icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

vilmic
24. zář 2018

Holky poraďte.. náš chlapeček je stále bezejmený. Mně se líbil Václav, o tom manžel nechce ani slyšet a je fakt, že já si tim na 100 % jistá taky nejsem. On chce Matěje, kterej se mi sice líbí, ale hrozně mi vadí, že vlastně Matěj, Matyáš, Mathias, Mateo a pod. jsou vlastně všechno Máťové a je jich ročně dohromady cca 3500. První syn je Vojtěch a k němu mi jde Václav i ten Matěj (ten asi trošku víc). Mám to překousnout, že jich je mrak a ustoupit manželovi??

frndafrrr
24. zář 2018

@jessulka Nemáš zač, třeba si to někdo pochválí, já utrácí za výbavičky ráda, ale asi najdu užitečnější věci, kor pod matrací to jde prd vidět klín, nebo ručník a když si ke všemu připočteš poštu.. 🙂

misak48
24. zář 2018

@vilmic To je těžké, radit takhle na dálku... já jsem třeba manželovi na Lubomíra kývla (nakonec je to sice holka, ale tohle jméno zůstává na druhé) přestože se mi nelíbí, ale bylo to proto, že je to prostě jejich rodinné jméno a vím co to pro něj (i třeba pro jeho dědu) znamená. Kdyby to bylo jinak a navrhoval jméno o kterém bych nebyla přesvědčená, tak bych neustoupila a snažila se najít spíš nějakou variantu, na které se shodneme. Jinak Matěj i Václav se mi líbí oboje a osobně bych z těch dvou šla spíš do Václava právě proto, že Matějů je teď strašně moc. My jsme třeba vždycky mluvili o tom, že kdybychom měli dva kluky, tak by druhý byl Filip. Teď už to sice není aktuální, ale už vím, že by přese mě nakonec neprošel, když to vidím, jak má dnes Filipa každý druhý...

jessulka
24. zář 2018

@vilmic Mne se Vašík moc líbí. Dá se mu říkat různě. Mne se pak když je to rošťák líbí oslovení Véno, Vendo. Matěj se mi nelíbí. Nedovedu si představit, až by měl jednou vnoučata a ti by říkali "Jedeme k dědovi Matějovi". Děda Václav, nebo Vašek mi jde přes pusu líp. A máš pravdu, těch Matějů, Matyášů, Matýsků je na hřištích strašně moc.

skretik
24. zář 2018

@andelka trhali :(, dr machroval jak ta hormi bude pohoda,jsem jo varovala,ze to tak snadny nebude 🙈, nakonec to cely spoceny vyrval a zasil boli to jak prase 🙈

skretik
24. zář 2018

@frndafrrr prislo to k sobe a je to peklicko, asi priprava na porod 😅, dr. mi dovolil ibalgin,tak ac jsem se branila dlouho,ted jsem si vzala at usnu.

Jinak utz v poradku, se synem tam byla desna prca 😅, jen to na nej bylo dlouhy,hodinu jsme cekali, potvrzeny hyperaktivni kluk 😅 a ma vse co ma mit, furt nam maval

frndafrrr
24. zář 2018

@jessulka Náhodou děda Matěj, to je klasika. 😀 Nezapomeň, že budeš babička Jessica a příjde doba babiček MiÍ, dědečků Theů.. 😀

skretik
24. zář 2018

@jessulka to je mi lito,ze to nakonec dopadle takhle 🙈, dopravu proste neodhadnes no, tak snad pristi tyden bude lip

frndafrrr
24. zář 2018

@skretik Tak snad zabere a ráno bude líp. 🙂

vilmic
24. zář 2018

@jessulka @frndafrrr Co teprve děda Anakin... 😂😂🙈 Ještě máme čas, tak uvidíme jak to dopadne.

skretik
24. zář 2018

@vilmic a nebo babicka Analka 😂😂😂... to jmeno mi proste nejde z hlavy 🙄🤦‍♀️😅

jessulka
24. zář 2018

@frndafrrr Nojo, ja si své jméno bohužel nevybrala. Asi budu jen babicka Jess, jako jsem do dnes.

jessulka
24. zář 2018

@skretik Chudáčku, tak at ti prasek zabere. Gratulace ke kontrole. Ja bohužel az příští úterý hned ráno v 8. To abych do te Prahy vyjela uz v 6 🙂

frndafrrr
24. zář 2018

@jessulka Já to vůbec nemyslela zle, naopak, psala jsi, že si se svým jménem spokojená a taky to není typické pro babičku, no a další generace to budou mít úplně jinak, já budu klasika, babička Klára🙈, když jsem byla děcko, byla Klára ve filmu vždycky nějaká stará panna až po dnešní babičku Kláru na listovém těstě. 😂 Vašík se mi náhodou taky líbí.

