icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
9. říj 2018

@jessulka no když nemáte společné hospodaření,tak by ti měl přispět.

frndafrrr
9. říj 2018

@dominika963852 No to je podoba 😀 Super zprávy z kontroly, náhodou se ti budou kluci pěkně ladit, když má straší 3,5, já se chystala kdyby to byla holčička oblékat je aspoň svrchně stejně. 😀 No mám po ptákach. 😀
@jessulka Do alimentů ti kecat nebudu, dokud jsem nebyla v podobné situaci nemůžu tvrdit co a jak bych udělala, ale docela se ti divím, že jedete každý na své triko, co se týče financí, hlavně co se týče té výbavičky. Takže se ti nedivím, že mu to chceš zúčtovat, domluvila bych se dávno, že pojedete půl napůl.

frndafrrr
9. říj 2018

@skretik Tak teď jsme ti napsala román a pak si ho překlepem zase smazala. 😂😂To je asi znamení, že to mám zkrátit, tak zítra dobře pořiď! 🙂

skretik
9. říj 2018

@frndafrrr ach jo a ja se tesila na tvoje poeticky strevo :D

pitrisek87
9. říj 2018

@andelka Tak ted nevim no, jako jeste jsem na tom 3D nebyla tak nevím co mam cekat. Ale tak co tam teda budou 30 minut ukazovat?

pitrisek87
9. říj 2018

@skretik Mimco bylo v klidu to problém nebyl jen to bylo prostě pres to břicho spatne vidět. Mam placentu na přední straně, bylo otočené zády... Ale spis jsem čekala podrobnější ultrazvuk :(

pitrisek87
9. říj 2018

@dominika963852 A nevis do kdy se dela ten velký utz protože ja už jsem 22+1tt... A na ten 3D jdu až za 14 dní a driv tam určitě volny termín mít nebudou...

pitrisek87
9. říj 2018

@cuccinka No já jsem s dr. spokojena. Jen kdybych věděla jak bude probíhat tento utz, tak bych se rovnou objednala na genetiku a nechala si ho udělat tam. Přece jen tam mají určitě kvalitnější vybaveni.

andelka
9. říj 2018

@pitrisek87 no to nevím. Mně 30 minutový utz přijde zbytečně dlouhý pro mimco. Též mám právě placentu vepředu a malej se dost mele. Tak jsem ráda,že na velkém se zjistilo co mělo a zkusil nám ukázat obličej,i když to moc nešlo, zabořeny v placentě a ještě ruce před obličejem. Tak proto nad 3D už ani neuvažuju.

skretik
9. říj 2018

@pitrisek87 me delali ten velky UTZ doktor v Motole, byl to priteluv kamarad a taky to netrvalo uplne dlouho, jen kouknul na ty nejdulezitejsi veci, ktere potreboval vedet a zadat do systemu. Pak zkusil ten 3D tam nebylo nic videt, protoze to mimi proste "neposedelo" , rekl mi, ze se mu vsechno libi a cau ve 30tt na dalsim UTZ :D

seveneye
9. říj 2018

Holky tak my už taky jedeme domu z kontroly.sasik je ok🙂rosteme dle tabulek, vahovy odhad 430g.chvilema tam sebou mlel pořádně,všude samy ruce,nohy,no nechápu jak tam ti doktoři omeri to co maji.akorát ta placenta je stále dole a na přední straně,snad se ještě pohne...

seveneye
9. říj 2018

@dominika963852 Domi gratuluju,uzasny fotky,sluší vám to všem 3.

pitrisek87
9. říj 2018

@andelka Já bych si klidně zaplatila i ten utz na té genetice akorát nevím do kdy se dělá a zda potřebuji doporučení. Myslím právě, že bez doporučení mi ho stejně neudělají a navíc jsem ho teď u svého dr měla že... Jen mi prostě minule kontrolovali komory a síně v srdci a proudění krve atd, detailně orgány atd. Teď mi můj dr akorát ukázal srdce, řekl že rytmus pravidelný a ukázal orgány, změřil zvážil a toť vše. Což v podstatě dělá každý měsíc na kontrole tak v tom nevidím rozdíl... Na echu jsem nikdy nebyla.

@skretik Já jsem právě zvyklá z předchozích těhu na něco jiného, tak jsem byla zklamaná z tohoto utz. Možná zkusím zavolat na tu genetiku a zeptat se co a jak.

seveneye
9. říj 2018

@pitrisek87 objednat se můžeš i jako samoplatce.mrkni na www.profema.cz,tam má mudr.frisova popsáno,kdy se dá jaké vyšetření udělat.myslim,ze vylozene pozdě ještě není.dela i specializované echokardiografické vyšetření srdíčka,my zde jezdíme na kontroly a musím jen chválit,přístup,ochota a opravdu kvalitní odborné vyšetření🙂

skretik
9. říj 2018

@pitrisek87 a nejakou zpravu z toho mas? asi v tomto pripade zalezi na tom, jestli tomu dr.veris nebo ne no, ale pokud si zaplatis udelaji Ti to urcite na nejake soukrome klinice. A taky je asi dost dulezite proc to vlastne tolik chces

dominika963852
9. říj 2018

@seveneye Děkuji moc 😉 . Jsem ráda, že u tebe je vše taky v pořádku !

