icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

martinasip
28. říj 2018

@frndafrrr Oliver je jiste statecny bojovnik! Mysli pozitivne! Moc na vás myslím!

ajdamajda
28. říj 2018

@martinasip měla jsem v 1.tehu taky. Doporucuju lichoresnici s blokurimu . A nedávat stent

skretik
28. říj 2018

@jessulka Krans dort, Verunka si to ocividne moc uzila 🙂

skretik
28. říj 2018

@1nelinka no a ja v soubehu poslednich tydnu tady na konikovi si rikam, ze si tu furt stezuju, ale ve finale se taky ani trochu nesestrim :(. nesexuju, to se bojim , snazim se netahat tezke veci, ale vcera zas cely den na nohou a i kdyz mi tvrdne bricho postezuju si, ale vlastne delam jakoze nic :(. Musim si to srovnat v hlave, tech par mesicu prece utece jako voda a trochu odepirani stoji za to ❤❤❤

skretik
28. říj 2018

@martinasip tak at si brzy v poradku!!!!

val333
28. říj 2018

Holky to tvrdnutí břicha není to, když se vám tam Mimi začne někde sprajcovat, dělat bouli a břicho děsně bolí a tlačí, že?

skretik
28. říj 2018

@val333 nene to ne,tvrdnuti bricha je jakoby krec/stazeni podbrisku,zatim vetsinou nebolestive

janety32
28. říj 2018

@val333 tohle záleží na mamče a ne na mimču ;) při námaze začne pracovat i děloha jako sval a kontrahuje se a pak cítíš na chvíli břicho hrozně tvrdé a bolavé... Dr. říkala, že do 10 tvrdnutí denně je to ještě ok, když je toho víc, už se to řeší ;)

val333
28. říj 2018

@skretik
@janety32 aha , tak děkuji 😉 ...

jessulka
28. říj 2018

Ahoj holky, vsem moc děkuji za pochvalu dortu. Byl famózní. Plnen mascarpone, jahodami a marmeladou. Navrchu byl krem a pusinky. Deticky ty pusinky oloupavaly jak perníček. Moc je to bavilo. Bylo nás tu celkem 12 (7 dětí a zbytek dospělých). Děti zalezly do pokojíčku, hrály si, pak si udělaly diskotéku, kdyz uz byla tma, tak hraly na schovku a strasily se. A my dospělí jsme si povídali. Bylo to fajn. Odpadla jsem v 22:00 hodin, zacala jsem mít slabé křeče do břicha, tak jsem sla do sprchy a spát. Dnes se snazim odpočívat, beztak je hnusně, tak jsme zváni na obed k tchanovcum a navečer půjdeme na kafe k našim. Zbylo dost z dortu, tak je musím podelit. Poslala bych vám, ale jste všechny tak daleko 😍😘

martinasip
28. říj 2018

@skretik dekuju vubec netuším esi až do porodu alebo jak to bude

martinasip
28. říj 2018

@ajdamajda vážne? A čo to je nejaké bylinky? Stent mi nedali

zuzekk
28. říj 2018

@1nelinka ok, rozumím. nechci ze sebe dělat květinku, která nemůže vůbec nic, na sportovní výkony se však prostě necítím (teda už cca 10let, ale teď mám výmluvu 🙂 ) - takže v tomhle směru si myslím, že nijak extra neriskuju, ale uplně nevím, co je přiměřené a na co se vyprdnout. Snažím se "poslouchat své tělo" (hrozný klišé, ale je to tak..) - stahy v podbřišku (to je to tvrdnutí??) mi leckdy přikážou zpomalit, přestat, zastavit se, sednout si. To neignoruju.
Jasně, je to individuální, někomu by ten Ještěd prošel bez následků, někde se denně musí kydat krávy atp. a taky se někde leží už pár týdnů v nemocnici nebo aspoň na PN. Tak se ptám, co třeba ty spouštěče předčasného porodu byly u vás, díky za zkušenost.
Ať ti to jde takhle pěkně dál! 😉

arielka222
28. říj 2018

@zuzekk já si myslím, že se to teda moc ovlivnit nedá jestli se ti zkrátí cipek nebo začneš předčasně rodit. Kamarádka byla úplně v pohodě, nějak se neprepinala, bezproblémové tehu a ve 32 tt lup a odtekla ji plodovka a narodila se malá. Mě minule tehu tvrdlo břicho 20krat denně od 15tt, ms bolesti, malým tančil na cipku a vse v pohodě. Tak ti nevím. Teď mám doma 13 měsíčního raracha a břicho boli fest a tvrdne. Ale odpočívat proste nemůžu, s malym se to moc nedá. Každý den úklid, vařím oběd, malý si chce hrát pak prochazka. Teď delame dětský pokoj takže tahám skříně a montuju, pak úklid. Taky jsme byli letadlem 2krat na dovci a zatím vše cajk. Ale je pravda ze občas večer už je to psycho jak me pálí cipek a tvrdne brisko, akorát proste dokud mi neřekne dr ať se šetřím ze musím ležet, tak já to neumím.

