icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

seveneye
1. říj 2018

@andelka polsko trh celkem válcuje, kočárku plno, nic proti nim, jen mám trošku strach, aby vše drželo na svým místě tak jak má...

jessulka
1. říj 2018

@seveneye Tak jestli ti můžu poradit, asi bys měla začít u toho, jestli chceš městský kočárek, nebo kočárek který ti zvládne i terény (lesní cesty, štěrk, polní cesty, více sněhu). Já když vybírala kočárek pro dceru, tak jsem začala takto.

jessulka
1. říj 2018

@seveneye https://www.slune-cz.cz/kocarek-tako-baby-heave... Mrkni, třeba tě okouzlí tak jako spoustu spokojených maminek u nás v Roudnici. Terén - kočičí hlavy, zvládá výborně. A krásně houpe 🙂

val333
1. říj 2018

@jessulka ten je krásný 😉 taky jsem chtěla nějaký takový, ale nakonec jsem právě zvolila jak ty říkáš, že chci spíše na vesnici a máme s pevnými koly ☺️

seveneye
1. říj 2018

@zuzekk snadno manipulovatelný a přiměřeně mé výšce 160cm, aby to oproti mě nebyl hotový tank🙂, jezdit budeme město/cyklostezky, mírný terén, ale žádný extra tůry, protože na výlety hodláme nosítkovat, určitě 4kolák, kola s možností aretace a odpružená, nechci malýho naklepávat jako řízek. a kombiňák - nechci hned kočár prodávat a kupovat nový.
haha představy by byly a co realita??? počítám, že když už dorazím do obchodu, kočárek max. prohlídnu - vzhled a odzkouším vozit prázdný a na rovném terénu☹ typ jsem dostala nejčastěji na joolz, britax, atd., čtu tedy recenze ale stejně nejsem o moc chytřejší.
Takže uvítám vaše tipy a kde event. znáte dobrý obchod na odzkoušení - směr jižní morava.

jessulka
1. říj 2018

@seveneye Odpružený - toť otázka. Většina kočárků uvádí že je odpružený, ale ty máš asi na mysli to, aby houpal, že?

jessulka
1. říj 2018

@seveneye Vyraž na výstavy. Teď bude výstava v říjnu v Praze. Některé stánky tam mají udělané takové ty terénní chodníky složené z různých dlaždic (trávník, štěrk, kočičí hlavy, kamenitý terén) na tom si můžeš vyzkoušet, jak se kočárek na různém povrchu chová. Doporučuji do kočárku umístit minimálně dvě vajíčka, aby byl kočárek víc naložený.

renulkka
1. říj 2018

@seveneye Já mám polský kočárek a za mě super 🙂 I cena, nový stál 5999,- Teď bude vozit už 3 dítě, od května 2016 ho používám dennodenně a žádná vada nic 🙂 A to ho vůbec nešetřím, jezdíme převážně polňačky, les, štěrk... 🙂 Nic nevrže, kolečka drží, nebylo potřeba nic opravovat ani měnit 🙂 Barvy stále krásný, korbička prostorná na délku 80cm na šířku myslím 38-39 cm, teď si nejsem jistá 🙂 Košík pod kočárkem je poměrně velký 🙂 Sporťák taky využíváme, není zrovna asi nejlehčí, ale nikdy jsem neměla problém vyjet schody domů (3 k domu a další 3 doma) 🙂 Dokonce jsme měli i přídavné sedátko pro starší dcerku, tak jsme jezdili asi 3 měsíce, takže zátěž jen na jednu stranu a i to zvladl na 1 🙂 Jinak značka Tako city travel 🙂 Asi záleží jaká značka a kus od kusu 🙂 Tady posledni fotka, co mám v telefonu, to je ten sporťák 🙂 Já mám jinak 164cm a je ke mě akorát 🙂

jednaholkaa
1. říj 2018

@skretik Nevyznam se v homeopatikach prave, nekde jsem vycetla, ze se v tehu smi, holka doporucovala na rymu neco, tak jsem si to koupila. V lekarne rikali, ze je to v tehu ok. Jeste prectu pribalovy letak.

@seveneye My jsme taky presne zacinali tim jestli chceme mestsky nebo do terenu. Ale pak hlavne, jsme zacali vybirat spis podle sportaku..v korbicce bude dite preci jenom chvili, takze jsme si vybrali co chceme za sportak a pak k tomu dokoupit korbicku.

andelka
1. říj 2018

@seveneye já měla baby merc,ten už se ta stará verze ani nedělá snad. Byl z druhé ruky a ještě mi odvozil dvě děti a pak šel ke tchánům na zahradu pro další Mimi na spaní.

cuccinka
1. říj 2018

Holky , s tím kocarkem už jsem nad tím přemýšlela. Jak máme tu tabulku nešlo by tam udělat/přidat typy,rady popř. Kdo má (bude) mít jakej kočárek a proč? Prostě rady a typy pro nezkušené. Jako jsem třeba já.. jsem naprosto bezradná. Navíc teda budu dost omezena -bazarem. Novej rozhodně kupovat nebudu.

andelka
1. říj 2018

@renulkka kdyby mi kočárek od rodiny nevyšel nebo nevyhovoval,tak bych šla asi též do Taka.

cuccinka
1. říj 2018

Navíc já jsem taky hroznej prcek 156 cm a před otehotnenim 43kg takže potrebuji hlavně lehkej kočárek... mě se hrozně líbí baby merc..

andelka
1. říj 2018

@cuccinka já mám 159 cm a mimo exponovaná období kolem 60 kg a nikdy jsem teda nic jiného než golfky nikam nezvedala,takže požadavky na váhu jsem neměla,natož na kočár pro dítě do 1 roku. Měla jsem úplně starý typ baby merc. A pak jsem teda kupovala sporťák s otočnými koly,též úplně levný obyčejný Babypoint sprinter. Byl velký a úžasný. I když jsem prcek,váhu kočáru jsem neřešila nikdy.

