Termín porodu únor 2019
Ahoj holky,
pojďme si povídat o radostech a starostech těhotenství i následných chvílích s dětmi..
😉
@jessulka mas v tom pravdu, nemelo by se to brat tak automaticky, taky v tom ten smysl toho proc je to tak automaticke nevidim... asi mozna proto, z e matka je jista vzdy a 100% a otec jen tim prijmenim 🙂 ?? Moje deti teda budou oba po otci, ale ja jsem ta co netouzi po svatbe, kdybych asi jooo chtela, tak by si me asi i vzal. V dnesni dobe je to uz tak bezny, ze je matka a dite jineho prijmeni, ze tohle mi ani nevadi a kdyz me nekdo oslovuje prijmenim ditete, tak ho v tom proste necham. A Verunka neni zvedava jeslti bude mit brachu nebo segru? Ses dobra, ze Ti to nekdy neujede a ze ses uz neprasla 🙂
@skretik Verunka od úplného začátku říká, že čekám holčičku. Tak jsem jí k jejím narozeninám přála, že jí z celého srdce přeji, aby se jí to její přáníčko vyplnilo. Jinak miminko oslovuje "Terezka". Přítel a jeho rodina a moje kamarádky doufají v chlapečka. Přítel udělal z Františka Bedřicha, ale strašně touží po Honzovi (to je jeho bratr). Všechno jsem mu odkývala. Ještě že vím, že budeme mít holčičku. Na kontrole minulý týden jsem prosila Dr. aby mne ujistil, že tam ta holčička opravdu je. No a je. Zaplať pán bůh 😂
No můžu ti říct, že od té doby, co je M. tak protivnej a jak se divně chová, jak furt kňourá a nadává, tak už po té svatbě taky tolik netoužím. A jestli mám být upřímná, já si ho ani jako manžela zatím nedovedu představit. S Verunky tatínkem jsme spolu byli 7 let, strašně jsme se milovali a já se těšila, jak se po Verunky narození vezmeme. Bohužel to nedopadlo 😢 Do dnes je mi to tak nějak líto, že jsme tu krizi prostě neustály. Ale zase si na druhou stranu říkám, že on už další dítě nikdy nechtěl, měl jiné plány do budoucna. To s M. si zase v těchto věcech rozumíme od začátku. Máme stejný vkus, styl, životní záměr, máme rádi děti. Teď jen překonat tu krizi ohledně jeho práce, aby mu navýšili tu hypotéku a mohli jsme v klidu dostavit barák a pak aby mu vyšel soud ohledně E.
@jessulka no drzim Ti moc palce ať tu krizi prekonate, ono opravdu pro nej musi byt hrozne tezky, ze je bez prace a urcite se boji selhani, ze nedokaze zabezpecit rodinu. Snad se tohle vsechno brzy zlepsi. Ale vikend jste si, az na ten zacarek, uzili ne? Snad ho jeste nepolozi, ze ocekava kluka a bude to holcicka . Vi ze to vis?
@skretik Neví ze to vím. Já všem říkám, že jsme s M. chtěli překvapení a že jsme se dohodli, ze si to říct nenechám. A mne se líbí, jak všichni říkají,ze to bude kluk. Že mám hezký obličej, že celá zarim, ze mi všechno jde jen do břicha ale všude okolo jsem stejná. Dokonce M. maminka mi shani výbavu po známých, která je pro chlapečka. Korbička na kočárek je prý také spíše klučičí. Prostě se v tom vyžívám. Musím ještě sehnat nejakou neutrální sadu do postýlky, mám po Verunce vse růžové, nebo spise holčičí.
Všem děkuju, že na nás myslíte. Manžel to zatím nějak zvládá, vypomáhá i tchýně s tchánem. Na konci měsíce se vratí teta z dovolený, tak doufám, že se pak taky zapojí. Však uvidíme jak se to bude vyvíjet.
@garfa4 A ty ho tam necháš zapsat? Já si myslím, že jako matka samoživitelka bys měla víc přídavků. Ale nejsem si 100pro jistá. Zkus spis zajit na sociálku a zeptat se, oni ti poradí, jak to nejlíp udělat. Ja bych otce neuváděla, když spolu nežijete a vůbec nevíte, jak to s vama do budoucna bude. Aby te o tu malou jednou treba nepripravil. Např. by jste spolu neměli žádný vztah, ale on by chtěl střídavou péči. Aby si tu malou nenarokoval. I takové pripady bohužel znám. A nejvíc trpí ty děti. Jedna maminka tady na MK dokonce a svou dceru uz několik let. A bohužel se jí nedaří, protože je otec v RL.
