Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jednaholkaa prej, když to bude dneska dobrý, tak zítra půjdu domů.... Křeče teď od rána nemám, ale bolestivé pohyby snad nonstop...
@jednaholkaa Prosím a kupovala jsi kde? Jen v lékárně? Mám tam ještě 500kč tak bych to chtěla dočerpat na pasty atd.
@dominika963852 Jojo, pozor, rikali jenom v lekarne prave 🙂
@val333 Tak to je dobry, ze by te pustili tak brzo 🙂 Ty blaho, bolestive pohyby? A co na to rikal doktor..to je asi mozna i normalni nebo?
@jednaholkaa Děkuji 🙂 . Vím jen,že to nesmí být dětské. Tak to ještě využiju.
@andelka Jaktože byla včerejší kontrola divná? Psala jsi na předešlé stránce, že ti to nebylo příjemné. Co se stalo? Dělal ti vnitřní ultrazvuk? Malej zlobil?
Já už se taky na malou moc těším 🙂
Holky, tak my se jedeme s M. o víkendu wellnesovat sem: http://www.hotelmorris.cz/cs/parkhotel-morris-n... Dostala jsem poukaz od M. k narozeninám a ještě jsme ho nevybrali, jak byl furt v práci. A teď jak má ještě do konce měsíce tu brigádu, tak si nemusí o víkend do práce. Pak už od prosince asi bude muset občas. Tak se těším, že si odpočinu, dobře se najím. Ráda bych navštívila nedalekou sklárnu. Snad budou mít otevřeno.
@andelka já se na mimi těším taky, ale teda co se porodu týče, tak začínám "nebýt tak v pohodě". Včera jsme se v rámci predporodni kurzu byli podívat na sálech a nějak to na mě padlo... Neudelalo se mi úplně dobře už když jsme tam vlezli a když jsme pak procházeli kolem "hekarny" a slyšela jsem tam tu upejici maminku, tak jsem se musela chytit manžela...
@misak48 neboj zvladnes to, protoze musis 🙂 a jakmile uvidis to mimi nazivo, veskera bolest je "zapomenuta" 🙂. U nas to ted zacal hrozne resit 8lety syn, jestli to boli a ze nechce, aby me to bolelo a zacina mit strach jak to mimi pujde ven.. Ja se toho nebojim, ja se na to i tesim 🙂
@misak48 to jsi dobrá, že jsi našla odvahu vůbec jít... já jsem si právě říkala, že snad lepší ani nevědět co mě čeká, říkám si, že připravit se na to asi nejde, ale jak se to začíná blížít začínám mít nějaké depky, ještě ani nevím jestli budu rodit normálně či císařem, a včera jsem přemýšlela co vše kolem úplně malýho mimča obnáší, naprosto nevím co a jak, nečtu žádný odborný knížky a jsem totální amatér, tak snad to nějak s prckem zvládneme... nechcete mě taky někdo ze zkušenějších uklidnit???
@seveneye Ja taky nic nevim, ale rikam si kdyz to zvladli jini (co se bali treba i cizi dite podrzet) tak to zvladnu taky 🙂
Jinak holky, vcera jsem si cistila tim mezizubnim kartackem. A to vam teda doporucuju to vyzkouset. Vypadalo to jako by me nekdo podriz :/ Tipuju, ze to tak budeme mit vsechny a trochu nechapu jak se to da takhle cistit fakt..
@jednaholkaa asi normální...neříkají na to nic...i kdyz je divný, že jede už dva dny a přes noc vkuse... Jestli se neozýval tak tři hodiny dohromady, tak to je moc...
@skretik Verunka má teď plačtivé období a fut mi říká, že jí nesmím umřít a jestli jí neumřu až se narodí miminko. A že to beze mne nevydrží těch 5 dní, až budu v nemocnici. Že bude hrozně moc plakat. Je mi jí líto, prďolky. Pak se mne vyptává, jak budu mít zašitý břicho a jestli mne to bude bolet a jestli to bude vidět jak to bude zašitý. Je hezké, jak se strachuje o maminku.
Snad to beze mne těch 5 dní zvládne a mamka jí každý den přiveze na návštěvu.
Jinak já se včera u našich zmínila o celkové narkoze. Mamka si to nějak nedovede představit, prý co si tam to miminko samo počne, že já budu uspaná a co když nám ho vymění. Že by tam měl být M. a až malou vyndají, že by byl s ní. Jenže já nechci M. na sále a nevím, jestli by ho pustili pak na tu ošetřovnu, kam přenesou miminko. Jestli by mohl malou podepsat a být s ní, fotografovat jí. To musím všechno zjistit.
Ahoj holky 🙂 tak vám teda nevím.. všechny citite pohyby , vrteni, otáčení a já nevím co. Dneska zacinam 27.tyden a řeknu vám že stále nic moc necítím. Tak 3 kopanecky malinký za týden a to je vše 😮😮 zacinam být z toho dost nervózní teda když vás tak čtu..
