icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jessulka
6. lis 2018

@andelka Závidím ti, že něco dostaneš od kamarádek. Já si vše musím kupovat.

dominika963852
6. lis 2018

@jessulka Já po prckovi zase moc nemám, teda ve vel. 50-92 nemám nic, takže jsem zatím nakoupila vel.50-68 + fusaky, atd atd. To máš pravdu,první roky rostou jako z vody, takže se kupuje pořád něco.

jessulka
6. lis 2018

@skretik To mi dělá taky často, že mne dloube u stydké kosti. Bolí to a chce se mi vždy pokaždé hned čůrat. Už se mi několikrát stalo, že jsem si malounko cinkla do kalhotek, jak to zabolelo. Potvůrka. Taky nemůžu najít správnou polohu. Mimi už se pronesese, tak při každém otočení, se uvnitř převalí taková hrouda. Chudinka, si asi říká, co ta máma furt provádí.

seveneye
6. lis 2018

@jessulka neboj nejsi v tom určitě sama, u nás v rodině nikdo nerodil posledních 20let, takže tam podědit není co🙂 a jinak dostanu asi pár drobností od známých, jinak se vše musí koupit, snažím se projíždět bazarek, protože druhé dítě moc v plánu není, takže je mi to líto vyhazovat za některé věci na pár týdnů/měsíců šílené peníze...

jessulka
6. lis 2018

@dominika963852 Já musím dokoupit ještě overálky na spinkání ve vel. 62 a pak těch věciček z 68 moc nemám.

dominika963852
6. lis 2018

@jessulka Ted u nás doprodávali ty sovičkový plínky z tesca za 125kč megapack tak jsem si naškudlila vel. 2 😀 .
Tak to už je dobré 😉 na spinkání stačí 3-4ks.
Minulý týden jsem byla v hračkářství SPARKYS poprvé, a překvapilo mě,že tam mají i oblečení na miminka a zrovna sleva na 4ks body či overalku za 125 - 199kč, krásná cena !

smigli
autor
6. lis 2018

@dominika963852 Ty sovickovy plenky z Tesca mi syna opruzuji. Maji je ve skolce a asi jim budu muset prinest nase. To nebudou mit radost..

jessulka
6. lis 2018

@dominika963852 Tak sovičkový plínky bohužel neznám. Já vždy kupovala Pampers.

dominika963852
6. lis 2018

@jessulka Oni už je stejně nemají :( . Dali ted nějakou novinku .

@smigli Mě naštěstí ne, a když to Domíkovi nebude sedět tak je prodám 😀 . Doufám,že u nás ve školce plínky nemají 😀

jessulka
6. lis 2018

Holky, napíšete mi prosím co je potřeba koupit z lékárny pro miminko? Mám napsaný líh na pupík, Bepanthen, Sudocreme, borovou vodu na očíčka. Kupujete hned na začátek kapičky na prdíky? Co se vám osvědčilo? Mám napsaný Sab Simplex, Infacol, Espumisam, Baby Calm.
Z kosmetiky mám napsané značky Sebamed, nebo Hipp (nějaký koupací olej do vaničky, olejíček na potírání tělíčka), Aviril s azulenem na potírání hlavičky když se loupe, vatové tyčinky do oušek, buničinové čtverečky na vytírání očiček a ošetření pupíku.
Napadá vás ještě něco? Už bych to ráda měla z krku.

jessulka
6. lis 2018

Ještě mi kamarádka doporučila, že v DM drogerii prodávají jejich výrobek mastičku na bradavky. Prý je lepší než Bepanthen.

renulkka
6. lis 2018

@jessulka Ty jo, tak to já z kosmetiky pro mimčo kupuji akorát Sudocreme a Linolu do koupele 🙂 Jinak mažu celý mimčo domácím sádlem 😍 A na bradavky jsem používala Purelan a při ragádách hydrogelový polštářky 🙂 Za mě top, nic jinýho nepomáhalo 🙂

dominika963852
6. lis 2018

@jessulka Líh na pupík a borovou vodu jsem neměla a nebudu to brát ani teď, jen kdyby to fakt potřeboval tak to dokoupím. Kapky na prdíky jsem měla Baby calm, sudocrem , něco na bradavky + vložky do podprdy a pak už jsem si vystačila jen s kokosákem 😀

jessulka
6. lis 2018

@dominika963852 Mazala jsi kokosákem? A nevysušuje? Nedávno to tu myslím psala andelka.

renulkka
6. lis 2018

@jessulka A na prdíky u nás pomáhal Espumisan a u mladší zabralo vyměnit Vigantol za vitamín D od Terezie 🙂 Ale to uvidíš až v průběhu 🙂 To bych dopředu nekupovala 🙂

jessulka
6. lis 2018

@renulkka Renčo, já nemůžu mimčo mazat domácím sádlem. To bychom jí sežrali 😂😂😂😂 My sádlo zbožňujeme.

