icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

basice
25. říj 2018

@vilmic dej tomu čas a uvidíš. Radu bohužel nemám. U nás to odplenkovani proběhlo tak nějak samo a hlavně to noční. Najednou měl několik dní sucho, takže už jsem mu ji nedala a bylo. Právě, že já ty overaly mám ráda, že mu netahne na záda, protože nesnáší být přikryty a celou noc spí skoro odkryty.

vilmic
25. říj 2018

@basice Tak ono zase o tolik nejde. Je bez plen a holt spí skoro nahatej, vyvětrám mu než jde spát a pak okno neotvírám. Samozřejmě, že se taky odkopává. U nás to odplenkování bylo taky ráz na ráz. V červenci ze dne na den jí odložil a v září jsem se odhodlala i k tý noční. On se třeba 14 dní nepočůral, tak jsem si řekla že je čas jí vzít a šup tu noc tam měl načůráno a takhle to bylo celej srpen. :D Ale je to zvláštní, do pleny nečůral a do pyžama jo. Jsem z toho jelen.

smigli
autor
25. říj 2018

Syn ma uz dva roky a mesic a je stale na plenach. Pokud nema nic dole, dojde si na nocnik, jakmile ma slipy nebo teplaky, tak do kalhot. Nechavam to tak, on na to vasem prijde..

ajdamajda
26. říj 2018

Syn je ve skoro 4 na noc s plenou. Takže se nemáte čím stresovat

jessulka
26. říj 2018

Asi bych to u těch chlapečků nehrotila. Třeba se s tou plenkou na noc cítí bezpečněji. Kamarádce se syn odplenkoval až ve 4 letech. Když nastupovali do školky, tak měl ještě plínku. Na nočník si uměl říkat, ale měl časté nehody a to hlavně na velkou. Byla z toho na palici a styděla se za to. Každé dítě je jiné.

jessulka
26. říj 2018

Ahoj holky, co budete o víkend vařit? Dáte inspiraci?

dominika963852
26. říj 2018

@jessulka To je super téma, aspoň se taky inspiruju 😀 .
Dnes máme znojemskou s jasmínovou rýží , pak mám připravené maso na hovězí guláš.

jessulka
26. říj 2018

@dominika963852 Mne napadl maďarský guláš s rýží a druhý den asi něco s bramborem.

dominika963852
26. říj 2018

@jessulka To je taky fajn. S bramborem bych si dala dušenou mrkev třebas. Ale to bych doma jedla asi jen já :D

jessulka
26. říj 2018

@dominika963852 No vidíš, dušenou mrkev jsem dlouho nedělala. Třeba by si Verunka dala. Trochu vitamínků 🙂
Mne zítra čeká ta oslava. Tak si jdu psát seznam, co všechno musím nakoupit.

dominika963852
26. říj 2018

@jessulka Já ji právě zahledla u prcka na jídelníčku ve školce,tak mi udělali chutě 😀
Tak to přeji pevné nervy, já to vždy přeženu (aby toho bylo dost) a pak mi toho hafo zůstane.

jessulka
26. říj 2018

@dominika963852 To jsme dvě, já toho taky vždycky dělám hafo a ve finále toho pak zůstane kvanta. Tak jsem si dala zákaz a udělám jen od každého trochu 🙂 Ale mám hroznou chuť na tu pomazánku z červené řepy, tak snad se povede.

andelka
26. říj 2018

Tak v lékárně mi dali jen Preparation H když jsem řekla že jsem těhotná. A Detralex mi přinese odpoledne mamka,má ho doma. Snad bude líp. Je to strašný. Starší syn je ve škole,mladší nemocný doma,chce si hrát,musíme se učit,a já tu ležím s namazaným zadkem 🙄

dominika963852
26. říj 2018

@jessulka Určitě povede 😉 . Tak pak se pochlub fotečkama a užijte si to .

andelka
26. říj 2018

@jessulka já budu dneska dělat lososa s bramborovou kaší. Zítra ještě nevím.

beruska125
26. říj 2018

@andelka taky mi dali ten preparation h -cipky. Teď to mám relativně dobry... já to měla paradoxně vždy v tehotenstvi porodem se to nezhorsilo a pak už úplně v pohode..snad ti ti brzy pomuze😉

basice
26. říj 2018

@vilmic to je tedy zvláštní 😏

jessulka
26. říj 2018

@andelka Tak snad ti to pomůže a bude to brzy dobré. Myslím na tebe. Verunka má kašel. Ale Dr. v pondělí řekla, že v krku nic nemá a na poslech dobrý. Dnes jí vedu do školky a učitelka mne sjela hned mezi dveřmi. Tak jsem jí řekla, že Dr. říkala, že do školky může, že je prostě jen zahleněná. Tak na mne zírala s otevřenou pusou.