Jinak holky jelikož mě čeká první mimi tak bych potřebovala poradit. Co všechno vyřídit,zařídit před porodem + když nejsme s partnerem manželé. Vím jen že pro mimco aby měl pediatra. A zajít na matriku ohledně příjmení mimimka aby mělo příjmení po otcovi. Tím končím. Poradite mi prosím?? Moooc Vám děkuji 😊😙
@jessulka to ma syn od malicka, hlavne vecer kdyz je unaveny, ze mu nesmim umrit, ze co by beze me delal, ze by se sel taky zabit.. nekdy kdyz to trva nekolik dnu za sebou, tak na me padne depka, ze mi tim predpovida budoucnost. Je to neprijemny, hlavne mu to vysvetlovat porad, je mi ho lito, ze tim zamestnava svoji hlavicku. On trpel se mnou, i kdyz mi trhali tu osmicku, musim pred nim delat, ze mi nic neni, protoze jinak breci, ze me neco boli... Taky si nedovedu predstavit jak zvladne ten pocit, ze jsem v porodnici. Beze me byt dokaze v klidu, ale ten pocit, ze jsem v porodnici, bude asi pro nej tezkej.. proto mam hruzu z toho, ze bych mela nedejboze na par dnu nebo mesicu jit do nemocnice. Je to mile, ze maji strach, ale zaroven me to nici, ze mu to nedokazu vysvetlit... casto rika, ze vynalezne lek na nesmrtelnost, abych nikdy neumrela. O nikoho jineho takovy strach nema... jsme asi holt napojeni
@jessulka ne to vubec jsou to uklidnujici krasny zvuky🙂 jinak by jsme druhou ani nekupovaly..hele nasi miu nebavilo a nezajimalo nic..uplne na nic my bylo lehatko, hraci deka s hrazdickou,sumici medvidky,hracky na kousani a nevim co jeste.. nocni uspavani bylo sileny mela nejaky nocni desy a min do pulnoci se musela nosit a hrozne plakala asi ve 3mesicich manzel prinesl tuhle ovecku a jeste projektor od fisher price a ze dne na den se to zmenilo..dala jsem do postylky zapla tyhle dve veci a usinala v klidecku a sama..takze ja bych ji znovu koupila i za 3nasobek kdyby byla moznost ze dam zase holku do postylky a v klidu bez stresu se mi nauci usinat..
@skretik já vím, že ven nějak musí 😀 a snažila jsem se to brát pozitivně a na porod se těšit, ale po včerejšku je to dost těžké 🙂 ještě navíc jsme byli dost nervózní kvůli dojezdu do porodnice a když teda vlastně vyrazit, když to máme tak daleko. Tak jsem se na to včera ptala té PA a ona říkala, že je dost pravděpodobné, že mě budou chtít hospitalizovat předem... S tím jsem nějak nepočítala, myslela jsem, že už se to neděla... Tak se na to budu muset v pondělí na kontrole zeptat
@seveneye já jsem to tam právě chtěla vidět, jak to vypadá a poslechnout si jak to probíhá - ve smyslu kdy na kterej pokoj a kdy tam může být manžel a tak... Abych tak nějak věděla, jak to bude probíhat "organizačně" a mohla se pak soustředit na sebe a na mimi... Navíc pro manžela je to hrozně přínosné... A aspoň jsem se něco dozvěděla o porodu taky, protože číst o tom "odborné publikace" právě taky odmitam... Ještě máme příští týden třetí část o šestinedělí, tak jsem na to docela zvědavá 🙂
Holky, tak OGTT mám za sebou. Tak jak jsem se bála, že to nedám, tak úplně v pohodě. Nápoj se dal vypít a ani mě nebylo špatně. Jen mě nebavilo čekat v čekárně 2 hodiny. To bylo fakt dlouhé. Ty co to ještě čeká, tak ať to také zvládnou v pohodě. Každopádně jsem ráda, že už je to za mnou!

@val333 Drzim palce!! At se to brzo uklidni 🙂 To jsou teda zpravy s nemocnici .. A na jak dlouho si te nechali to asi nikdo nevi vid? Asi mas v brisku akcnacka 🙂
Holky, tady se porad neco deje 🙂
Jinak ja spim dobre 🙂 Asi ta placenta na predni stene, ale mimi me nerusi. Akorat mam sileny sny, vetsinou dost stresovy nebo agresivni, hodne se tam strili .. asi moc koukam na detektivky.
Dneska rano jsem byla na VZP, proplatili me hygienu a ustni vody a pasty. Total za 1tis Kc. Je to do konce listopadu, tak si tam taky skocte.
@andelka Diky za ten tip na Bonprix, objednala jsem si tam v nedeli konecne ty podprsenky..