Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Mně bolí kyčle a stydké kosti. Ráno vylézám z postele jak stařenka,než to rozchodim..
@andelka díky za upřímnost🙂 právě to že to tak nějak nakonec bude předpokládám...ale slibuju si alespoň to kočárkování a posilovnu při zvedání prcka, jsem typ co při stresu nežere a pokud vyloženě nestíhám, tak vlastně prakticky přestávám jíst, tak doufám, že alespoň s těmi nabranými kily nebude při tom shonu taková práce....
Já si taky dopředu raději nic neslibuji. Vůbec nevím, jak to s dvěma princeznami půjde. Miminku se pokusím nastavit režim podle Verunky. Aby jsme do 7:45 ráno a ve 12:15 stíhaly školku. Myslím, že to ale půjde.
@val333
@jessulka
@seveneye
@andelka holky jsem rada, ze nejsem lazar sama. Tohle u prvního neznam, ale to mě bolelo zase břicho porad. Teď jen ty trisla a bedra. Ale obtěžuje mě to hodně, nejsem schopná jít a malým ani na procházku.
Jinak co se týká cvičení tak jsem líná jak ves. Ale po porodu syna jsme si záplatila 8 týdeni cvičební plán na doma a v pohodě. Posilování s vlastní vahou, ale myslím ze teď po druhem už to tělo nepůjde tak rychle dat do kupy, i když kdoví porad jsem docela mladá na to 😂 tak mam v planu fitko s trenérem pokud mi to děti dovolí aby mi dal do kupy ty záda. A mám v plánu nastavit mimi režim stejný jako má syn jako to chce @jessulka, tak snad se podaří. Hlavně by mohli spat v jednu dobu dopo a odpo. 🙂 už vidím jak to bude vse úplně naopak 😂
@arielka222 Já si budu brát Verunku po obědě ze školky domu a budu jí dávat spát doma. Je tak zvyklá. Kolikrát jí vyzvedne muj taťka ze školky po obědě a dá jí doma spát a spí třeba 2 hodiny. Tak za to budu ráda, když budu mít klid a dám obě spinkat.
@jessulka urcite to pujde..jaky nastavis rezim takovy to budes mit👍 Me vsichni strasi ze jim deti nikdy nespaly zaroven ale podle me je to hloupost..Mia ma rezim ze chodi spinkat hned poo a Rachelku si podle toho naucim..kolikrat jsem Miu nenechala spinkat kdyz chtela protoze se mi to tam nehodilo a ano nekdy to bylo fakt narocny udrzet ji vzuru ale vzdycky jsme to zvladli a chodila spinkat jak ja jsem stanovila..
@jessulka já uvidím jak to půjde. Malý má přesně časy kdy chodí spát vždy kolem 10 dopo a pak odpo po svacine cca v 15.00. Tak uvidím jak mimi 🙂 ale myslím ze všechno jde naučit když se chce, jen je třeba vytrvat a nevzdat to. Naučila sem ho usínat samotného v postýlce večer až do rána tak tohle taky snad zvládneme. Jen sem zvědava jak na miminko bude reagovat, snad se nějak nesekne. Já si teda porad myslím ze to ještě nebude chápat co se děje.
@seveneye no já si nic neplánuju,nevím jak to bude. S prvním jsem mohla chodit s kočárkem jak jsem chtěla,klidně 2x denně několik hodin ( doma mi od určité doby moc nespal) , to bylo nachozenych km od jara do zimy. Teď nevím jak to bude,dopoledne budu mít čas,ale odpoledne mají kluci různé kroužky a doma musíme být na úkoly..Ale já jsem hubla vždycky poměrně dobře, kojením,změnou režimu,i tím chozením asi.
My jsme tu školku po obědě nedávali. Když jsem šla po obědě,tak pak mi malej usnul strašně pozdě. A starší nespal vůbec. Takže jsem ho nechávala spát po obědě, malý spal kolikrát už od 11:30-12h,a po 15h jsem ho pomalu budila. Kolikrát jsem do školky šla 15:30 s rozespalým batoletem v náručí ( školka byla v našem domě,jen jiný vchod). Rok předtím,když ještě starší spal po obědě,měli režim úplně odlišný. Starší vstával po 5 h, mladší v 7 a po 10h, usínal venku v kočárku. Starší 11:30 už musel obědvat a jít spát. Mladší se budil kolem 13h. Starší spal dýl. Pak jsme šli ven. Malý kolem 15:30 zase na chvilku spát. Starší chodil spát kolem 19h, mladší usínal po 20. Sama jsem to moc nedávala. Ale pak byla zima,a zjistila jsem že mi kočár vejde na balkon. Takže pak to bylo dopoledne tak,že 10:30 jsem šla s oběma na balkon,uhoupala malého,pak šla se starším obědvat a uspat ho,a pak třeba 1-1,5h spali oba zároveň. Když se malý vzbudil, šel jíst,pak se vzbudil starší a odpoledne jsme šli na chvíli ven.
