Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
Holky tak já dneska na poradně zase šoky!! 😵 Tak čípek se mi spravil na téměř 4cm, ALE dostala se mi až k brance plodová voda a malý doléhá hlavičkou ... Doktor mi předepsal ultrogestan...a konstatoval, že je sám zvědavý, jak dlouho vydržim... Prej kdyby cokoliv, musím hned volat sanitku a jet do Ostravy na předčasný porod.... začínám mít strach 😓 jsem 29+2tt ale malý je prý podle míry o týden napřed... Tak aspoň něco pozitivního...
@vilmic Tak to jsou super zprávy! 😊 Kolikrát na vás myslím, tak je fajn, že jste v pořádku 🙂 Miminka jsou už pěkně velcí 😊 Jen ať se tě ještě pár týdnů drží jak klíšťátka! 😊😍 Tak pěkně odpočívej a zase nám házej od vás info 🙂
@andelka Tak super, že kontrola dopadla ok, já začínám být z těch tlaků taky dost nervózní, dneska ráno s holkama na těch sáňkách jsem měla teda co dělat, abych si při každým píchnutí dole neklekla bolestí 🙄 A to jsem holky jen pouštěla nahoře, manžel mi je tahal do kopce 😀 Ale věřím, že to bude u nás taky ok 🙂 Já beru Magnosolv 2x, ráno a večer 🙂 A měla bych zavádět Utrogestan, jenže už mi to bylo dost nepříjemný, jak ze mě pořád vytikal a vždycky chvilku po zavedení mi bývalo blbě, tak jsem ho vysadila 🤢
Holky , taky pijete víc než před tehotenstvim. Dřív jsem nevypila za den ani litr. A teď jsem schopná jen večer než jdu spát vypít litr a půl . Jenže pak se mi chce samozdrejme v noci curat á jakmile jdu, tak už prostě neusnu. Takže každou noc cca od 3 už nespím 😡😠😴
@val333 Čípek super a malý se určitě ještě rád ponosí 😉 Hlavně být v klidu a odpočívej 🙂 Teď bych zkoušela tu pánev podkládat, aby si ten tlak hlavičky trochu zmírnila 😉 Venku je stejnak hnusně, zima, tak zalez do pelechu, pusť si film a odpočívej 😊 Snad to bude dobrý a nějakou dobu vydržíte 🙂 My takto vydrželi pomale až do termínu 🙂
@vilmic AHOOOOOOJ kočko naše 🙂 Děláš nám radost a miminka překvapují svou krásnou váhou a mírami. Moc na vás myslím. Přeji vám, aby jste vydrželi alespoň do Vánoc 3v1. Je skvělé, že se při tom nicnedělání cítíš dobře, že polevily všechny problémy. Ono je to všechno opravdu o tom, hodně se šetřit a myslet na sebe a miminko a to ostatní se přece nezblázní. Jak to bez tebe zvládají doma? Jezdí za tebou na návštěvy často?
@andelka Já dnes v práci oznámila, že půjdu na mateřskou 21.12.2018, tak na mne šéf trochu vyvalil oči. Řekla jsem mu, že chci mít už od Vánoc klid. V průkazce mám napsáno. Nástup na MD15/12-29.12.2018. Zbývá mi ještě 3,5 dne dovolené, tak si vezmu dva dny dovolené mezi svátky a vyjde mi to krásně na toho 29.12.2018. Káťo, to není možný, jak to uteklo, viď? A víš za co jsem strašně ráda, že si to naše společné druhé těhotenství zase můžeme společně užívat. Do ledna to už nějak doklepeme 😍😘👍👏🙏👶👶
@jessulka já mám mít nástup 7.12.-21.12. a 4.12. půjdu na další kontrolu,tak se domluvím. 5.12. jdu na ÚP,tak to už bych měla vědět co a jak. Utíká to nakonec rychle. Jsem ráda, že můžu být v klidu,mimco se ven nechystá,jenom blbě kope. Takže si advent užiju. Ale už nebudu řídit. Jak píše
@renulkka jak to píchne,to je bolest,že když jdu,musím se zastavit a když to je v sedě,tak je to též nepříjemné.
