icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
23. říj 2018

@jessulka šla jsem tehdy přímo na ORL oddělení v nemocnici a tam mi na registraci v kukani řekli zda a kdy mají volno. Pak jsme šli asi týden před k naší Dr na předoperační a den před na konzultaci s anesteziologem v nemocnici.

andelka
23. říj 2018

Já jsem si taky myslela,že se beze mě v práci neobejdou,snažila jsem se vydržet aspoň půlku prázdnin,i kvůli sobě,koncem července jsem se vdávala. Ale pak jsem si řekla konec,byly hrozné vedra a mně bylo blbě. A ejhle, zvládají. Sice blbě,ale musí to jít.

tynazezu
23. říj 2018

@jessulka neboj, děti jsou bojovníci, můj brácha byl na kýle ve 2 letech a zvládl to a to ještě ani v té době nepouštěli návštěvy a na mamku Koukal jen pres sklo :/ ;(

skretik
23. říj 2018

@jessulka ja to vim :( , ja nejsem na plny uvazek,ale prosedim toho dost, i kdyz se sem tam snazim projit.
no ve ctvrtek v 1 jdu do motola, ze na me koukne, tak uvidime

@jenssy v kolikatem ty jsi? ja ted mela pred par dny to same, silnejsi vytok a maleho jsem citila hrozne malo tak asi 2dny to takhle bylo, ted uz zase radi a vytok standartni. Tak snad to bude i u tebe v pohode

jenssy
23. říj 2018

@skretik jsem 22+5 tt...tak snad to taky přejde jako o tebe 🙂

frndafrrr
23. říj 2018

@jenssy Ahoj, dr. má určitě zástup, záleží na tobě jak se cítíš, u mě je to třeba s vytokem takhle střídavě normální, ovlivní ho vše ikdyž mám rýmu, prcka taky někdy cítím míň, jindy je to měla, podle toho jak je otočný, ale opravdu je to na tvém pocitu.

skretik
23. říj 2018

@jenssy je to hrozny, jak clovek porad nevi, me to tak deprimuje, nechci si furt stezovat a nechci nekde prudit , ale zas by si clovek neodpustil, ze neco zanedbal vid :(

evelinkaw
23. říj 2018

@jessulka Vím, že je to psychicky hodně náročné, ale tady se prostě člověk musí kousnout a dát to, právě kvůli dětem! Musíš si sama v sobě ujasnit, co je pro ni lepší (operace), přijmout to a být silná. Držím pěsti.

andelka
23. říj 2018

Já jsem dneska skoro nespala. Co poloha to protest.
Starší jsou doma s kašlem,takže se s oběma učím. Program na celý den. A nápor na moje nervy.

jessulka
23. říj 2018

@evelinkaw V tom máš samozřejmě pravdu. Byli jsme spolu při porodu a zvládly jsme to společně, tak určitě zvládneme i tohle. Příští týden se mám sejít s Verunky otcem a budeme to řešit. Tak snad bude rozumný a nebude upřednostňovat něco jiného.

jessulka
23. říj 2018

@skretik Tak stěžovat si můžeš, od toho jsme tu, ale zase ruku na srdce sama moc dobře víš z čeho to asi tak může být. Měla bys u sebe něco změnit a určitě se budeš hned cítit líp. Všechno je to totiž v hlavě. Lituješ kolegy v práci, kteří by to bez tebe nezvládli......ale co budou dělat od ledna? To už tam přece nebudeš. A jak píše andelka, také to u nich v práci bez ní funguje. To jsou kolikrát jen řečičky, jak to nezvládnou a co si počnou. Vždycky všechno jde nějak zařídit. A každý jsme nahraditelný. Nejsme roboti.

jenssy
23. říj 2018

@frndafrrr cítím se dobře, nic jiného mi není, jen prostě ten výtok a sem tam jen lehoučký kopaneček, ale je jich fakt málo, tak snad je jen špatně otočený a je vše v pořádku...

val333
23. říj 2018

@jenssy v tomto období je to normální 😉 taky jsem to v tomhle týdnů tak měla... Děloha se o něco zvětšila a Mimi tam má více prostoru, proto kopanecky třeba necítíš, nebo kope dovnitř 😉 určitě je všechno vpohode... A výtok je také normální... Já ji mám celé těhotenství