dominika963852
6. lis 2018

@jessulka Já s ním byla spokojená teda. A @renulkka ma pravdu, Vigantol nasazovat vůbec nebudu.

jessulka
6. lis 2018

@dominika963852
@renulkka To jste mi připomněly, že Vigantol byl pěknej hnus, Verunce nedělal dobře. Existuje tedy nějaká náhrada vitamínu D?

renulkka
6. lis 2018

@jessulka No a to si představ to miminko, jak krásně voní 😊😂 A hlavně i šupinky ve vláskách a všechno se krásně promaže a i na jizvu po sekci je prý výborný 😉😀

jessulka
6. lis 2018

@renulkka Tu Linolu jsem taky používala, když měla V. opruzenou prdelku. Byla dobrá.

jessulka
6. lis 2018

@renulkka Ano, na jizvu po sekci jsem ho používala. To máš pravdu, že je výborné.

arielka222
6. lis 2018

@jessulka já kupuju líh na pupík, kosmetiku mám Welledu mesickovou do vany a olejicek nebo Hipp, Purelan na bradavky, na zadecek používám mycí emulzi Medvídek a perlan, Bepanten a Sudocrem, coldcrem Klorane do zimy, a kapky na prdiky od týdne budu kapat Bio Gaiu a mazat masti Pupík. Jinak při bolestech bříška dávám Infacol. Na seboreu je dobra Bioderma ABC derm.

arielka222
6. lis 2018

Jinak Vigantol nam problém nedělal 🙂

skretik
6. lis 2018

zopakujete mi prosim vsechno tohle v lednu :D , ja to ted jeste nechci kupovat totiz

dominika963852
6. lis 2018

@jessulka Místo Vigantolu třeba od Jamieson Baby-D nebo ta Terezie ;)

jessulka
6. lis 2018

@dominika963852 A to je také na recept nebo volně prodejné?

jessulka
6. lis 2018

@skretik Já to pak přepíšu do tabulky 😘😍

dominika963852
6. lis 2018

@jessulka Jamieson je volně prodejný, Terezie netuším.

iris92
6. lis 2018

Ahoj holky, preju vsem z meho pohledu dobre rano 😀 ja to mam s tim spanim zase uplne naopak, sice se budim pri kazdem otoceni, ale spim hrozne dlouho a nejsem schopna se vykopat z postele. Jesteze nemusim do prace 😀 a jestli se mimi chova podle mamky, tak to uz chapu, je totiz posledni dny taky takove spavejsi, sem tam stouchnuti a jinak nic.
Dneska jdu na kontrolu, tak drzte palce 🙂
Ta vybavicka je nekonecna a to jsem toho spoustu dostala po segrinych detech, ale uz se to snad chyli ke konci. Ted budu pres ty slevy v mamince kupovat monitor dechu a chci to vyuzit i na kosmetiku od Weledy, vsichni si ji hrozne chvali.
@jessulka Ja jsem v lekarne ted kupovala lih na pupik, ophtalmoseptonex, paralen cipky, espumisan kapicky - takovou zakladni zasobu at doma mame. Potom pro sebe gel s dubovou kurou, porodnicke vlozky, por. kalhotky a vlozky do podprsenky. Bepathen ani sudocream jsem nebrala, na opruzeniny budeme mit taky welledu. A ten krem na bradavky z DMka mi dala kamaradka, pry s nim ma vybornou zkusenost a je o dost levnejsi nez purelan. Jo a holky, jakou budete mit odsavacku do nosu? Me v lekarne doporucili tu na vysavac. U manzela jsem s tim ale moc nepochodila, pry to tomu miminku prece musi vysat mozek 😂😂

vilmic
6. lis 2018

Já tenotkrát budu taky mnohem opatrnější a tím, co koupím dopředu. Bydlíme v Praze a prostě když něco bude potřeba, tak proto pošlu manžela. Kosmetiku koupím opět Nobilis Tilia (šampon Toník, mandarinkový olej do koupele a mandlový olej na mazání) pak ten líh na pupík, Bio Gaia byla super, a taky tentokrát vůbec nenasadim Vigantol, místo toho nějakou alternativu a rovnou pořídim rektální rourky. To je asi všechno co budu kupovat do začátku. Sudocream tu mám ještě po synovi. Co se týče plen, tak pojedu opěr v pamperskách. Už mám objednaný 4 balíky nulek a koukám po slevách na jedničky. Myslim, že u tohoto se mi zásobička bude hodit.

Strana