Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka Jo myslela jsem pro sebe. Tak zatim nosim porad svoje podprsenky bez problemu, to leda by se me prsa zvetsili jeste vic po porodu? Nevim 🙂
zase debilní otázka - jak člověk pozná, jakou velikost potřebuje/bude potřebovat???? doteďka to bylo snadný, košíčky 0 až mínus, obvod ten druhý nejmenší, ale už se přestávám sama v sobě orientovat... a jak poporostu s kojením??
@jednaholkaa po porodu se prsa obvykle nalijí a během kojení bývají větší. I kamarádky co normálně mají lentilky pod kobercem po porodu a při kojení prsa větší měly. Navíc se tam dávají vložky,takže bych se tolik nebála vzít B.
@zuzekk No když jsi psala "Neratovice", tak jsem si domyslela, že je asi vybraná a ne náhodná - spádová. Ani nevím proč, měli pověst porodnice přístupné přirozeným porodům už před těmi šestnácti - sedmnácti lety, kdy jsem rodila poprvé, ale recenze vždycky dost kontroverzní (ve smyslu rozporuplné - tak i onak). Jasné je, že není ideální v průběhu porodu za něco bojovat nebo se s něčím rozčilovat, to je tak na to si porod zastavit. Na to je asi dobrá dula, že zná tvoje představy a může něco vyjednat za tebe (alespoň si to tak představuju), většina chlapů - otců toho během porodu totiž taky není schopna, můj muž na to ani nemá povahu. Já s tímhle, že jim prostě budu věřit, jela do toho Vrchlabí, ale pak jsem s odstupem viděla, že do toho taky nevhodně zasahovali (byť to byla pouhá amniotomie) a že tím mohli ten porod zkazit (nezkazili ho, jenom ztížili). Doktorům a porodním asistentkám v porodnici je vždycky zatěžko dát tomu úplně volný průběh - to je moje zkušenost. Nebyly to velké výhrady, zůstala jsem bez jakéhokoli zranění atd. ale průběh porodu ta disrupce zhoršila, zvláště ten druhý, který byl až příliš rychlý (do hodiny, co jsem poznala že rodím), plně mi to došlo až při třetím porodu, při kterém ten vak blan zůstal zachovaný a praskl sám až když jsem porodila hlavičku, bylo to tak nesrovnatelně šetrnější, byť asi o něco delší (i tak to trvalo tak hodinku, maximálně dvě, co jsem se vzbudila a poznala že rodím). No prostě - s porodnicema to má být "důvěřuj ale prověřuj": Zpravidla vědí, co chtějí klientky slyšet před porodem stejně jako vědí, jak později rodící klientky zmanipulovat... Není to sice "jako stavět barák", ale je plno žen, které mají z porodu celoživotní trauma, které se promítá i do jejich manželského a soukromého života. Osobně znám minimálně dvě, které mají kvůli zkaženým porodům těžká traumata, tady odsud jednu... A barák je koneckonců jen specificky postavená hromada materiálu, lidská duše - to je věda... (PS: Jasně, z recenzí taky někdy nejsem moudrá, vždycky hrozí, že to zrovna psala nějaká hysterka, která měla nereálná očekávání atd. Já Tě naprosto chápu, ale fakt to už při prvním porodu nepodceň...)
@bombat Já tohle poslouchám doma pořád... že je vidět, že jsem celá z té babiččiny větve (protože mamka je "z dědovi větve" a tam velká prsa nemají) a že jestli budu jako teta, tak mi s každým dítětem číslo zůstane... Musím říct, že s velikostí D se mi to moc dobře neposlouchá ☹ Vždycky jsem si myslela, že to zvětšení je jen přechodné, ale teta prý začínala na C a teď má E....
@zuzekk Kromě toho mi připadá, že už teď máš větší ohledy na ně než na sebe, což klidně už může být první výsledek jejich manipulace. ("Plán na porodní asistentku stornuju, nebyla potřeba dosud a nějak bych se cítila trapně, že jim tam v porodnici nedůvěřuju, což důvěřuju.") Neber to prosím ve zlém.
