icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

garfa4
25. říj 2018

Holky vsem drzim palce na cukrovce, me to ceka zitra....

Chtela jsem se zeptat - nemate nektera zkusenost, ze vas chytaly krece do trisel? Doktor me zkontroloval, zda se neoteviram a dal mi magnezko. Ale neprijde mi, ze by to nejak zabiralo. A ve vetsine "chytrych" clanku se pise, ze bolest v trislech je jednim z ukazatelu porodu, tak zacinam mit trosku nahnano

skretik
25. říj 2018

@garfa4 a kdy Te kontroloval?

skretik
25. říj 2018

@jessulka krasna odmena :D , me to ceka pristi streda

skretik
25. říj 2018

@frndafrrr ty hele a to je jako normalni, vzdyt uz to mas po nekolikaty, nemuzes v sobe mit nejakou bakterii, nechtelo by to nejak zkontrolovat? I kdyz jsem cetla, ze to muze delat ten magnesolv, nebo magnezium.

skretik
25. říj 2018

@val333 a kdyz mu tam tlacis tak jemu to vadi nebo jen tobe je to neprijemne, tak se radsi pretocis? a mas ten kojici polstar nebo jakykoliv polstar, ze by sis ten bok pretocila, aby ho to netlacilo

skretik
25. říj 2018

@val333 promin podlozila jsem chtela napsat, ne pretocila :D

jessulka
25. říj 2018

Holky, já měla dnes strašný sen. Zdálo se mi, ze jsem začala strašně silně krvácet a potratila jsem. Fuj, to byl teda sen, to vám povím.

garfa4
25. říj 2018

@skretik na kontrole jsem byla minuly patek. Je fakt, ze nevim, jak rychle na to magnezko telo dokaze zareagovat

skretik
25. říj 2018

@jessulka tak to znaci, ze bude vsechno v poradku 🙂

skretik
25. říj 2018

@garfa4 a to uz Te to bolelo stejne? ja jdu dneska na kontrolu do Motola, taky si rikam, ze tam nechci otravovat, ale asi pro klid duse je lepsi jet pripadne zbytecne

garfa4
25. říj 2018

@skretik ano bolelo, i sundat si ve stoje kalhoty byl problem, protoze skrz ta bolava trisla jsem nemohla zvednout nohy. To souhlasim, radsi jet nekolikrat zbytecne nez neco podcenit

skretik
25. říj 2018

@garfa4 tak klidovy rezim a magnezko a snad bude brzy lip ,me boli "jen podbrisek" a tvrdne cely bricho, ale vcera jsem zjistila , ostatne co mi rikaji vsechny holky tady, staci si lehnout a nic nedelat a je to mnohem lepsi 😇

frndafrrr
25. říj 2018

@arielka222 ty si taky sladíš život? Už se Vám to krátí. Beru, ale u brala jsme na 2 zbl že 6 a pořád- navíc mě se vitaminy, co jdou orálně špatně vstřebávají, mám zkrácené střevo v místě kde se prý nejlíp ukládají, takže minule jsme měl 4 magnosolv denně + Sem tam kapačku, nebo dávku injekcí a tenhle problém jsem neměla. @skretik ubrala jsem a viz výš, v po si asi skočím k dr., pokud to neustane, když nic, tak si aspoň vyřídím razítko. Kdy se dneska chystáš? Pak dej vědět,] e jste v cajku. 🙂

renulkka
25. říj 2018

@garfa4 Já takto trpím dlouho... Nohavice a ponožky si oblíkám v sedě ;) I každý blbý pohyb mě to bolí, sedět na gauči s jednou nohou pod sebe vůbec nemůžu atd. 🙂 Podle mě je to od kostí a vazů, jak se vše roztahuje 🙂 Každý těhotenství mě to bolí dřív a dřív 😂 K tomu kyčle, třísla, "piční" kost (jak říká můj chlap), no než budu rodit, tak si myslím, že se rozpadnu 😂 Ještě jsem nečetla, že by to byl ukazatel porodu... Ano, je to příprava na porod, vše musí mít svůj čas a na porod se nachystat, aby mimčo mohlo projít porodními cestami, aby jsi ho mohla porodit 🙂 Proto se pak měří i pánevní rozměry 🙂 Pokud bylo vše u doktora ok, tak bych se nebála, pokud můžeš natáhni se a ono to jednou přejde 🙂 Až budeš mít miminko u sebe 😀 mě to bohužel vždycky přešlo až porodem 😂

garfa4
25. říj 2018

@skretik ja mam klidoveho rezimu az az, na PN jsem od pulky cervna. Uz citim, ze zacinam byt neskutecne lina a nic se mi nechce, takze po porodu asi zaziju hodne velky sok az budu muset kmitat kolem miminka 🙂

garfa4
25. říj 2018

@renulkka dekuji za uklidneni 🙂 Kdyz ono se mi to nejak nabaluje - zvraceni me pry prejde az porodem, slineni me prejde az porodem, problemy s jidlem me prejdou az porodem a ted nove krece 🙂 ale do porodu je jeste tak strasne daleko 🙂