andelka
23. říj 2018

@jessulka přesně.
Fakt není můj problém že vedení není schopné zajistit schopné lidi a není připravené na podobné situace. Já jsem už předtím nebyla 2 měsíce v práci,jenže to jsem měla zástup,který jsem stihla zaučit. 14 dní poté co jsem se vrátila, kolegyně odešla na jinou pobočku,takže jsem byla tam kde předtím. To byl duben. Od května věděli že nechci prodloužit smlouvu kvůli dětem ( měla jsem do konce září), od června věděli že jsem těhotná. O prázdninách jsem neměla koho zaučit, lepily se dovolené,byli brigádníci. Už tak byl problém kdo bude místo mě v době svatby. Pohádala jsem se se zastupující vedoucí,protože jsem upustila myšlenku,že po svatbě skončím. To bylo rodeo. Takže jsem fakt skončila. Jen je mi líto jedné kolegyně,která teď lítá jak hadr,protože umí všechno. Ta měla právě v červenci dovolenou,proto jsem se držela taky než přišla. Doufám že mě holky pozvou na vánoční posezení,jak jsme si slíbily. Stýská se mi po nich.

jenssy
23. říj 2018

Dekuju moc za uklidneni, trochu se mi ulevilo. Vecer jdu cvicit na gravidjogu a vede to porodni asistentka, tak se na to poptam jeste ji 😉 jo a jinak, kdyz uz maleho citim, tak se mi zda jako hrozne hluboko, ty pohyby mi pripadaji jak pohyby streva apod., muzu citit, ze maly kope treba dovnitr?

val333
23. říj 2018

@jenssy určitě můžeš... Může mít nožky dole a kopat třeba do močového měchýře nebo jiného orgánu a můžeš to klidně cítit i jako tupou bolest...

jessulka
23. říj 2018

@andelka To máš pravdu. Pokud není vedení schopné zajistit náhradu, tak je to jejich problém, ne náš. Já si nedovedu představit, že by mi těhotné někdo v práci vyčetl, že si chci vzít dovolenou, protože si potřebuji odpočinout nebo že jdu na PN protože se necítím dobře. Je to rozhodnutí naše a pokud nastanou nějaké zdravotní komplikace, čím nám to vedení pomůže? Jedině řeknou, že je jim to líto. Hlavně, že jsme pro ně vydělávali a že neměli starosti s tím, shánět někoho jiného.

skretik
23. říj 2018

@andelka
@jessulka ja vim, ze jsem mekka a muzu si za to sama, ale proste takova jsem. Prece jen jsem tady skoro od zacatku, jen s 3letou pauzou na materske, takze to proste neni jen prace... ale byla jsem vcera za sefkou a vysvetlila jsem ji situaci, nechtela jsem byt bonzak, ale proste to jinak asi nejde, takze jsem ji rekla vse co tu nefunguje a co tu porad zachranuju, nechapu, ze to nevidi sama, ale to uz je jina vec. Kazdopadne jsme se dohodly, ze po tech dvou tady budeme obe vic slapat, aby proste zacli fungovat... a s tim zaucenim je to to same, chlapec ktereho to mam ucit je doma s rymickou... a nikdo jinej mu to nepreda, protoze to nikdo jiny neumi 😞,. ale je to jak pisete, muzu si za to sama, takova jsem proste povaha ... blba...

jessulka
23. říj 2018

@skretik Ale to přece není tvoje starost, že kolega je doma s rýmičkou. Pokud ty máš nějaké zdravotní komplikace a necítíš se dobře, navíc jsi z toho jak se mi zdá pěkně ve stresu, tak je přece na šéfce, aby si toho "marůdka" obvolala a přitáhla ho do práce, když ty se mu máš věnovat. A když to nikdo jiný krom tebe neumí, kdo to tedy naučil tebe? Teď si vezmi, když bys večer měla silné bolesti, skončila jsi v nemocnici a rovnou by ti napsali neschopenku až do termínu porodu. Kdo by to toho kolegu naučil? Věnovala by jsi se mu z domova? Nebo by jsi docházela i přes neschopenku do práce? Já bych je v tom nechala pěkně vymáchat, když jsou tak nezodpovědní.

andelka
23. říj 2018

@skretik to se mi přesně stalo. V květnu mi teda dali kolegu na zaučení, byl se mnou 3 týdny,pak jsem měla dovolenou, převzala ho kolegyně,pak jsem se vrátila a od půlky června byl chlapec marod až do konce srpna. Kolegyně z druhé směny málem brečela když zjistila,že ji nebudu už střídat já. Přece jen jsme si vycházely vstříc, obě to uměly,takže žádné Já to neumím,tak to nedělám,stihne to druhá směna. Což teď pořád bohužel je,protože na té naší není na odpolední adekvátně schopná náhrada. To atmosféře moc neprospívá. Už tak jsou mezi směnami boje. Ale je to moje starost? Ne. Mně je jen líto těch co to odnesou. Ale zdraví mám jen jedno.