@vilmic
@skretik Hlavně né prosím v jedné rodině. 😂

jessulka
24. zář 2018

@frndafrrr Jj, mne se líbí, ale spousta lidí s ním má problém, ze nezapadá. Jedna cigana se tu u nás taky tak jmenuje a docela mi to trhá žíly.

jednaholkaa
24. zář 2018

@skretik Koukam, ty si to tehotenstvi porad nejak zprijemnujes..ted zase zubar?
@vilmic Souhlasim, ze je jich mraky, Matej apod varianty, me se to jmeno moc nelibi, a pak to Mates 🙂) nevim, to neni poradnej chlap. Vaclav je super. My budem mit Vasika po priteli prave, jestli to bude kluk. Tak a nebo najit jeste jine jmeno co by se libilo oboum?

jessulka
24. zář 2018

Tak se mi chlap vrátil z piva. Prej jdu na jedno 😂😂😂😂 Odcházel v 6. A říká mi " Miláčku doufám ze uz jsi dala dohromady seznam výbavy co nam chybí, ja uz se totiz moc těším na nákupy." Tak vám holky nevím, asi ten měsíc co dneska září na nebi ho nějak oslnil? A nebo spíš to pivo 😂😂😂😂a pil ho urcite brčkem 😂😂😂😂

frndafrrr
25. zář 2018

Tak jsem se se jmenáma progooglila až zpátky na koně... 😂 Tak kdyby chtěl inspirovat někdo Chlupatý, nebo Omrd...

frndafrrr
Autor odpověď smazal
bombat
25. zář 2018

@vilmic K Vojtěchovi jde rozhodně líp Václav, oba na V, čeští patroni. Václava jsme dali našemu nejstaršímu a vždycky se nás ptali - "to má po tatínkovi, po dědečkovi?" - je jich teď málo, za celých šestnáct let potkal mezi vrstevníky jenom jednoho. Když byl malý, byl to Venoušek (myslím, že to tehdy napsali i na dveře našeho pokoje v porodnici 🙂 ), teď už je to Vašek, Venda, Václav. A má na svátek vždycky volno 🙂.

mattonimeloun
25. zář 2018

@frndafrrr i ta Pětiletka Koniprdová není špatná 😁

frndafrrr
25. zář 2018

@mattonimeloun 😀 Že připomíná mi to název kvítka a určitě to bude originálnější než Lilie. 😀

U nás došel chlap z noční, zase útočím se jménem a prej se už v práci shodli, že ten Oliver je super. 😂 Tak hlavně, že se pánové domluvili. 😂 Ale Joo, bude to Oliver, jen Oliver a Oliverek a jak mě bude čílit, tak Pažout. 😀

frndafrrr
25. zář 2018

@mattonimeloun ovšem těžko říct jaké jméno by mělo někoho s příjmením Koniprd, nebo Omrd spasit. 🤔 Tam asi ani Pepík s Andulkou nepomůžou.

dominika963852
25. zář 2018

@vilmic Náhodou Matěj je pěkný jméno 😉 . Ustup manželovy a na holčičku ustoupí on tobě 🙂

vilmic
25. zář 2018

@dominika963852 Holčička je jasná už hrozně dlouho. Dokonce kvůli tomu jménu byl obrovský konflikt se švagrem. Takže tu vlastně vůbec neřešíme. Já zkusim ještě jednou projet kalendář a když nic nenajdu, tak si hodíme korunou.

vilmic
25. zář 2018

@bombat Mě se právě líbí, že to je slovanský jméno, to máme i pro holčičku, takže by ho měli všichni tři. K sobě mi tak někak jde oboje. Manžel argumentuje tím “ě”, že by ho měli ve jménu oba. Jako úplně pěst na oko to neni, ale nemůžu se popasovat s tou četností.

jessulka
25. zář 2018

@vilmic A jak bude jmenovat holčička?

dominika963852
25. zář 2018

@vilmic jo aháá. Tak výhoda je, že obě jména jsou pěkná

jessulka
25. zář 2018

Holky, poradíte mi, jaké jsou nejlepší lahvičky se savičkami, když by byl např. problém s kojením? A jaké se vám osvědčily dudlíčky? Budete dávat miminku hned v porodnici dudlík?

mattonimeloun
25. zář 2018

@frndafrrr Oliver to je hezké , tak fajn že to máš schváleno 😁

Strana