No,mám kamarádku,ta má teda kluka ve školce,už mu bude 5. A holčičku 9 měsíců. A je jak hodinky. Když usne,tak na 30 minut. Většinou takhle 3x denně.
@andelka Já jsem s Verunkou taky chodívala ráno a pak odpoledne ven. Teď tedy budeme chodit brzy ráno, po cestě něco nakoupím, pak budeme s malou doma, v 11:00 vyrazíme zase ven na procházku a vyzvedneme Verunku ze školky, po školce půjdeme rovnou domu na spinkání. Nakojím, uložím Verunku a dám si oběd. A ven bychom pak šly na další procházku cca po třetí hodině.
@jessulka
@1nelinka
@arielka222 Holky, naše holky nespí zároveň 😉 Rozdíl mezi nima 14m, momentálně 2,5 let a 16 měsíců a abych to teda upřesnila, starší nespí vůbec 🙂 Je nespavec a od roku a půl nespí přes den vůbec 🙈 Mladší usíná kolem 12 a dá tak hoďku a půl max 🙂 Režim jinak mají stejný, ale hold to spaní v poledne nejde 🙂
@jessulka nám se taky vyzvedavani ze školky moc neosvedcilo. Syn totiž doma spát nechtěl a akorat zlobil, ve školce normálně spal. Takže teď to spis vidím ze budu vyzvedavat dceru kolem 14:30 ale uvidíme jak se to vyvine🙂 ale zase do školky nemusí každý den, patky teď víceméně nechodí (teď bývá u babičky pak by byla se mnou). Ale ještě nevím jak budeme vyzvedavat školáka. Chci hodně omezit družinu a příští rok by nechodil vůbec. Ještě tu logistiku nemáme dořešenou😂
@renulkka ja mam pro holku takovouhle houpacku(jako miminko mela mensi) a jeste se mi nestalo ze by neusla kdy chci ja..samozdrejme musim brat v potaz kdy spala naposledy jak je utahana atd..ale vstava kolem te 7h ve 12h dam obidek a behem minutky v houlacce usne..funguje to na ni uz od miminka tak jsme zvedava co na houpajdu rekne druha slecna ale pevne doufam ze to bude stejne..😂😂🙏😅
@jessulka hele kdyz jsme jeste bydlely v praze 2kk tak jsme ji mely mezi futrama👍 Ja bych bez ni nemohla bejt..kdyz se mia v noci vzbudila ze by chtela mlicko tak hezky frk do houpacky a houpat a houpat..zhruba od 4, 5teho mesice se uz na mlicko ani nevzbudila naucila jsem si ji tak hezky spinkat celou noc..
@jessulka puzzke kupuju tady https://www.puzzle-puzzle.cz/?gclid=EAIaIQobChM...
My jsme u manžela ve starém bytě měli houpačku z Lidlu,to bylo super. Jenže tady jednak není kam ji moc dát a jsme v pronájmu,moc nevěřím stropům. Takže ji budeme nechávat asi na léto k rodičům na zahradu.
@jessulka Krásny jste. .❤
Už se taky moc těším na focení je to krásna památka.

@jessulka
@val333
@arielka222
Před otěhotněním jsem si naivně slibovala, jak budu akční nastávající maminka, jsem zvyklá běhat a hýbat se, no a co myslíte? jsem celý těhotentví prakticky bez pohybu, nejdřív rizikový první trimestr, teď ve druhým doháním všechny ostatní lékaře, lustruju výbavičku a po příchodu z práce jsem prostě mrtvola, no a ve třetím trimestru už to asi nedoženu.... doufám, že si to pak budu moct s prckem nastavit jinak, ale raději nic neplánuju, člověk neví jaký bude mít mimi režim a jak se budu cítit po porodu já, prostě beru to jako první oběť tomu rozhodnutí mít dítě...