Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jenssy - nakonec zjistíme, že jsme sousedky 🙂. Neuvažuješ o porodnici v Rakovníku? Pokud si představuješ co možná přirozený porod, je Rakovník zřejmě lepší než Hořovice, kromě toho tam nehrozí tolik "stop-stavy" a jako prvorodička se nemusíš bát, že bys tam nestihla dojet (já jela s prvním až do Vrchlabí). Akorát by ses asi musela co nejdřív registrovat. V Hořovicích rodila sestra i švagrová (dohromady čtyři porody) a celkově asi nic moc - ale nechci strašit, jestli jsi už nadobro rozhodnutá, očekávání se různí.
@bombat dekuju za tip, ale jsem urcite rozhodnuta pro Hořovice 😉 je to hodne vyhlasena porodnice a ja odtamtud i pochazim, mam tam rodice z obou stran a neznam nikoho, kdo tam rodil a byl nespokojeny 😉 chodila jsem tam i leta na gyndu a byla jsem vzdy s peci spokojena...odkud jsi ty? Budes tedy rodit v Rakovniku?
@1nelinka Diky moc, super, ve stredu ho zkouknu. I kdyz teda v recenzich jsem cetla, ze uplne tereni pry neni..omrknu to.
Holky, s kocarkama je to jako s chlapama, kazdy ma nejaky minus sakra.. a holt kdyz clovek naky potrebuje nezbyva mu nic jineho nez to akceptovat.
@bombat Moc hezky a srdečně napsané. Děkuji za milá a moudrá povzbuzení.
Dnes prijel zhruba v 19:00 hod., byl zřejmě po brigádě pracovat na baráku. Přijel nám zedník - konečně. Hned se dotazoval, jak je miminku, ne pry mne po psychické stránce, ze to je mu jasné, ze asi nic moc. Tak jsem mu odpověděla, ze miminko asi zrovna tak nic moc, jako maminka, když jsme spolu propojení. A ze jsem od pátku pořádně nejedla, nespala a pořád jen brecim. Tak mi rekl, jestli ve čtvrtek nechci jít do divadla, ze bychom jeli na nějakou komedii. Rekla jsem mu, ze ve čtvrtek chodím cvičit a ze nemam na vecer hlídání pro Verunku, jelikož je mamka nemocná. A ze beztak nemám ani chut po tom pátku chodit do společnosti. Chápu, snazi se, ale ja ted opravdu nemůžu z ničeho nic najet na starý rezim.
Dokonce mne napadlo, ze bych tedy ce prospěch toho co se stalo mohla navrhnout, ze mu odpustim, kdyz půjde s bývalkou k soudu, ten určí alimenty a dny, kdy ma mit Ellu ona, kdy on a jak to je s prázdninami. S nima je to totiž o nervy. Porad se spolu hádají, ze ona nam ted vezme E. v nedeli, protože jedou na nejake představení. A pritel si pak vybira ty dny či hodiny v jine dny. Ale to je náročné jak pro mne, tak pro E. Pendluje sem a tam nema to zadny rezim, pak to dite roste jak drivi v lese. A my se furt musime podřizovat, co bývalka řekne. Nedavno na ni hulakal do telefonu pred Verunkou, ať nepočítá s tim, ze nam ji vezme o Vánoční svátky, kdy jí máme mít. Přišla s tim, ze nam ji jeden den vezme, ze pojedou na detskou mši vánoční. A kdyz jí řekl, ze ji tam můžeme vzit i my, delala sceny a zacali se hadat. Nemam na tohle nervy, proto jsem myslela, ze prijdu treba zitra s tim návrhem soudu. Chce byt rodina, tak at to mame jasně dané a černé na bílém. A byvalka si pak nebude moct vyskakovat.
Chtela jsem se zeptat, nevíte, jak je to s vyzivnym na deti, když ten otec není zaměstnaný? A pak když bude mít druhé miminko a já budu na mateřské 3 roky a take zije v domacnosti s Verunkou, ktera neni sice jeho, ale kupuje jidlo i pro ni. On mi tvrdil, ze ho E vyjde cca na 5tis. měsíčně. Ja mu tvrdim ze vic, kdyz vidím, co ji vse kupuje i mimo to výživné co posila byvalce. Byvalce posila 3tis. ale kazdy mesic po nem chce navic jeste polovinu třeba na boty, bundu, kalhoty, backory do skolky apod. veci, pry drahé veci. A pak samozřejmě pulku na kroužky, leky, ockovani, skolkoce výlety apod. A ještě ji zarizuje satnik u naa doma. Myslím si, ze by mela vyjit z peněz z výživného a nechtít po něm ještě neco navíc. Nedovedu si představit, ze mu vyjdou pak peníze i pro miminko. A jelikož se s nim o tom nechci furt dohadovat, protože mne to ubíjí, tak to chci mit soudem dané a černé na bílém. Doufám, ze ted nevypadam jak nějaká semetrika, ale já uz chci mit klid na duši. Děkuji, zda pro to máte pochopení.
