Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@andelka Já mám pocit, že v porodnici jsem nepotřebovala vůbec nic.
Jinak holky, prvorodičky, doporučuji po porodu hodně pít, ale fakt hodně!! Já to minule podcenila a pila jen tak normálně a šíleně mě bolela hlava. Ono dýcháním u porodu strašně dehydratujete. Takže si vemte nějakou lahev a pijte a pijte a pijte. Tentokrát už to nepodcením a vypiju celou nemocnici. :D
Co se lahvičky týče, tak jsem měla od odsávačky tu 150, ta chvilku posloužila a pak asi tu 270 oboje Avent. Z tý větší pije syn do teď ranní mlíčko (už se chystám na hrnek 😀). Dudlík se mi nejvíc osvěčil Lovi. Koupila jsem ho s nějakým časákem a byl super. Ty od Aventu co jsem měla moc nechtěl. Když pak byl starší, tak už mu to bylo fuk. Já třeba proti dudlíku nic nenám a dala jsem ho už v porodnici.
Poporodní vložky u Apo mají k dispozici, ale ty kalhotky ne. Mám jich víc, pač ty vložky se zkroutí a jsou špinavý raz dva, na druhou stranu stačí přeprat a jsou opravdu hned suchý.
Holky a kojici podprsenky do porodnice taky? Ctu nekde, ze dve..?
Holky, já furt řeším tu odsávačku 😞 Vím, že jí určitě budu potřebovat, ale nechce se mi za tu elektrickou dávat tolik peněz a když jsem to říkala doma, tak mi řekli, že jsem se snad zbláznila, tolik peněz. Mne přijde, že ten můj chlap vůbec neřeší potřeby žen a dopřál mi trochu pohodlí.
@jednaholkaa No jasně, jak by ti jinak držely ty vložky do podprsenky? Počkej až se rozkojíš, tak ti mlíko poteče i ušima 😃 Dvě určitě stačí 🙂 a měla jsem i dvě noční košile.
@jessulka Tady je taky hnusně sychravo, ale neprší. Měla jsem to všechno tak na knap, že jsem trošku v poklusu byla. Ale už jedu domu. Mám pás a teda řeknu vám, že už při zkoušení ve zdravotnických potřebách jsem cítila úlevu. Těšim se, že si ho doma nandám. Poradna taky v pořádku. Hrdlo drží, jak má dětičky jsou krásný a úžasný. Moc se na ně těšim na prdelky. Je to hrozný, ale dnes jsem si zase uvědomila, jakej “odstup” si od nich držim. Tak moc mě bolela ztráta Štěpánka, že jsem si nasadila brnění a abych to už nezažila. Budu jim to muset po porodu vybahradit.
@jessulka Ja nevim, ja asi myslela, ze v normalni podprsence :D Jednou mam koupenou z HM, ale je takova, no nevim. Mate nejake tipy kde koupit kojici podprsenky? No a asi sem si myslela, ze v ty nocni kosili budu bez podprdy nebo ja nevim...
@jednaholkaa Kojící podprsenky mají skvělé v Lidlu, mrkni ne eshop a mají i košilky/topy, já jsem si na zimu 3 vzala a pak je můžu nosit v létě jako tílko. Kojící znamená, že mají ten košíček odnímatelný. Při normální běžné porpsence si nedovedu představit, jak bys to prso miminku nabízela, vadil by tam ten košíček. A nebo mají hezké v Bonprixu. V noční košily rozhodně nebudeš bez podprdy ani doma. Mne teda teklo mlíko i ušima a abys chodila s mokrýma koláčema na prsou, to by ses asi před vizitou propadla hanbou. Tak šup, mrkni na ten Lidl 🙂
@jednaholkaa já objednala z Bonprixu a už v nich chodím teď. Jsou super pohodlné 🙂
@jessulka No jo, to je fakt :D Sakra.. vecne s podprdou, no co se da delat 🙂
@smigli já teda jo. Z nás toho moc nedávají. Minule když jsem byla na tom vyvolavanem,tak mi v tom šoku nedošlo že budu jako po porodu. Takže když mě vezli ze sálu,tak mi sestřička podstrčila balík vložek, nenápadně. Toaleťák naštěstí byl, měla jsem nadstandard. Ale na běžném šestinedělí hygienické potřeby nejsou.