Uplne souhlasim s tim, jak jste si tu myslim vcera psaly, ze si to tehotenstvi neuzivate. Ja teda vubec (a stvou me reci okoli, ze bych preci mela, ze tehu obdobi je krasne), pro me je to uz dlouhy trapeni a rozhodne na tyhle mesice nebudu vzpominat v dobrem....

val333
25. říj 2018

@jednaholkaa no tak to nechápu... Porad jo přemlouván, že se mu musí blbě ležet, ať se přetoči! 😀 a on furt nic...

val333
25. říj 2018

@skretik no mě je to nepříjemný a on začne taky sebou mrskat a kopat, takže předpokládám, že jemu je to taky nepříjemné... Nechápu, proč se nepřeroci... A já se kvůli toho točíme celou noc z boku na bok... Kojící polštář mám, ale z toho mě právě chytají ty kyčle 😓

basice
25. říj 2018

@val333 s těmi kyčlemi to znám moc dobře. U druhého těhu jsem na to také trpěla. Když jsem ležela delší dobu na jednom boku, tak jsem se vždy vzbudila bolesti. Na zádech jsem spát nemohla, takže jsem celou noc musela střídat boky😒. Teď už mě taky začínají bolet v noci kyčle 😒

jednaholkaa
25. říj 2018

@garfa4 Jak mela? Kdyz je ti blbe jak si mas neco uzivat.. eh

val333
25. říj 2018

@basice přesně to mám taky no ☹️... Do toho je manžel na smrt nemocný s angínou a celou noc poslouchám chrápání!! ... Už mi z toho šibe 😵

garfa4
25. říj 2018

@jednaholkaa ja porad vsem rikam, ze kdo nezazil, nepochopi. A to plati naprosto pro vsechny zivotni situace. Ale mam kolem sebe maminky, co tehotenstvi zvladly na pohodu a temer ani nepocitily, ze jsou tehotne. Takze jim se to mluvi...

skretik
25. říj 2018

@frndafrrr mezi 12-13 mi psal, ze az prijdu tak prijdu a snad nebude muset na sal. Jsem mu rovnou psala, ze urcite plasim zbytecne a ze jen predem upozornuji, ze na slovo "klidovy rezim" mam alergii, tak at to ani nezkousi 😃
Snad Te to brzy prejde!!!

skretik
25. říj 2018

@garfa4 :D tak jestli oni te kycle neboli uz z toho lezeni taky :D ... No jo no "nejkrasnejsi obdobi zeny", to prece nejde jinak nez si uzivat :D

arielka222
25. říj 2018

@frndafrrr ja jdu na cukr až příští týden a vůbec se mi nechce. Ale budu si užívat zlaté 2 hodinky klidu s časopisem v čekárně tak aspoň nějaké pozitivum 😂 no mě právě dělá Magnosolv tyhle zažívací potíže, a hodně magnézia celkove spousti prujem ptz na sebe váže vodu. Tak jestli to třeba nemáš teď z toho. Ja beru 1 magnosolv denně a prohání mě.

jednaholkaa
25. říj 2018

@arielka222 Ja jsem si prinesla dve knihy a usnula jsem mezi obema odberama 🙂 celkem jsem tam dospala to ranni vstavani 🙂)

basice
25. říj 2018

@val333 tak pokud manžel hodně chápe, tak spí v obýváku, protože to bychom se nevyspali nikdo. Tak snad alespoň to chrápání brzy přejde. Bolest kyčlí mě přešla až s porodem 😒

andelka
25. říj 2018

Holky,tak jak ogtt dneska? Všechny přežily? Já dobrý,ani špatně mi nebylo, sestřičky šikovné,měla jsem v čekárně s kým kecat,tak to i rychle uteklo. A už mám i výsledky a v pořádku 🙂

andelka
25. říj 2018

@jenssy s těmi výsledky je to jak kde. V minulých tehu jsem byla jinde a tam to posílali Dr. Teď jsme byly jen dvě,tak jsme měly výsledky brzo a do ruky. A chodí se 24-28, obvykle ve 26 tt.

andelka
25. říj 2018

A teda ptali se nás,v kolik jsme naposledy jedli včera a jestli jsme nepili. No já jo,většinou jsem četla,i v instrukcích že voda se může. Bych jinak zdechla. Tak jsem měla skleničku ráno a pak pár loku cestou . Po vypití jsme už neměly jist, pít, kouřit,chodit,nic. A nemělo to žádnou příchuť.

Strana