Taky jsem ráda,že to můžeme prožívat spolu. 😘
@val333 no tak to treba chapu, ze se tomu asi uplne neda zabranit, ale ja nechapu tu vetu "kdyby neco", co to znamena? vzdyt je ted uz porad neco ne a kort jako prvorodicka, kdy poznas, ze uz mas volat sanitku? Nebo tim myslele, kdyby ta voda zacla odtekat? Lez, odpocivej a bude to dobry 🙂
@andelka Já když sedím, tak mi je to na čípek kolikrát také nepříjemné a pak když mám vstát, tak to mne tam kolikrát chytne taková divná křeč, jako kdybych měla orgazmus.
Já jdu na kontrolu 6.12. to mi budou brát i krev a budu v 30+5tt, tak to bude asi velký ultrazvuk. Ale do Gennetu mne Dr. neposílá, tak to asi bude dělat on.
Holky, které ještě nejste vdané. Chci se vás zeptat, kdy se chystáte na Městský úřad nahlásit otcovství a příjmení dítěte? Je lepší tam zajít dřív, nebo stačí až v lednu?
@jessulka my se tam chystame v lednu, ono se to pak da vyridit i zpetně, kdyby se to náhodou nestihlo, ale chci tam jit v klidu az budu na materske a to vychazi stejne jak tobe 🙂 .
A co se tyce toho UTZ ve 30tt, tak mi vcera rikal ten porodnik, ze si to chteji vetsinou psat na pokladnu obvodaci a ze si to delaji sami, ze kdyby se jim neco nezdalo, tak pak posilaji na specializovane pracoviste.
@skretik A na sociálku se chystáš kdy? Budeš si na mimi uplaťnovat nějaké příspěvky, když nejste svoji? Kamarádka má třeba příspěvek na bydlení a myslím že i na dítě, že její přítel má trvalé bydliště jinde, tak jako že s nimi nežije. Já tomu moc nerozumím a celkem bych se bála, aby na to někdo nepřišel a zase lítat kvůli pár stovkám na sociálku každý měsíc by se mi tedy také nechtělo.
@jessulka to jsem zvazovala uz u prvniho, pritel ma taky trvaly pobyt jinde, ale na bydleni zadat nemuzu, bydlim "u rodicu" a zadat o jakekoliv jine davky jsem se bala, protoze mame souseda magora, co porad objizdi nejake urady a policajty a tak..takze kdyby to nekdo nejak zkoumal, on by jim s radosti napraskal, ze otec bydli s nama. Takze mi to za to taky nestoji
@skretik To věřím, také nemám zrovna nejlepší sousedy. Bohužel si je člověk nevybírá.
U nás bude docela legrace, až půjdeme nahlašovat otcovství a příjmení dítěte. Miminko dostane mé příjmení. Asi pro mnohé nepochopitelné, ale mne třeba mrzí, že už jsem to tenkrát neudělala i s Verunkou. A teď jsem ve stejné situaci jako tenkrát. O svatbě se nemluví, žádost o ruku neproběhla, s M. je to kolikrát jak na houpačce, tak pro svůj klid nechám té malé princezně moje příjmení, které se kdykoliv dá změnit, zrovna tak jako mé.
@jessulka ja tohle chapu, ale me by to neproslo doma, to by bylo peklo :( a navic uz prvni syn je po tatovi, tak at maji stejne prijmeni. My se ted dohadujem kvuli krestnimu jmenu a vypada to, ze pro klid budu muset ustoupit :(, pritel to bere jako hotovou vec... Jak na to reaguje M.? vi to? Moje kamaradka tohle udelala u prvniho ditete ze stejneho duvodu jako ty a pak kdyz se jim narodilo druhe, chlap si dupl mnohem vic, nedokazal to prekousnout a ona prejmenovala i to prvni po nem... vztah jde do zahuby, ale on je spokojeny, ze deti jsou po nem.. Ja ji tenkrat obdivovala za to, ze si svoje prijmeni vydupala
@jessulka ono kromě příspěvku na bydlení se u ostatních řeší společná domácnost,a pokud je otec v RL a není dítě svěřené do péče matky, tak se bere že žijí rodiče spolu. M bude moct uplatňovat bonus na dítě. A s příjmením bych to udělala stejně. Madlenka měla mít příjmení po Láďovi,ale my jsme se brát chtěli,a já jsem nechtěla aby měla příjmení vlastně po ex.
