Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Já mám teda z každého stoupnutí na váhu hrůzu, strašně mě vyděsilo, když jsem posledně mezi kontrolama přibrala za 14 dní kilo. Někde jsem četla, že by to mělo být cca kilo za měsíc... Ale naštěstí to vypadá, že mi roste fakt jen břicho a prsa, co se týče zadku a stehen, tak jsem normálně se vším oblečením v pohodě.
Odsavačku jsem pořídila od Medely ruční, byla k ní v sadě i ta lahvička pro kojené děti. Sice žádné větší vzdalování se od mimča neplánuju, ale co kdyby náhodou bylo někdy potřeba. Už jen to, že budu z domova pořád dělat něco málo do práce, tak kdybych tam třeba potřebovala akutně jet... Navíc jestli budu stejná mlékárna jako byla moje mamka, tak se bez odstříkávání neobjedu...
Holky a nemáte tip, co na bolavé kyčle? Trápí mě to už asi druhý týden. Přes den je to v pohodě, ale v noci trpím jak zvíře. S kojícím polštářem spím, je to trochu lepší, ale ne o moc...
A s tim oblečením. Kalhoty jsou v pohodě, mám dvoje a myslim, že mi budou do konce, ale problem jsou trička. Většinu těch těhotenských mám v emku a už mi prostě přestávají být. Hrozně mě to upíná a začínám na to být úplně alergická. Koupila jsem si dvě obří, ty by mi měly být do konce a pak asi manželovi, nebo já nevim.
@basice Tak tos mě moc nepotěšila 😀 na zádech nemůžu spát už dlouho, točím se i s polštářem celou noc z jednoho boku na druhý a sřídavě napínám a pokrčuju nohy. Snažím se to brát aspoň pozitivně, že když to tak bolí, tak se tam hezky dělá místo, aby měla malá dostatečně velký průlez, ale je to teda na palici....
Holky já nic nestíhám!už asi tuším proč mám raději zůstat v prosinci doma.po práci jsem vyrazila na shiatsu,tak hezky jsem se tam vypla,ze mě potom museli normálně budit😀ale to co předváděl prcek:Okopanecky cítím jen slabe a občas,ale dnes na pravým boku to byly rány jako z rugby...no a pak cesta domů,vecere atd.no a tfuj sedla jsem si až v 8hod.
@andelka Tak ono ve sterilním prostředí nežiješ, všude se nachází různé bakterie... Opravdu to bylo z toho koupání, dělala jsem u ní tenkrát pozorování (jakoby taková ošetřovatelská dokumentace do škole), možná bych to dohledala ještě někde u našich 🤔 Ale jasný, jsou to vyjímky, běžně se to nestane a rozhodně nechci tady nikoho strašit 🙂 Ale ono člověk, když to pak vidí na vlastní oči... Už se těším na vanu po šestinedělí, i když to člověk je rád, že zas se vůbec stihne narychlo osprchnout, než se mimino vzbudí 😀😂 Asi to taky odchodím v těch punčochách a šatech 🙂 A bude to 🙂
Nevím jestli tu někdo řeší ... já mám problémy ne s chlapem ale sousedkou pod nama. Bába před každým musí na mě ukázat prstem a pomlouvat . To je ta kráva co děla bordel (resp. Ta co má dvě divoké děti které mimo noční klid doma dělají hluk aby bylo jasno) a moc uklizim. Protože denně luxuju a peru a susickuju a myckuju (mimo noční klid). Ale je zla, měla jsem už problém i ten ze jsem kvůli ni musela na policii protože prokopla mou schranku ze msty. Já jsem vlastník bytu a ona asi taky.
Zaprve mi děla blbě to ze pomlouva - jako kdybych byla povl dělající diskotéky a kdo vi co. A za druhé mi to teď proste dráždí moje hormony a nejraději bych něco ostrého řekla. Ale mlcim, zdravím vytrvale a dělám jako nic . Do celého bytu jsem nechala položit i koberce se speciální podložkou a beztak pomluvy dnes byly zase. To už je proste tak ze si na mě zasedla.
@vilmic Ne! Jsi opravdu krásná maminka 😉😍 No člověka někdy ani nenapadne, co se vše může stát... A říkám si, že kolikrát by to bylo lepší nevědět 🙂 Aspoň by člověk byl ve větším klidu 😊 Ale musíme věřit, že to my i ti broučci zvládneme 😍 Noo jsem zvědavá na tu třetí lumpici 😀😊
@vilmic Já s triky problém nemám, ale ty kalhoty no... Jinak zimní bundu budu mít půjčenou od sestry, jinak nemám šanci se do své nacpat :D Jinak takto paní vypadala slušně, opravdu pěkně oblékaná, malá holčička i manžel taky, ale kdo ví co doma 🤔 Tam už nikdo nevidí no...