vilmic
23. říj 2018

@jenssy To si piš, že můžeš. Já od mýho chlapečka dostávám nakládačku hroznou. Původně jsem si myslela, že kope do střev, ale tchán mi řikal, že střevo je netečný, tudíž bych ho takto cítit neměla. Tak jsem usoudila, že to jsou asi játra :D Močák poznám spolehlivě, někdy je to jakoby zase do porodních cest, ale to co šoupe dovnitř bolí jako čert. Ze začátku jsem se bála, co to je jestli mi nepraskla voda, nebo tak něco, ale už jsem si zvykla.

skretik
23. říj 2018

@vilmic hele a ta holcicka je vazne klidnejsi ? nebo cim to, ze toho chlapecka citis vic?

jessulka
23. říj 2018

@skretik Mne je tě upřímně v tomhle hrozně líto. Snažíš se, šéfka je asi zvyklá, že má v tobě oporu a že když ti dva nedělají jak by měli, tak má spoleh alespoň v tobě. Ale to není správný postup. Co když se opravdu něco po*ere? Je dobře, že jste se domluvily, že teď po nich budete šlapat, ale proč bys měla šlapat ty? Není to její starost vzít si je na kobereček a jasně jim vysvětlit, že s nimi není spokojená a že od nich očekává lepší výkon? Já být tebou, tak si z těch dvou trochu vystřelím a řeknu jim, že jdeš marodit, ať se tam z toho třeba postaví na hlavu.

skretik
23. říj 2018

@jessulka ja vim, ze mate pravdu. Vim to a moc dobre. Vystrelit si muzu, ale to nemeni nic na tom, ze si ta jedna odjede na 4tydny, ja vim sefka ji pusitla tak st si to vyzere. A uprimne, to ze nakonec do toho Motola jdu je i proto, aby me dr.uklidnil, ale i aby on byl ten co mi rekne, ze takhle ne, ze potrebuju klid. Jsem v zivote zvykla (mozna i bohuzel) spolehat jen sama na sebe a delat si veci sama, nesnasim pocit byt na nekom zavisla, ale pokud mi dr.rekne, ze ohrozuju sebe nebo hlavne miminko spadnu nohama na zem a pak teprv asi dokazu jednat. Pokud mi rekne, ze je vsechno v poradku a nic se nedeje, tak budu dal "trpet a jen si stezovat". Ja vim, ze je to spatne a mela bych to zmenit, ale.. no jsem proste ztraceny pripad no ... kazdopadne moc dekuji za nazory

vilmic
23. říj 2018

@skretik je uložená nad ním a má placentu v předu. Už jí ale taky cítím víc, než před tím. Asi nabrala váhu a kopance už jsou přes placentu citelnější. Nehledě na to, že opravdu může být klidnější. Syna jsem takhle brutálně necítila, až pak ke konci mě kopal do žeber.

skretik
23. říj 2018

@vilmic musi to byt strasne zvlastni pocit mit tam dve nebo vic 🙂 , kdyz kazdy kope jinak a jindy.

vilmic
23. říj 2018

@skretik Je to jiný. Samá ruka samá noha. I ty UTZ jsou legrační. Kontroluje jednoho a druhej kope do sondy.

skretik
23. říj 2018

@vilmic pockej az vylezou :D

cuccinka
23. říj 2018

Ahoj holky dlouho jsem nic nenapsala,tak k te práci. Měla jsem hodně náročnou práci jal fyzicky tak hlavně psychycky. Byla jsem zástupce vedoucí, kde jsem měla na starost a zodpovednost za kolegyně,peníze atd atd.Mely jsme brutální podstav zamestancu (rok) . Melo nás být 9lidi na Hp a 4 na brigadu. Na hpp nás bylo 4 a 1 brigadnik.Bylo to šílený. Byla jsem na umelym oplodnění a od odebrani vajicek jsem doma a nelituju toho. Jsem šťastná že jsem vypadla. A světe div se - zvládají to i bezeme. Proč? Musí! ☺ vážně nepremyslejte co by kdyby a nevahejte ,zvlášť pokud máte problémy, bolesti... s kolegynema jsem porad v kontaktu a naštvaný rozhodně na mě nejsou 😉🙂

jessulka
23. říj 2018

@skretik Tak třeba tě pan doktor v Motole nakopne tím správným směrem 😂 Držím palce. A buď na sebe taky víc opatrná. V tvém těle žije ještě jeden malý človíček, který potřebuje maminku, která bude v pořádku a plná síly a ne psychicky vyčerpaná a fyzicky unavená. Musíme to přece doklepat do šťastného konce 😍😘

Strana