Nejsem ty jo žádné orezavatko ale ta kostrc bolest mě vyrazuje z fungování . Bříško mám malé a nepřinesla jsem tolik a nadváhu nemam ... bolesti neznám z předchozích tehu.
Jsem zatejpovana na bedrech i bříško a trochu to je lepší ale štve mě ze to boli opravdu dost
@vilmic tak to jsou krásné zprávy. Broučci jsou šikulky, že se u tebe takto drží a ty samozřejmě také, tím jak to vše zvládáš. Míry máte krásné! Věřím, že to do prosince vydržíte. Jen to ležení a nic nedělání musí být strašně dlouhé, ale co by člověk to ty miminka neudělal, že? Tak zase brzy napiš, jak si vedete 😉
@val333 to jsou tedy zprávy! Tak teď nezbývá než jen odpočívat, aby se tam ten brouček udržel co nejdéle.
Holky, já teď poslední dobou ten spodek už také víc cítím. Buď je to tvrdnutí nebo různé tlaky. Bolí mě čím dál víc záda i kyčle. No a náš mladý pán má nějaké období vzdoru, neposlouchaní a lumpačení, takže je doma veselo a moc si s ním neodpočinu 😒.
@val333 Tak jen odpočívej a nestresuj se...hoře nohy a klídek ať vydržíte co nejdíl ☺
Tak holky mně břicho vůbec netvrdne ani nemám problémy jedině že malá se tam točí a byla asi 2 dni tak nějak divně, že mně bolelo u pupku jak kýla nebo tak něco ...ale to jsem mněla i predtym a přej to je nic tak jsem v pohodě a do hovořím ji aby jse otočila 😂a dnes už dobrý. .
@val333 Ty jo, tak to je teda fakt proste malej akcnacek! Tak jenom lezet a hotovo.. asi muzes ne?
Jinak me se smala, doktorka, ze nee, ze tam mimino nestoji v brise, asi poloha labilni teda jeste, vubec nevim kde ma co, obcas citim nejaky pohyb, ale jinak pohoda.
@jessulka S tim prijmenim te chapu, a nevim proc si lidi mysli, ze by to melo byt automaticky po chlapovi. Me kdyz ten muj taky jednou nastval tak me asi na sekundu napadlo, ze bysme dali diteti moje prijmeni, ale pak jsem si hned uvedomila, ze by to k tomu krestnimu jmenu moc neslo, preci jenom jsme to vymysleli jako celek. Aby to byla dobra kombinace jmena a prijmeni. Takze, z te myslenky hned seslo. To jediny by pak bylo u toho pripadneho prejmenovani asi blby, ze uz to nemusi tak pekne znit treba.
@skretik Někdy v létě jsme byli u M. rodičů na kafi a jeho maminka (70let) hrozně řešila jména. A aby se to hodilo k jejich příjmení. Tak tam řešili holčičí, klučičí a já je najednou zarazila a řekla jsem "A proč berete tak automaticky, že bude mít vaše příjmení? Vždyť nejsme svoji" Mamka hned začala do M. dloubat a říkat "Tak si jí snad vezmeš, ne? No tak se vezměte, my vám na svatbu přidáme" Jenže M. se cítil nahnán do kouta a já jsem řekla, že takhle si to nepředstavuju. A že on má po sobě pojmenovanou už Ellu, tak proč bych já nemohla mít po sobě také jedno z dětí pojmenované. No moc se netvářil, ale tak jako proč by to tak nemohlo být. Verunka má také jméno po svém otci, tak proč bych já měla být ta, která s Verunkou bude mít jiná příjmení. Dál jsme to neřešili, jen jeho rodiče byli zklamaní. A já si za tím svým příjmením stojím.

@andelka tak si ho necham napsat ted ve stredu na kontrole