icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

frndafrrr
20. zář 2018

@jessulka Jo "Klára Králová na klavír hrála." Já to řeknu i 100xza sebou, ale né nadarmo je to asi jazykolam. 😀 Silvestr je dobrá pecka. 😀 Jinak doma jsem ještě byla Kláruše, Klárinka..

mattonimeloun
20. zář 2018

@dominika963852 pěkné 😊 moc gratuluji 🌹

seveneye
20. zář 2018

@dominika963852 super,!!!!

jednaholkaa
20. zář 2018

@misak48 Tak super 🙂 Takze jste meli rychly a spravny vyber 🙂

seveneye
20. zář 2018

holky co se týče těch jmen - konečně se podařilo zasednout nad kalendář a chlap měl přijít teda s jiným jménem no a v podstatě si ověřil to co já - všechny pěkná jména co se nám líbí už prostě v rodině někdo má, takže těžko ještě něco objevíme, no a já jsem vlastně tak před týdnem prckovi zcela drze začala říkat sašíku no a přítel asi vyměkl a uvažuje schválit můj návrh, takže u nás cítím trošku malé vítězství🙂

jessulka
20. zář 2018

@dominika963852 Tak to mám radost. Super, že je Dominik zdravoučký jako řípa.

jessulka
20. zář 2018

@seveneye Takže Alexander?

dominika963852
20. zář 2018

Všem moc děkuji, jste hodne 😍

seveneye
20. zář 2018

@jessulka jj, ale ve zkrácené verzi Alex🙂

jessulka
20. zář 2018

@seveneye To je teď hodně oblíbené jméno u nás na Podřipsku. Každá známá má Alexe, Alexeje, Alexandra.

seveneye
20. zář 2018

@jessulka u nás se právě ještě masově nerozjelo, tak doufám, že by to mohlo chvíli vydržet

1nelinka
20. zář 2018

Holky tak jak pokracujete s vybavickou? My tim ze cekame druhou holcicku tak mam razem temer vse nachystane😂😂😅 jeste jsem ted obednala 2 hnizdecka,lehatko do vany a prebalovak,lahvicky a dudliky..plus jeste potrebuju dokoupit druhou desku k monitoru dechu a asi zkusim ten skejt ke kocarku protoze nasi maly budou 2roky az se mimco narodi..jeste pokoupim neco malo v lekarne hlavne teda pro sebe poporodni vlozky,kalhotky, atd atd ... zabalim tasku a cekam kdy to propukne😂😂😍

seveneye
20. zář 2018

@1nelinka masakr rychlost a nebudeš se nakonec po zbytek čekání na mimčo trošku nudit?

jessulka
20. zář 2018

@1nelinka Teda, ty jsi rychlík. Jestli mi v pondělí opět potvrdí holčičku, tak se podle toho také zařídím. Určitě se najde něco, co budu potřebovat dokoupit. Teď aktuálně hledám něco do bytu, co bude mít kolečka, nebude to moc velké, aby to nepřekáželo a budu si s tím moct dojet třeba do kuchyně, když budu vařit. A miminko budu mít na očích. Tak asi nějakou malou postýlku pro novorozence. Jenže jsem zatím nenarazila na žádnou, která by nebyla tak drahá.
Jinak já jsem si včera vyzvedla tu zavinovačku na stahování. Je moc krásná. Verunka do ní hned vázala panenky a plyšáky.

misak48
20. zář 2018

@1nelinka teda já se nemůžu dokopat vůbec k ničemu... Nakupovat nemám chuť už delší dobu a teď se už od pondělí chystam aspoň prohlédnout ten pytel oblečení na holčičku, který jsem podědila a je na půdě. Abych věděla, jestli je tam aspoň něco použitelného... 4.10. pojedeme vybírat vajíčko a sporťák... Ale jinak jsem neřešila fakt nic ještě...

jessulka
20. zář 2018

@misak48 Tak se pak pochlub, co jste pořídili 🙂 Držím palce, výběr je opravdu veliký. Ale koukej hlavně na jízdní vlastnosti a na váhu kočárku.

misak48
20. zář 2018

@jessulka co se týče korby, tak mám doma Jane Slalom Pro. Je sice přes 10 let starý, ale teď ho měla půjčený teta když svůj reklamovali a je pořád ještě super. A vajíčko mám predvybrane od Joie s tím, že bychom k tomu rovnou koupili sporťák Literax Air, abychom měli konstrukci, na kterou jde vajíčko nacvaknout. Recenze na super, tak uvidím, jak se mi bude zamlouvat na živo a co nám poradí v obchodě 🙂

frndafrrr
20. zář 2018

@seveneye Nechceš Alexe dojít obhájit i k nám? 😀

ajdamajda
20. zář 2018

Ja resim opet - odmitnuti lekarske pece (screening) pokud nepristoupim na podminky (pravidelne prohlidky) - ty se skladaji z tlaku, moci a vazeni (povazuji za nedulezite protoze si hladiny zkontroluji sama - vim o tlaku a bilkovinach v moci nejsem prvorodicka, vahu nepovazuji za dulezitou kdyz nemam cukrovku a nepribiram moc a ani nehubnu).

