Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Taky bych hlasovala pro tu prvni 🙂
@jessulka Škoda, že ta první nemá úchop jako ta druhá. Mě se líbí druhá 😁
Jednička je 1*,ale vyvstává otázka zda neni tak nadherna,ze by mi ji bylo líto jen na chalupu a zůstala by doma na sporáku,mam takový styl rada🙂
@michaelarei Jedu s Verunkou sama. Je to v pondělí ráno, takže nepujde do skolky a ja do práce. Fotim s ni kalendář od jejího narození a dáváme ho mym rodičům jako darek k Vanocum. Jeden si pak beru do práce a jeden máme doma. S přítelem a s E. si uděláme nějaké fotky doma.
Ahoj holky, co si myslíte o lakování a odlakovávání nehtů v těhotenství? A barvení vlasů? Myslíte, že to může miminku nějak uškodit? Vlasy si barvím celou dobu a nehty si teď taky lakuju ☹ dokonce mi někdo říkal, že i vadí dekorativní kosmetika, makeupy apod., nevíte o tom některá něco trochu víc? Budu ráda za všechny rady 🙂
@jenssy Ježíš, kuš babo, takhle se ještě omezovat? Ja chodím co mesic a pul na meliry, po měsíci chodím na modeláž nehtů, makeup si dopravam obcas, když se chci hezky namalovat. Já myslím, ze je spoustu škodlivějších věci pro miminko nez to co jsi vypisovala. Neomezuj se, kdyz se ti to líbí a jsi na to zvyklá.
@val333 Krasne, moc ti to slusi 🙂
@jessulka To je super napad na darek, hlavne kdyz ho davas kazdorocne. Rodice musi byt nadseni 🙂
Holky, tak ja se taky pochlubim pupikem, je to tedy dva tydny zpetne - 24. tyden. Jsem uplne nadsena, hrozne jsem se na to tehotenske brisko tesila a konecne je to tady 😊 a v zime chci vytahnout manzela na spolecne foceni venku, snad bude i nejaky snih.
Holky, já vám upřímně závidim, že se z toho bříška těšíte. Já nevim, jestli jsem se pasovala do role trpitelky, ale já to vážně nějak nedávám. Jsem ve stresu, aby se něco nepotento, a dál bych mohla vypisovat, to ale nechci. Jediný hezký na tom pro mě je ten finální produkt. Což samozřejmě za to stojí.
@vilmic soucítím s tebou, jsem na tom podobně. V úterý jsem "musela" strávit odpoledne s kamarádkou a jejím 9 měsíčním chlapečkem, abych si připomněla, pro co vlastně tohle podstupuju 🙂 trochu to pomohlo, zvedli mi náladu 🙂 já se ani nedokážu těšit na tu pondělní kontrolu. Mám pocit, že ať dopadne jakkoliv, tak mě to potěšit nemůže. Pokud bude všechno v pořádku, tak je to sice super, ale vzhledem k tomu, že mi teď trochu litá cukr a ty hodnoty nejsou úplně OK, tak to pravděpodobně bude znamenat, že to malá po mě podědila. Pokud bude její obvod bříška větší, než se očekává, tak to lítání snáší špatně, nejspíš to nepodedila ale mě se bude navyšovat inzulín a to teda taky moc dobře nesnáším... Tak se aspoň modlím, aby jinak bylo vše ostatní v pohodě a trápila jsem se jen jednou z těhle dvou věcí...
@vilmic jsem na tom uplne stejne. Ja se i odmitam fotit, protoze vim, ze na tohle obdobi nebudu vzpominat rada a na fotky se divat nebudu. Mne se vcera v plne sile vratily nevolnosti, do toho krece....
Zavidim (ale v dobrem) vsem, ktere si brisko uzivaji a je fakt, ze vam to holky moc slusi 🙂
Jen ja si teda preju, abych uz porodila a zacala nejak normalne fungovat 🙂
@garfa4 teda nevolnosti fuj... To už si vůbec neumím predstavit. Já se dokonce přistihla, že závidím kamarádce, že má termín o 6 týdnu dřív než já a už se jí těhotenství opravdu blíží ke konci ... Přitom ze začátku jsem si říkala, že mi připadá mnohem lepší rodit až v lednu než před Vánoci....
@misak48 Ty to máš taky hrozný s tou cukrovkou. By mě nenapadlo jaký s tím má člověk trápení. Na druhou stranu, můžeme být rádi za péči, která se nám v týhle době dostává. Snad tě pondělní kontrola mile překvapí a bude všechno jenom ideální.
@garfa4 já bych na takový to profi těhotenský focení taky nešla. Vůbec si nepřipadám hezká a vím, že by mi ty fotky nedělaly radost. Ta koláž, kterou si celý těhotenství vytvářim je něco jinýho. Chci pak zpětně vidět rozdíly v jednotlivých měsících a hlavně tedy začátek a konec.
Na druhou stranu na novorozenecký focení se těšim (teda na ty fotky spíš, focení s dvojčatama a dvouletým Vojtou bude asi očistec), už mám vybranýho fotografa a vlastně i zaplacený balíček (maj zrovna vánoční slevu, tak jsem toho využila).
