Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@dominika963852 Tam byly i dárečky pro rodiče, protože u nás byli jak moji, tak přítele rodiče, aby viděli, jak holky rozbalují a mají radost. Takže jsem tam nanosila opravdu všechno.
@dominika963852 @andelka @jessulka Člověk je za vás fakt rád.. 🙂 ❤ Vlasy mám asi stejný, to já s nima vždycky bojuju, abych nebyla úplně jak jezinka. :D Ale nepadají mi tolik a i nehty se zlepšily. Tak aspoň něco.
@misak48 A opravdu drží? Já bohužel nemám kdoví jak pevná prsa, tak s těma bezkosticovýma podprdama nemám úplně nej zkušenost. Když si pořizuju sportovní, tak musí být opravdu z pevnýho materiálu, aby to nějak normálně vypadalo. Ale takhle na fotce vypadá moc hezky, bych do ní šla taky.
@vilmic Nevnucuješ se. Zrovna Tobě to bříško fakt sluší a fotky děláš krásný. Já se sobě s bříškem líbím a to to objektivně není taková sláva jako u vás, co jste štíhlejší a mladší nebo oproti tomu když jsem sama byla štíhlejší a mladší... Ale oproti některým z vás mám výhodu, že mě můj mužský nesráží sebevědomí a že vím, že se mu líbím i těhotná.
holky já si teda bez zkoušení neumím koupit podprdu ani netěhotná, natož teď když je to přifouklý ze všech stran, nevím kam se vydat do krámu na obhlídku, ale bojím se, že když něco objednám takto z netu, tak to bude špatně.
@misak48 díky za recenzi. Až mi příště přistane nějaká sleva tak do té podprsenky půjdu. Víc jak 80 bych objem mít po porodu neměla,kdyžtak mám ty prodlužovatka a D by mi melo stačit,zvlášť pokud je větší.
@bombat já od nich tři podprsenky mám. V tabulce mi to vyšlo tehdy hraniční 75/80 /E/F a protože vím že obvod má být pevnější tak jsem vzala 75E a sedělo to. F by bylo asi už zbytečně velké. Kupovala jsem je když jsem ještě kojila ale už jsem nepotřebovala rozepínaci košíčky.
Ahojky holky, tak mi měly též pěkně nabitý víkend. V sobotu na Vysocine oběd a oslava babičky a dědy od pritele 50tiletá svatba. A v neděli druhý dedecek od pritele 80 let. Chudák pritel oba dva dny furt odpovídal na otázky každýmu kdy bude svatba ? Za víkend jsme to slyseli minimálně 20x 😂 takže z jeho strany rodinka na něj pěkně tlačí. U nás ne. U nás není ségra vdaná a mají 2 děti a berou to vpohode.. jinak mě teda briško po porodu chybět hrozně bude ☹ sama sobě se líbím a všichni ostatní mi říkají jak mi to hrozně slusi jak celá zářím atak.. posílám foto mě a pritele 😊
@bombat díky, nechci za to moc utrácet, jakmile se vrátíme (já a má prsa) do starých kolejí, ráda se toho zase zbavím. a bůhví, jak to bude s velikostma - teď, po a úplně po. Ale děkuji za tip, určitě se podívám, protože s tím co mám, na sobě určitě mnoho hodin denně prostě nevydržím.
Podprsenky mi vadí asi úplně všude, kde se mě dotýkají - asi nejvíc to svírání okolo hrudníku pod (a to i když nemám rozhodně malou, vyndané kostice, prostě tam je!), ramínka, občas něco zaškrábe, brrr. Zkoušela jsem látkové lambady, obyčejné, pěkně kvalitní z le chaton, sportovní. Bleble ble. A každý den celý den??!?
Holky, včera jsme se byli podívat v porodnici: tak jsem spokojená 🙂 jako žádný luxus, věk už je na ní vidět, ale líbí se mi jak je malá a hlavně avizovaný přístup personálu, tak snad to bude všechno tak, jak se prezentují. Už se vlastně těším 🙂
Jeli jsme (opět) pozdě, tak jsme alespoň vyzkoušeli, za jak rychle jsme schopni tam dojet - o 5 minut pozdě. Tak doufám, že u porodu to o 5 minut pozdě nebude 🙂))
@cuccinka Dělají i malé velikosti (a dost možná se Ti prsa ještě zvětší), s tímhle bys těžko kojila. I Tobě bych doporučila tu bezešvou Anitu, minimálně u ní nešrábou švy přímo na prsu. A se svatbou - když jste byli na padesátém výročí svatby jeho prarodičů a k tomu ještě s miminkem pod srdcem, těžko se divit otázkám tohoto typu. Co budou slavit vaši vnuci - asi těžko že jste se sestěhovali 🙂 .
@cuccinka Ja mam taky takovy maly prsa.. musim, zjistit jestli me nejaka z tech podprsenek bude, proste asi ta nejmensi co maji 🙂 Zmerila jsem se a zkusim to podle toho..
@zuzekk Asi v nějaké menší, podle toho, co píšeš. Ad avizovaný přístup personálu - hlavně aby to nebylo "když ptáčka lapají..." Zkoumej recenze, statistiky výkonů atd. - usmívat se na předporodním dýchánku zase není tak těžké. (Nechci strašit, ale lepší je to už u prvního porodu nepodcenit: Jednou stříhaná může znamenat vždycky příště stříhaná či prasklá apod.) S největší pravděpodobností nebudeš potřebovat zas tak rychlý převoz. Já jela na první i druhý porod (na ten tedy s předstihem do penzionu) do 200 km vzdálené porodnice 🙂. (A pak, aby se ta dojezdová vzdálenost zprůměrovala na 100 km na cestu, tak jsem další dva porody nikam nejela a rodila doma 😀.)
Nevite nekdo jestli v tom Bonprixu maji ty podprsenky i v Acku? Ja vidim jenom sama Bcka.., tak nevim jestli to je vyprodany, nebo ta velikost se nedela. V Intimissimi maji treba jenom od Bcka.. Ale tady vidim ve velikostni tabulce i Acka..
@jednaholkaa Chceš Áčko pro sebe? Nebude ti to pak malé? Já mám teda prsa také malá, ale kojící mám vždy B, brala jsem i C.
@bombat já vim... (teda tušim). Neratovice jsem vybrala právě po přečtení všeho dostupného a alespoň trochu aktuálního, zkušenosti referujících byly vesměs pozitivní. samozřejmě se našly i nespokojené, v duchu když ptáčka lapají..a realita jinde, ale v těhe případech nedovedu posoudit, kde je pravda - jestli paní neměla představy přehnané, jestli není kapánek hysterka, nebo jestli skutečně nebyla respektována její přání. Těchto hlasů ale v recenzích téhle porodnici bylo ale minimum.
Každopádně jsem se po včerejšku tak jako ukolíbala, že to prostě nechám koňovi - základní filosofie souzní s tou mojí a víc mě momentálně nezajímá. Však nestavím barák (to jsou leta a miliony), jen porodím a jdem dom. Personálu budu věřit, že pro naše miminko i mě udělá to nejlepší a nebudu nic vymýšlet. Plán na porodní asistentku stornuju, nebyla potřeba dosud a nějak bych se cítila trapně, že jim tam v porodnici nedůvěřuju, což důvěřuju 🙂

@misak48 tak zrovna tuhle mám ve schránce. Jakou to máš velikost? Já mam teď 80 C/D, při kojení to bude D určitě.