Screening mi nebude udelan, pokud nebudu prav.chodit co 3 tydny - coz se mi zda zbytecne a staci mi KO 20., 30.tt a mozna pred porodem. Pasy nechci, vnitrni vys.nechci, tvrdnout 2h a cestovat nechci. Musim s sebou brat syny a nebavi je to, pro me zbytecna cesta protoze nemam problemy.

Takze zustanu patrne bez vysetreni pokud se nezkontaktuji jeste s nejakou klinikou kde mi udelaji screening bez zadanky, alespon jeden.

Navic nejsem jeliman a jen se nerada handrkuji - mam Rh plus a mala patrne minus (ovsem nejsem prvorodicka, se 100% jistotou vim ze i prvni syn ma rh -) a lekar opaci ze potrebuje prav.sledovat zvysene protilatky. Ovsem problem by byl v pripade ze ja bych byla Rh - a dite plus.
Nacetla jsem ted jednu sekci ze skolni ucebnice ohledne protilatek v tehotenstvi a neni duvod k obavam. Injekce na protilatky se v tomto pripade nepodava (vim, nedostala jsem ji ani v prvnim tehotenstvi a u druheho nevim doted co ma syn za kr.sk.a rh faktor).

Nemam duveru k lekarum. Obecne a tedy klesa u me duvera cim dal vice.

Nelibi se mi byt stavena pred moznost volby - delej po nasem nebo nebude nic. A nebo stuj za tim co chces ale nikdo te neosetri.

Ja se moc nedivim proc klesa duvera v lekare. Vzdyt to neni takovy problem abych si vahu zapisovala doma, papirky koupim v lekarne, pocurat a zhodnotit je zvladnu a tlakomer si poridim klidne take kdyz uz mam doppler a kontroluji srdecni akci plodu.

No. Byla jsem uprimne zaskocena. S tatinkem jsme konzultovali a rekl mi jasne, ze pokud mam pocit ze jsem ovlivnovana, nemusim pristupovat na nic. Jednak chtit pisemne odmitnuti lek.pece a screeningu z duvodu toho ze nechci chodit do poradny dele jak za 10 tydnu a jednak vzhledem k predch.porodu ,trauma a jednani se me zastava abych se nevykolejila z pocitu uvolneni ktere ted mam. Dalo mi to praci s terapeutkou se z toho trochu vyhrabat abych zpracovala castecne co se udalo. A porad to v sobe nosim jako by to bylo vcera a premitam...

Jsem ale nastvana ze je zena tlacena pred zasadni volbu. Tak jako s porodem doma. Porodni domy nejsou a nechteji je tu. Porodni asistentka u porodu doma je nelegalni ale porod doma legalni pokud rodis sama bez lek.asistence. System v tomto nechapu.

Nevolila bych takto nebyt toho jak se na me vyradili. Jednoduse mam strach, neduveru...

jednaholkaa
20. zář 2018

@1nelinka Ja mam zatim jenom co jsem dostala a cekam kdo jeste co da 🙂) V prosinci dostaneme penize od tchyne a s tim koupim vsechno co chybi, takze se musim drzet. A stejne nevime pohlavi.. Alespon ty veci zatim nemusime skladovat.

arielka222
20. zář 2018

@ajdamajda mě tohle přijde od tebe trosku nezodpovědné vůči tomu dítěti. Já chápu, že když máš spatnou zkušenost s lékaři nebo porodem tak se bojíš. Ale přece to zase není taková hrůza jednou za měsíc přijít do poradny s mocí s zvážit se. Já teda nevím, ale ty se nebojís ze kdyby bylo z mimi něco špatně ze to nezjistis? nebo kdyby jsi se začala třeba předčasne otevirat a hrozil předčasný porod tak to přece intuici nepoznáš a pozná to jen lékař.
Samozřejmě, ale to je tvoje zdraví a dítě a rozhodnuti je na tobě. Ale podle mě by se s lékařem dalo domluvit když mu vysvětlis situaci aby ti teda kontroly dělal třeba co 5 tydnu a ne co 3 ze je to pro tebe složité dojíždět a tak, ne?

arielka222
20. zář 2018

@1nelinka tak brzo? Ty jsi rychlík. Já teda čekám druhého kluka takže všechno pro něj mám. Dokonce i síťový kalhotky a vložky mi zbyly z loňska od porodu. Ale teda první musíme v říjnu koupit do dětského pokoje velikou skříň ať mám kam dávat věci pro oba a pak začnu dokupovat potřebné. My teď hlavně řešíme spaní jestli má cenu pořizovat druho postýlku a nebo malého už dáme do svojí velké, nevím jestli brzo na něj když bude mít 16 mesicu jak se mimi narodi.