skretik
1. říj 2018

@jednaholkaa tak to je skoda, zacinam mit nejake uzkostne az depresivni stavy, tak jsem si rikala, ze treba nejaky homeopatika.. nez se mi nejak rozjede 🙈 ... Drzim palce at Ti to zabere a je Ti brzy dobre

andelka
1. říj 2018

No jinak dneska jsem byla na akci k týdnu nošení, super,viděla jsem jak se váže mimco do šátku a byla tam spousta stánků,české firmy,takové ty malé,co třeba založily maminky na RD. Takže mám plinku, svrchní kalhotky, dvě čepice, nákrčník a dvě peněženky pro kluky. Pak jsem ještě vlezla do CA a nechala tam další tisícovku za ty moje tři ratolesti. Ale bylo to super dopoledne.🙂

frndafrrr
1. říj 2018

@seveneye Tak joolz byl můj favorit, jsem ve skupince joolz na fcb a naprosto rozčadovaná, vybledlýma, korby nakřivo, co chvíli reklamace. Brita nevím jak s nafukovačkama, ale b-agile za mě utrpení. Měla jsem concord Wanderer, byl fajn, jde otočit po i proti směru, nové kolekce (po2014) "už neměly kazové konstrukce, no mě se nelíbil sporťák.
Takže suma sumárum, já skončím asi s dvoukolákem. 😂 Když se mi líbí korba, tak sporťák hrůza a naopak. Co se mi líbí tak bebetto luca 2018 s černou konstrukcí v tmavě modré, ale nedělám si iluze, že polák za 11500 to bude nějaký zázrak, takže asi taky nic.. Uvažuji, že pojede prostě někam do obchodu a něco drapnu, chci ho až kolem Vánoc.

frndafrrr
1. říj 2018

@jessulka Pokud mamka umí šít aspoň ten základ, tak s hnízdem určitě mít problém nebude, je to práce na hodinku, střih vygooglíš i postupů je na netu dost.

jessulka
1. říj 2018

Pupíkům zdar...nazdar 😂

jessulka
1. říj 2018

@frndafrrr No ty jsi zlatá, děkuji mockrát. A látky je potřeba kolik? Výplň je na to potřeba jaká?

frndafrrr
1. říj 2018

@seveneye Jooo ještě teda plánuji mrknout na kočárky Moon naživo, barevné kombinace nic moc, mně se líbí jen v celo- černé, ale je to Němec, ti jsou na kočárky borci a cenově průměr.

frndafrrr
1. říj 2018

@jessulka Na jednobarevné ti stačí 1metr látky šíře 140cm, chcešli dvoubarevné, tak od každé metr, silnější vatelín tady podle toho střihu stačí 75(vzala bych metr plné šíře - dáš na 2x na část kde leží, aby to bylo měkké), do boků by mělo stačit max. 0,5kg dutého vlákna,3 metry stuhy na stáhnutí. To ti na jedno určitě stačí, já beru od všeho víc i na jiné věci, tak to není na cm, ale chybět ti nic nebude.

jessulka
1. říj 2018

@frndafrrr Děkuji, večer to proberu s mamkou, jestli by si na to troufla 😀 A myslíš, že do tý naší ohrádky bude hezká kombinace světlounce zelená s béžovou? Nebo mne ještě napadla béžová se žlutou.

andelka
1. říj 2018

Já mám tady na mk vyhlidnute hnízdečka od paní která je šije a je z Ostravy,tak by snad šel osobní odběr. Má je za 480. A viděla jsem i v bazarku kamenném za 280. Ale to už je dýl a nechtěla jsem ji z centra tahat busem takhle brzo.

renulkka
1. říj 2018

@andelka Za mě je to skvělý pracant, co vydrží snad všechno :D Já ho prvně viděla ve městě v jednom obchodě a to jsem ještě nevěděla, že je to polská značka... A pak jsem koukala po netu, tam psali, že je polský, ale celkem recenze ušly, tak jsme do něj šly 🙂 A udělali jsme dobře 🙂 :D

seveneye
1. říj 2018

@jessulka JJ do Prahy na výstaviště jsem strašně chtěla, ale zrovna ten víkend jsme mimo na té svatbě, takže asi nic. jinak pupík úžasný🙂 dle včerejšího vážení opět 1kg nahoře, takže ať žijí koláčky, buchty, zákusky atd.
Holky děkuji za tipy, opět mám co prohlížet a budu prostě hledat a hledat .....

seveneye
1. říj 2018

@frndafrrr haha no tak já nemám fb, ale tak podle toho co píšeš tak je ten kočár celkem o ničem, jsem si říkala, že při té ceně by mohl něco vydržet a podat slušný výkon, teda stejně by to byl bazar, nový nehrozí, je to skoro v ceně ojetého auta pro mě🙂

jednaholkaa
1. říj 2018

@skretik Dekuju. A nechces si o tom zkusit neco nacist, pripadne se poradit s nejakym homeopatem? Prave, nez se ti to rozjede... Mozna se vsechny nemuzou, ale nektere urcite, stalo by to za to zjistit to..

skretik
1. říj 2018

@jednaholkaa no jestli se neuklidnim, budu muset, jinak se brzy zblaznim :( .

renulkka
1. říj 2018

@skretik Na takový úzkosti jsou prý dobrý Bachovy kapky ;) Podívej se, jestli někdo v tvým okolí nemíchá 🙂 Musí být přesně pro tebe 🙂 Holky okolo mě s nimi mají dobrý zkušenosti 🙂

Strana