icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

andelka
31. říj 2018

@ajdamajda kolikátý jsi týden? Ještě se dělá utz ve 30 tt.

jessulka
31. říj 2018

@renulkka To je super, že jste holčičky v pořádku. A že čípek drží. Už jste vymysleli to jméno? Nenapinej nás 😊

misak48
31. říj 2018

Holky máte někdo zkušenost s přetočením mimča po 33 týdnu?

jessulka
31. říj 2018

@ajdamajda A ty nejdes na ultrazvuk a na odbery ve 30tt?

andelka
31. říj 2018

@misak48 mně se vždycky otočili do 32 tt,ale pár kamarádkám až později. Druhé mimco jsem měla dlouho příčně,myslím že zatím i tohle tak je.

misak48
31. říj 2018

@andelka Moje kamarádka má termín v půlce prosince. Na konci 31tt byla na posledním screeningu a prcek byl normálně připravený hlavou dolů. Tenhle týden byla 3 týdny po tom screeningu v poradně a mimčo koncem pánevním. Tak jsem jen chtěla vědět, jestli nemá někdo právě zkušenost, že by se to ještě srovnalo. Dr jí řekla, že jí dává 14 dní a pak naplánují císaře... Docela mě to dostalo, protože ještě minulý týden jsem si dělala po kontrole srandu, že je ta naše opice hlavou dolů na všech kontrolách už od 19 týdne, tak aby se ještě po 30 nepřetočila. Ale vůbec mě nenapadlo, že se to tak snadno může stát...

val333
31. říj 2018

@andelka
@misak48 já jo mám zatím taky nejspíš přísně... Když ležím v noci na boku, cítím jak mě stoucha úplně nalevo a i napravo zároveň....ale každý den mu domlouvání, aby se přetočil 😊

andelka
31. říj 2018

@val333 jj, přesně. Mě kope úplně všude,je to chobotnice. Ale často vlevo i vpravo zároveň. Je dobré dělat kočičí hřbety,nebo si lehnout v kleče,zadek hore,ruce a hlava na zemi a vydržet. Mimco tak má víc místa a může se otočit spíš.

val333
31. říj 2018

@andelka jj, to se snažím občas dělat... Tak snad to za éře 🤔 mám z toho celkem vítr

andelka
31. říj 2018

@misak48 může, docela snadno. Dlouho mají ty mají mimca labilní polohu. Dr ve 23 tt mi říkal,že to je normální a že místa tam má habaděj. Když se před chvílí otočilo úplně naopak,může se zas přetočit zpátky. Ať zkusí i ty koleno prsní polohy, kočičí hřbety.

andelka
31. říj 2018

@val333 no já též. U mladšího bylo štěstí že se otočil, měl hodně krátkou pupeční šňůru,tak se ani nedivím že mu to moc nešlo.

andelka
31. říj 2018

Teď mě zas kope do čípku a do močáku. Normálně to stipne. Opica.

andelka
31. říj 2018

Takže jdu dělat prostocviky,takhle bych neusla.

val333
31. říj 2018

@andelka no mě totiž teď poslední týden přijde, že tam má dost málo místa... Necítím totiž ani moc kopani, ale celej den se tam vlní a prevaluje...tak snad se tam místečko ještě udělá... Týdny přibývají jak voda 🙂

misak48
31. říj 2018

@andelka Jojo, to s tou labilní polohou vím. Říkal mi to teď na tom posledním UTZ, když jsem se ptala. Ale myslela jsem, že to je tak do toho 32 týdne max. Překvapilo mě, že šel o 180° mezi 31 a 34 týdnem...

ajdamajda
1. lis 2018

@andelka zítra 26.tt

ajdamajda
1. lis 2018

@jessulka a jo vidíš tak ještě jednou 😀 za 14 dni po 3D . Odběry nejdu. Ale uz jo. I když možná se s lékařem dohodnu jak to vidí nutne - bavili jsme se o těch zvýšených protilatkach a chci vědět jestli to chce kontrolovat. Protože já nejsem Rh- to je asi miminko a já klasicky plusova. Tudíž nic nehrozi

val333
1. lis 2018

Tak holky od pondělka oficiálně na nemocenskou 😉... A malý je otočený hlavou dolů 😊

beruska125
1. lis 2018

@val333 já už si říkám ze ten měsíc nějak doklepu, mne je fyzicky dobre ale jinak mě to v práci docela štve, zejména některé kolegyne😂

beruska125
1. lis 2018

@ajdamajda pokud jsi Rh + tak z toho ty zvýšené protilátky být nemůžou (i kdyby mimi bylo rh-) ale muže být z jiných důvodu a asi bych to nebrala ba lehkou váhu. Ačkoli těžko se s tím dá teď něco dělat no..

andelka
1. lis 2018

@ajdamajda tak to bude ještě jeden utz. 🙂 A na ty odběry bych šla. Já jsem Rh-, protilátky jsem zvýšené nikdy neměla,ale riskovat nebudu. Pokud jsi Rh+ tak bys žádné neměla mít,které by dělaly problém. Navíc to nejsou odběry jen na to.

jessulka
1. lis 2018

@val333 No tak to moc gratuluju a jsem ráda, že už budeš moct odpočívat. Já už to tu do těch Vánoc nějak doklepu 🙂 A super, že je mimčo hlavičkou dolů.

michaelarei
1. lis 2018

@val333 No vidíš tak super jen odpočívej ..to je to důležité ... Taky jsme dole hlavičkou ale myslím,že tam ješte plave dnes jsem ji cítila jinde ...

val333
1. lis 2018

@beruska125
@jessulka
@michaelarei no já bych to možná za sebe fyzicky taky ještě ten měsíc doklepala, ale pokaždé když musím v družině zvyšovat hlas a řvát po deckach, tak se mi tam malý sprajcuje... Tak ať nemá chudák trauma... 😀... No a sama se divím, že je hlavičkou dole, protože jo taky cítím pořád jinde ...

andelka
1. lis 2018

Tak zdravotní návštěva dneska dobrý,dostala jsem jiné prášky,a rovnou mi udělali EKG,když už jsem tam a v prukazce je kolonka. Tak snad zaberou a budu mít brzo pokoj.

andelka
1. lis 2018

@val333 hihi,to buď ráda že nejsi doma s mýma dětma, zvlášť při úkolech 😃 ale teď budou školská zařízení samá nemoc,tak dobře že budeš doma.

val333
1. lis 2018

@andelka no já vás obdivuju... Jsem taková ta typická prvorodička.. ze vseho vyplašená a jsem ráda, že mám doma klid 😀... Ale pak u druhého a více už to člověk bere více sportovněji 😀 snad k tomu taky dojdu...

jessulka
1. lis 2018

@andelka Já tam mám kolonku vyšetření praktickým lékařem a EKG. K praktickýmu půjdu asi až před plánovanou sekcí, budou mi dělat předoperační vyšetření. A na to EKG se tedy asi objednám.

andelka
1. lis 2018

@val333 no to víš,mám doma prvňáka a druháka, mám dojem že řvu furt,a mimcu se to též moc nelíbí. Teď byli nemocní,ale já dobrý. Oni mívají od podzimu do jara občas rýmu a kašel ( máme už nasazené inhalátory, imunolecbu..) ale já chytám jen když už je to větší moribundus,jinak ne. Tak snad to doklepeme a pak i mimco to do léta zvládne bez nemocí.

andelka
1. lis 2018

@jessulka mně to dělali před 9 lety,s Danem. V dalších průkazkach ta kolonka nebyla,takže nic. 😀A teď když už jsem tam byla,tak se to vzalo při jednom 🙂

Strana