icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

renulkka
4. lis 2018

Ahojky holky 😊 Tak jsem vás teď konečně dočetla 😀🙂 O víkendu jsme byli u našich, můj taťka měl 50 a babička 72, tak se slavilo :D Musím říct, že co se týče holek, jsem si super odpočla 😀 Naši s mou sestrou jsou z nich paf a opravdu se jim skoro celou dobu věnovali 🙂 Takže já jsem vegetila a jedla 😂 Takže jak tu řešíte váhu, já na ní teď radši nepolezu 😂 I když ve středu v poradně jsem měla +1kg od poslední kontroly před 5 týdny 🤔 Od začátku mám nahoře tak 6,5-7 kilo 😀 U první dcery jsem celkově přibrala 6 kilo, u druhé 12kg, tak jsem zvědavá kolik to bude teď 😂 Snad ne 24 😂😂😂
Jinak chci se holky zeptat, jestli s tím nemáte někdo zkušenosti z minulých těhotenství... Přesto, že jsem celý víkend pomale nic nedělala, tak mi otekly trochu nohy... Zatím to není nijak výrazný, včera ještě ok, ráno jsem se už vzbudila bez kotníků a i cítím, že se mi hůř ohýbá kotník... Není to teda nijak šílený, takhle na první pohled to znát asi nejde, ale na těch kotnících to vidět jde 🤔 U první dcery neznám, co otoky jsou, u druhé jsem oteklý nohy měla (rozhodně víc jak teď) 😒 Bylo to v létě, ale teda otekly mi vždycky až během dne a ne hned takto od rána 🤔 Nepomáhá chladit ani nohy zvednout 🤔 Řešily by jste to nějak? 🤔 Pořád mi to leží v hlavě....

jessulka
4. lis 2018

@renulkka Mne obcas nohy natecou, po delsim sezení v kanclu a nebo po delším stání. Pomohla mi francovka a studené obklady, nebo studená sprcha. U Verunky jsem trpela jako pes. To mne az bolelo a budilo mne to v noci, ze jsem musela chodit v noci pod sprchu a nebo jsem mela u postele hrnce se studenou vodou a kdyz uz to neslo ani spát, tak jsem si namočila rucnik a zabalila do nej obě nohy. Bolely mne kotníky, nárty a prsty. Ted mně to párkrát zabolelo v létě, jak byla ta horka. Klara mi doporucila tu francovku a studený obklad. Ted spis trpim neklidnýma nohama. Musim si je furt protahovat. Spim s kojicim polštářem, ten mi zacal vyhovovat, ale na protažení nohou je blbý. Tak s tim bojuju. Jinak super, ze jste tak hezky slavili a že sis od holek odpocinula.

iris92
4. lis 2018

@renulkka Ahoj, to je dobre ze sis odpocinula 🙂 k tem otokum osobni zkusenosti nemam, ale zkontrolovala bych tlak jestli nemas zvyseny, pripadne bilkovinu v moci papirkem. A krome zvednuti nohou a studenych obkladu muzes zkusit odvodnujici potraviny - salatove okurky, ananas a cetla jsem ze i brambory varene se slupkou. Snad neco zabere 🙂

zuzekk
4. lis 2018

Holky, dotaz amatera: kde vzít na kojící polštář potah, když neumím šít?

renulkka
4. lis 2018

@jessulka A taky ti natíkaly po spaní po noci? 🤔 To se mi právě ještě během všech těhotenství nestalo, tak jsem taková nesvá... 😐 Kdyby to bylo během dne, tak asi nad tím mávnu rukou, takhle mi to pořád hloubá 🙄 Jak jaem psala, u mladší mi vždycky natekly během dne a do rána zas splaskly a pak na novo (to jsem rodila v červenci, ještě že jsem mohla chodit v pantoflích 😂) 🙂 Jinak právě studený nezabírá, tak zkusím ještě tu francovku 🤔 Děkuju za radu 😊 Jinak opravdu jsem si libovala 😂 Když jsem holky jen sledovala 😀
@iris92 Tlak mívám ok, mám kolem 110/70 🙂 A to se mě drží, max o pár čísel míň víc 🙂 Moč ve středu taky byla ok 🤔 Zkusím ty brambory 🙂 Ananas bych teď neriskovala 😂 Jedla jsem ho před porodemve velkým, má prý vyvolávat kontrakce 😀 Otoky jsem měla velký a nezabral 🙂 A tu francovku zkusím 🙂

bombat
4. lis 2018

@renulkka Mě se to stalo v tomto těhotenství někdy kolem 21. tt - že jsem se vzbudila oteklá (prsty, obličej), bylo to vidět i na váze. U mě to během jednoho týdne přešlo a už se to nevrátilo, tak jsem si pak říkala jestli to nebyl nějaký hormonální výkyv třeba. Nikdy dřív jsem otoky neměla, tlak ok, moč také. Taky mi bylo divný že po ránu. Snad Tě to taky přejde.