michaelarei
20. zář 2018

@1nelinka To je rychlost. ..oblečení už máme hodně,koupili jsme kolébku na kolečkach po domě ,přebalovací pult ..postýlka dorazi mamina šíje výbavičku do postýlky, fusak,peřinku....křesílko a vaničku dostaneme a nakonec i kočárek od tchána už jen si vybrat. .a ještě drobnosti pleny, kosmetiku pro mně věci. ..ale určíte ještě něco mne napadne. ..

jednaholkaa
20. zář 2018

@ajdamajda Ja to docela asi chapu, jednou za tri tydny me prijde celkem casto. Me objednala doktorka po mesici a pul..Je fakt, ze cipek stejne nekontroluje, takze tlak a moc bych si mohla zkontrolovat sama..

jenny888
20. zář 2018

Holky tak jsem to tady nějak rychle prolítla za tu dobu co jsem tu nebyla a pupíky máte krásné...já byla teď s dvěma kamarádka na "kávě" a obě byly překvapené že v 5.měsíci mám celkem malé bříško...na váze mám 1kg než normálně a to si říkám, jestli to není v prsou, protože ty rostou teda raketovou rychlostí :D Každopádně dnes ráno jsem se vzbudila a našla vedle pupku klíště (byly jsme se včera projít po lese) tak to hlídám, jestli to nějak nezčervená...jinak bych se chtěla zeptat těch co látkují...dostala jsem 4 novorozenecké, a asi 6 klasických...kolik plen by mělo stačit? Určitě budu ještě kupovat ale nevím kolik čeho...pořád se v těch plenách plácám...

sticker
ajdamajda
20. zář 2018

Ale cipek neni o nicem vypovidajici. Muzes ho mit treba centak a byt zabetonovana do 42.tydne nebo naopak mit 3 a behem chvile porodit.

To same - ne nepripada mi vaha, curani a tlak dulezite.

Rikam, byt prvorodicka asi to vidim jinak. Tak nejak jsem zkousla poradny v 2.tehotenstvi ale odmitla znacna vysetreni. Me to fakt vycerpava a mam jine starosti . Kazdy den , neznam slovo nuda.

Ja zase nechapu proc je tak tezke pro nektere lekare ( protoze svete div se ono to u mnohych jde) udelat jen ty 3 velke ultrazvuky a odbery krve.

ajdamajda
20. zář 2018

A propo..cas porodu nepozna ani lekar. Stav cipku je jako vesteni z kristalove koule

mattonimeloun
20. zář 2018

Ahoj holky , dneska jsem volala k MUDr.pro výsledky ze stěru z čípku a sestra mě celkem vyděsila 😖 řekla mi že mám lehkou displazii čípku , že musím přijít . Má někdo s tím zkušenost v těhotenství ? 😢 nemůže se to nějak přenést na miminko ?

ajdamajda
20. zář 2018

Nebo jinak. Pripada mi iracionalni pri fyziologickem tehotenstvi nutit k prohlidkam tak castym byt i jednou za mesic kdyz kdekoli jinde v zemich naopak (a vyspelejsich) maji legalne svou midwife a kontroly se tam provadeji v nemocnicich pouze u rizik, bezne se rodi v porodnich domech.

Belgie, Svycarsko ...Anglie.Naprosto normalni jsou i ambulantni porody. Tady je clovek za alternativce vyvrhela.

S tim strachem z lekaru je to jako s arachnofobii. Proste vidis pavouka a mas v gatich. Je to zapricineno nejakou udalosti (a to i z minuleho zivota a proste mas odpor otrepes se)
Nebo je to jako s autonehodou kdy po udalosti odmitas jezdit autem.

Ja chapu ze toto bude vzdy slozite tema. Je to citliva vec.

Ale kdyz se podivame na dalsi zeme, opravdu jsme v tomto dost prikri.
Kdo chce lek.peci pravidelnou a rodit v porodnici, ok.

Vsak mu to nikdo nebere.

Ale "alternativce" odsoudi protoze to znamena snizenou zodpovednost.
Radeji nepovoli porodni domy a nuti postavit pred volbu. Nedovoli se svobodne rozhodnout jaka vysetreni chce podstoupit ale nakazi a postavi pred volbu.

To lekar ale v kodexu ani prisaze nema.

frndafrrr
20. zář 2018

@mattonimeloun Ahoj, neboj, miminko to neohrožuje, lehká dysplazie nejčastěji zmizí úplně sama a často po porodu, já chodila na prohlídky častěji první rok po porodu syna, je to skoro 8.let a od té doby mám stěry v pořádku, chodím jen klasický na prevenci. Je dobře, že o tom ví v začátku a naopak, kdyby se něco zhoršovala zasáhnou včas. Řekla bych, že je dost častý problém.

Strana