icon

Termín porodu únor 2019

smigli
18. čer 2018

Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉

jednaholkaa
8. lis 2018

Holky ja uz sem zase jak na koni, jak me presel ten zub, musim rict, ze me to brisko fakt zatim neomezuje. Nicmene.. dneska jsem byla na zubni hygiene a dost me z toho krvaceli dasne. Jsem rada, ze jsem to absolvovala. Doktorka rikala, ze tohle je pro mimi dost toxicke, takze vsem tu zubni hygienu v tehotenstvi doporucuju. Ted si musim poradne cistit mezizubnim kartackem, tak snad to bude ok. A to jsem byla na hygiene pred rokem. Zkusim jestli to ta VZP proplati.. ale asi je fakt dobry si na to v tehu zajit.

misak48
8. lis 2018

Teda holky, já pořád měla pocit, že vlastně to moje břicho není zas až tak strašně velké. I jak jste tady řešily to holení, tak to jsem ještě úplně v pohodě. Ale teda když jsem viděla tuhle momentku ze včerejška, tak mě ten pocit nějak přechází 😀

jednaholkaa
8. lis 2018

@vilmic Ta story s tou rucickou.. no sila. Ale presne, doktori nejsou zodpovedni za nase zdravi.. ja uz taky pasivne necekam az mi nakej doktor rekne, ze je neco spatne. Je treba pouzivat selskej rozum a vsimat si a tu peci si u doktora vydupat, bohuzel..

arielka222
8. lis 2018

@jessulka to mužů potvrdit. Mě minule tehu pálila zaha porad. Bez Gavisconu a Renne bych to nedala . A malý se narodil úplně mega vlasaty a zůstalo mu to 😀

vilmic
8. lis 2018

@skretik @basice @jessulka 😘😘 Jste zlatíčka. Beru to jako zdvyžený ukazováček. V tu chvíli jsem se opravdu rozklepala strachy. Ještě je brzo na výsadek, minimálně do prosince prostě ne.
To je přesně ono, práce je tu jak na kostele a mám čím dál větší potřebu se na všechno připravit, ale jako na všechno - na Vánoce, na miminka, na stěhování pokojů (budem si se synem měnit pokoj za ložnici). A když se rozpohybuju, tak nějak nevim kdy přestat a tenhle týden je opravdu každý den něco.
Manžel je skvělej, postará se o Vojtu, uvaří, nakoupí a umeje nádobí (když už neni žádný čistý 😃 ), pak ještě vysaje tyčovým vysavačem. Ale nemusim vám asi vyprávět, že tý práce je doma mnohem víc. Dneska na mě byl naštvanej po návštěvě doktorky, že mi to včera řikal ať se šetřim (stěžovala jsem si u skládání prádla, že mi tvrdne břicho). No ale koupelnu neumyje, že jo... no nic, prostě na to kašlu a zase se uklidnim.

zuzekk
8. lis 2018

@seveneye taky chodím, ale mám dost pohodičku, zcela nenáročná práce, ještě mě teď všichni šetří. Ale ta ranní vstávání, kdy půl noci nespím a zatahnu pár minut před budikem, mi teda nesvědčí.. ale zase byvam brzo doma a můžu spát odpoledne.

vilmic
8. lis 2018

@misak48 Krásný šaty, moc ti to sluší. 😍

vilmic
8. lis 2018

@jednaholkaa Hrozný to bylo a ještě jsme se cítili blbě, že jí do toho kecáme. Díky bohu, že jsme to řešili. Jinak je ale taky skvěla, teď jí budem měnit, protože jsme se přestěhovali a je mi to líto.

zuzekk
8. lis 2018

@jednaholkaa mám to úplně stejně- hygienistka, krvácení. Tedy čistim mezizubnima, poslední dobou jsem to zanedbavala, ale děsně mi ty dásně krvácí. Jinak při čištění ne, ale s mezizubakama krve jak z vola.. tedy nevím, jestli je dobré do toho šťourat. Co myslíte?

jessulka
8. lis 2018

Já jsem se už několikrát ráno probudila a měla jsem zakrvácené přední zuby. Je divné, že by se mi takhle z ničeho nic spustila z dásní krev? Mezizubními kartáčky tedy nečistím, to by bylo krve jako z vola. Ale mám elektrický kartáček Oral B.

jessulka
8. lis 2018

@misak48 Moc ti to sluší a bříško máš krásné 🙂 Škoda, že té figuře chybí hlava 🙂 A šatičky teda moc krásný, botičky jak na svatbu.

seveneye
8. lis 2018

@zuzekk určitě joo!!! mám ten samej poznatek jako jednaholkaa, byla jsem na dentální hygieně v úterý, předtím jsem byla sotva v únoru a nelituju ani nynější návštěvy, moje hygienistka mě pokárala, abych nepolevovala v důslednosti, prý je to už teď poznat, že to nějak flákám... to těhotenské krvácení by pomale mělo po 5 měs. ustupovat a pokud se podaří ta pravidelnost čištění snad by té krve fakt nemělo být už tolik, ale neboj taky trpím, mám vadnou pětku vpravo nahoře a tam jak šťarnu mám v hubě jak kanibal

seveneye
8. lis 2018

holky jinak v rámci pochůzky po městě jsem narazila na C&A, dnes sleva 25% na vše, něco bych si asi pro prcka i vybrala, ale ty fronty!!! to je tak na půl dne...