renulkka
4. lis 2018

@bombat Děkuju za uklidnění 😉 Snad to taky bude jen nějaká maličkost 🙄 Uvidím, jak se to bude vyvíjet dál, kdyžtak bych brnkla doktorce, ale zatím se to nezhoršuje ani nezlepšuje 😐 Tak uvidíme, co bude dál 🙂 No právě mi taky přijde divný, že jsem se s tím vzbudila 🤔 Tak snad to zmizí 🙂 Děkuju 🙂

arielka222
5. lis 2018

@skretik já už mám psychickou újmu teď a jsem občas na chocholouska 😂😂 Ještě 3 měsíce. To dáme!! Teď už mi prijde ze to už začíná rychle utíkat. A prosince bud úplně letet.

zuzekk
5. lis 2018

Zdravím z cukrovkoveho čekání! Limošku jsem si včera namichala sama doma, na radu kamarádky jsem tam nedala celou dávku 😉+ půl limetky a půl citrónu a bylo to vlastně dobrý🙂
Hlad teda bude narocnej, jsem zvyklá ráno jíst docela dost, hned po snídani následuje svacinka a tady než se k něčemu dostanu, bude čas oběda!
Žíla tentokrát nalezena včas a bez obtíží, tak v duchu sestře gratuluju.

iris92
5. lis 2018

@renulkka Jejda, tak to radsi fakt ty brambory, ty jsou snad neskodny 😀 a treba to bude fakt jen nejaky vykyv jak pise bombat a zase to zmizi. Drzim palce 🙂

seveneye
5. lis 2018

holky a fakt je ten ananas až tak nebezpečnej????já ho totiž tlačím docela pravidelně, navíc jsem někde četla, že snad trošku reguluje hladinu cukru a tlumí chutě k jídlu, ale to na mě jaksi nefunguje🙂

skretik
5. lis 2018

@arielka222 jo chocholousek by se kolikrat sikl 😂🙈. Nejhorsi je,ze pak mam depku jeste z toho,ze jsem neprijemna na ostatni, snad to pak prejde... psycho psycho psycho

iris92
5. lis 2018

@seveneye Ja bych to brala v klidu a vseho s mirou. Asi ho nesnis tri kila kazdej den 🙂 To je jak treba s bylinkama. Napr rozmaryn by se v tehotenstvi nemel a my ho doma normalne pouzivame cerstvej na vareni, ale caj bych si z nej neudelala 🙂

skretik
5. lis 2018

@seveneye ja si myslim, ze jsou to jen babsky povery, ze kdyz ho nekdo sni a porodi, hodi to na ananas a kdyz ne, tak proste rekne, ze na nej to nefunguje :D

renulkka
5. lis 2018

@seveneye Taky si myslím, že neuškodí pokud ho nejíš od rána do večera 🙂 Měl by obsahovat něco, co ovlivňuje činnost dělohy, jenže vem si kolik bys ho vážně musela sníst, aby to zabralo :D A ono stejnak mě třeba prd pomohl, akorát mi vždycky víc tvrdlo břicho, ani poslíčky to nevyvolalo 😀 Takže kdo ví jak 🙂 😂 To víc na mě fungovala masáž bradavek a maliník 😀

misak48
5. lis 2018

Holky tak já dneska na kontrolách vše Ok. Malá jsem stále hlavičkou dolů (ale tentokrát už i dle zprávy, posledně byla sice hlavou dolů, ale poloha labilní) a už má skoro 1200 g. Jsem zvědavá na @vilmic, jaký váhový odhad budou mít ti tvoji obříci 🙂 percentilove odpovídá 68%, což je super, protože diabetické děti ovlivněné cukrovkou mívají přes 95%. No a výsledky dlouhého cukru jsou taky "excelentní", ještě míň než posledně. Což sice vzhledem k hodnotám, které mi poslední dobou glukometr občas ukazuje absolutně nechápu, ale jsem za to ráda. Znamená to totiž perfektně kompenzovanou cukrovku, takže se ani o té dědičnosti nedá nic říct 🙂

vilmic
5. lis 2018

@misak48 Super super super, gratuluji. Já už tady čekám. Sama jsem na ně zvědavá, na macíky. Poslední týden mi hodně tvrdne břicho a cítím i dost tlak na čípek, tak doufám že bude všechno v pořádku. Hned pak napíšu.

