Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@smigli diky tak ja zkusím objednat ty 4 kalhotky a uvidím... Přinejhorším si počkají na třetí mimco ;)
@yvonneullmann Myslím, že to, co popisuješ, je úplně normální... Taky se děsím, jak je i poměrně velké miminko malinké - všechna moje miminka měla nad 3800 a teď mě i takoví relativně velcí novorozenci připadají maličcí, že se je bojím vzít do ruky... Měla jsem to tak pokaždé a to už budu maminkou popáté... Myslím, že po porodu a s vlastním dítětem nám to tak nepřijde. Alespoň mám takovou zkušenost z dřívějška...
Ahoj holky, tak se hlasim po kontrole a jsem z toho teda trosku rozhozena.... Minuly tyden jsem byla na cukrovce a ta prvni hodnota byla trochu vyssi, ale dalsi dve uplne v pohode. Tak mi rekli ze je to v poradku. No a dnes doktorka ze mam cukrovku, ze je to jasne z te prvni hodnoty 😣 jinak maly je otoceny hlavickou a ma 980 g, odpovida o tyden vic, dnes jsem 25+5.
@yvonneullmann Myslim ze je to naprosto normalni, uvidis ze az bude na svete tak budes vsechno zvladat 🙂👍 rekla bych ze je to proste strach z neznama, i kdyz to bude druhe mimco. A kocarek mate krasny 😊
@yvonneullmann já mám kluky 6 a 8, mám dojem že vůbec nevím čím budu s tím miminem dělat,že už si nic nepamatuju..ale to přijde.
@yvonneullmann ja si nesla domu miunku s necelyma 2kg to byl teprve drobecek🙂) ja jdu take na druheho cisare a myslim ze je to individualni nekoho to podruhe boli vic,nekoho min..nepremyslej nad tim a ono to urcite dopadne dobre
@yvonneullmann Ale kuš, nestraš. Co ti prosím tě vykládala? To je teda kámoška, to ti povím. Ještě te takhle stresovat. Každá máme jiny práh bolesti. Nekoho bolí i menstruace, nekdo nesnese ani napichování kanyly. Nemůžeš to tak brát. Mne ceka druhý císař, vím co mne čeká, ale vím, že když jsem tu bolest vydržela u Verunky, tak to zvládnu i podruhé. Hodně mi pomohla homeopatika, ktera jsem brala asi 14 dni pred planicanou sekci. Ted je budu užívat také. Jediné ceho se bojím, az mi budou vpichovat tu injekci do páteře. Hrozne mně to bolelo, vubec jim to nešlo napíchnout. To jsem az vyjekla bolestí a tekly mi slzy. Spousta holek říkalo, ze to skoro ani necítily. A pak mi nedelalo dobře, kdyz mi vyndavali placentu, to mi bylo az na omdlení. Jinak ale uplne v pohodě. Spis mne stvalo, že musím byt na Jipce, necitim pulku tela a jen ležím, místo abych se tesila s miminkem. To ležení mi vadilo.
@jessulka Přesně jak říkáš, pro mě císař nebyla žádná velká hrůza. Ale to podle mě jenom proto, že opravdu snesu dost. Byla jsem v celkový, protože mi špatně napíchli spinal a prostě jsem cítila, co dělají. Když jsem v lednu rodila toho chlapečka, tak jsem mimo jiné "dobrůtky" dostala i epidural. A opět - nepovedlo se jí to napíchnout. První dávka jakž takž působila další už ne, dostalo se to do podkoží a byla jsem úplně sjetá. Ale je potřeba říct, že tím, že se vědělo, že miminko žít nebude tak mi dali všechno možný, nakonec i opiáty, aby mi ulevili. Nicméně mám teď strach, třeba mám nějako divnou páteř a prostě mi to napíchnout nejde. Nevim jestli to potřetí riskovat, abych ještě neochrnula nebo něco takovýho.