@vilmic Krásné zprávy . Dětičky už mají super váhy/míry. Věřím,že to zvládnete co nejdýl 😉
@jessulka On to moc neprožívá, vždy mě rád vidí, ale odchází bez breku. Je na tátu/babiku zvyklej a zároveň na mě neni nějak extra fixovanej. Zaplaťbánbůh... já, no to víš, že se mi stýská, ale beru to tak jak to je. Teď mě potřebujou víc dvojčata a musíme ještě chvíli spolu vydržet. Asi i proto mě ten pobyt tady nějak neničí, zkrátka jsem si to nastavila tak, že je to v tuto chvíli to nejlepší místo, kde za daných okolností můžu být.
@jessulka minuly tyden mi z niceho nic rekl, ze uz nasel svuj rodny list (rikala jsem mu, ze pokud bychom sli na matriku, bude ho potrebovat).
A nevim, jak to vymyslet nejlepe. Pere se ve me to, ze nevim, jak to s nama bude vs. ze je to jeji tata a ma na ni pravo, i kdyz spolu nebudeme zit
@jessulka Ty blaho, tak to bych nevydrzela nechat chlapa v tom ze to nevim a pritom bych vedela. Teda asi trochu bych se citila jako ze z nej delam s prominutim blbce 🙂)
@garfa4 ono to není pak na úřadech snadné ani když otec není v RL. Protože předně se mají starat rodiče,až potom stát. A je naprosté minimum žen,které by opravdu nevěděly kdo je otec. A dítě má právo znát své rodiče, potažmo předky. Navíc kdykoliv může požádat soudně o určení otcovství a dát se zapsat. Mít otce v RL je prostě v zájmu dítěte.
@garfa4 Co řešila pár let zpět kamarádky, tak pokud není otec v RL, tak se stát obecně staví negativně k podpoře a různým pridavkum. Jak bylo zmíněno, starat se mají v první řadě rodiče a pokud je matka tak hrdá, že neuvede dítě do RL, tak má být schopna jej uživit sama (bylo řečeno kamarádce na sociálním odboru).
Jinak není pravda ze se matka má starat sama když nemá otce v rl . Jako sorry ale ze zkušenosti ze studia a praxe vím jak to chodí - naopak se automaticky bere ze otec platí , očekává se dohoda , pokud neplatí stejně se bere ze platí s ženě zůstane jen možnost na nej podávat trestní oznámení pro neplacení ale to úřad nezajímá ze neplatí . Kupi se pak jemu dluh který je těžko vymahatelny - zvlášť pokud muži (rádi) údaji ze jsou bez prave a pracuji na černo .
Domluva s mužem je složitá také protože jak je v rl tak musí vše schvalovat a když najust bude dělat problémy a nebude s něčím souhlasit , mate smůlu .
Praxe - dítě v nemocnici bude mít nějakou nemoc . Vy budete chtít převoz jinam . Otec nedá svolení.
Jinak - odjezd do ciziny - vy budete chtít vycestovat s dítětem , otec to nepovolí nebo nedej bože řekne ze jste dítě unesly.
Studovala jsem práva , studovala jsem kriminalistiku a také problematiku případu přímo takových .
Nehledě na osobní zkušenost (otec syna není v rl a už se 4 roky neozval a má na sobě jen exekuce a pracuje na černo - a to není to nejhorší ) a najust domluva s nim by nebyla. Nejvíce trestáno je na tom dítě . Matka potažmo skrze nervy a těžší jednání na institucích .
Nehledě tedy pak na školní docházku .
@andelka
@evelinkaw prave, ze to citim velmi podobne, ze by ten tata v RL proste mel byt. A urcite chci, aby mala vedela, kdo je jeji tatka. I jsme se dohodli, ze jmeno pro kluka vyberu ja a pro holku on (zatim teda nevi, ze budeme mit holcicku, protoze to chce mit jako prekvapko). A ja ani nemam problem s tim, aby mala mela jeho prijmeni (na obou variantach shledavam pozitiva i negativa).
Ale nebudu lhat, financne to pro me bude narocne, tak jsem doufala, ze bych treba aspon nejaky prispevek na bydleni zkusila ziskat. Jen jsem vzdy byla zvykla, ze jsem financne samostatna, tak jit "skemrat" na urady neni nic pro me. A porad to oddaluju....