Jinak s pitím souhlas.
@jednaholkaa Kojící jsem neměla v porodnici,jen takovou bavlněnou přes hlavu,na začátek to stačilo. Ale doma už kojící. Z Lidlu jsou dobré,ale na mě i největší velikost dost naknop. Ale kamarádka mi teď dala dvě větší,na doma super. A ještě budu brát z Bonprix s kosticemi.
Já nemám ráda ty podprdy, co se odepínají nahoře. Mně to prostě nevyhovuje. Já mám lambady, ty jsou super, dvě mám překřížené e zapínáním na zádech, že se v tom i super kojí a jednu mám klasickou bambusovou, která je megapohodlná a prso se dá normálně výstřihem vyndat. 😉
Jinak mám taky po poradně, dítě má odhadem 850 g, to už je teda cvalík. 🙂
@jednaholkaa Já neměla u dcerky ani dudlík 😊 zvládly jsme to bez něj, má 2 roky, nemusím nic odnaučovat 👍 ale je rozdíl kojené/nekonečné dítě. Pokud bych nemohla, tak bych pořídila, u kojeneho ne. Ne nadarmo se jim říká siditka.
@jednaholkaa mě se hodily dvě protože jsem mliko měla všude . Nakonec jsem brala 4ks protože jsem se pořad převlékala a v noci to ze mě strikalo.
Jinak HM má obyc a ty stačí na doma a spaní a já mám hezké od Page underwear (Fb)
@jessulka Taky mám objednane s lidlu a viděla jsem v Bonprixu tak ještě asi tam objednám .ted reším košilky do porodnice aby byli pohldné a mně je pořád zima i když v porodnici topí pořádne pro mimča...tak nevím....dudlík taky budu pořizovat, akurát teda flašku nevím zda tu pro kojící děti. ...
@vilmic To je super hlavně jste zdravý to je top
..tak si je uzivej bobanky ☺
Jinak diky tomu, kdo sem dal ten kod na Pilulku!! Nechala jsem tam pres tri tisice!! :D
Ani u jednoho z dětí jsem žádné lahve nepouzivala ani nekupovala. Dlouho jsem kojila a pak už jsem Sunar nedávala. Takže doufám, že i do třetice budu kojit a pokud by to nešlo, tak lahvičky dokoupim. Dudlíky už tedy nějaké mám po synovi, protože ten je nechtěl. Dcera měla dudlík cca do 18 měsíců a někdy to bylo fajn, že se tím uklidnila. Syn o to víc byl kojeny a víc vyžadoval prso. No zkrátka, každé dítě je jiné 😏.
@jednaholkaa Taky doporucuji podprsenky z Lidlu, koupila jsem si jednu na zkousku a porad super i kdyz prsa rostou, krasne sedi a je pohodlna. A ty kosilky jsou pry taky dobre 😉
Jinak gratuluji k uspesnym kontrolam, holky 🙂
@vilmic To jsou skvělé zprávy, ze poradna dopadla v pořádku, detickam se daří. Uz se moc těším, jak budou vypadat, budou to malincí bobanci. Až budete v Račicích, přijedu se na vás podívat 😉 At ti dobře poslouží podpůrný pás. Kolik jsi za něj dala? Ja o něm také uvažuji, brisko a zada uz mne casto bolí.
Ahoj holky, kdyztak se omlouvam za hloupy dotaz, ale jako prvorodicka jsem fakt jak jantar. Koupila jsem si kocarek trojkombinaci, takze soucasti je i vajicko. Pani mi k nemu dala zakladnu, ze se s tim lepe manipuluje. O vikendu jsem zkoumala, jak tu zakladnu nacpat do Isofixu (coz se mi teda nepovedlo) a pak na tu zakladnu pricvaknout vajicko. A diky tomu jsem zjistila, ze v nem budu mit miminko v proti smeru jizdy. Je to normalni? Ja myslela, ze vajicko ma byt stejne jako autosedacka a dite kouka normalne dopredu po smeru jizdy. Tak me to nemile prekvapilo, ze na mimco z predni sedacky neuvidim....

@zuzekk moji moc dudlíky nechtěli,ale když tak od Mam. Lahve totéž.