@jessulka Určitě nejsi semetrika já bych se zachovala stejně a taky bych požadovala nějaký systém s ditětem i alimentam.Jste přeci rodina a nebudete se pořád nikomu prispůsobovat či už finančně nebo časově.A hlavně budete mít dvě děti.Myslím si ,že alimenty má dost vysoké a určite by se mněl dohodnout na mín nakolik budete mít miminko a pak se nemusíte se už o ničem dohadovat a ty budeš mít relatívně klid,Nám na holku platí 2000 a nic víc žádné kroužky ,oblečení nic...
@vilmic aha... Tak já tam mám asi špatný mail .
Protože se mi tady nic neobjevuje... Mám tam valerie.krizova@zsgvitkov.cz ?
@jednaholkaa no ja jsem s terenem fakt spokojena teda..jezdime v lese prez koreny a kocarek jede prakticky sam jen ho koriguju ve smeru..ale je jasny ze takovej ten velkej tezkej kocar s obrovskyma kolama projede teren lip..ale my nikdy nemely problem a to vyletujeme opravdu hodne (nekolikrat tydne)a jsem rekla bych narocnej uzivatel..ono hodne recenzi se micha - go next a go big tak zalezi jestli jsou recenze opravdu na go big..go next ma blby predni kola..ja jsem s nim spokojena na 100% ale je jasny ze to co vyhovuje me nemusi zakonite vyhovovat druhemu
Dobré ráno, tak já mám po kontrole, no vstávali jsme v 5 ráno, aby se ve finále mrkl minutu na prcka, jen že bouchá srdíčko a pak vnitřním na čípek, že je o.k., na cukrovku objednaná jste tak páčko 30. 😀 😀 Abych teda nekecala dostala jsem ještě od sestřičky papíry na jméno, které určitě ještě stihnu ztratit a info, že by mi dala balíček, ale žádný nemají. 😀
@jessulka a tím výživnym to není tak jednoduché. I pokud je otec nezaměstnaný,tak platí,a soud není tak flexibilní,aby v tomto případě rychle reagoval a třeba dočasně alimenty snížil. Navíc mladý zdravý chlap v dnešní době aby neměl dlouhodobě práci ( a na krátkodobý výpadek má být každý připravený) tomu soudy moc nevěří. 3000 alimenty jsou na spodní hranici. A obvykle se platí ještě věci navíc. Pokud ne,tak maminky lituju s kým mají děti. A takového chlapa bych ani nechtěla. My platíme jak alimenty,tak věci navíc,tak spoříme. Jak moc budou zohledňovat novou rodinu..těžko říct. U nás to ospod soudu vypisoval,kdo má jaké příjmy,i jeho partner,zda má další děti..někdy to má vliv a někdy ne. Verunku máte vy dva s ex,ty stále pracuješ,žijete v jedné domácnosti..na druhou stranu spolu čekáte dítě,což bude mít jako další dvě vyživovací povinnosti a než dojde na soud,už pracovat nebudeš. Mně to přijde vylej nalej. Ale minimálně bych alimenty i styk chtěla mít soudně,ať je čeho se držet.
@jessulka Držíš se statečně, jen ho taky trochu podus ve vlastní šťávě. Já jsem na tohle moc měkká, vždy odpustím rychle.
Díky bohu se s manželem poslední dobou vůbec nedohadujeme . Držím pěsti 😉
Včera jsem byla na gyndě,jen rychlovka na stěry. Tak mi gyndařka říká, že mrkne na prcka (to jsem nečekala,když jsem tam byla ve čtvrtek) . Prý má novou sondu na 3D a chce ji vyzkoušet, zda si ji do ordinace koupí. Tak si říkám fajn,aspon Domíka uvidím. No to bylo taaaaaak krááásný 🙂 , jen se obávám,že je to celej můj první syn, jsou si až moc podobný :D .