misak48
8. lis 2018

@jessulka To jsou boty ze svatby 😀 občas si je vezmu, když už jsem do nich tenkrát dala tolik peněz 🙂 Já nedokázala ten výstřižek udělat tak, aby tam za mnou nebyli vidět kluci a nechtěla jsem sem jejich fotku dávat, když je to tu veřejné...

jenssy
8. lis 2018

@vilmic to se mi ulevilo, úplně jsem se lekla, když jsem četla tvou předchozí zprávu...je to fakt, taky doma pořád blázním a uklízím, v práci jsem taky pořád na nohou a ještě do toho stres s žáky...ale musíme si dávat pozor, ti naši mrňouskové jsou to nejdůležitější a ještě mají čas 🙂 odpočívej a šetři se!

jenssy
8. lis 2018

@seveneye taky jsem pořád v plném pracovním nasazení, ale každým dnes to zvládám hůř a hůř, gyndr už mě chtěla nechat doma teď, když měřila ten čípek a 3,5 cm se jí zdálo málo...Ale chtěla jsem to dotáhnout do Vánoc a na Vánoce se nějak pěkně rozloučit se svojí třídou, a hlavně vím, že ředitel nemá náhradu, tak mu to úplně nechci udělat ☹

jenssy
8. lis 2018

Holky, od včerejška mám strašné bolesti v oblasti kostrče, nebolí mě záda, ale přímo kostrč mezi půlkama a ta bolest vystřeluje na levou stranu ☹ asi jsem si tam něco blokla, ale dneska chodím jak kachna...nemáte s tím někdo zkušenosti? Včera jsem byla na těhu józe a po závěrečné relaxaci vleže na zádech na zemi, jsem se nemohla pomalu ani zvednout ☹

beruska125
8. lis 2018

@jednaholkaa
@zuzekk
@seveneye je určitě dobré na dentální hygienu zajít. Já chodím i normálně 1 až 2 krát za rok a nelituji. Normálně mám vše OK ale teď v těhotenství je to horší...ale zase se mi naštěstí vůbec nakazí zuby (alespoň zatim😉)

jednaholkaa
8. lis 2018

@zuzekk Jojo, prave stourej!! Prave kdyz to krvaci, tak tim vic se to musi tim mezizubnim cistit, to me vzdycky na hygiene rikaj, to je prave ten zanet dasni nebo co..Cim vic clovek cisti mezizubnim tak krvaceni postupne ustoupi (teda alespon tak to funguje netehotna)
@jessulka elektricky kartacek mam taky, philips teda, ale ty nicemu nepomahaji..problem je v tech mezizubnich prostorach. Proste ten mezizubni holt je v tehu nutnost noo, a minimalne jednou ta hygiena.
@vilmic Chapu, jenze clovek se citi blbe ale nasledky si bude resit sam, doktor nic resit nebude. Muj tata se taky citil blbe, ze by otravoval doktora a ted ma rakovinu rozlezlou vsude. Me uz u tech doktoru neni nic blby. Kdyz neco chci tak bych klidne prehanela a i simulovala kdyby to bylo nutny..

jednaholkaa
8. lis 2018

@seveneye Lindex ma v obchode taky slevu na mimina 20%. Jinak me se vcera podarilo ulovit v sekaci medvidkovy chlupaty overal s ohnovacima rukavkama za 35 Kc, v super stavu 🙂

zuzekk
8. lis 2018

@seveneye
@jednaholkaa jsem už v 7.měsíci, a je to naopak horší...
Právě že netehotna, ale abych si to těhotná nezhoršovala...
Ale hlasy zní jasně, tedy vytrvam.

jednaholkaa
8. lis 2018

@zuzekk Me doktorka vylozene rekla, ze se nemam tim krvacenim nechat odradit.

andelka
8. lis 2018

Mně též teď občas krvácí dásně. Vím že si musím čistit mezizubní prostory, ale..když já skoro žádné nemám ☹ i ten nejmenší kartáček mi tam nechce pořádně jít, zasekává se mi i zubní nit. K zubařce jdu za měsíc.

dominika963852
8. lis 2018

@jessulka Vážně? to slyším prvně 😀 . Tak to jsem na ni zvědavá 😉

andelka
8. lis 2018

@jessulka podle mě můžeš mít podrážděné dásně od toho kartáčku. V těhotenství jsou citlivější. Já mám úplně měkký kartáček na taky když si čistím tak bývá trochu krve.

andelka
8. lis 2018

@misak48 já už jsem též kulička ( ale bez krásných šatů,fakt ti to seklo) . A vždyť už jsme skoro všechny ve 3 trimestru,tak už máme nárok 😉

jednaholkaa
8. lis 2018

@andelka To mame, ja si jidlo uzivam 🙂 A posledni dobou me moc chutna nealko Bohemka. Ani mi nevadi, ze tam ten alkohol neni, skoda, ze neni trochu levnejsi.. takova limonada 🙂)

cuccinka
8. lis 2018

@andelka to má i můj přítel , že nemůže používat mezizubni kartáček protože ho tam ani nedá. Na vánoce mu budu kupovat tu zubní sprchu, tak jsem zvědavá 😊😉

cuccinka
8. lis 2018

Holky něco pro pobavení 😂😂😂 http://tn.nova.cz/clanek/proc-zeny-porod-boli-j...

seveneye
8. lis 2018

Tak jsem se naposled pořádně nadlabla,ale už teď se mi chce to necim řádně doladit:Oach joo...ať už je zítra po všem a můžu se řádně odměnit.

Strana