedavala. Naopak k nasemu prijmeni si neumim predstavit ryze ceska jmena. Cele jmeno s prijmenim tvori takove poeticke vznesene jmeno. Umelecke. My jsme rodina umelcu, takze to musi byt zvucne. Neprehlednutelne

ajdamajda
19. zář 2018

@frndafrrr Je v Litoveli ale pry se musi zadat nejak o povoleni i pres to ze je to druhe a ne hlavni jmeno - pry to muze byt registrovane jmeno pristehovale zeny/divky a ne zde narozene. Aspon tak mi psala Knapova co sepisovala knihu povolenych jmen.

No kazdopadne kdyz byla schvalena Analie... 😀 to mi prijde uhozene.

Ani ne fanousek. Ale libi se mi jak je jemne, vznesene, hned me chytlo kdyz jsem ho slysela. Predstavuju si pak takovou divenku.
Samozrejme jo ale budeme rikat hlavnim jmenem. Prostredni je spis doplnek, originalni poznavaci znameni. Snad do budouci umelecke ci jine branze.
Takze pro me to bude Áňa

jednaholkaa
19. zář 2018

@andelka Tak to se nenudite, to je fajn. No nak to dopadne. Ja chci byt v Praze, protoze tu mam byt a praci a pritel zase na malem meste za Prahou ma barak se zahradou, tak chce tam. Jenze tam ja nikoho neznam, a ani to mesto se me nelibi, a v Praze mam nejmin pet kamaradek momentalne na materske. Tak si myslim, ze bych tam byla dost izolovana, a tady bych mohla pekne litat po navstevach 🙂) Navic po dvou letech az budu chtit zpatky do prace, treba na castecny uvazek, tak bych z baraku musela dojizdet 2 hodiny, coz je nesmysl, a tam praci nenajdu ve svem oboru. Takze, by to stejne bylo reseni na roky... tudiz, zatim bojuju za Prahu. Ale je to tezky, porad slysim o ty zahrade a bla bla..

frndafrrr
19. zář 2018

@ajdamajda Tak držím palce ať se schválením není problém, ikdyž já dnes narazila při hledání klučičí h jmen na seznam nejneobvyklejších z minulého roku a když prošel Monaco, či ten poslední.. Tak asi není problém nic.

zuzekk
19. zář 2018

@ajdamajda kamarádi (v rakousku) mají Adelinu, říkají ji [Adylinka] nebo Adelka, sestřička je Milenka. Kamarád měl nejdřív problém s tím, že nemohl najít japonský znak pro Ade- , jmeno by nemohlo byt zapsané (tatínek i děti mají japonský pas), nakonec vyhrabal a jméno bylo na světě 🙂

smigli
autor
19. zář 2018

My si delali srandu, ze kluk by mohl byt Jasmin. A mne se to nakonec zacina libit. :D Ale asi vyberem neco normalniho.. 😉

misak48
19. zář 2018

@jednaholkaa u nás to bylo se jmény stejně jako u vás 🙂 kluk po manželovi a holčičku mi schválil, co jsem vymyslela 🙂

michaelarei
20. zář 2018

Holčičích je moc ale taky by jsem si nevěděla vybrat chtěla jsem Jasminu,Ameli,Stellu nebo Biancu a taky jse mi líbila Esméé ked jsem na ni nazarila a manžel si se zbláznila? No s klukem je to aspon jednoduchší se mu k příjmení hodí.Ale je to těžky výbírat a hledat to správné.Tak nějak ani kočárek nevím vybrat :D

Strana