Tak jsem měla od gyndařky fotečku a 3D utz jako dáreček, jinak stojí 1500Kč !! Od tý doby na tu fotku čučím v jednom kuse 😀 <3
@dominika963852 je to úžasný že? Já jsem viděla chvíli 3D až tohle mimco. Kluky ne. Je zvláštní vidět obličej. Kluci pro mě byly černobílé fleky až do porodu.
@bombat Noo ja osobně to vidím tak, že pokud najdu fajn práci, že ji nebudu chtít jen tak opustit 😂 Ale kdo ví za pár let :D Já si taky říkám, jestli holky budou po nás, tak ve 40 se třeba dočkáme vnoučat a na svoje už nepomyslíme :D Jojo byla jsem to já, naštěstí to přešlo 🙏 Promazávala jsem ty tváře i přes den, i když přes den nebyl ani žádný náznak vysušení 🤔 Ale asi ta kůže byla opravdu suchá, protože to zabralo a už se mi to neděje 🙂 No mě je 22 a manželovi 25 😀😊
@dominika963852 Gratuluju, já jdu teprve za týden na 2.screening a nemůžu se dočkat :( Naposled jsem měla ultrazvuk na 1mscreeningu :D Tak už se hafo těším na tu naši kočku, pokud ji něco nedorostlo :D A pak 31.jdu do poradny a rovnou s 3D ultrazvukem (taky poprvé, u holek jsem nebyla), tak to se taky těším :D Moje dr za něj chce 500 Kč, dá nám flashku a fotky 🙂 Tak si myslím, že cena je krásná 🙂
@andelka To tedy je 🙂 . Myslela jsem si, že je to blbost za to dávat tolik peněz, ale když ono je to vážně tak reálné. Včera mi dr udělala vážně velkou radost 🙂 .
@renulkka Tybrďo, tak to máš vydrž 😀 . Ani se nedivím, že se nemůžeš dočkat . Je možné,že nakonec bude s holčičky chlapeček 🙂 .
To je teda krásná cena,já to taky právě viděla poprvé a úplně mě to nadchlo.
@renulkka uvidíte co život přinese. My to máme tak nějak rozvláčné. Nedávno muž řešil jestli už nejsme staří a kdesi cosi,ale když se člověk podívá kolem,tak právě teď naši vrstevníci mají malé děti. Nebo měli děti brzo a teď už jsou velké. Ale to je minimum případů. Většina je jako my. Že mají k větším dětem miminko. My máme 13,8 a 6 a bude benjamínek. Je mi 35 a cítím se skvěle. A moc se těším. Stále mám kolem sebe kamarádky s malými dětmi.
@dominika963852 já jsem chtěla jít i na placený 3D,ale nakonec nejdu. Stačilo to na velkém utz. Jak mám placentu vepředu tak se mimco věčně schovává do ní. Tak teď už si počkám na porod. Ale i to málo bylo super.
@andelka Je pravda,že se docela schovával,ale když už to na chvíli zachytila tak to bylo super 🙂
@andelka Káťo, jenže u nás ty peníze za E. lítají, ani nevíš. Jemu pořád pípají smsky, co jí má zase připlatit. Tak sakra na co jí dává ty tři tisíce, když jí ještě platí věci na víc, které si k nám domu ani nevozí. A ve finále mladá pak přijede na návštěvu a chlubí se, jaký jí maminka koupila krásnej kabát. Ale aby nám ho přivezla ukázat, to ne. My jsme asi prašivý, nebo bychom jí ho zničili. Ale že jí ho na půl kupoval i M., to už bohužel neví. Já takovou výchovu nerazím, Verunka moc dobře ví, že má věci ode mne a od táty společně.
Já bych samozřejmě chtěla, aby šel M. k soudu až nastoupím na mateřskou. Ono to zase není tak rychlé u těch soudů, než si je pozvou. S tím, že je teď na brigádě jsem měla na mysli, jestli by třeba neměl platit míň. Vždyť má hypotéku, platí výživné plus pořád něco navíc, mne přidává na nájem, na jídlo, něco projezdí v naftě, a to nepočítám nějaké kapesné a mobil. Jsem z něj na nervy. Totálně. Stále moc nemluvím, nevšímám si ho, jeho přítomnost mi spíš vadí.
@dominika963852 Jen ať si tu mojí náladu pořádně vyžere. Nebudu se na něj po tom všem přece usmívat. Nezaslouží si vůbec ani jeden z mých úsměvů. To je krásné, že jsi Domíka viděla ve 3D. Ukaž fotečku, prosím. Já Klárku uvidím za týden, tak se už moc těším.

@bombat a na tu tabulku se dostanu pouze přes PC? Nebo i na mobilu?