Ad. nevolnosti, to si teda už vůbec nedovedu představit. Já mám teď nově problémy s dýcháním. Kdybych k tomu měla ještě zvracet. omg, opravdu tě lituji.
@vilmic Tak ja se zatim finalniho produktu trosku desim 😂 jako hrozne se na nej tesim, ale zrovna mam takove obdobi kdy premyslim jak to asi budu zvladat, hlavne to nevyspani a tak... Ale taky se porad bojim a jsem vdecna za kazdy dalsi den, jsem vystudovana PA a videla jsem moc pripadu kdy se neco nepovedlo a clovek proste srovnava.
@misak48 Tyjo, moc drzim palce na pondelni kontrole, snad to bude dobre 🙏
@vilmic
@misak48 ja taky zavidim vsem, co maji termin driv. I jsem koukala do tabulky, kdo z vas se z miminka bude radovat v lednu ci na zacatku rijna
A pro pobaveni, od pocatku trpim i nadmernym slinenim, chytre clanky na Googlu tvrdily, ze to prejde na konci prvniho trimestru. A ono prdlajs a uz jsem vzdala nejake sebeovladani a vzala jsem si od mamky plinku, co mam pripravenou pro mimi... Takze pokud po Praze uvidite holku, co ma u tlamy plinu a plive do ni, tak jsem to ja 🙂
@vilmic já to mám stejné. Mě to brisko proste obtěžuje a necítím se ve své kůži když jsem jak velryba. Už odpočítávám polední 3 měsíce a těším se až zase zhubnu a udělám ze sebe člověka.
Tyjo, tak já nad tím vůbec takhle nepřemýšlela, že by mi bříško vadilo 😁... taky mám spíš obavy, až bude malej na světě a já jak to budu zvládat... Jediné, v čem se teď cítím v nevýhodě je to, že se stěhujeme a nemůžu chlapovi v ničem pomoct, občas mi to nedá, něco podrzim nebo přenesu a už jsem hotová a bříško tlačí 😓..
Je zajímavé, jak to každá vnímáme úplně jinak 😉 mně teď bříško úplně nevadí, naopak jsem ráda, že už vypadám těhotně a ne jen tlustě 😉 ale je fakt, že mě v mnoha činnostech omezuje ☹ taky se mi teď hůř dýchá a hlavně už nějaký ten týden špatně spím ☹ chodím pravidelně 3x v noci čůrat ☹ ale těhotenské focení dostanu od tchýně k narozkám a určitě se ho někdy v prosinci s manželem také zúčastníme, ať máme památku 😉
Me brisko samo o sobe navadi vubec spis ty velke bolesti bricha me omezuji a taky mi hrozne vadi byt pod drobnohledem okoli ktere ma pocit ze kdyz jsem pred tehu vychrtlina tak asi nebudu mit vubec zadny brisko a miminko mi asi prinese cap..a na otazky typu a kolik si pribrala jsem uz uplne alergicka..pred 14dny mi soused rikal jak jsem silene ztloustla byl u toho i muj chlap a neveril vlastnim usim protoze to ten soused zopakoval asi 6x a jeste volal na svou zenu at se jde na me podivat jak vypadam😢 a to ja se opravdu hlidam zitra zacinam 29tt a pri vysce 168cm mam 52 kg a nosim normalne sve bezne obleceni xs tak nevim co jako lidi cekaji:// dneska ma prijet rodina a ja tu od rana plasim s obleceni a hledam neco kde nepujde videt brisko abych se vyhla kecum ty jo ty mas pupek to mas o hodne vetsi nez co si mela s miunkou atd:// je mi z toho smutno a s kombinaci kdy je mi porad zle si vubec tohle obdobi neuzivam://
@1nelinka tak u nás naštěstí tu moji váhu ani bříško nikdo neřeší, za což jsem ráda. Spíš já to řesim, že tloustnu a že už mám nahoře 8 kg 😣😣😣. Ale je to mé třetí těhotenství, je mě 37 let, takže ta váha jde nějak rychleji nahoru než u předchozích těhotenství. Ale co, za tu malou princeznu to stojí.
@1nelinka Co je to za hulvata? Tak z toho bych si nic nedelala, asi ho priroda moc inteligenci neobdarila 🙂)
@jenssy Ja jsem teda na nehty prestala chodit. Nosivala jsem gel lak a davam si v tehu pauzu. U klasickych laku je prokazano, ze se nejaka latka uvolnuje do tela..atd, nevim jestli to primo skodi, ale prijde mi to zbytecne. Make-up pouzivam dal normalne, toho jsem se nebyla schopna vzdat teda..to bych nemohla vylezt z baraku v mym veku 🙂)

krásne fotečky -úžasné srovnavacky....Holky s těmi dárkama to mám naštěstí lehký muž miluje hodinky, hry veci kolem pc, miluje košile ,pásek taky a ted dostane i nářadí aby mněl v novém domečku to moc chce...Takže s nim problém nemám žádný a vím ,že se bude těšit aspoň mám o starost méně. ...no povím vám příštích Vánoc se nevím dočkat s malou sice bude malinka ale i tak..❤