Ad autosedacka - porid si zrcatko, to das na operatko a ve spravnem nastaveni uvidis odraz v tvem zpetnem zrcatku. Pripadne muzes vozit autosedacku na sedadle spolujezdce, ale bezpecnejsi je vzadu. Ja ji budu vozit vpredu, protoze u syna se mi stalo, ze si ublinknul a dusil se, od ty doby jezdil vpredu.
Ad koupani - chodim plavat do verejneho bazenu a pak si davam tak deset minut virivky, asi by se nemela, ale u syna to zadne viditelne poskozeni nenechalo a me to dela dobre na zada/kriz. Doma vanu nemame.
Ad obleceni - uz jen tehotenske vsechno, normalni trika me rozciluji, ze jsou kratke, normalni kalhoty uz mi nejsou, takze bud leginy a tuniky, nebo teh dziny, teh triko, mikiny nejake jeste jsou, ale spis nosim cardigan, teh bundu. A tesim se na ty softshellky.
Holky, ja se normalne sprchuju v horke vode.. leju si to jenom na zada za krk v podstate, ne na bricho.. ale fakt celkem horkou, tak snad to neva. Obleceni jsem si tehu nakoupila, ale porad se vejdu tak nejak do svyho, takze nosim jenom tehu kalhoty a puncochace.. Mam spoustu obtazenych satu a ty se na to brisko jeste vytahnou. Uz to ale pomalu budu muset zarazovat 🙂
S podprsenkou & mlikem jste mě teda nepotesily... jako je to logický, že teče, ale jak já je nesnáším!! Trpím i teď, když si ji se vzrostlymi prsy musím pod některá trička vzít, často teda stačí tílko, ale když mám podprsenku od rána, v poledne trpím jak pes. Nemáte tip na něco extra pohodlného? Mám zakoupenou kojící z lidlu a hm, ale to jen že byly levné, netuším, jak mi budou sedět jak co do velikosti tak co do pohodlí. Jsem podprsenkova frfňa.
@zuzekk taky podprsenky zrovna dvakrát nemusím, jakmile jsem doma, tak si ji zásadně neberu. Koupila jsem v Bonprixu tyhle už ze začátku těhotenství (taky spíš že byla levná než co jiného), normálně velikost 85D, jako jsem nosila před otěhotněnim. Prsa už mám teda výrazně větší, do svých původních se nevejdu. Takže už nosím tuhle a fakt mě překvapilo, jak moc pohodlná je. A ještě v ní mám docela vůli, myslím, že i až se prsa nalejou, tak bude Ok.
@zuzekk riskla jsem to. Teta tam objednává hodně a zrovna měla poštovné zdarma, tak jsem to přihodila k její objednávce s tím, že je kdyžtak vrátím. K tomu jsem měla zkušenost od kamarádky, že tam jsou ty velikosti větší (jako skoro u všeho), takže i na zvětšená prsa stačí ta kojící ve velikosti, kterou kupuješ běžně...
@andelka vanu taky nemáme, takže jak to tak čtu, tak to už se asi ani nemusím litovat...🙂
jinak děs, začínají mě každý den od rána šíleně bolet záda v oblasti beder, já vlástně kvůli tomu i v práci na zdravotní židli nesedím správně, spíš tak zdechle zkrouceně ležím, nějaký tip, jak se během těch dalších 3 měs. neodrovnat úplně???
Stejně v té vaně moc dlouho nevydržím 😀 Do bazénu nerada chodím i jako netěhotná, asi nějaký blok.
Teda dnes jsem moc nemohla spát. Domča je snad 24h v kuse vzhůru a kope jak blázen.
V noci u nás hrozně fučel vítr, takže dopis co jsme psali s Jarouškem ježíškovi uletěl, a to jsem si ho chtěla nechat na památku.
@dominika963852 Jééé už píšete ježíškovi? To jsem vždycky jako malá milovala🙂
@seveneye Už jo 😀 zahlédla jsem to na netu u více maminek tak když včera bylo ošklivě tak jsme psali 😀 řekla jsem mu, že ježíšek potřebuje čas, aby to vše stihl vyrobit.
Ale asi jsem ho trochu vystrašila, když jsem řekla,že večer si ježíšek pro dopis přijde. Když šel spát tak na mě volal a že se bojí ježiška, že přijde do pokojíčku, tak jsem mu musela vysvětlovat, že do pokojíčku nepřijde,jen pro ten dopis na balkon.
Ráno měl radost, že tam dopis nebyl 🙂 <3

@renulkka Taky děkuju za kompliment. 🙂 Já si připadám mimořádně ošklivá a tlustá, tak je to od vás moc hezký.
Je to hrozný co všechno se může podělat. U syna jsem nic moc neřešila, léto bylo na konci těhotenství, chodila jsem se koupat do Podolí na veřejný koupaliště. Teď je všechno jinak, všeho se bojim a nic nechci pokoušet.
Holčičky máš krásný. ❤️