@frndafrrr Pravda, už jsem pokukovala po nějakým stejným tričku nebo tak :D .

spid
9. říj 2018

Holky, je tu nektera, ktera ma placentu nizko ? Mela jsem ji uplne dole, ted se trosku hnula, ale porad nizko...u prvni jsem ji mela normalne, tak jsem z toho ted vyjevena, ze by to mohl byt problem u porodu ...tak by me jen zajimaly nejake zkusenosti

andelka
9. říj 2018

@pitrisek87 já jsem nikdy moc nepoznala větší rozdíl u minulého gynekologa. Jakože mezi běžným utz a velkým. Viděl, poměřil a hotovo. Teď chodím jinam a tam dělá velké utz jeden vedoucí doktor. Já bych to asi nechala být. Ve 30 tt bude další utz.

andelka
9. říj 2018

@spid vlastní zkušenosti nemám, jen vím že časem se posouvá a už nemusí být překážkou v porodních cestách. Když se nevytahne a stále zasahuje,tak se dělá císařský řez.

jessulka
9. říj 2018

@frndafrrr
@andelka Ale jo, to máme společné. Jedeme na půl nájem, jídlo, kosmetiku, drogerii. A ohledně Klárky jsme zatím řešili jen to, že mám dost věcí po Verunce a že toho nebudeme muset tolik kupovat. Dneska jede vyzvednout ten přebalovák, hlubokou korbičku, fusak. Tak to placení nechám na něm, protože ode mne zase budeme mít po Verunce dva kočárky, postýlku, ohrádku, spoustu hraček, povlečení, oblečků. Ale musím ho také nějak zapojit. Co myslíte?

frndafrrr
9. říj 2018

@spid Ahoj a máš ji v porodních cestách? Já ji mám taky nízko, tak ji na screeningu měřili vnitřně a prý 12mm nad por. cestami, krvácela jsem v 16tt hodně, ale to zas neříkali, že je nízko... Babo raď. 😃 Ale ujišťovala mě, že se ještě vytáhne, prý je čas, u dcery byla v por. cestách ještě na 2.screeningu a pak se vytáhla. Tak by se ti snad taky vytáhnout taky mohla?
@seveneye -Také gratuluji ke kontrole. 🙂

frndafrrr
9. říj 2018

@skretik Ty kecko.. 😂😂😂😂

andelka
9. říj 2018

@jessulka jo, tyhle věci bych ho nechala zaplatit.

jessulka
9. říj 2018

Asi mám nějakého nápadníka. Donesla mi ji do práce zásilková služba.

skretik
9. říj 2018

@jessulka no vidis jak se snazi, je mu to opravdu lito a je dobre, ze se snazi to zachranit, zkus s nim mluvit a bude to dobry!!!!

@frndafrrr no fakt :D

andelka
9. říj 2018

@jessulka ta je kouzelná 🙂

pitrisek87
9. říj 2018

@seveneye No já chodím ke svému dr do Klatov a na ten 3D mám jít do Plzně. Tak uvidím zrušit to můžu vždycky.

@skretik Žádnou zprávu nemám, ani ze screeningu ve 13tt a ani z kombinovaného screeningu v 16tt. To má vše dr u sebe, oba teda byly v pořádku. Zatím jsem neměla s doktorem žádný problém, jen jsem myslela, že se právě teď kontroluje hlavně srdíčko kvůli vrozeným vadám srdce. U minulého těhu jsem měla špatný hned první screeening ale nakonec v pořádku, tak jsem to nechtěla podcenit.

@andelka Asi to nechám být a počkám. Jsem teda trochu nervozní že to srdce pořádně nezkontroloval, ani nevím proč vlastně... Nevíš zda se to echo dá udělat i teď a zda potřebuju doporučení od gynekologa? Jsem z toho nějaké nesvá, nějak se mi to po té kontrole rozleželo v hlavě a pořád na to musím myslet.

To 3D proberu s manželem je to nejspíš mé poslední těhu, tak bych to asi i ráda vyzkoušela. Od mého dr nemám moc fotek ani kvalita není nějaká super. Navíc manžel byl celkem zklamaný, že pořád nevíme jestli je to holčička nebo kluk, tak pokud by nám to za 14 dní řekli, tak by to bylo fajn. Jo a děkuji za rady a postřehy 😉

jessulka
9. říj 2018

@skretik Pokusím se s ním mluvit, ale chci využít téhle situace, kdy ho teď mám v hrsti, že mu řeknu to, že chci aby šel s bývalkou ohledně výživného a návštěv k soudu. Jak ho znám, tak bude mít oheň u zadku a bude se z toho chtít vykroutit. Ale já se nenechám 😂😂😂😂

seveneye
9. říj 2018

@jessulka moc pěkná žehlička😀😀😀takovou už jsem nedostala hoooodně dlouho.snazi se,tudíž možná bych fakt zkusila přepnout do vyjednávací fáze ohledně uspořádání plateb atd.myslim,ze teď by mohl být nejpřístupnějsi dohodě.a ty věcičky ho nech zaplatit určitě,když mu rozumne a v klidu vysvětlíš co vše jsi už poplatila a hlavně posháněla ty,tak by měl být rád,ze to tak zvladas.
To muj chlap mě doma prosí ať už proboha uzavru a objednám ten kocar,porad šťouram na netu recenze,ceny,barvy atd.uz chce mít klid....takže tak😀

jessulka
9. říj 2018

@andelka Je, vytvořila mi i úsměv na rtech 😉

Strana