jednaholkaa
28. říj 2018

@frndafrrr Chvili tu nejsem a uz mame prvni prirustek! Moc gratuluju a drzim palce at to zvladnete 🙂 Ja myslim, ze to bude dobry, jednu smulu uz sis vybrala ;)

jednaholkaa
28. říj 2018

S tim setrenim se, by me zajimalo jestli to mam delat i kdyz nemam zadny problem, tvrdnuti bricha ani nic.. Protoze ja se teda nak neomezuju, tak doufam, ze to nevadi..

ajdamajda
28. říj 2018

@martinasip jj bylina je lichoresnice. Tu můžeš v tehu. A Blokurima jsou pytliky z lékárny které můžeš a je to kura. Váze na sebe bakterie a nedobroty a to odchází moci ven.

janety32
28. říj 2018

@arielka222 jj, co udrží jeden čípek, nemusí udržet druhý čípek... Takže každá podle svého pocitu a příznaků. My teda čekáme první dítě, ale taky musím fungovat normálně v domácnosti, chodit do práce, pracovat na pozemku, rádi výletujeme, jezdíme na kole - a protože je mi dobře a břicho netvrdne a skóre čípku stále 0, tak to ani neplánuju měnit 🙂

arielka222
28. říj 2018

@janety32 přesně tak. Řídila bych se doktorem a pocity. A hlavně tvrdnuti a bolesti břicha jsou v tehu naprosto normální a většinou to nic neznamená. Ale člověk je z toho vždy vykuleny to je jasný. I když kdy jindy odpočívat než kdyz je ženská tehu, to má aspoň omluvu, že se může legálně válet a odpustit si hodně věcí 😀

ajdamajda
28. říj 2018
ajdamajda
28. říj 2018
ajdamajda
28. říj 2018

Jsem si dneska řekla ze po takovém zvláštním jménem snu dneska udělám zase nějaký kus “mantry”

Poprvé se mi zdálo o malé a viděla jsem ji. Narodila se mi do náruče do vody. Sice v nějakých lázních 😂 před lidmi ale bylo to pozitivní protože kolem mě rodily všechny ženy do vody

jessulka
28. říj 2018

@ajdamajda To byl zajímavý sen. Hezké obrázky a kéž by se ti vse vyplnilo. Ja si říkám, ze tu sekci musim zvládnout a ze to po příchodu z JIP malé vše vynahradím. To je prostě to nejhorší, ze mi ji budou nosit jen na kojení. A uvidím ji hrozně kratkou dobu. Jeste navic ve vodorovné poloze, člověk se nemůže moc hýbat.

vilmic
29. říj 2018

Dobré ráno, když jsem byla těhotná se synem, tak mě bohužel nenapadlo hned z kraje se začít fotit nějak sofistikovaně, aby z toho byl nějaký výstup. Takže mám pár takových náhodných fotek. Aspoň jedna malá srovnávačka - 27+0 jednočetný vs vícečetný těhotenství.

basice
29. říj 2018

@vilmic na to, že se ti tam schovávají dvojčátka, tak zas tak velké bříško nemáš. Ale sluší ti to 👍

vilmic
29. říj 2018

@basice Jsi hodná, ale ten pupík se synem byl přeci jen kompaktnější. S takovým jako mám teď jsem šla rodit. 😂

basice
29. říj 2018

@vilmic to věřím, ale já mám skoro stejně velký pupík jako ty a to čekám jen jedno 😏.

seveneye
29. říj 2018

@vilmic dobré ráno mamino, přídávám se k basici moc ti to sluší🙂 pupík sice větší, ale už jen na chvíli...

martinasip
29. říj 2018

@ajdamajda dekuju tak si nemusela brat antibiotiká?

1nelinka
29. říj 2018

@jessulka to je na sekci to nejhorsi vid:/ take bych ji chtela mit hned u sebe:/ kdyz se narodila Miunka tak byla na jipu a ja rodila v celkove anestezii a poprve jsem ji videla az po 36h kdyz me propustily z jipu a musela jsem za ni sebehnout 3patra abych ji vubec videla:/

Strana