Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@dominika963852 tak jak píšeš , žádné ze tří mých těhotenství se mi nezdálo jako nejkrásnější období ženy , přesně" pořád něco" 😉
@val333 Já ho mám teda hlavou dolu, i když prý se tam furt otáčet může a pohyby cítím hooodně dole, bojím se i pšiknout,aby nevypadnul 😀
@mattonimeloun Tak alespoň,že ty dětičky za to pak stojí 😉
@jednaholkaa kocarek mam asi zahazeny nekde ve sklepe :D , ale tak toho meho vubec nezajima co mame a co je potreba... jeho vlastne nazajima nic jineho nez on sam... Praha nebo domecek?
@jednaholkaa mě kontroluje čípek na každé kontrole , zapisuje se to i do průkazky .
@val333 Ano, já to mám takto a měla jsem i u 1. dcery. Včera jsem se na to ptala paní doktorky a ta mi říkala, že mám prostě tak formulovanou pánev, že to miminko tam svádí cpát tu nožičku a nebo zadeček. A takto jsem tam měla dceru při prvním těhotenství až do termínu sekce. Co by tam strkala hlavu, že? Přece není netopír 😀 Strašně mne bolelo pod prsy, jak mi hlavičku cpala pod žebra. Takže jsem s tou 2. sekcí už tak nějak smířená, že se ani Klárka nepřetočí. Je jí to takhle pohodlnější.
@dominika963852 To já když pšiknu a to pšikám dost často, tak mne v podbřišku tak strašně píchá a bolí, že mám taky strach, aby mi nevypadla 😀
@misak48 Hlenová zátka je opravdu takovej tužší "špunt" nebo jak to mám říct, mě odešla u první ve 35tt, když se rozbíhal porod... Byla taková béžovo růžová... U druhé mi odcházela po kouskách už po 30tt... ;) vždycky kontrakce a na záchodě jsem našla kus tvrdýho hlenu... Zas barva béžová s nitkami krve ;) Brzo jsem se otevírala a čípek se zkracoval, tak asi proto odcházela...
@mattonimeloun me taky kontroluje cipek pokazde
Holky, nemáte někdo zkušenosti s miminkovskými oblečkami z Primarku?
@jessulka Jooo,píchne to šíleně :D Achjo, ještě že v tom nejsem (nejsme) sami :D
Ahojte holky. Nechci vám lézt do skupiny. 🤗
Jen jsem vám chtěla pogratulovat k těhotenství a poprat vám “pohodovy”😉porod. Já jsem rodila před týdnem a ráda bych vám nabídla některé těhu vecicky. 🍀
🔝Prodávám tehotensky pas do auta 600,-
🔝bederní tehu pas na bříško s podporou pro bolení zad 780,-
🔝2x H&M tehu kalhoty vel. 40/42 450,-
🔝2xtehu košile M
🔝 pas s nozickama na tričko 250,-
Kdyby jste holky něco využily, tak písněte do zpráv. Snad jsem nebyla moc troufalá🍀😉🤗
@skretik Tak to bude klasickej chlap..to jim jde nejlip, zajimat se o sebe 🙂 Jo, zase tema domecek..uz je to umorny a to, ze se vsichni ptaji kde budeme bydlet taky moc nepomaha. Ale rekla jsem si, ze tech debat musime ted fakt nechat a domluvit se na necem treba na prvni pul rok, s tim ze pak se uvidi. Vzhledem k tomu, ze bych si svy (pravdepodobne jediny) tehotenstvi chtela v ramci moznosti uzit 🙂
@dominika963852 fakt? A u pupku necítíš?... Já jsem je totiž do predvcerejska cítila hlavně kolem pupíku a od vcerejska jenom dole... Tak jsem u toho teď nervózní...
@val333 u pupku jsem cítila jen pár krát, nejvíc je to fakt hodně dole,i manžel když sahá tak mu dávám ruku níž. 🙂
@jednaholkaa hele me je to jedno at se zajima jen o sebe, ale dela si co chce, ale at pak neprudi me... no mame krizi jako prase a vubec si nedovedu predstavit jak ji prekoname 🙄 . Jak daleko je ten baracek kam chce chlap jit?
@dominika963852 tak budu doufat,.že sjel jenom nic a má hlavičku pořád dole... I když tomu moc nevěřím 😀
@val333 Já ho mám hlavou dolu už druhou kontrolu,ale včera mi říkala dr,že se tam ještě točí, že místa je dost. Prý až někdy kolem 30tt se poloha ustálí 😉 .
@skretik
@dominika963852 tak to jste mě uklidila, děkuji 😉 snad dostane rozum a nebude tvrdohlavý po taťkovi 😀...
@dominika963852 náš prcek byl taky poslední dvě kontroly hlavou dolů, ale zároveň mám ve zprávě že screeningu napsáno poloha labilní a to říkal Dr. že je dobře a že to prave znamená, že se může ještě volně otáčet. Tak jsem zvědavá na UTZ v pondělí, jestli se příčetné pořád líbí být jako netopýr nebo si to během těch 3 týdnu rozmyslela 😀 každopádně to co cítím v břiše, tak jestli je to vůbec dítě, tak podle toho polohu absolutně odhadnout nedokážu, protože to jednou cítím kolem pupíku a za chvíli zase dole...
@renulkka on měl původně opožděný vývoj řeči,nakonec dg vývojová dysfazie. A ohledně adhd ( kombinace s vd je častá) jsme začali zjišťovat na začátku předškolního roku ve školce, upozorňovala na to učitelka a též jsme to viděli, motorický neklid, nesoustředěnost..takže od 5,5 docházíme k psychologovi,byli jsme i na neurologii na EEG. A řešilo se to i kvůli škole, měl odklad. Zatím to jde bez léků,má střední formu.
@dominika963852 Já tam právě místa moc nemám a pořád cítím, že má hlavičku pod pravým prsem a nožičky v mém klíně a nebo když si je natáhne, tak mne šťouchají kolem pupíku. No je to sranda to vnímat. Přes den krásně spí a ráno a večer kope jak při fotbalovém zápase.
@dominika963852 S Verunkou to ale bylo stejné. Zpočátku rychle rostla a vážila víc jak všech kamarádek ve stejném termínu chlapečci a nakonec se narodila a měla 2850g a 48cm. Byl to drobek. Jsem zvědavá na Klárku. Jaká bude. Moje mamka mi říká, že podle rysů jsem to celá já, Verunka má také moje rysy. Přítel má na chlapa jemné rysy. Teď se dohadujeme, jestli budeme mít modroočko nebo hnědoočko. Verunka má oči černohnědé po svém tátovi a blond je po mne. Teď bych si přála blondýnku s modrýma očima jako studánka. Blondýnku budeme mít určitě, přítel je rovněž blond a má modré oči.
Tak mne dnes ta Praha nemine. Vezu tam nabídku na Ministerstvo. Ach můj Bože 😝
Vy co čekáte chlapečky, mrkněte 🙂 https://www.benito.cz/kojenecky-zimni-overal-di...

@val333 Hlavicku? Tak to je pro me scifi 🙂)) Me tak maximalne neco lechta.
@mattonimeloun Cipek? Me ho zatim v tehu nekontrolovali, taky zajimavy..
@skretik Co doma? Trapi te chlap? My ted meli taky peknou hadku, kde teda budeme bydlet 🙂 Takovej mensi detail. Ale kocarek mame, tak to je hlavni 🙂))