ajdamajda
26. říj 2018

Začínám se obávat jestli fakt čekám holku 😀 jim klobasy a ne dorty

vilmic
26. říj 2018

@ajdamajda @jessulka Já to napsala asi blbě. On plenu nemá ani na noc už skoro dva měsíce. Ale když dostane pyžamo, tzn. má něco přes zadek, tak se počůrá. Jakmile spí v tričku s holým zadkem, tak se nepočůrá nikdy. Přes den je to úplně v pohodě i normálně s oblečením, i cestujem bez plen.

jessulka
26. říj 2018

@ajdamajda 😀 Já ale také ujíždím na uzenině. Včera jsem spořádala vepřové maso v sádle namazané na chleba, k tomu kyselé okurky.

jessulka
26. říj 2018

@vilmic Ten Lindex se mi začíná líbit, ale jako obchod co je v OC Letňany moc nemusím. Tak asi budu nakupovat jen přes webovky. A jak jsi psala o tom, že tam vyplňuješ i nějaké ty dotazníky, že ti pak dají ještě nějakou slevu, tak to najdu kde?

andelka
26. říj 2018

@beruska125 kéž by to pomohlo. V noci to šlo,ráno zas venku. ☹

@jessulka já to též tak rozlišuju, poměrně už poznám rozdíl. Proto Dan ve škole už je a Domi ne. Ten chrchle dost ještě. Už přišel s tím,že vychovatelka říkala,že kdo kašle má zůstat doma.

jessulka
26. říj 2018

@andelka Já bych jí nechala doma, ale ona mi doma nekašle tolik, jako ve školce. Upřímně, oni tam mají přetopeno, že se obtloustlé učitelce rosí čelo, děti chodí v krátkém tričku a mohli by mít kraťasy. My máme doma vlhko a v ložnici mám pořád otevřenou ventylačku a dveře do ložnice dokořán, tak je tam přece jen čerstvý vzduch. Učitelka mi řekla, že jakmile bude v pondělí kašlat, tak ať se ani neopovažujeme přijít. Nojo, ale Dr. mi paragraf nedá, když jí nic není a brát si dovolenou kvůli tomu že párkrát zakašle? To by děti nemohly chodit do školky ani s rýmou a že jich tam je.

vilmic
26. říj 2018

@jessulka To mi oni pošlou čas od času na maila sami od sebe. Nevim, kdy mi poslali první. Mě dost vyhovuje nakoupit si to přes internet a vyzvednout v prodejně. Neplatím za poštovný a vždycky si to nějak naplánuju, abych to měla při cestě. Ale bydlim v Praze no, tak je to snažší. Lindex mám určitě jako obchod nejraději. Věci jsou nádherný, kvalitní a ještě mám pocit, že s tím dítětem rostou.

andelka
26. říj 2018

@jessulka jj,ve školce ten vzduch býval též nic moc,a blbý to bylo zvlášť při spaní. Domi zakasle občas,ale stojí to za to, slyším že je ještě dost zahleneny. Taky proto že blbě smrka.

jessulka
26. říj 2018

@vilmic Já až pojedu na další kontrolu do Prahy v listopadu, tak si tam něco objednám, že si to pak rovnou vyzvednu. Ty overálky, co jsi včera pořídila byly nádherný. Budeš je dávat jen na spaní, nebo na běžné nošení přes den?

jessulka
26. říj 2018

@andelka Dr. říkala, že to může být i od zadní rýmy. Ale mne přijde, že dýchá normálně a nesmrká vůbec. Tak nevím. Dávám ji jitrocelový sirup a dnes jsem tedy do školky dala ráno Stoptussin. Učitelka mi říká "Asi jí teda dáváte blbej sirup, že jí to vůbec nepomáhá". Tak jí říkám "Myslíte? Mne se zdá, že jí pomáhá a kašle se člověk nezbaví ze dne na den, paní učitelko" a raději jsem odešla, protože tohle už je na mne moc. Tam mají děti zelenou nudli, smrkaj cáry nudlí, některé také kašlou, ale mne přijde, že si zkrátka zasedla na Verunku a bude mít na mne vždycky kecy.

vilmic
26. říj 2018

@jessulka Toť otázka. U syna jsem dávala overaly čistě jen na spaní. A když jsem šla do školy a hlídala teta, tak mi ho většinou v overalu vrátila. :D Každej je zvyklej nějak jinak. Zatim to mám myšlený jako pyžámko a uvidíme. Taky asi podle toho kolik oblečení na ní nakonec budu mít. U Vojty jsem toho měla strašnou hromadu. Jak mi každej něco vnutil, to už teď nedopouštim. Nic od nikoho nechci. Budou nosit věci po synovi a co já nakopim.

jessulka
26. říj 2018

@vilmic Já mám overálky spojené taky spíš s pyžámkem na spinkání. U těch Lindexových se mi líbí ten zip. Pár overálků jsem sehnala teplějších semišových a ty dám třeba na běžné nošení, ale jen u malého miminka. Od té velikosti 62/68 už mi ty overálky přijdou na béžné nošení divné. Já mám také jen oblečení po Verunce a nové co koupíme s mamkou.

Strana