skretik
5. lis 2018

@vilmic vsechno bude v poradku, neboj 🙂

jednaholkaa
5. lis 2018

Holky, musim si postezovat, uz je to tady 🙂 Ja si rikala, ze to neni mozny abych mela takovy uplne bezproblemovy tehotenstvi, ze jako pohodicka..lalala, no a samozrejme, takze sup ho a mam zanet zubu nebo co. V noci jsem nezamhourila oka a za chvili jdu k zubarce. Nicmene ta me uz servala po telefonu na dve doby, ze si za to muzu sama, ze nechodim na prevenci (byla jsem pred rokem) a bla bla.. no udelala ze me uplnyho idiota :( a co ze jako ted se mnou ma delat.. a jestli si tu osmicku teda necham vytrhnout. Vzpomela jsem si na @skretik, no a nevim teda jestli je to dobry napad.

jednaholkaa
5. lis 2018

Jeste teda z jineho soudku, o vikendu jsme byli na Neviditelne vystave (v Praze to, u Karlaku) a muzu jenom doporucit! Fakt super zazitek po vsech strankach, opravdu to nebyly vyhozeny penize 🙂 Uplne novej a milej zazitek...

skretik
5. lis 2018

@jednaholkaa a o jakou osmicku se jedna? horni nebo dolni? v kolikatem si tydnu vlastne?

seveneye
5. lis 2018

@vilmic držím vše co mám a věřím, že během dne přibudou jen pozitivní zprávy, a budou fotečky?🙂

seveneye
5. lis 2018

@jednaholkaa tfuj těhotenský zuby☹držím palce ať to dobře dopadne, já byla u zubaře min. týden, loni jsem předělávala všechny zuby na bílý fotokompozit a ten naštěstí drží, jen ten nápor sladkýho teď - trpívám na citlivé krčky a jako obecně ta zvýšená krvácivost, stačí dloubnout mezizubní prostor kolem pětky a mám pusu plnou krve, zítra jdu na dentální hygienu, tak jsem zvědavá co mi poradí, jsem z toho celkem nešťastná...

seveneye
5. lis 2018

holky nemáte někdo zkušenost se suavinexem??? moc hezky flašky, dudly atd. vztahuje se na ně teď ta maminkovská sleva, tak že bych si něco konečně vybrala...

vilmic
5. lis 2018

Tak hotovo. Nezklamali obříci. 😁 Čipek už 32 mm, ale prý je to super, že bych mohla mít i 18. Tak snad je to opravdu standard. Fotky bohužel nemám, já bych i chtěla, ale ono jak tam jsou napasovaný, tak už z toho hezký fotky moc nejdou. To by muselo být asi štěstí.

skretik
5. lis 2018

@vilmic tyyyy brdo, to jsou macici, muzes mi vysvetlit jak se do toho tveho pupicku vubec vejdou??? Hele me rikal ten dr. v porodnici i muj dr. ze ve strehu by zacli byt az kdyz by byl cipek 2,5...pak by to teprv hlidali vic. Kamoska co ma termin jako ja, ma cipek 3 a jen ji rekli at se trosku setri,takze bud v klidu a uzivej si cvaliku :D

renulkka
5. lis 2018

@vilmic Ty jo, ty už mají krásnou váhu! 😍 Mrňousci malinký 😀 Hlavně že je všechno v pořádku a čípek pořád krásně dlouhý 😊 Tak snad vydržíte 3v1 ještě dost dlouho 🙏

seveneye
5. lis 2018

@vilmic tyjo gratulace, hlavně že je vše ok🙂 na foto si hold počkáme, ale neboj jsme všechny zvědavý ale vydržíme... pak vás zmrkneme rovnou v plné parádě jak se vyklubete🙂co ty jména, už je definitivně uazvřeno?

misak48
5. lis 2018

@vilmic gratuluju 🙂 pořád si drží oproti té naší opici těch 200 g navic, jako měli posledně 🙂 mě třeba nikdo čípek neměří a jsem tím pádem v klidu 😀 ale dneska jsem se nechala radši vyšetřit vnitřně, abych měla klid, protože posledních pár dní cítím takové zvláštní tlaky v podbřišku. Tak prý je vše v pohodě, hlavička vysoko a hrdlo zavřené 🙂

bombat
5. lis 2018

@misak48 Gratuluji ke krásným výsledkům. A to jsi měla takové stresy! Moc Ti to přeju.

Strana