@jednaholkaa Ja to nechtěla vědět od začátku, on mi řekl, ze to musí vědět, jinak ze se odstehuje a nepromluví se mnou Tak jsem to vědět nechtěla. Jenze ja si to nenechala říct dlouho, on furt naléhal, ze to určitě vím. Ale ja nevěděla, neslo to ani poznat. I v Gennetu na 1. screeningu to paní doktorka nepoznala na 100% rekla jen že se přiklání spis k holcicce a muj Dr. zase rikal chlapecka. Jenže pak přítel jednou vecer prisel s návrhem, te si to teda nenechame říct, tak jsem souhlasila. Pak ale prisly ty problémy, dohady, neshody, tak jsem si to pri 2.screeningu nechala říct na 100% . A příteli jsem nerekla nic. Blbce z nej nedelam, dělala bych, kdyz bych vybírala holčičí výbavu a měla ji doma, tak by mu to asi přišlo divny. Je to asi tak, jako kdyz Verunce tvrdim, ze Jezisek existuje a nosí hodným dětem darky. Asi horší by ted bylo, kdyz bych mu rekla, ze čekáme holčičku. Byl by zklamany, ze jsem si to nechala říct a jemu zkazila teseni se Představ si,vze věříš na Ježíška a najednou ti řeknou, ze Ježíšek neexistuje. Co následovalo? Zklamaní? Pro mne ano. Proto mlčím, protože on to tak chtěl.
Jinak tedy má zkušenost je taková ze jsem s právnickou hnala otce před soud . Měli jsme i testy otcovství ačkoli to bylo jasné , měla jsem výplatní pásky kolik vydělává ... atd atd
Jenže před soudem mi začal vyhrožovat . Najednou přišel o práci (pracoval na černo) a najednou byl chudák...
Nehledě na jeho trestní stíhání tedy ... ale tam šlo hlavně o nebezpečí - života mého a dítěte po tom co bylo řečeno s jak se choval .
Pravnicka řekla ze by to dotahla do konce ale radila mi z lidského hlediska ze takové případy měla několikrát a nedělala by to. Ze už teď je jasné jak by vše dopadlo . Mám 4 roky klid. Žádné přetahování o dítě , žádné nervy a rozhodují jen a jen já o tom jakou léčbu atd bude mít . I o vzdělání .
A ze neplatí ? Neplatil by ani tak .
Za cele roky se neozval a nezeptal co syn . Taky to neočekávam.
A starám se sama (já tedy zajištěna jsem ) ale i kdybych nebyla , někdy holt žena nemůže za to jak se dotyčná polovicka zvrhne . Babicka až po 3 letech zjistila koho si vzala za muže . .... Dotyčný před svatbou dobrý a teď ji tyra ... někdy se lidé projeví až když ptáčka lapají
Holky ahoj,gratuluju ke kontrolam a díky bohu za super zpravy od vilmic🙂já opět nějak nestíham,o víkendu motanice asi špatný tlak,tak jsem prakticky jen ležela,teď dohanim neco málo doma,do toho máme babičku špatnou v nemocnici,v práci začínám zaucovat kolegyni atd.je to na posr...
@ajdamajda
@garfa4 Na matku je to do 2 let věku dítěte,pokud je svobodná.
Jinak pokud je to člověk který o dítě stojí a není to magor co by chtěl dělat problémy,tak bych ho normálně zapsala,u soudu dohodou nechala posvětit alimenty a svěření do péče,ať máš něco v ruce pro úřady a hotovo. Příjmením bych dala svoje,pokud spolu nebudete žít.
Holky, ja kdyz ctu ty vahy vasich miminek, tak se zacinam trochu stresovat, ze je ten nas prcek hrozne maly, je o 8 dni podle UTZ pozadu, ted mel ve 25+6 jen 771 gramu ☹ a ted kdyz budu na te cukrovkarske diete, tak bude pribirat zase malo ☹

@jednaholkaa Ano, to máš pravdu, také nevím, proč to někteří hned berou automaticky, že se dává příjmení po otci. Já bych to udělala tak, že miminko porodí maminka, dítě dostane příjmení matky a když se ti dva vezmou, dá se příjmení po otci i dítěti. Já když nad tím tak přemýšlím, tak pro mne je to velké zklamání. Já jsem tedy fakt myslela, že když už to miminko tolik M. chtěl, že to se mnou myslí vážně a že tedy budeme rodina. Ale asi ne v tom správném slova smyslu a tak jak jsem myslela "se stejným příjmením". Dám mu tím teď tak trochu jasně najevo, že má sice se mnou dítě, ale nejmenuje se po něm. Nevím, jestli mu to bude příjemné, nebo nepříjemné před kamarády (uhádla bych že asi nepříjemné), ale stejně trapně bylo i mne, když jsem třeba šla s Verunkou k lékaři a dcera se jmenuje jinak, maminka se jmenuje jinak. To samé ve školce, v mateřských centrech. Všude kde nás obě musím vypisovat.
@skretik Verunka má příjmení po svém otci. Napsala jsem to blbě. Chtěla jsem napsat, že M. bude mít po sobě pojmenované obě děti a já nebudu mít po sobě pojmenované ani jedno. To mi rve žíly z těla. Já, která jsem to 9 měsíců odnosila. Jinak pohlaví miminka stále tajím. Nikdo nic neví krom mé mamky. U té schovávám výbavičku a nakupuji s ní.