@misak48 No u mě to tak víceméně je, že se mi pořád zvětšují... Ale nemyslím, že je to jenom porodama a kojením. Když jsem před šesti lety skončila s kojením syna, měla jsem prsa relativně malá, tak 75C (zkraje kojení, kojila jsem ho totiž tři roky, asi 75E - to je tak nějak to co mám teď). Pak jsem ale ztloustla, prsa se mi strašně zvětšila a do toho jsem loni otěhotněla, což byla určitě blbá kombinace. (Na druhou stranu, kdybych čekala až zhubnu, tak už bychom další děťátko neměli, to je mi jasný.) Ale chci říct, že rozhodně v tom hrají roli i změny postavy obecně, většina té hmoty je stejně tuk a ne mléčná žláza...
@bombat nemyslím to jako braní ohledů na porodnici, spíš, že alespoň momentálně nemám potřebu celý proces porodu nijak hrotit. Prostě přijdeme, porodíme a pomažem. Kdyby ve mně (nebo manželovi) návštěva vyvolala nějaké pochybnosti / nedůvěru, mluvím asi jinak, uháním PA, atp., ale jsem ráda, že jsem můžeme být v klidu a naopak do toho nešťourat.
Studovací období jsem měla v tom 13.tt, kdy jsem se musela rozhodnout, teď už nechám věcem volný průběh.
Já mám taky Ačka, teď mi přišla 80B a sedí super, větší už brát nebudu 😀 . U prvního syna jsem měla taky jen sportovní a bolerko (taková pás) úplně mi stačila, bylo to pohodlnější.
@misak48 To se Ti nedivím, poslouchat to od příbuzných musí být ještě o dost horší než o tom jenom sám ve skrytu přemýšlet a děsit se tím (jak to dělám já 😀 ). Nesmíme hold, když jsme trochu baculatější, moc nabrat a pak to zas musíme dobře shodit. (Ty asi hlavně kvůli té cukrovce, jinak asi tak oplácaná nejsi, viď.) Jedna moje kamarádka přibrala asi sedm kilo, porodila holčičku 4,5 kilo a během prvních dnů, co by byla normálně v porodnici (rodila v zahraničí u sebe doma) shodila celkem skoro deset. Tak to je můj ideál, po porodu pak budeme vypadat jako Bardotka s push-upkou 😀 .
@misak48 já už jsem odkojila dvě děti a číslo mám větší tak o jedno. Problém je že teď už není tolik hmoty,takže mám problém s košíčky. Kostice musím mít D, jinak mě tlačí,ale některé typy D košíčků jsou mi velké, nemám tam co dát. Ale pořád se dá najít. Hodně mám nevyztužené s gumičkou na horní hraně košíčků,to pak sedne.
Já to mám teda s prsy úplně jinak. V těhotenství se zvětšily, pak ješťe trochu nalily, ale nic dramatickýho a po ukončení kojení mi zbyla jen kůže a něco málo, ale opravdu to hezky nevypadalo. Teď si docela užívám, že jsou zase plný, jako dřív. Nicméně mi je jasný, že pokojení tam zas nebude nic. Plánuju po dětech plastiku, ale muži se to moc nepozdává.
@bombat já právě s nadváhou bojuju už docela dlouho a paradoxně doufám, že by mi s tím těhotenství mohlo trochu pomoct. Jak mám tu šílenou dietu kvůli cukrovce, tak naštěstí na váhu nepribiram skoro vůbec, na začátku jsem zhubla, takže od výchozí váhy mám momentálně ve 27+0 plus kilo. Tak doufám, že se to pak nezvrtne a z porodnice půjdu minimálně na své a třeba i s nižší 🙂 mimochodem na kontrolách moji váhu nikdo nekomentuje, hlídají akorát odhadovanou hmotnost miminka 😀
@dominika963852 Jakou jsi si objednávala podprsenku?
tak jste mě donutily jít se zvážit - hranice 60kg překročena!!!! 😲 rovných 61. Tj. za necelé tři týdny +4kg..
@bombat díky 🙂
včera jsem zrovna měla takový blbý pocit, mrňous se za celý den snad ani nehnul. Hodně jsem seděla doma u pc, ale ozval se velice lehoučce naposledy ráno a pak se fakt ani nehnul (muž furt "tak do něj už nešťouchej..!") Tak jsem se po konci prohlídky svěřila provázející PA, hnedle mi dala poslechnout srdíčko - byl tam 🙂 tak jsem klidnější, i když dneska to není jiné, jen se válí, lenouš.

@zuzekk A nebylo to, že Ti na telefonu chyběla aplikace? (Někdo to tu řešil, fakt je to těžký si to všechno pamatovat kdo kdy co psal.)