Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@vilmic To je těžké, radit takhle na dálku... já jsem třeba manželovi na Lubomíra kývla (nakonec je to sice holka, ale tohle jméno zůstává na druhé) přestože se mi nelíbí, ale bylo to proto, že je to prostě jejich rodinné jméno a vím co to pro něj (i třeba pro jeho dědu) znamená. Kdyby to bylo jinak a navrhoval jméno o kterém bych nebyla přesvědčená, tak bych neustoupila a snažila se najít spíš nějakou variantu, na které se shodneme. Jinak Matěj i Václav se mi líbí oboje a osobně bych z těch dvou šla spíš do Václava právě proto, že Matějů je teď strašně moc. My jsme třeba vždycky mluvili o tom, že kdybychom měli dva kluky, tak by druhý byl Filip. Teď už to sice není aktuální, ale už vím, že by přese mě nakonec neprošel, když to vidím, jak má dnes Filipa každý druhý...
@vilmic Mne se Vašík moc líbí. Dá se mu říkat různě. Mne se pak když je to rošťák líbí oslovení Véno, Vendo. Matěj se mi nelíbí. Nedovedu si představit, až by měl jednou vnoučata a ti by říkali "Jedeme k dědovi Matějovi". Děda Václav, nebo Vašek mi jde přes pusu líp. A máš pravdu, těch Matějů, Matyášů, Matýsků je na hřištích strašně moc.
@frndafrrr prislo to k sobe a je to peklicko, asi priprava na porod 😅, dr. mi dovolil ibalgin,tak ac jsem se branila dlouho,ted jsem si vzala at usnu.
Jinak utz v poradku, se synem tam byla desna prca 😅, jen to na nej bylo dlouhy,hodinu jsme cekali, potvrzeny hyperaktivni kluk 😅 a ma vse co ma mit, furt nam maval
@jessulka Já to vůbec nemyslela zle, naopak, psala jsi, že si se svým jménem spokojená a taky to není typické pro babičku, no a další generace to budou mít úplně jinak, já budu klasika, babička Klára🙈, když jsem byla děcko, byla Klára ve filmu vždycky nějaká stará panna až po dnešní babičku Kláru na listovém těstě. 😂 Vašík se mi náhodou taky líbí.
@skretik Koukam, ty si to tehotenstvi porad nejak zprijemnujes..ted zase zubar?
@vilmic Souhlasim, ze je jich mraky, Matej apod varianty, me se to jmeno moc nelibi, a pak to Mates 🙂) nevim, to neni poradnej chlap. Vaclav je super. My budem mit Vasika po priteli prave, jestli to bude kluk. Tak a nebo najit jeste jine jmeno co by se libilo oboum?
Tak se mi chlap vrátil z piva. Prej jdu na jedno 😂😂😂😂 Odcházel v 6. A říká mi " Miláčku doufám ze uz jsi dala dohromady seznam výbavy co nam chybí, ja uz se totiz moc těším na nákupy." Tak vám holky nevím, asi ten měsíc co dneska září na nebi ho nějak oslnil? A nebo spíš to pivo 😂😂😂😂a pil ho urcite brčkem 😂😂😂😂
@vilmic K Vojtěchovi jde rozhodně líp Václav, oba na V, čeští patroni. Václava jsme dali našemu nejstaršímu a vždycky se nás ptali - "to má po tatínkovi, po dědečkovi?" - je jich teď málo, za celých šestnáct let potkal mezi vrstevníky jenom jednoho. Když byl malý, byl to Venoušek (myslím, že to tehdy napsali i na dveře našeho pokoje v porodnici 🙂 ), teď už je to Vašek, Venda, Václav. A má na svátek vždycky volno 🙂.
@frndafrrr i ta Pětiletka Koniprdová není špatná 😁
@mattonimeloun 😀 Že připomíná mi to název kvítka a určitě to bude originálnější než Lilie. 😀
U nás došel chlap z noční, zase útočím se jménem a prej se už v práci shodli, že ten Oliver je super. 😂 Tak hlavně, že se pánové domluvili. 😂 Ale Joo, bude to Oliver, jen Oliver a Oliverek a jak mě bude čílit, tak Pažout. 😀
@mattonimeloun ovšem těžko říct jaké jméno by mělo někoho s příjmením Koniprd, nebo Omrd spasit. 🤔 Tam asi ani Pepík s Andulkou nepomůžou.
@vilmic Náhodou Matěj je pěkný jméno 😉 . Ustup manželovy a na holčičku ustoupí on tobě 🙂
@dominika963852 Holčička je jasná už hrozně dlouho. Dokonce kvůli tomu jménu byl obrovský konflikt se švagrem. Takže tu vlastně vůbec neřešíme. Já zkusim ještě jednou projet kalendář a když nic nenajdu, tak si hodíme korunou.
@vilmic jo aháá. Tak výhoda je, že obě jména jsou pěkná
Holky, poradíte mi, jaké jsou nejlepší lahvičky se savičkami, když by byl např. problém s kojením? A jaké se vám osvědčily dudlíčky? Budete dávat miminku hned v porodnici dudlík?
@frndafrrr Oliver to je hezké , tak fajn že to máš schváleno 😁

Holky poraďte.. náš chlapeček je stále bezejmený. Mně se líbil Václav, o tom manžel nechce ani slyšet a je fakt, že já si tim na 100 % jistá taky nejsem. On chce Matěje, kterej se mi sice líbí, ale hrozně mi vadí, že vlastně Matěj, Matyáš, Mathias, Mateo a pod. jsou vlastně všechno Máťové a je jich ročně dohromady cca 3500. První syn je Vojtěch a k němu mi jde Václav i ten Matěj (ten asi trošku víc). Mám to překousnout, že jich je mrak a ustoupit manželovi??