Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@martinasip měla jsem v 1.tehu taky. Doporucuju lichoresnici s blokurimu . A nedávat stent
@1nelinka no a ja v soubehu poslednich tydnu tady na konikovi si rikam, ze si tu furt stezuju, ale ve finale se taky ani trochu nesestrim :(. nesexuju, to se bojim , snazim se netahat tezke veci, ale vcera zas cely den na nohou a i kdyz mi tvrdne bricho postezuju si, ale vlastne delam jakoze nic :(. Musim si to srovnat v hlave, tech par mesicu prece utece jako voda a trochu odepirani stoji za to ❤❤❤
@martinasip tak at si brzy v poradku!!!!
Holky to tvrdnutí břicha není to, když se vám tam Mimi začne někde sprajcovat, dělat bouli a břicho děsně bolí a tlačí, že?
Ahoj holky, vsem moc děkuji za pochvalu dortu. Byl famózní. Plnen mascarpone, jahodami a marmeladou. Navrchu byl krem a pusinky. Deticky ty pusinky oloupavaly jak perníček. Moc je to bavilo. Bylo nás tu celkem 12 (7 dětí a zbytek dospělých). Děti zalezly do pokojíčku, hrály si, pak si udělaly diskotéku, kdyz uz byla tma, tak hraly na schovku a strasily se. A my dospělí jsme si povídali. Bylo to fajn. Odpadla jsem v 22:00 hodin, zacala jsem mít slabé křeče do břicha, tak jsem sla do sprchy a spát. Dnes se snazim odpočívat, beztak je hnusně, tak jsme zváni na obed k tchanovcum a navečer půjdeme na kafe k našim. Zbylo dost z dortu, tak je musím podelit. Poslala bych vám, ale jste všechny tak daleko 😍😘
@skretik dekuju vubec netuším esi až do porodu alebo jak to bude
@ajdamajda vážne? A čo to je nejaké bylinky? Stent mi nedali
@1nelinka ok, rozumím. nechci ze sebe dělat květinku, která nemůže vůbec nic, na sportovní výkony se však prostě necítím (teda už cca 10let, ale teď mám výmluvu 🙂 ) - takže v tomhle směru si myslím, že nijak extra neriskuju, ale uplně nevím, co je přiměřené a na co se vyprdnout. Snažím se "poslouchat své tělo" (hrozný klišé, ale je to tak..) - stahy v podbřišku (to je to tvrdnutí??) mi leckdy přikážou zpomalit, přestat, zastavit se, sednout si. To neignoruju.
Jasně, je to individuální, někomu by ten Ještěd prošel bez následků, někde se denně musí kydat krávy atp. a taky se někde leží už pár týdnů v nemocnici nebo aspoň na PN. Tak se ptám, co třeba ty spouštěče předčasného porodu byly u vás, díky za zkušenost.
Ať ti to jde takhle pěkně dál! 😉
@zuzekk já si myslím, že se to teda moc ovlivnit nedá jestli se ti zkrátí cipek nebo začneš předčasně rodit. Kamarádka byla úplně v pohodě, nějak se neprepinala, bezproblémové tehu a ve 32 tt lup a odtekla ji plodovka a narodila se malá. Mě minule tehu tvrdlo břicho 20krat denně od 15tt, ms bolesti, malým tančil na cipku a vse v pohodě. Tak ti nevím. Teď mám doma 13 měsíčního raracha a břicho boli fest a tvrdne. Ale odpočívat proste nemůžu, s malym se to moc nedá. Každý den úklid, vařím oběd, malý si chce hrát pak prochazka. Teď delame dětský pokoj takže tahám skříně a montuju, pak úklid. Taky jsme byli letadlem 2krat na dovci a zatím vše cajk. Ale je pravda ze občas večer už je to psycho jak me pálí cipek a tvrdne brisko, akorát proste dokud mi neřekne dr ať se šetřím ze musím ležet, tak já to neumím.
@frndafrrr Chvili tu nejsem a uz mame prvni prirustek! Moc gratuluju a drzim palce at to zvladnete 🙂 Ja myslim, ze to bude dobry, jednu smulu uz sis vybrala ;)
S tim setrenim se, by me zajimalo jestli to mam delat i kdyz nemam zadny problem, tvrdnuti bricha ani nic.. Protoze ja se teda nak neomezuju, tak doufam, ze to nevadi..
@martinasip jj bylina je lichoresnice. Tu můžeš v tehu. A Blokurima jsou pytliky z lékárny které můžeš a je to kura. Váze na sebe bakterie a nedobroty a to odchází moci ven.
@arielka222 jj, co udrží jeden čípek, nemusí udržet druhý čípek... Takže každá podle svého pocitu a příznaků. My teda čekáme první dítě, ale taky musím fungovat normálně v domácnosti, chodit do práce, pracovat na pozemku, rádi výletujeme, jezdíme na kole - a protože je mi dobře a břicho netvrdne a skóre čípku stále 0, tak to ani neplánuju měnit 🙂
@janety32 přesně tak. Řídila bych se doktorem a pocity. A hlavně tvrdnuti a bolesti břicha jsou v tehu naprosto normální a většinou to nic neznamená. Ale člověk je z toho vždy vykuleny to je jasný. I když kdy jindy odpočívat než kdyz je ženská tehu, to má aspoň omluvu, že se může legálně válet a odpustit si hodně věcí 😀
Jsem si dneska řekla ze po takovém zvláštním jménem snu dneska udělám zase nějaký kus “mantry”
Poprvé se mi zdálo o malé a viděla jsem ji. Narodila se mi do náruče do vody. Sice v nějakých lázních 😂 před lidmi ale bylo to pozitivní protože kolem mě rodily všechny ženy do vody
@ajdamajda To byl zajímavý sen. Hezké obrázky a kéž by se ti vse vyplnilo. Ja si říkám, ze tu sekci musim zvládnout a ze to po příchodu z JIP malé vše vynahradím. To je prostě to nejhorší, ze mi ji budou nosit jen na kojení. A uvidím ji hrozně kratkou dobu. Jeste navic ve vodorovné poloze, člověk se nemůže moc hýbat.
@ajdamajda dekuju tak si nemusela brat antibiotiká?

@frndafrrr Oliver je jiste statecny bojovnik! Mysli pozitivne! Moc na vás myslím!