@jessulka mela nejake problemy prave Takze ji dělohu pry sily elektrikou nejskou a plastika jizvy stary atd Protoze jim nejak nesla nariznout. No jsem hotova. Protoze me se chytne kazda sviňárna tak mam ted strach co bude. Jinak Ja bolest zvladam az noc dobre. Pri prvnim jsem litala jak cipera po oddělení hned druhy den.
@jessulka Jinak teda u tý sekce. Malej se narodil v 1:35, ve 14:00 už jsem ležela na šestineděli, ale opravdu ležela protože při transportu z jip na oddělení jsem jim asi 3x omdlela. :D Ale druhej den jsem už fungovala a po 4 dnech jsem šla domu pěšky (cca 15 minutová cesta do mírnýho kopce).
Jako vazne jsem si myslela ze kdyz uz sem jedno mimco vychovala ze to ted bude jak skocit a plavat. Ale bude to asi jak pri prvnim porodu. 🙂) ale hrozne se tesim. Akorad jsem naznala ze velikost 56 co mam nakoupenou do porodnice a na prvni tydny bude asi velka :D kdyz jsem hi dnes videla. Tady ho mate kluka.
Holky tak já tu dnes měla na návštěvě "kamarádky kamarádku", která používala na svoje (dnes tříleté) dítko latkovky. Dohodla jsem se s ní, že mi udělá "školení" co a jak a všechno mi ukáže, abych se mohla rozhodnout, jestli do toho teda chci jít a co vlastně si budu chtít ušít za výbavu. A musím říct, že jsem z toho fakt nadšená 🙂 tak doufám, že mi to vydrží i až se mimi narodí 😀
@vilmic Tak to jsi první u které slyším to samé, ze to neslo napichnout. Asi máme opravdu špatnou páteř, ze jim to nejde dobře. U te celkové narkózy si to nejak nedovedu představit. Ze bych malou hned neviděla. Ja být tebou tak neriskuji a jdu do celkové, kdyz víš, jaké jsi s tim uz předtím měla trápení. Ja furt váham. Rikam si, jestli neni lepsi abych hned cítila nohy a vyspala se z toho, nebo jestli mám podstoupit tu injekci do páteře a videt hned malou. Furt nad tim polemizuju. Říkám si "Uz nejsi nejmladší Jess"
@yvonneullmann Ten je nádhernej
@vilmic dekuju za tabulku 🙂
@plamenak11 Rádo se stalo, jestli se budeš chtít připsat i do toho seznamu, tak prosím na koenc tabulky (já to pak seřadím) a nevyplňovat týden těhotetnství. Stačí zapsat termín porodu, stejně jako ho tam máme my a týden už se spočítá sám a bude se měnit dle aktuálního data.
@vilmic tak super zitra na to mrknu
@misak48 já jsem též ještě před porodem byla na návštěvě u kamarádky, měla tříměsíční dítko a látkovala. A ještě jedna vlastně taky,ta už měla druhé dítě. I tak jsem pár věcí koupila a zas prodala,že mi nevyhovovaly ( vázací plenky,sio a noční) ale na tom co se osvědčilo jsem odlatkovala dvě děti . Bavilo mě to. Ale látkovala jsem částečně,ne 100%,takže no stres . Teď už mám základní výbavu pořízenou na prcka. Tehdy jsem ani sušičku neměla,jen balkon a v zimě sušák u topení. A žehlila jsem jen čtvercové,které se používaly jen na doma první měsíce. Jinak se latkovky nežehli. A nemusí ani ty čtverce,ale byly pak měkčí a líp se to skládalo.
@misak48 já už teď peru skoro denně,nebo obden ale dvě pračky po sobě,takže se to ztratí. Jediné co řeším,kam budu dávat kýbl,protože tehdy jsem měla pračku v komoře, zavřela jsem to a hotovo. Teď mám koš na prádlo v kuchyni volně. Asi ho dam v koupelně pod umyvadlo a pořídím něco s těsnicím víkem

@tynazezu tak to je paráda, že jsi test zvládla dobře... Až tedy na ty žíly 😒