Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka nene mame zaluzky (nejdou videt) a kolem baraku je udelany val prez ktery nejde videt..v lete chcem zacit s plotem chceme 2m vysoky gabion tak nikdo nema sanci ocumovat😅
@basice nastesti manzel je soudnej a na tyhle veci volame firmu..v dubnu jsem tu mela pani a bylo mi ji teda fakt lito😂😂😅
@ajdamajda My zatim také bojujeme. Hodně jich vyřezala kožní, ale to bylo strašné a vůbec bych to uz nechtěla nikdy zažít. Verunka strašně plakala, ječela, křičela, volala o pomoc. Hrozně to krvácelo. Takze už nikdy víc. Máme Infectodel, ale ten vypaluje a Veru strašně brečí, jak to pálí. Ma to v podpaží, tam je citlivá kůže. Takze mi obvodní doporučila naparit jí ve vaně a pak se to pokusit vydrbat ručníkem. A je pravda, ze jich takhle dost ztrhla. Pak mame Betadine a tim to dezinfikuju. Ale nejvíc asi zabrala kortikoidova mast. Jinak pozor na společné koupání, je to infekční. Denne měním ručník, pyžamo a čisté oblečení. Nesmí se ani do veřejných bazénů. Mohlo by se to zhoršit a nebo šířit dal. My kvůli tomu zrušily plavání, na které Veru tak rada chodila. Asi to chytla i tam. Homeopatika uz dobrala a nevím, zda muze brát další, nebo jestli má být nějaká pauza. Nevíš o tom něco?
Holciny, jak je to s tím podpurnym pasem? Od malička trpím na bolesti zad mám těžkou skoliozu atd.. dneska jsme byly s pritelem nakoupit. Otázka max 2 hodiny z toho chození mě tak nehorázné bolí bedra( i nohy) že se nemůžu ani zvohnout a pohnout a bolesti bych brecela 😭😭 nějaký rady ?
@cuccinka ahoj pokud máš skoliozu určitě si zajdi k mudr, já byla minulý týden, dostala jsem od mudr. na ortopedii doporučení na individuální RHB a předpis na těhotenský pás, dá se určitě pořídit i za přímou úhradu, ale přesto bych se nejdříve nechala cíleně vyšetřit a zkonzultovat výběr vhodné pomůcky, těch podpůrných pásů je několik a navíc nikdy nevíš co vlastně na těch zádech odehrává, u mě uzavřeno jako lumbosacralgie, po ránu jsem tak ztuhlá, že lezu z postele v předklonu, střílí mi to hezky do noh a trvá tak půl hoďky než to lidově řečeno rozchodím, mudr. mi důrazně doporučila zvážit další setrvání v sedavém zaměstnání, je potřeba střídat polohy sed-leh-kratší chůze, omezit ostatní pohyby - předklony, záklony, tahání věcí, a ten pás je jen jako podpůrná kompenzace při chůzi či stoji, jinak se nosit nemá, protože oslabuje přirozené zapojení svalstva..
hele otekaji uz nekomu nohy? ja mam od pondeli otekle nohy tak, ze nemam kotniky, mam to od patku uz :(, a do toho nonstop krece do chodidel a lytek, obcas dostanu takovou divnou krec do bricha, jako svalovou krec, nic hrozneho, ale je to neprijemny... V patek jsem teda byla cele odpo na nohou, v sobotu vlastne taky, ale vcera uz jsem odpocivala a ty nohy nejak extra nesplaskly :(
@skretik takové otoky bych raději konzultovala s MUDr. Mě natekaji malinko když cely den sedím, spis pocit těžkých nohou...
@renulkka tys to mela ty otekle nohy vid? preslo to? a co to tvoje spineni?
@beruska125 no lekla jsem se preeklampsie, ale tlak mam normalni, spis nizky a bilkovinu v moci taky nemam ,tak si rikam, ze to je asi normalni a k tehu to patri, na kontrolu jdu pristi stredu.
@skretik radsi bych zašla s otoky k dr. Otoky jsou v tehu sice normální, ale moje dr vždy apeluje na to, že po odpočinku a nočním spánku musí splasknout. Takže ráno by nohy natekle byt neměly.
@arielka222 a kdyz nesplasknou, co to muze byt?
@skretik například ta preeklampsie, ale nepanikarila bych. Někomu třeba nesplasknou a je vše v pořádku. Jen bych to teda řekla doktorce, i ze mas ty krece v nohách ;)
@arielka222 mam doma ty papirky na moc prave, tak jsem kontrolovala a i tlak a vse ok, tak proto se mi nechce bezet k dr. ;) . Uvidim a dekuju 🙂
@skretik to je dobře, že tohle vše v pořádku. Mě občas taky natecou když celý den lítám. A minulý týden jsme byli na představení a měla sem páskové lodičky na podpatku a to teda nebyl dobrý nápad. Nohy úplně priskrcene 😂😂
@arielka222 lodicky?? to musel byt krasny pohled pak :D . Me staci kdyz si sundam ponozky a mam tam vyryty ten lem ponozek, taky velka parada :D
Holky, podle me to chce chodit a hybat se. Ja kdyz jdu na prochazku tak me to ze zacatku taky trochu obtezuje, ale tak po 15 minutach se rozpohybuju a pak uz je v pohode a jde se mi super. Chodim kazdy den a nic me neboli.. U kompu v praci casto vstavam, nekam jdu atd.. Obecne mam pocit, ze se musim hybat jinak bych uplne ztuhla..
@jednaholkaa ja se prave taky hybu, ale asi moc nebo nevim... jsem proste asi uz stara nebo nevim :(
@skretik No, ty asi mozna az moc 🙂) Me se to keca, kdyz nemusim litat kolem ditete noo ;)
Ty lemy ponožek mívám taky. Ale jinak vše ok,tlak i moč. Ale bolí mě bedra a stydké kosti. Na to pomáhá balon.
@jednaholkaa já když se hybu tak mě brutálně chyta SI kloub a tříslo a noha ze pak už ji taham za sebou a nemůžu vstát. Takže mě pomáhá ležet 😂
ale no tak holky, nejkrasnejsi obdobi zeny nezapominejte :D :D :D ... Jinak me je taky nejlip, kdyz lezim , ale nevim jestli by mi bylo nejlip lezet cely den, to se mi nejak nepostestilo jeste, ale tak by se mi to libilo... tupe cely den lezet a koukat na telku at v ni jede cokoliv 🙂 , i kdyz by mi asi stacil 1-2dny :D ... nevdecna jsem proste :D
@arielka222 Ty blaho, a neni to na fizioterapeuta? Ja byla pred otehotnenim..srovnal co bylo treba. I kdyz ted asi uz by nic nedelal tipuju..

@smigli ja letos urcite okna nemyju a asi ani pristi rok😂😂😂😅